CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Może nie rozbijaj tego na czynniki,wrzuć wszystko jako alergia 😅 a zum to przez przypadek 😅asiun wrote:Aktualnie AZS hula, alergia hula, refluks hula i tymczasowo hula z nimi ZUM. Życie jest k**** piękne xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 11:34
-
Dziewczyny, które karmią mm - czy po 6 miesiącu przechodzicie na mleko następne? Jeśli tak, w jaki sposób? Np. 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2? A potem stopniowo zwiększyć mleka 2? Czy normalnie mleko 1, a jedna butelka tylko mleko 2? I tak do przejścia tylko na 2?
Bo planuję w drugiej połowie listopada zacząć z mlekiem następnym, żeby jak skończy 6 miesiecy być juz tylko na nim. -
Ja kupię puszkę następnego i podam normalnie.Nineq wrote:Dziewczyny, które karmią mm - czy po 6 miesiącu przechodzicie na mleko następne? Jeśli tak, w jaki sposób? Np. 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2? A potem stopniowo zwiększyć mleka 2? Czy normalnie mleko 1, a jedna butelka tylko mleko 2? I tak do przejścia tylko na 2?
Bo planuję w drugiej połowie listopada zacząć z mlekiem następnym, żeby jak skończy 6 miesiecy być juz tylko na nim. -
My co prawda mamy mleko, które nie ma 1 i2 tylko cały czas to samo będzie. Jednak jak chcesz wprowadzić 2 to mieszaj tak jak pisałaś.Nineq wrote:Dziewczyny, które karmią mm - czy po 6 miesiącu przechodzicie na mleko następne? Jeśli tak, w jaki sposób? Np. 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2? A potem stopniowo zwiększyć mleka 2? Czy normalnie mleko 1, a jedna butelka tylko mleko 2? I tak do przejścia tylko na 2?
Bo planuję w drugiej połowie listopada zacząć z mlekiem następnym, żeby jak skończy 6 miesiecy być juz tylko na nim.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Sutek xDKarola3xJ:D wrote:Cel a co wg tych źródeł którymi się kierujesz jest wskazane do gryzienia?
Nie wiem, u nas grzybek to jest must have, wyżywa się na nim jak szalona, mam już dwa nawet
Uplakala się dziecina przy tym masażu głowy, ale znowu widać efekt od ręki
Kolejna wizytę za 3 tygodnie pewnie będziemy mieć. -
Tak, przechodzę na 2ke bo tam inne proporcje wszystkiego sąNineq wrote:Dziewczyny, które karmią mm - czy po 6 miesiącu przechodzicie na mleko następne? Jeśli tak, w jaki sposób? Np. 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2? A potem stopniowo zwiększyć mleka 2? Czy normalnie mleko 1, a jedna butelka tylko mleko 2? I tak do przejścia tylko na 2?
Bo planuję w drugiej połowie listopada zacząć z mlekiem następnym, żeby jak skończy 6 miesiecy być juz tylko na nim.
Nie wiem w sumie jak to w Laktowicie zalecają, czy mieszać czy od razu. My po świętach/nowym roku na 2ke musimy przejść. -
Cel, zluzuj. Ona ma już 4 miesiące, nie przestanie jeść raportownie, bo dasz jej gryzaka.
Moja dostała grzyba jak miała 2,5 miesiąca, ale nie ogarniała. Zaczęła go ciumkac z miesiąc temu i nie widzę żadnej różnicy w karmieniu. Przecież cały dzień tego grzyba nie używa.
Nie dajmy się zwariować, ale no to moje zdanie. Nie chce źle doradzać 😀
Cel95, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Dziewczyny a czy ktoś z Was karmiąc piersią już stosował u dziecka grzybka mombelli?
Bo teraz czytam że są różne opinie o nim... Także wśród neurologopedow jedni polecają inni nie
A jak pisałam wczoraj ja uspokoił jak nie chciała piersi, ale nie chciałabym popsuć sobie karmienia tym gryzakiem czy jej zaszkodzić.
Dziś zasnęła po jedzeniu na mnie to oczywiście głośny dzwonek ja wybudził, bardzo się zdenerwowała. Piersi już nie chciała bo najedzona i jak Mąż ją bujał pogryzła chwilę tego grzybka i zasnęła..
Smoczka nie używamy i chyba ma potrzebę gryzienia nie ssania bo np rzucała się na klocki i takie twardsze rzeczy do gryzienia, rękę czy palca też nam tak jakby gryzie a nie ssie.
Nie chce jej do tego przyzwyczajak jak to nieodpowiednie a już sama nie wiem
My już dawno używamy, ale szczerze mówiąc woli jakiś zwykły gryzak z Rossmana w kształcie żółwia. No i nic to nie zmieniło w karmieniu. -
Cel za dużo czytasz 😅 u nas od kiedy ogarnął maly trzymanie to grzybek jest na topie, bardziej go uspokaja niż smoczek a w KP nic a nic to nie zmieniło.
Ja dzis jak na gadżeciare przystało nazamawialam miseczek łyżeczek sliniaczków i w przyszłym tygodniu zaczynamy przygodę pod tytułem RD 😁 mam tylko problem z teściami bo dla nich maly jest jak po prostu serial codzienny, juz sie szykuja ze beda oglądać jak on "słodko je" a ja nie chce robić z tego szopki bo nie chce zeby sie dziecko rozpraszało. Tak ze bedzie ciekawie 🫠
U nas dzis piękna pogoda i cud nastapil, maly przeleżał cale pol godziny w wózku, to nasz rekord bo normalnie po minucie drze sie jak opętany. -
Jezu młody już załapał obroty we wszystkie strony i to co wyrabia to mnie już głowa boli xd na przewijaku, w kojcu, w łóżeczku, goły, ubrany… do tego skrzeczy i piszczy xD czasy spokoju się skończyły xD
Dzisiaj wjechało jabłko, prawie mnie poganiał z łyżeczką 🤣
przygodami66, KarolaKinga, Anabbit, Werzol, Revolutionary , Biedronka@, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Gryzak nie ma jak zaburzyć laktacji. Zaburzyć to może smoczek w pierwszych dniach życia jak dziecko dopiero uczy się ssania
przecież tego grzyba nie ssie godzinami codziennie tylko to jakieś minuty są mimo wszystko:)
Anabbit, asiun, Werzol lubią tę wiadomość
-
Jestem chyba walnięta, kupiłam młodemu pamiętnik z imieniem, datą, z opisem i miejscem na zdjęcia 🫣🫣🫣 moje pierwsze razy, zdjęcia z dziadkami itp i się tam patrzę i cieszę na to pewnie bardziej niż on będzie 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 12:59
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Na chrzest mój dostał album z napisami na okładce: datą urodzenia, wagą, godziną itd., w którym moja mama wsadziła zdjęcia jak to wszystko się zaczęło: mała ja, mój mały K., potem jak dorastalismy, potem razem, a potem ciąża i młody 😄mam sama frajdę jak dokładam zdjęcia.Lauraa wrote:Jestem chyba walnięta, kupiłam młodemu pamiętnik z imieniem, datą, z opisem i miejscem na zdjęcia 🫣🫣🫣 moje pierwsze razy, zdjęcia z dziadkami itp i się tam patrzę i cieszę na to pewnie bardziej niż on będzie 🤣
Na moim producent zaleca mieszać właśnie. Jakoś obawiam się o brzuch jeśli dam od razu następne. Znajoma dała synowi od wczoraj to robi jej po 3 wielkie 💩Lauraa wrote:Kurde Nineq nawet nie wiedziałam że trzeba mieszać, muszę poczytać też bo my mamy aktualnie mm+kp i właśnie zaraz muszę przejść na mleko następne
Z hippa? Mojemu nie zasmakowało, sama musiałam dokończyć. Woli starte świeże jabłko, kortland najlepiej😅Kkk77 wrote:Dzisiaj wjechało jabłko, prawie mnie poganiał z łyżeczką 🤣
Dałam mu dziś znowu marchewkę, bo lubi. Z pełną buzią wzięło go na kichanie... 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 13:12
Lauraa lubi tę wiadomość