X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Aktualnie AZS hula, alergia hula, refluks hula i tymczasowo hula z nimi ZUM. Życie jest k**** piękne xd
    Może nie rozbijaj tego na czynniki,wrzuć wszystko jako alergia 😅 a zum to przez przypadek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 11:34

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią mm - czy po 6 miesiącu przechodzicie na mleko następne? Jeśli tak, w jaki sposób? Np. 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2? A potem stopniowo zwiększyć mleka 2? Czy normalnie mleko 1, a jedna butelka tylko mleko 2? I tak do przejścia tylko na 2?
    Bo planuję w drugiej połowie listopada zacząć z mlekiem następnym, żeby jak skończy 6 miesiecy być juz tylko na nim.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dziewczyny, które karmią mm - czy po 6 miesiącu przechodzicie na mleko następne? Jeśli tak, w jaki sposób? Np. 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2? A potem stopniowo zwiększyć mleka 2? Czy normalnie mleko 1, a jedna butelka tylko mleko 2? I tak do przejścia tylko na 2?
    Bo planuję w drugiej połowie listopada zacząć z mlekiem następnym, żeby jak skończy 6 miesiecy być juz tylko na nim.
    Ja kupię puszkę następnego i podam normalnie.

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    My co prawda mamy mleko, które nie ma 1 i2 tylko cały czas to samo będzie. Jednak jak chcesz wprowadzić 2 to mieszaj tak jak pisałaś.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • asiun Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Może nie rozbijaj tego na czynniki,wrzuć wszystko jako alergia 😅 a zum to przez przypadek 😅
    W sumie racja, rozbite bardziej dobija 🤣

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel a co wg tych źródeł którymi się kierujesz jest wskazane do gryzienia?
    Sutek xD

Nie wiem, u nas grzybek to jest must have, wyżywa się na nim jak szalona, mam już dwa nawet

Uplakala się dziecina przy tym masażu głowy, ale znowu widać efekt od ręki
    Kolejna wizytę za 3 tygodnie pewnie będziemy mieć.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Tak, przechodzę na 2ke bo tam inne proporcje wszystkiego są
    Nie wiem w sumie jak to w Laktowicie zalecają, czy mieszać czy od razu. My po świętach/nowym roku na 2ke musimy przejść.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, zluzuj. Ona ma już 4 miesiące, nie przestanie jeść raportownie, bo dasz jej gryzaka.
    Moja dostała grzyba jak miała 2,5 miesiąca, ale nie ogarniała. Zaczęła go ciumkac z miesiąc temu i nie widzę żadnej różnicy w karmieniu. Przecież cały dzień tego grzyba nie używa.
    Nie dajmy się zwariować, ale no to moje zdanie. Nie chce źle doradzać 😀

Cel95, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dziewczyny a czy ktoś z Was karmiąc piersią już stosował u dziecka grzybka mombelli?

Bo teraz czytam że są różne opinie o nim... Także wśród neurologopedow jedni polecają inni nie

A jak pisałam wczoraj ja uspokoił jak nie chciała piersi, ale nie chciałabym popsuć sobie karmienia tym gryzakiem czy jej zaszkodzić.

Dziś zasnęła po jedzeniu na mnie to oczywiście głośny dzwonek ja wybudził, bardzo się zdenerwowała. Piersi już nie chciała bo najedzona i jak Mąż ją bujał pogryzła chwilę tego grzybka i zasnęła..

Smoczka nie używamy i chyba ma potrzebę gryzienia nie ssania bo np rzucała się na klocki i takie twardsze rzeczy do gryzienia, rękę czy palca też nam tak jakby gryzie a nie ssie.

Nie chce jej do tego przyzwyczajak jak to nieodpowiednie a już sama nie wiem

My już dawno używamy, ale szczerze mówiąc woli jakiś zwykły gryzak z Rossmana w kształcie żółwia. No i nic to nie zmieniło w karmieniu.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel za dużo czytasz 😅 u nas od kiedy ogarnął maly trzymanie to grzybek jest na topie, bardziej go uspokaja niż smoczek a w KP nic a nic to nie zmieniło.
    Ja dzis jak na gadżeciare przystało nazamawialam miseczek łyżeczek sliniaczków i w przyszłym tygodniu zaczynamy przygodę pod tytułem RD 😁 mam tylko problem z teściami bo dla nich maly jest jak po prostu serial codzienny, juz sie szykuja ze beda oglądać jak on "słodko je" a ja nie chce robić z tego szopki bo nie chce zeby sie dziecko rozpraszało. Tak ze bedzie ciekawie 🫠
    U nas dzis piękna pogoda i cud nastapil, maly przeleżał cale pol godziny w wózku, to nasz rekord bo normalnie po minucie drze sie jak opętany.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu młody już załapał obroty we wszystkie strony i to co wyrabia to mnie już głowa boli xd na przewijaku, w kojcu, w łóżeczku, goły, ubrany… do tego skrzeczy i piszczy xD czasy spokoju się skończyły xD

Dzisiaj wjechało jabłko, prawie mnie poganiał z łyżeczką 🤣

przygodami66, KarolaKinga, Anabbit, Werzol, Revolutionary , Biedronka@, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzak nie ma jak zaburzyć laktacji. Zaburzyć to może smoczek w pierwszych dniach życia jak dziecko dopiero uczy się ssania :) przecież tego grzyba nie ssie godzinami codziennie tylko to jakieś minuty są mimo wszystko:)

Anabbit, asiun, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z lasu, piękny jest ten listopad tegoroczny póki co. Zabrałam ekipę na spacer i na plac zabaw 🥰

KarolaKinga, Lauraa, Anabbit, Werzol, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun współczuję 🤕 ale podoba mi się rada Karoli😅

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Nineq nawet nie wiedziałam że trzeba mieszać, muszę poczytać też bo my mamy aktualnie mm+kp i właśnie zaraz muszę przejść na mleko następne

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Pozdrawiamy z lasu, piękny jest ten listopad tegoroczny póki co. Zabrałam ekipę na spacer i na plac zabaw 🥰

Prawda, dzisiaj jest przepięknie. Aż chyba pójdziemy na drugi spacer zaraz 🥰

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chyba walnięta, kupiłam młodemu pamiętnik z imieniem, datą, z opisem i miejscem na zdjęcia 🫣🫣🫣 moje pierwsze razy, zdjęcia z dziadkami itp i się tam patrzę i cieszę na to pewnie bardziej niż on będzie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 12:59

Cel95 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Jestem chyba walnięta, kupiłam młodemu pamiętnik z imieniem, datą, z opisem i miejscem na zdjęcia 🫣🫣🫣 moje pierwsze razy, zdjęcia z dziadkami itp i się tam patrzę i cieszę na to pewnie bardziej niż on będzie 🤣
    Na chrzest mój dostał album z napisami na okładce: datą urodzenia, wagą, godziną itd., w którym moja mama wsadziła zdjęcia jak to wszystko się zaczęło: mała ja, mój mały K., potem jak dorastalismy, potem razem, a potem ciąża i młody 😄mam sama frajdę jak dokładam zdjęcia.
    Lauraa wrote:
    Kurde Nineq nawet nie wiedziałam że trzeba mieszać, muszę poczytać też bo my mamy aktualnie mm+kp i właśnie zaraz muszę przejść na mleko następne
    Na moim producent zaleca mieszać właśnie. Jakoś obawiam się o brzuch jeśli dam od razu następne. Znajoma dała synowi od wczoraj to robi jej po 3 wielkie 💩
    Kkk77 wrote:
    Dzisiaj wjechało jabłko, prawie mnie poganiał z łyżeczką 🤣
    Z hippa? Mojemu nie zasmakowało, sama musiałam dokończyć. Woli starte świeże jabłko, kortland najlepiej😅

Dałam mu dziś znowu marchewkę, bo lubi. Z pełną buzią wzięło go na kichanie... 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 13:12

Lauraa lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja wczoraj jeszcze zamówiłam 6 puszek mleka, więc pewnie na 2 przejdziemy dopiero jak skończymy zapas xD w ogóle nie pomyślałam

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam dwa opakowania 2 już, bo akurat promocja 😄najbardziej podoba mi się to, że mleko następne może być w fajnych cenach. Aż na blixie ustawiłam, żeby wysyłało powiadomienia jak się gdzieś pojawi.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2346 2347 2348 2349 2350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ