X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 października, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pozdrawiamy spod daszku nad garażem, bo w domu pierwsza drzemka trwała 10 min, a popołudniowa będzie lipna, bo przychodzi dziadek 🫠 więc jak już zaczął marudzić to go wpakowałam do wózka, wyszliśmy i zaczęło padać xd dobrze że wcisnęłam go na szybko w kombinezon zimowy, bo pizdzi tak, że zaraz sama sie w zimową kurtkę ubiorę xd

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 października, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, zalecania są żeby karmić wg wieku urodzeniowego, ale ja raczej będę zaczynać rd pod 6 msc korygowanego, bo mi się nie chce xD ona ma 6,5 kg, rozwój wszystko jak wasze dzieci, to co ja będę ją postarzać 😅

Ja nie mam pojęcia co ile te karmienia. Ale zdarzają się przerwy do 4h, a jak jest zmęczona i płacze to daje jej cyca żeby zasnęła, no ale szybko usypia, więc czy to liczyć jako karminie? 🤷‍♀️

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 października, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jeju. Ja już na prawdę nie wiem co robimy nie tak, że jak idziemy do przychodnii jakiejkolwiek to jest ciągły płacz. Jest pojedzona i po drzemce. Dzisiaj byliśmy na bioderkach. Ja jestem wykończona. Płacz w korytarzu, u lekarza, po lekarzu, w aucie. Zabawki nic nie pomaga. Jak sobie pomyślę, że jeszcze 4 wizyty w pazdzierniku to zwariuje 🤯

U nas jest tak samo. Płacz u każdego specjalisty. Słabo mi na myśl o dzisiejszym fizjo

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 października, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, zalecania są żeby karmić wg wieku urodzeniowego, ale ja raczej będę zaczynać rd pod 6 msc korygowanego, bo mi się nie chce xD ona ma 6,5 kg, rozwój wszystko jak wasze dzieci, to co ja będę ją postarzać 😅

Ja nie mam pojęcia co ile te karmienia. Ale zdarzają się przerwy do 4h, a jak jest zmęczona i płacze to daje jej cyca żeby zasnęła, no ale szybko usypia, więc czy to liczyć jako karminie? 🤷‍♀️
    Rozumiem
    Mnie się do RD kompletnie nie spieszy też 😅
    Póki co to łapie oddech po wyjściu z nią wózkiem do fizjo. Cała droga z i do okupiona wrzaskiem. A chwilowo jestem uziemiona jeśli chodzi o nosidło czy chustę przez palca także szłam i czułam że zaraz mi pęknie głowa. A młoda jeszcze weszła na jakiś inny rejestr dźwięków więc no..
    idę dziś na przedweselny manicure, liczę że spędzę go w całkowitej ciszy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 października, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zrobiłam deal na vinted. Upolowałam kombinezon dresowy ocieplany z Zyzio&Zuzia za zawrotne 12 zł. Jeśli on faktycznie przyjdzie w takim stanie jak na zdjęciu, to wygryw życia 😀

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła już rozszerzać dietę 🤔w sensie, jakoś mi to nie przeszkadza. Dostałam tyle warzyw z pewnego źródła, że nie mam miejsca w zamrażarce. Dodatkowo mama chłopaka mojej siostry ma kury, kaczki itd. i co jakiś czas dostajemy mięsko.
    A mój młody jak coś jemy i zbliżymy mu pod buzię to otwiera i czeka aż się mu da😅

Margareetka, czasem przeginam z tym leżeniem na brzuchu, ale za to kolejnego daję mu trochę odpoczynku. Znielubił spanie na brzuchu więc muszę inaczej go motywować.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 października, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na next są nowe rzeczy na wyprzedaży, wzięłam już body z długim i krótkim, zestawik legginsy i koszulki i 3 pidzamki zielone na 80cm 🫠🫠 będzie na wiosnę, sporo jest letnich rzeczy, ale chyba nie zaryzykuję z jego rozmiarem jak będzie miał rok xD body i koszulki to przynajmniej uniwersalne 🤣

Aż anulowałam zamówienie na vinted, bo drożej by mi wyszło za używane xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 14:21

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 października, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wystawić kombinezon zyzio bo coś maławy jest. Za późno go wyciągnęłam..

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 października, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja muszę wystawić kombinezon zyzio bo coś maławy jest. Za późno go wyciągnęłam..

A jaki masz rozmiar i model?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluje na vinted na bodziaki kopertowe z h&m na 68. Mam wrażenie, że dopiero co kupowałam mu 62 i już się robią za krótkie na niego 😮

Właśnie ucięliśmy sobie wspólną drzemkę i niczego nie żałuję xd

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam głupotę trochę. Byliśmy na spacerze młody ubrany w kombinezon merino. Problem ze dałam go na brzuch a kombinezon trochę za duży i dopiero po 15min zorientowałam się że ma calutka szyję na wierzchu:( tdzrbz uważać jednak bo te body I kombinezony przy lezeniu na brzuchu jeśli są trochę większe to się podwijają. Teraz się martwię czy nie zmarzl bo buda ściągnięta żeby widział a zimno dzisiaj :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 15:21

Wysłany: 1 października, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A jaki masz rozmiar i model?
    https://zyzio-and-zuzia.pl/pl/p/Wygodny-bawelniany-Kombinezon-z-kapturem-pajac-56-86-w-piorka/3300?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=2680&gad_source=1&gad_campaignid=17336259978&gbraid=0AAAAACzptcMZx7WoSeYXl50dgqJKZULtt&gclid=Cj0KCQjwovPGBhDxARIsAFhgkwQC8DKDV6Hh354A2DE5jc50VE7zRicohTWoASCg1rusT-VEbypPg2waAi1QEALw_wcB

Ten ,on jest 68/74 ale na 62 jest dobry raczej

event.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, póki co młody odsypia na mnie.
    Waży 6700 i długi na 65 cm😳😳 nie wiem po kim😂
    Lekarka coś bąkała że jak karmienie mieszane mamy to mogę mu zacząć podawać marchewkę itp.

Dostaliśmy skierowanie na echo serca bo jakiś cichy szmer nad sercem słyszy 😐 nie ukrywam, jestem obsrana z nerwów 😕😕

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam głupotę trochę. Byliśmy na spacerze młody ubrany w kombinezon merino. Problem ze dałam go na brzuch a kombinezon trochę za duży i dopiero po 15min zorientowałam się że ma calutka szyję na wierzchu:( tdzrbz uważać jednak bo te body I kombinezony przy lezeniu na brzuchu jeśli są trochę większe to się podwijają. Teraz się martwię czy nie zmarzl bo buda ściągnięta żeby widział a zimno dzisiaj :(
    Eee no myślę, że na spokojnie. My dzisiaj zaliczyliśmy spacer, Julek miał na sobie dresowy kombinezon, pod szyją jako tako nie miał i nie uważam, że coś się przez to stanie. Btw myślę, że jakoś by reagował gdyby faktycznie było mu bardzo zimno.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Lekarka coś bąkała że jak karmienie mieszane mamy to mogę mu zacząć podawać marchewkę itp.

Dostaliśmy skierowanie na echo serca bo jakiś cichy szmer nad sercem słyszy 😐 nie ukrywam, jestem obsrana z nerwów 😕😕
    Jakąś lekarka starej daty? Bo te starej daty pitole o RD wcześniej jej dziecko je mm
    Nasz pediatra powiedział że no z całym szacunkiem ale to stare info

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 1 października, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:

Weź,te niewinne szmery to chyba połowa dzieci ma.

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Eee no myślę, że na spokojnie. My dzisiaj zaliczyliśmy spacer, Julek miał na sobie dresowy kombinezon, pod szyją jako tako nie miał i nie uważam, że coś się przez to stanie. Btw myślę, że jakoś by reagował gdyby faktycznie było mu bardzo zimno.

Problem z tym że leżąc na brzuchu on cały mu się w dół podwija. Bo jest za duży. Oby. Wgl te body jakoś mu się tak zawijają że gola ma ta szyję. Teraz zauważyłam. Bo ma większy rozmiar

• Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jakąś lekarka starej daty? Bo te starej daty pitole o RD wcześniej jej dziecko je mm
    Nasz pediatra powiedział że no z całym szacunkiem ale to stare info
    No właśnie nie- wydaje się taka ogarnięta, nawet bym powiedziała że jest nadgorliwa a tak dzisiaj wyskoczyła.
    Jeszcze mamy czas, myślę że gdzieś za mc jak młody jakąś chęć wykaże.

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Weź,te niewinne szmery to chyba połowa dzieci ma.
    Niby też tak mówiła, że na NFZ to termin odległy będzie ale nie musicie się spieszyć z tym echo ale dla świętego spokoju zróbcie...bla bla.
    Najpierw mnie straszy a później że to niby nic takiego🙄🙄
    Mimo wszystko się boję jakoś że coś tam może wyjść.

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ma szmery przez niedomknięty otwór między przedsionkami czy tam komorami, jak sporo dzieci zresztą, to pozostałość po życiu płodowym. My też to mamy do kontroli, ale się pomału zamyka. Niektórzy się o tym dowiadują dopiero jak są dorośli, bo mają migreny, kardiolog tak nam mówiła. Ale też poszliśmy w końcu prywatnie, bo na NFZ termin to na cholera wie kiedy.

age.png
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ