X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Juz wszystkie 299
    Nie no. Mam nadal w koszyku za 229, bo ja wrzuciłam ten taki ścięty na prosto na dole. Widzę że ten zaokrąglony już prawie 300. Jezu, zamawiam zaraz w sobotę żeby mi ceny nie podnieśli 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczorajszej wizycie skończyliśmy z receptą na nutramigen 😭
    Mały bardzo nam zwolnił z przybieraniem i przez ostatnie trzy tygodnie przybrał tylko 400g i teraz waży 4640g.
    Pani doktor stwierdziła, że ma silną alergię i bardzo wrażliwy brzuszek. Mam zastąpić dwa karmienia tym mlekiem. I tu moje pytanie jaką butelkę kupić, żeby nie zaburzyła nam kp? Bo mimo wszystko chcemy walczyć o to karmienie o ile nutramigen wyciszy mu układ pokarmowy i trochę więcej zacznie się wchłaniać z jelit zamiast tylko przelatywać przez nie.

Powiem Wam, że ciężko mi z tym 😢 ale najważniejsze żeby bobas był zdrowy i się dobrze czuł. Cieszę się, że nie muszę go całkiem odstawiać tylko nadal mam trzymać dietę oczywiście i obserwować go. Za dwa tygodnie kontrola i zobaczymy jakie zalecenia będą dalej.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka pytanie czy w ogóle zacznie pić ten nutramigen

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka no w takiej sytuacji to jednak jelita dzieciaczka najważniejsze. Dobrze że całkiem nie musisz schodzić z piersi.
    Co do butelek, niby te LovieMamafel co wyglądają jak pierś są polecane, ale u nas to najlepiej się z MAM sprawdzają butelki. Ale może niech któraś karmiąca piersią poleci jaki używa butelki jak odciąga i podaje pod swoją nieobecność. No bo my jednak całkiem bezcyckowi :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, bedzie dobrze, najważniejsze zeby sie dzieciaczkowi przyjął ten Nutramigen i zeby pomogło na brzuszek. I super ze chcesz utrzymac KP, my sie karmimy w dokladnie ten sposób- 2 lub 3 razy dziennie butelka i reszta piers. Mieliśmy butelkę Lovi Medical a teraz Lansinoh Natural Wave, obydwie były ok i nie zniechęciły synka do piersi, ale chyba Lansinoh lepsza pod względem kształtu smoczka.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy śpiworek wełniany Zaffiro,zamówiony na Vinted.

Anabbit Gratulacje dużo milosci na następne lata 🥰

U mnie ciąg dalszy mądrości teściowej. Pośmiejecie się do kawki 😅
    Mój A powiedział jej że w niedziele jedziemy do mojej rodziny prosic na chrzest( 100km).
    Ojej,tak daleko z Kornelią chcecie jechać? Może lepiej sam jedź.
    Powiedział jej że nie ma opcji i jaki ma problem.
    Uwaga-bo dziecko jest nie ochrzczone... Ma bardzo wolno jechać i bardzo ostrożnie,bo Kornelia jeszcze nie jest ochrzczona 🤦🏼‍♀️
    Czyli po chrzcie juz można zapierdalać. Niestety,to taki bogobojny typ człowieka. Przy pierwszej wizycie przyniosła obrazek z aniolkiem żeby postawic przy lozeczku,zeby chronił dzieciątko... Ale uprzedziłam już mojego,że nie pozwole tak chamsko wciskać w Kornelię wiary w Boga,szczególnie jak bedzie taka mała.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zapytam odnośnie śpiworkow. Czy te w zestawie do wózków są absolutnie badziewne i niewarte używania?
    Jak kupowałam wózek (venicci upline 2 )to ten śpiworek wydawał mi się całkiem spoko, nie planowałam zakupu żadnego nowego, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam jednak.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, dołączam sie do życzen i gratulacji🥰
    Truskawka omgggg uwielbiam ten zabobon ze przed chrztem nie wolno z dzieckiem pewnych rzeczy robić, trzeba uważać- a po chrzcie to juz co, hulaj dusza? 🤣 nie rozumiem tego. Masz przeboje z tą teściową.
    My dzis zaliczyliśmy pediatre z rana, bo od weekendu maly cos pokasłuje. Wydawało mi się ze gdzies mu ślinka zalatuje bo ślini sie jak buldog ostatnio ale stwierdziłam ze lepiej dmuchać na zimne z takim malcem. No i na szczęście mialam rację, osłuchowo wszystko ok, mamy sie inhalować zeby troche nawilżyć drogi oddechowe i lekarka stwierdziła tez ze dolne jedynki sa juz na horyzoncie.

Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A tak zapytam odnośnie śpiworkow. Czy te w zestawie do wózków są absolutnie badziewne i niewarte używania?
    Jak kupowałam wózek (venicci upline 2 )to ten śpiworek wydawał mi się całkiem spoko, nie planowałam zakupu żadnego nowego, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam jednak.
    Dobre pytanie, mam ten sam wozek i spiworek w zestawie, ale teraz jak czytam to się tez zaczelam zastanawiać.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, czy teściowa nie jest przypadkiem z Polski wschodniej? Xd przepraszam, ale to brzmi jak taka zaściankowość z mojego małego podlaskiego miasta xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja nie mam w zestawie stąd zakup. Ale koleżanka np woziła syna w kombinezonie merino i wkładała w śpiworek od wózka i super ciepło mu było :)
    100 lat w szczęśliwym maleństwie!

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mały bardzo nam zwolnił z przybieraniem i przez ostatnie trzy tygodnie przybrał tylko 400g i teraz waży 4640g.
    Pani doktor stwierdziła, że ma silną alergię i bardzo wrażliwy brzuszek. Mam zastąpić dwa karmienia tym mlekiem. I tu moje pytanie jaką butelkę kupić, żeby nie zaburzyła nam kp? Bo mimo wszystko chcemy walczyć o to karmienie o ile nutramigen wyciszy mu układ pokarmowy i trochę więcej zacznie się wchłaniać z jelit zamiast tylko przelatywać przez nie.

Powiem Wam, że ciężko mi z tym 😢 ale najważniejsze żeby bobas był zdrowy i się dobrze czuł. Cieszę się, że nie muszę go całkiem odstawiać tylko nadal mam trzymać dietę oczywiście i obserwować go. Za dwa tygodnie kontrola i zobaczymy jakie zalecenia będą dalej.
    Bardzo współczuję, ale to tylko dla jego dobra. Philips Avent nie rozleniwia dzieci, bo same muszą ze smoczka ciągnąć. Tylko nie wiem jaki rozmiar najlepszy, czy ten najmniejszy czy jednak większy. Zapytałabym profesjonalisty, bo pami, że chyba Weronka wydała mnóstwo kasy na butelki aż skonsultowała się jaka najlepiej.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Truskawka, czy teściowa nie jest przypadkiem z Polski wschodniej? Xd przepraszam, ale to brzmi jak taka zaściankowość z mojego małego podlaskiego miasta xd

Jest 🤣
    Ja z resztą też,ale jakoś moja rodzina nie wierzy w te zadne zabobony 🙈

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Bardzo współczuję, ale to tylko dla jego dobra. Philips Avent nie rozleniwia dzieci, bo same muszą ze smoczka ciągnąć. Tylko nie wiem jaki rozmiar najlepszy, czy ten najmniejszy czy jednak większy. Zapytałabym profesjonalisty, bo pami, że chyba Weronka wydała mnóstwo kasy na butelki aż skonsultowała się jaka najlepiej.

Ja używam Aventa gdy wychodzę sama. U nas mała do tej pory miała smoczek 0+ i w sumie bez problemu jadła. Kupiłam też ten od 1m. Powiem mężowi żeby w przyszłym tyg przetestował jak matka będzie na wychodnym.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Jest 🤣
    Ja z resztą też,ale jakoś moja rodzina nie wierzy w te zadne zabobony 🙈

To wiele wyjaśnia 😂 moja rodzina wierzy i wiecznie słucham, ze cos robie nie tak 😂 zabawne, bo mąż jest z miejscowości dosłownie oddalonej o 30km i jego rodzice totalnie nie znają nawet żadnych zabobonów.
    Także ty masz perypetie z teściową a ja z matką 🫠

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Na lajcie sobie jeździj w tym który masz. To czy jest fajny czy beznadziejny wyjdzie podczas użytkowania. Ja mam z zestawu i jest spoko ale dosyć cieńki . Bardziej na ciepłą zimę niż mrozy

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

My jesteśmy na philips avent butelce z smoczkiem 3 od początku to chyba jest 1+ rozmiar.
    U nas mamafield leci mleko bez zassania, MAM jeszcze szybciej, lansinoh też leci, tylko avent bez wylewu mleka.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jestem. Trochę mnie przeorała najpierw ta choroba małej potem strach o to wszystko i w jakiś depresyjny nastrój wpadłam, ale chyba już mi lepiej, mam nadzieję że to tylko debilne prowokacje będą a że armia ćwiczy,szkoli się i zaprasza jakieś wielkie zagraniczne samoloty to wiem bo ciągle słyszę z oddali. Nocą to różne mam myśli słysząc strzały. Z drugiej strony po prostu jest to wszystko częstsze bo wcześniej też i latali i ćwiczyli tylko nie rozmyślałam o tym.

A z laktacją to się umówiłam z doradczynią bo coś mi klika czasem Mała jedząc. Do tej pory też przyrastała a ostatnie kilka dni to slabo idzie i mam wrażenie że ciągle jest głodna. Będziemy też jej powtarzać badania. Ja strzelam że mogłaby nieco więcej zjeść ale jak jej dodałam kilka dni na ślepo jedzenia (niedużo bo 30-50mlna cały dzień) to strasznie ulała. I jak ciągle je to też łyka powietrze, słabo jej to działa na brzuszek, robi wtedy zielone kupki więc dobrze by było jakby co te 2h jadła na spokojnie...

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas dziś nocka pełna stękania i kwękania. Co chwilę wkładałam jej smoczka i bujałam dostawką 🫠
    Trzymajcie kciuki żeby moje dziecko poczuło dziś magię rocznicy ślubu rodziców i było grzeczne w dzień 😅 muszę zaraz poszukać jakiegoś dobrego sushi i zamówić na wieczór. Świętujemy dziś trzecią rocznicę ślubu 😊🩷

Wszystkiego co najpiękniejsze! 🥳 I kciuki za grzeczne zachowanie młodej 💪🙏🏻

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    My jesteśmy na philips avent butelce z smoczkiem 3 od początku to chyba jest 1+ rozmiar.
    U nas mamafield leci mleko bez zassania, MAM jeszcze szybciej, lansinoh też leci, tylko avent bez wylewu mleka.
    Widzisz. A my znowu musieliśmy trochę zwiększyć przepływy w smoczku bo młoda mi zasypiała ze zmęczenia a nie wypijała połowy nawet
    Także serio co dziecko to inna historia

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ