X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 września, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A propos to jak tydzień temu żaliłam się mężowi że nie chwyta, to jak trzymałam go na kolanach tego samego dnia, to pociągnął mi cały talerz i jeszcze włożył rękę prosto w ketchup 🤣 a mąż mówi no jak nie chwyta, trzeba mu tylko schabowego pokazać 😏
    Ja mojej dałam do gryzienia swój zgięty palec. Memlala jakby to była najlepsza rzecz na świecie. Teraz ani smoczka,ani mombelka ani cycka tylko palca chce. Rzuca się jak pod prądem i krzyczy. Normalnie szuka wzrokiem tego palca mojego.

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 września, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak żłobek był w planie już mam zaklepany. Plan był taki żeby ją dać o 9 i odebrać o 15. A będzie teraz pewnie od 7 do 17.........

Wątpię że coś znajdę patrząc na to jakie to ciężkie teraz .. na pewno nic takiego jak miałam. Same zwolnienia są w korpo świecie. Może jakas byle jaka pracę, fizyczną też w sumie mogę robić póki zdrowie pozwoli. Chociaż niby nie powinnam

A jeszcze był temat włosów. Mi lecą garściami. Figura też bez poprawy po ciąży. Ale już mi to obojętne jest w sumie...

Przykro z powodu pracy:(

A noe ma się jakiejś ochrony czasem po powrocie z mavierzynskiego

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 września, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie młody się obraca na boki, ale zabawek nie chwyta, poza jedną na pałąku. Jak mu daje grzybka to wypuszcza 😅 ale fizjo mówiła że ma jeszcze czas. A widzę że tu z chwytaniem już się robi intensywnie:)

Kasia na razie się rozglądam, na pewno kolbowy. DeLonghi widziałam że mają w miarę spoko opinie :)

Trzymam kciuki za szczepienia. My dopiero za dwa tygodnie drugie dawki będziemy mieli, pediatra kazała odczekać miesiąc po bexsero. Nie wiem w sumie czemu tak długo, z córką chyba robili wcześniej.

To bd długo
    Tyle czekać
    Mi mówili że odstep dowolny albo razem nawet. Ja chce rozdzielić
    Wiesz teraz sezon chorobowy a niektórych szczepionek nie można podać później:( wiec wole się sprężyć. Nas czeka beksero 1 dawka. Chciałabym w tym tyg ale jako.ze i nas infekcja tzn u męża to zobaczymy.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 września, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wymusza bujaczek. Muszę go chowac
    Widzi to juz mata nie pasuje😆
    O pracy ja noe myślę
    Fakt że mąż ma dobrą tylko wymagająca
    Musi pracować czy chory czy zdrowy itp
    Moja jest nieźle płatna ale nie jakoś extra za to zdalna
    Tylko w korpo. Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 16:09

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 września, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Przykro z powodu pracy:(

A noe ma się jakiejś ochrony czasem po powrocie z mavierzynskiego
    Obawiam się ze jak to zwolnienia grupowe to nic nas nie chroni..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 30 września, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel bardzo Ci współczuję utraty pracy 🫂 to jest na maxa kijowe jak będąc na macierzyńskim traci sie robotę, ale wierzę ze masz tyle czasu ze spokojnie cos znajdziesz 🤞

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png

Wysłany: 30 września, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ekspresu, to ja bym chciała kiedyś wypasiony kolbowy i sama sobie pienić mleko - za granicą robiłam kurs na baristę ;) ale no fakt że ciśnieniowy to o wiele wygodniejsza opcja bo jedno kliknięcie i kawa sie robi sama i można coś w międzyczasie robić.. nie to że bym taki miała, bo aktualnie u mnie to jedyna kawa to rozpuszczalka z mlekiem 🤣

Mój dzieć sie nie obraca na brzuch, sporadycznie na boki (dzisiaj raz widziałam na macie, a tak to do cycka w nocy potrafi 🤣 ), ale za to dzisiaj wykazał nową umiejętność - wyciąganie rączki do zabawki na brzuchu, ale oczywiście tylko lewej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 17:42

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 września, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary w macie asymetrie? Ja właśnie dlatego poszłam do fizjo. Ale tydzień ćwiczeń i już jest mega zmiana, teraz nic już mnie nie martwi. Dziękuję sobie, że się uparłam i nie słuchałam męża i poszliśmy od razu 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 września, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety przez asymetrię szyi ta lewa ręka jest strasznie osłabiona. Ogólnie czasem czuję że stoimy w miejscu choć cały mój dzień z nią to ciągle ćwiczenia i Vojta. Jestem tym totalnie zmęczona i przytłoczona.

Za to jak leży na plecach to obraca się o 360 stopni już, ale też tylko w jedną stronę. Na bok też ja tylko na jedną ciągnie i nie jest to kwestia ciekawości. Po prostu tak ją ciągnie. No jestem tym zmęczona okropnie bo liczyłam że taka ilość ćwiczeń od ponad miesiąca da jakiś widoczny rezultat. A ja czuję że stoimy w miejscu.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, ze starsza miałam to samo. Ćwiczyłam i chodziłam do fizjo a ona i tak w swoim tempie…

Ja mam na oku delongi rivelia bo jedyna na dwa zbiorniki na kawę, ja piję bezkofeinowa, więc musi się łatwo zamieniać, bo oszaleję. Aktualnie mamy na kapsułki nespresso, ale wkurza mnie.

Moja się zrobiła bardzo towarzyska, musi być ktoś przy niej często. I taka kumata się zrobiła, znad cycka ciągle ogląda jak tylko coś usłyszy albo zobaczy 😀 no i śmieje się ciągle i uśmiecha. Tylko ze spaniem też ostatnio gorzej, w nocy 3 pobudki, w dzień dzisiaj co chwila płacz.

age.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 września, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel bardzo współczuję, ale wierzę że skoro w tej firmie miałaś fajne stanowisko to nie będziesz miała problemów żeby znaleźć pracę w innym miejscu. Wiem że dużo się wali na raz, ale na pewno dacie z siebie ile można żeby mała miała jak najlepiej. Nie zadręczaj się

U nas brak obrotów na boki, na razie etap wyciągania rączek, trzymania zabawek i wkładania każdej z nich do buźki. Na szczepieniu był jakiś kiepski moment, chyba wolałaby mieć drzemkę bo przepłakała całe ważenie i ubieranie, nie mówiąc o tym co było po ukłuciu ☹️ po powrocie złapałyśmy razem drzemkę, mimo że w nocy śpi w dostawce to po prostu chciałam ją utulić ❤️ aktualnie bez temperatury, oby dalej tak było

Kasia, my mamy ten ekspres jakoś od listopada, zależało nam żeby nie zajmował dużo miejsca i jest super. W ciąży w ogóle nie piłam kawy, zaczęłam dopiero jakoś od dwóch tygodni, ale odpuściłam temat bezkofeinowej, po prostu piłam inkę 😅 chociaż doceniłam że gdybym chciała bezkofeinową to jest opcja z drugim pojemnikiem

kasssia lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 września, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Revolutionary w macie asymetrie? Ja właśnie dlatego poszłam do fizjo. Ale tydzień ćwiczeń i już jest mega zmiana, teraz nic już mnie nie martwi. Dziękuję sobie, że się uparłam i nie słuchałam męża i poszliśmy od razu 😅

Nie mamy 🤷‍♀️ żaden lekarz nic takiego nie dojrzal, w 4 tygodniu życia byliśmy tez u fizjo i bylo wszystko ok. On ogolnie tą rączkę używa, jak juz mu cos do niej dam to trzyma mocno i wklada do buzi, ale jak ma cokolwiek sięgnąć to zawsze lewą 🤷‍♀️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 września, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, ze starsza miałam to samo. Ćwiczyłam i chodziłam do fizjo a ona i tak w swoim tempie…

Ja mam na oku delongi rivelia bo jedyna na dwa zbiorniki na kawę, ja piję bezkofeinowa, więc musi się łatwo zamieniać, bo oszaleję. Aktualnie mamy na kapsułki nespresso, ale wkurza mnie.

Moja się zrobiła bardzo towarzyska, musi być ktoś przy niej często. I taka kumata się zrobiła, znad cycka ciągle ogląda jak tylko coś usłyszy albo zobaczy 😀 no i śmieje się ciągle i uśmiecha. Tylko ze spaniem też ostatnio gorzej, w nocy 3 pobudki, w dzień dzisiaj co chwila płacz.
    Tak. Właśnie czuję że wypluwam sobie flaki, każde jej okno aktywności to jest jedna wielka rehabilitacja zakończona krzykiem przy Vojcie a ona i tak robię sobie wszystko powoli, w swoim tempie. I okej, ja ją rozumiem. Ale czuję duży stres gdzieś na plecach, że może coś robię źle i dlatego to tyle trwa. Że może powinnam jeszcze więcej. Cała rehabilitacja spoczywa na mnie, dlatego jest mi ciężko.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 30 września, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ale codziennie Vojta?

Revolutionary jak byliście w 4 tygodniu a później nie to musle że ktoś powinien rzucić okiem teraz. Jednak nie bez powodu się mówi, że wiele rzeczy do 12 tygodnia jest fizjologiczne albo ułożeniowe

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 września, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Revolutionary jak byliście w 4 tygodniu a później nie to musle że ktoś powinien rzucić okiem teraz. Jednak nie bez powodu się mówi, że wiele rzeczy do 12 tygodnia jest fizjologiczne albo ułożeniowe
    Codziennie, 3 razy dziennie.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 września, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary sięganie jedną rączką tylko to moim zdaniem jak i Karoli jest do sprawdzenia. Dziecko w tym wieku powinno używać równo dwóch rączek - symetrycznie ;) my poszliśmy do fizjo właśnie dlatego, że mała częściej obserwowała sobie jedną rączke (choć drugiej też używała do chwytania i jak coś dałam to zauważała ją, ale nurtowało mnie, że sama z siebie częściej ogląda sobie jedną). Fizjo wypatrzyła jeszcze delikatną rotację miednicy w tej asymetrii i słabszy brzuszek. Tydzien cwiczen u nas i rączki już pracują dużo bardziej równo. U nas jedyne co widziałam to właśnie ta łapka mniej aktywna, także no ja bym z tym poszła akurat

Elza tez nie frustruj się tak. Nieraz potrzeba czasu bobasom. Działacie. Robisz wszystko jak trzeba :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy do fizjo. Ostatnio wypatrzyła za duże napięcie w obręczy barkowej i zadzieranie głowy gdy leżała na brzuszku. Wydaje mi się, że to się skorygowało i teraz pięknie leży na brzuchu, obraca głowę itp. No ale u nas słabo z podnoszeniem nóg. Podnosi je tylko na przewijaku, na macie w ogóle jej się nie zdarza łapać za kolanka , nie obraca się też na boki. Mam nadzieję, że dostaniemy jakieś ćwiczenia żeby ją trochę zmobilizować do tego.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę zacząć karmić małego w worku na głowie, bo co na mnie spojrzy to jest szeroki uśmiech i puszcza cycka 🤡 generalnie rozczulające na maksa ale nie po piętnastym razie xd

Elza no sporo tego macie, nie dziwię się że jesteś tym sfrustrowana. Ale na pewno jest to warte poświęcenia i przyjdą efekty 🤞

My pewnie po kolejnej wizycie u fizjo będziemy mieć jakieś ćwiczenia znów, bo widzę u niego lekka preferencje jednej strony

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 września, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Tak, dam mubjeszcze chwile i jesli sie nic nie zmieni to wybierzemy sie na wizytę. ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png

Wysłany: 30 września, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Chyba muszę zacząć karmić małego w worku na głowie, bo co na mnie spojrzy to jest szeroki uśmiech i puszcza cycka 🤡 generalnie rozczulające na maksa ale nie po piętnastym razie xd

Elza no sporo tego macie, nie dziwię się że jesteś tym sfrustrowana. Ale na pewno jest to warte poświęcenia i przyjdą efekty 🤞

My pewnie po kolejnej wizycie u fizjo będziemy mieć jakieś ćwiczenia znów, bo widzę u niego lekka preferencje jednej strony
    Dobre z tym workiem 😅

Elza to ja sto lat do tyłu z tymi zaleceniami Vojty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 21:35

event.png
‹‹ 2248 2249 2250 2251 2252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ