CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kasssia wrote:Kolbowy to taki jak w kawiarniach że samemu trzeba włożyć do tego kawy? To nie dla mnie 😅 dla mnie najważniejsze jest pienienie mleka he he.
Ja mam od fizjo taką rozpiskę:
12 -14 ,tydz chwytanie , sięganie zabawek zawieszonych nad głową (pępkiem)
16 trzymanie zabawek w linii środka
20 - 24 tydz obroty na brzuch
6,5 -7 miesiąca bujanie w pozycji czworaczej przód - tył.
U nas 14tydzień i dopiero zaczął łączyć rączki w linii środkowej, w ogóle ma turbo leniwe te łapki... Nogami wymachuje, kopie zabawki, podnosi całą pupę do góry, a ręce najchętniej ma rozłożone krzyżem 🫠 jak coś mocno go zainteresuje to wyciągnięcie rękę i to tylko jak sam leży, jak ja się z nim bawię i cos mu pokazuje, żeby sobie złapał to zero zainteresowania.
Karola ja pytam o body z merino, tak myślałam, że Ty będziesz się znała na tym 😀 dzięki za polecajki, będę polować na vinted 🥰 -
Biedronka@ wrote:Zazdro 😎 U nas też od 2 dni regres snu, z 6 pobudek od 20 do 6 🤔🥴 w domu drzemki kontaktowe po 25 minut, jedynie na dworze śpi mi po 1.5-2.5 godziny🙏🙏
Śpi już drugi raz 1.5h. Co mu się stało?🫨pewnie jutro da czadu.
kasssia wrote:Ja mam od fizjo taką rozpiskę:
12 -14 ,tydz chwytanie , sięganie zabawek zawieszonych nad głową (pępkiem)
16 trzymanie zabawek w linii środka
20 - 24 tydz obroty na brzuch
6,5 -7 miesiąca bujanie w pozycji czworaczej przód - tył. -
Tanashi no to jak nie chwyta, jak chwyta. Włosy matki ciekawsze niż zabawki 😅 Moja to wszystko na siebie ciągnie co zobaczy. No wszystko po prostu do siebie na twarz. Aż nieraz to już męczące jakieś koce, pieluchy czy podkłady jej z ręki wyjmować 😅
My teraz zmienialiśmy ekspres, ale ja tylko ciśnieniowy. Mieliśmy właśnie Krupsa ale zmieniliśmy na DeLonghi i jesteśmy na razie zadowoleni. U mnie kolbowy odpada, bo jestem leniwa. Musi być ze wciskam dwa guziki w tyle 😅
-
Ja mam jakiś stary Philips Late Go i bardzo go lubię. Jakbym miała kolbowy to chyba bym się już nigdy kawy nie napiła przez małą . Ale na pewno z kolbowego smaczniejsza kawa jest, bo jednak inne mielenie i można smakowe kawy kupować bo młynka nie psuje
-
Powiem wam że z córką nie umiałam sobie zrobić sama kawy bo mam kawiarkę i ręce wiecznie zajęte, a teraz z młodym to jedną ręką się nauczyłam rozkręcać i składać 🤣 z trzecim dzieckiem chyba zaliczę od razu plantację kawy
Anabbit, Margareetka, Werzol, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Kurczę wszystkie wasze dzieci się już obracają?
Tanashi jaki ekspres kupujesz?
Cel, współczuję
My jutro szczepienia, Prenevar i Bexero. Ponad 700 zł z głowy 🫣
Moja się nie obraca. Nawet nie wykazuje żadnych chęci, gdy jej pokazuje zabawki po bokach. -
Cel wspolczuje. Mój mąż teraz wziął się za intensywne szukanie pracy i jesteśmy podłamani. Nikt nie dzwoni zupełnie. Jeden mail z odrzuceniem od razu dostal.
Kawiarkę mamy najtańsza Delongi wmagnifica wąska bez zbiornika mleka i spoko jestem zadowolona
-
Ja właśnie robię obiad, mam od rana taką ochotę na pomidorówkę że szok.
My mamy ciśnieniowy z Beko, dostaliśmy „gratis” przy zakupie sprzętów do domu. Ale jakoś od powrotu do domu ze szpitala nie użyłam go ani razu 😅 ale chyba namówiłyście mnie żeby go odkamieniacz i wrócić do używania 😜 -
A ja jestem prostym człowiekiem, lubię zwykłą czarną jak smoła kawę parzoną. 😂 musi być koniecznie gorzka, bez żadnego mleka ani cukru, by poczuć gorycz życia 😊
Każda inna kawa to dla mnie deser 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 14:28
Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
-
Julek tak jak pisałam, leżąc na macie przewraca się na boki, ale to wygląda jakby robił to zupełnie przez przypadek bez zamiaru i zdarza się sporadycznie raz na parę dni. Natomiast jak karmię go w pozycji leżącej to każdorazowo się kula w stronę wodopoju 🤣, a że karmię go już mega rzadko to i coraz mniej tych kulnięć.No ale na macie to serio leniuch w tym temacie.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Mój młody to się od święta obróci, ale najczęściej utknie z ręką pod brzuchem i tak leży i rozkminia. Najczęściej w międzyczasie jeszcze mu się uleje wtedy i leży twarzą w tym rzygu i sobie gada. I tak to sobie leci. Częściej jednak trzeba mu pomóc, bo widać że próbuje się zamachnąć nogami, żeby się obrócić, ale jeszcze trochę brakuje.
Ja fajne body i leginsy merino upolowałam na vinted, ale nawet nie wiem z jakiej firmy 🤣 ale wyglądają jak nowe. Tylko kurde wzięłam 80cm, więc pewnie gdzieś dopiero w okolicy grudnia będą ok 🤣
Edit: są z name it 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 15:04
-
My mamy ekspres DeLonghi ale najlepsza kawa dla mnie jest z kawiarki, niestety jeszcze nie opanowalam umiejętności obsługi jej z bobasem na rękach 😀 ale może jak u Ciebie Tanashi przy drugim mi się uda xD
I dla mnie kawa musi być z mlekiem, miękka jestem xD nie wypije czarnej 🫣 -
asiun wrote:Julek tak jak pisałam, leżąc na macie przewraca się na boki, ale to wygląda jakby robił to zupełnie przez przypadek bez zamiaru i zdarza się sporadycznie raz na parę dni. Natomiast jak karmię go w pozycji leżącej to każdorazowo się kula w stronę wodopoju 🤣, a że karmię go już mega rzadko to i coraz mniej tych kulnięć.No ale na macie to serio leniuch w tym temacie.
To u nas właśnie zdarzy się na łóżku przy karmieniu, ale na macie jak do tej pory zero prób 🤨 -
Dla mnie też kawka z mlekiem i cukrem. Jakby bitą śmietanę i przyprawy dać na górę to idealna ale no nie w tym życiu z dzieciakami 🤣🤣🤣
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
No ciężko jest. Dzięki Dziewczyny.
Mamy taka kochana Córeczkę i mam nadzieję, że to wszystko się ułoży z myślą o niej.. czasem teraz mam wyrzuty sumienia o to wszystko, ale kurde skąd to miałam przewidzieć. Zresztą Maluch też się pojawił jak już myśleliśmy, że nigdy się nie uda i rezygnujemy z różnych względów
U nas łapki łączy już od jakichś 3 tygodni a mamy 13 tydzień, ale ja się tak nie skupiam co kiedy powinna bo ostatnio widziała ją pediatra, doradczyni laktacyjna oraz fizjo I każda chwaliła że super, fizjo nawet, że do przodu z łapkami jak na swój wiek więc ufam ich ocenie
Dziś zaczęła łapać szczebelki w łóżeczku i ostatnio ciągnie nas za palce... lub włosy co mocno czuć 😅
Uśmiech ma naprawdę fajny i jak jest mi źle to zawsze zrobi cos śmiesznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 15:36
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Kurcze,te niemowlaki są niesamowicie inteligentne. Moja mała wymusza,żebym jej dala swojego palca do gryzienia. Dosłownie wymusza krzykiem i wzrokiem
A propos to jak tydzień temu żaliłam się mężowi że nie chwyta, to jak trzymałam go na kolanach tego samego dnia, to pociągnął mi cały talerz i jeszcze włożył rękę prosto w ketchup 🤣 a mąż mówi no jak nie chwyta, trzeba mu tylko schabowego pokazać 😏Anabbit, Elza1234, Revolutionary , Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość