X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Suche powietrze?

Podbijam, u nas było podobnie po ostatnim katarze. Nic nie odciągałam, a było słychać że coś mu tam siedzi. Odpaliłam nawilżacz i od razu lepiej.

Elza kurde słaba sytuacja, właśnie pytanie na ile to bliska dla Was para. Zdrówka dla mamy, ale dziadostwo ten covid w tym roku :/

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To wesele bliskiej osoby? Jak nie to bym odpuscila
    Bardzo dobra koleżanka z liceum. Znamy się 15 lat.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 października, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ma któraś pomysł o co chodzi że pół nocy są dźwięki jakby katar czy coś miał ale nic nie odciągam? Ta sapka jeszcze? Już jakby jej nie było. Albo ślini się ?hmmm ew cofki mleka? Najgorz3j nad ranem
    Nam pediatra powiedział że to może być sapka jeszcze albo mleko właśnie.
    Nam powiedział że jeżeli po tym jak usiądzie i się spionizuje i trochę urosną jej zatoki i buzia ogólnie i dalej tak będzie, to da nam skierowanie do laryngologa. Póki co zgłaszam to samo co wizytę u lekarza i zawsze jest czysto

Luna30 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja bym odpuściła, ale wiadomo, każdy robi jak uważa :)

U nas też się robi problem ze spankiem w dzień, w nocy też się zaczęły pobudki co około 2h. Także kawkę idę robić właśnie 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja też dała sobie spokój.

Młody wstał o 6:30 i zasnął dopiero i 10, dałam córce farby żeby ją zająć, bo musiałam go uśpić na leżąco w sypialni, bo nie dało się inaczej. To był bardzo zły pomysł 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiorowe niespanie w dzień? Mój dopiero po 3.5h w wielkich jękach i płaczu usnął.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo. Wstał o 7, dopiero po 10 udało mi sie go uspic 🤯🥳
    Moze zdarze włosy umyć 🤔🤔🤔
    my dzisiaj fizjo mamy, ciekawe jak będzie

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza ja też dała sobie spokój.

Młody wstał o 6:30 i zasnął dopiero i 10, dałam córce farby żeby ją zająć, bo musiałam go uśpić na leżąco w sypialni, bo nie dało się inaczej. To był bardzo zły pomysł 😅

Zmywalne chociaz:)?

Ja mojej daje albika albo jakasnoqa lub dawno niwidziana zabawkę. Mam całą szufladę tego. Np dostaje prezenty na urodziny to staram się żeby otwierała nie w 1 dzień. Tzn otwiera wszystko ale bawi się po kolei. Ja szybciutko zabieram i daje jak poprosi. Inaczej bawi się 3min wszystkim. A tak to wyjęłam ostatnio barbie i godz zabawy

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 października, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Zmywalne chociaz:)?

Ja mojej daje albika albo jakasnoqa lub dawno niwidziana zabawkę. Mam całą szufladę tego. Np dostaje prezenty na urodziny to staram się żeby otwierała nie w 1 dzień. Tzn otwiera wszystko ale bawi się po kolei. Ja szybciutko zabieram i daje jak poprosi. Inaczej bawi się 3min wszystkim. A tak to wyjęłam ostatnio barbie i godz zabawy

Nie, zwykle plakatówki i wysmarowała sobie całe przedramiona i białą bluzę 😅 ale pobawiła się 2 minuty i następne kolejne 20 krzyczała "Mama chodź", a ja karmiłam na leżąco na śpiocha i nie mogłam się ruszyć, więc był to pomysł typu 0/10 xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poszlam z młodym dzisiaj do piwnicy i dałam mu cały worek plastików i kazałam wyciągać butelki😅 Ale byl zajarany tym.

Tanashi lubi tę wiadomość

event.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały za kilka dni kończy 5 miesięcy, czy to możliwe że dopiero teraz ma regres snu? Bo on kilku dni jest masakra z usypianiem. Jak zawsze chodził spać o 20 to teraz walczymy do 21:30-22. W dzień też ciężko go na drzemki uśpić. Jak już zaśnie to śpi ładnie, dzisiaj do 8:30 z jedną pobudka na mleko, więc nie wiem już o co chodzi.

Jak ubieracie dzieciaki na spacer w taką pogodę? Ja największy problem mam zawsze z tym jak ubrać żeby było dobrze. Tez zauważyłam, że mały ma często zimne dłonie, kark ciepły, w domu 22 stopnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:27

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę, bo w sumie nie chodzę póki co na spacery, tylko do przedszkola odprowadzić starszą, to w nosidełku. Ale jakbym szła to wełniany kombinezon, czapka i miękka gondola, która jest w sumie śpiworkiem. Zawsze ten śpiworek można otworzyć.

Moja zwykle usypia ok 22. Starsza ok 20, to mamy ze starym chociaż trochę spokoju na 2h 😅

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Mały za kilka dni kończy 5 miesięcy, czy to możliwe że dopiero teraz ma regres snu? Bo on kilku dni jest masakra z usypianiem. Jak zawsze chodził spać o 20 to teraz walczymy do 21:30-22. W dzień też ciężko go na drzemki uśpić. Jak już zaśnie to śpi ładnie, dzisiaj do 8:30 z jedną pobudka na mleko, więc nie wiem już o co chodzi.

Jak ubieracie dzieciaki na spacer w taką pogodę? Ja największy problem mam zawsze z tym jak ubrać żeby było dobrze. Tez zauważyłam, że mały ma często zimne dłonie, kark ciepły, w domu 22 stopnie.
    Wszędzie gdzie czytałam było, że regres snu 4-5 miesiąc życia, a potem 8-9.
    Jak zimno to zakładam kombinezon misiowaty, a później spodem body + leginsy + skarpetki. Jak wieje to osłonę zakładam na wózek. A jak cieplej to bluzy polarowe + koc. No i czapka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:35

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczamy spacery tylko w nosidle, więc długie body, spodenki, skarpetki, na to kombinezon z wełny merino i bawełniana czapa, jeden dzień założyłam kominiarkę wełnianą, ale potem wyszło słońce i było jeszcze trochę za ciepło na nią moim zdaniem. Czapa na ten moment jest oki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:37

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, nie grzeje się za bardzo w tym kombinezonie?

Ja do nosidła ubieram tylko body i rajstopki i czapkę i na to ten panel z kurtki a i tak mam wrazenie, że jest mega gorąca jak ją wyciągam. Może ja emituje za dużo ciepła z brzucha 😅

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas wyjątkowo wlatuje druga drzemka właśnie, tylko druga na mnie.. odłożenie kończy się płaczem. Także posłusznie robię za leżankę, a ja w tym czasie buszuję na vinted. I w sumie mam pytanie odnośnie słuchawek wyciszających. Znam tylko eci peci, czy jest coś innego godnego uwagi?

Ja na spacery póki co zakładam body+spodenki+skarpetki na to kombinezon albo dresowy albo z misiem od środka no i czapka. W zależności jeszcze jak wieje (bo mieszkamy w takim miejscu wsi, że wieje zawsze) to dorzucam cienki kocyk na nóżki.

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przypomniałam sobie, dla mnie ubieranie dziecka to największe wyzwanie macierzyństwa. Nigdy nie wiem czy nie za ciepło czy za lekko je ubieram i zawsze mi się wydaje że źle.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 października, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tanashi, nie grzeje się za bardzo w tym kombinezonie?

Ja do nosidła ubieram tylko body i rajstopki i czapkę i na to ten panel z kurtki a i tak mam wrazenie, że jest mega gorąca jak ją wyciągam. Może ja emituje za dużo ciepła z brzucha 😅

Wiesz co, w zeszłym tygodniu chodził tylko w bluzie, ale któregoś dnia jak wróciliśmy to miał bardzo zimne nogi (nie stopy tylko całe nogi), takie typowo wychłodzone. Od tamtej pory zakładam mu kombinezon :) ale ja z nim też staram się głównie w cieniu chodzić żeby po oczach mu nie świeciło, to jest oki w kombinezonie. Ale jak masz panel z kurtki to też inaczej, ja na wierzch zakładam tylko moją kurtkę dżinsowa, więc z zewnątrz nic go nie chroni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 11:56

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 2 października, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    W ogóle przypomniałam sobie, dla mnie ubieranie dziecka to największe wyzwanie macierzyństwa. Nigdy nie wiem czy nie za ciepło czy za lekko je ubieram i zawsze mi się wydaje że źle.

No właśnie ja mam tak samo, wszędzie czytam żeby nie przegrzewać dziecka a ja i tak ciągle mam wrażenie, że jest za lekko ubrany. Chyba za bardzo przerzucam moją cieplolubnosc na niego xD bo ja to już teraz w czapce chodzę bo mi zimno.

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 października, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wyzwaniem jest to, że najpierw muszę ubrać siebie, a dopiero potem małego, żeby przez ten czas w którym ja się ubieram, on się w domu nie upocił. I na powrocie najpierw jego rozbieram, a potem siebie. Inaczej jest awantura.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2252 2253 2254 2255 2256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ