X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Kolbowy to taki jak w kawiarniach że samemu trzeba włożyć do tego kawy? To nie dla mnie 😅 dla mnie najważniejsze jest pienienie mleka he he.

Ja mam od fizjo taką rozpiskę:

12 -14 ,tydz chwytanie , sięganie zabawek zawieszonych nad głową (pępkiem)

16 trzymanie zabawek w linii środka

20 - 24 tydz obroty na brzuch

6,5 -7 miesiąca bujanie w pozycji czworaczej przód - tył.

U nas 14tydzień i dopiero zaczął łączyć rączki w linii środkowej, w ogóle ma turbo leniwe te łapki... Nogami wymachuje, kopie zabawki, podnosi całą pupę do góry, a ręce najchętniej ma rozłożone krzyżem 🫠 jak coś mocno go zainteresuje to wyciągnięcie rękę i to tylko jak sam leży, jak ja się z nim bawię i cos mu pokazuje, żeby sobie złapał to zero zainteresowania.

Karola ja pytam o body z merino, tak myślałam, że Ty będziesz się znała na tym 😀 dzięki za polecajki, będę polować na vinted 🥰

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Zazdro 😎 U nas też od 2 dni regres snu, z 6 pobudek od 20 do 6 🤔🥴 w domu drzemki kontaktowe po 25 minut, jedynie na dworze śpi mi po 1.5-2.5 godziny🙏🙏
    Jak tak zimno to wczoraj tylko 30 minut zrobiłam spaceru 🫣

Śpi już drugi raz 1.5h. Co mu się stało?🫨pewnie jutro da czadu.
    kasssia wrote:
    Ja mam od fizjo taką rozpiskę:

12 -14 ,tydz chwytanie , sięganie zabawek zawieszonych nad głową (pępkiem)

16 trzymanie zabawek w linii środka

20 - 24 tydz obroty na brzuch

6,5 -7 miesiąca bujanie w pozycji czworaczej przód - tył.
    O no to nie jest mój leń w tyle, bo w niedzielę skończył 17 tygodni.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi no to jak nie chwyta, jak chwyta. Włosy matki ciekawsze niż zabawki 😅 Moja to wszystko na siebie ciągnie co zobaczy. No wszystko po prostu do siebie na twarz. Aż nieraz to już męczące jakieś koce, pieluchy czy podkłady jej z ręki wyjmować 😅

My teraz zmienialiśmy ekspres, ale ja tylko ciśnieniowy. Mieliśmy właśnie Krupsa ale zmieniliśmy na DeLonghi i jesteśmy na razie zadowoleni. U mnie kolbowy odpada, bo jestem leniwa. Musi być ze wciskam dwa guziki w tyle 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś stary Philips Late Go i bardzo go lubię. Jakbym miała kolbowy to chyba bym się już nigdy kawy nie napiła przez małą . Ale na pewno z kolbowego smaczniejsza kawa jest, bo jednak inne mielenie i można smakowe kawy kupować bo młynka nie psuje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że z córką nie umiałam sobie zrobić sama kawy bo mam kawiarkę i ręce wiecznie zajęte, a teraz z młodym to jedną ręką się nauczyłam rozkręcać i składać 🤣 z trzecim dzieckiem chyba zaliczę od razu plantację kawy

Anabbit, Margareetka, Werzol, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Kurczę wszystkie wasze dzieci się już obracają?

Tanashi jaki ekspres kupujesz?

Cel, współczuję :(

My jutro szczepienia, Prenevar i Bexero. Ponad 700 zł z głowy 🫣

Moja się nie obraca. Nawet nie wykazuje żadnych chęci, gdy jej pokazuje zabawki po bokach.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel wspolczuje. Mój mąż teraz wziął się za intensywne szukanie pracy i jesteśmy podłamani. Nikt nie dzwoni zupełnie. Jeden mail z odrzuceniem od razu dostal.

Kawiarkę mamy najtańsza Delongi wmagnifica wąska bez zbiornika mleka i spoko jestem zadowolona

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię obiad, mam od rana taką ochotę na pomidorówkę że szok.

My mamy ciśnieniowy z Beko, dostaliśmy „gratis” przy zakupie sprzętów do domu. Ale jakoś od powrotu do domu ze szpitala nie użyłam go ani razu 😅 ale chyba namówiłyście mnie żeby go odkamieniacz i wrócić do używania 😜

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię sobie zmielić kawę i zrobić w kolbowym. Z ciśnieniowego to taka woda o smaku kawy. Nie ma to jak świeżo mielone ziarno w młynku żarnowym . Pianki z mleka nie lubię,wolę podgrzane mleko.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem prostym człowiekiem, lubię zwykłą czarną jak smoła kawę parzoną. 😂 musi być koniecznie gorzka, bez żadnego mleka ani cukru, by poczuć gorycz życia 😊
    Każda inna kawa to dla mnie deser 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 14:28

Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 września, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A ja jestem prostym człowiekiem, lubię zwykłą czarną jak smoła kawę parzoną. 😂 musi być koniecznie gorzka, bez żadnego mleka ani cukru, by poczuć gorycz życia 😊
    Każda inna kawa to dla mnie deser 😆
    To ja w pracy taka piję

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek tak jak pisałam, leżąc na macie przewraca się na boki, ale to wygląda jakby robił to zupełnie przez przypadek bez zamiaru i zdarza się sporadycznie raz na parę dni. Natomiast jak karmię go w pozycji leżącej to każdorazowo się kula w stronę wodopoju 🤣, a że karmię go już mega rzadko to i coraz mniej tych kulnięć.No ale na macie to serio leniuch w tym temacie.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody to się od święta obróci, ale najczęściej utknie z ręką pod brzuchem i tak leży i rozkminia. Najczęściej w międzyczasie jeszcze mu się uleje wtedy i leży twarzą w tym rzygu i sobie gada. I tak to sobie leci. Częściej jednak trzeba mu pomóc, bo widać że próbuje się zamachnąć nogami, żeby się obrócić, ale jeszcze trochę brakuje.

Ja fajne body i leginsy merino upolowałam na vinted, ale nawet nie wiem z jakiej firmy 🤣 ale wyglądają jak nowe. Tylko kurde wzięłam 80cm, więc pewnie gdzieś dopiero w okolicy grudnia będą ok 🤣
    Edit: są z name it 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 15:04

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ekspres DeLonghi ale najlepsza kawa dla mnie jest z kawiarki, niestety jeszcze nie opanowalam umiejętności obsługi jej z bobasem na rękach 😀 ale może jak u Ciebie Tanashi przy drugim mi się uda xD

I dla mnie kawa musi być z mlekiem, miękka jestem xD nie wypije czarnej 🫣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 września, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Julek tak jak pisałam, leżąc na macie przewraca się na boki, ale to wygląda jakby robił to zupełnie przez przypadek bez zamiaru i zdarza się sporadycznie raz na parę dni. Natomiast jak karmię go w pozycji leżącej to każdorazowo się kula w stronę wodopoju 🤣, a że karmię go już mega rzadko to i coraz mniej tych kulnięć.No ale na macie to serio leniuch w tym temacie.

To u nas właśnie zdarzy się na łóżku przy karmieniu, ale na macie jak do tej pory zero prób 🤨

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 30 września, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly doslownie dzis zaczal sie obracać na boki jak szalony, mam nadzieję ze to świadomie i juz tal zostanie 💪
    Ja to pije bardziej mleko z kawą niż kawę z mlekiem, musi byc duza pianka 🤣

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 września, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też kawka z mlekiem i cukrem. Jakby bitą śmietanę i przyprawy dać na górę to idealna ale no nie w tym życiu z dzieciakami 🤣🤣🤣

KarolaKinga lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko jest. Dzięki Dziewczyny.

Mamy taka kochana Córeczkę i mam nadzieję, że to wszystko się ułoży z myślą o niej.. czasem teraz mam wyrzuty sumienia o to wszystko, ale kurde skąd to miałam przewidzieć. Zresztą Maluch też się pojawił jak już myśleliśmy, że nigdy się nie uda i rezygnujemy z różnych względów

U nas łapki łączy już od jakichś 3 tygodni a mamy 13 tydzień, ale ja się tak nie skupiam co kiedy powinna bo ostatnio widziała ją pediatra, doradczyni laktacyjna oraz fizjo I każda chwaliła że super, fizjo nawet, że do przodu z łapkami jak na swój wiek więc ufam ich ocenie

Dziś zaczęła łapać szczebelki w łóżeczku i ostatnio ciągnie nas za palce... lub włosy co mocno czuć 😅

Uśmiech ma naprawdę fajny i jak jest mi źle to zawsze zrobi cos śmiesznego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 15:36

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,te niemowlaki są niesamowicie inteligentne. Moja mała wymusza,żebym jej dala swojego palca do gryzienia. Dosłownie wymusza krzykiem i wzrokiem

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 września, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kurcze,te niemowlaki są niesamowicie inteligentne. Moja mała wymusza,żebym jej dala swojego palca do gryzienia. Dosłownie wymusza krzykiem i wzrokiem

A propos to jak tydzień temu żaliłam się mężowi że nie chwyta, to jak trzymałam go na kolanach tego samego dnia, to pociągnął mi cały talerz i jeszcze włożył rękę prosto w ketchup 🤣 a mąż mówi no jak nie chwyta, trzeba mu tylko schabowego pokazać 😏

Anabbit, Elza1234, Revolutionary , Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ