SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki, żeby może jednak to nie była grypa 🤞 czy takim naszym maluchom można dawać te leki na grypę?

Maja ja chyba bym tylko ręcznie zaprała to co jest brudne. Niby moje swetry wełniane piorę ale kombinezonu byłoby mi szkoda jakby coś się z nim stało 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam ręcznie tylko ulany kawałek :)

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę czasem wełnę, 30 stopni i wirowanie na 400 i jest oki. Kombinezon też prałam :)

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam kombinezon, czapkę, leginsy i body merino normalnie w środku do prania wełny na programie do wełny. Nic się z niczym nie stało 😊 potem suszenie na płasko. Jezu u nas jutro szczepienia i już się stresuje, po ostatniej gorączce po Bexsero plus żeby było mało zaczęło mnie boleć gardło. Mam nadzieję, że herbatka z miodem da radę.

Jezu u nas dzisiaj spacer płaczu, nie wiem o co mu chodziło, ale pół godziny było super a potem godzina darcia się. W domu też humorki, a akurat jestem dzisiaj sama z małym, bo mąż pojechał po pracy od razu uruchomić pompę do domu. Mam kwadratową głowę już 🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zasnęliśmy... aż się boję co będzie na swieta

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za to mamy pobudkę, bo drugi ząb nie daje spać. Było już plucie, gryzienie, skrobanie, rzucanie nogami, rzucanie rękami i wyginanie się w dzikie pozycje. Jak ktoś mi jeszcze raz tu napisze że jego dzieciom wyszły zęby bezboleśnie to powiem wam tylko jedno: nie zesrajcie się xDD

Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Tanashi współczuję, ale ten opis jakby o moim dziecku wczoraj. No może poza gryzieniem, a zębów też nie widać, ale za to dorzuciłabym jeszcze rzucanie wszystkim co podejdzie pod rączkę.

U nas właśnie pierwsza pobudka, chociaż zasnął dopiero przed 22 😩

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś się budziła sporo częściej i jak pisałam, że zawsze wstrzymuje się z siusianiem już jak śpi (zasnęła może przed 21 jakoś wiec zwykle wtedy dopiero koło 6 zmiana byla) to tym razem nie dość, że pielucha do zmiany to po zmianie nasiusiala całą kolejba od razu, az sie zdziwilam. Więc chyba się to od wczoraj pozmieniało.

Nie wiem czy to ma związek z tym gorszym usypianiem dziś i wczoraj, zobaczymy czy teraz pośpi.. mam wrażenie, że jest jej też nie wygodnie ale spiworek bez nogawek no odpada i jest za mały już, a na ten z nogawkami czekałam prawie tydzień na wysyłkę, może to też coś da...

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis nastąpił cud, maly pospal do 7 🤯 jak byla pobudka o 4:30 to pomyślałam ze bedzie już koniec spania bo normalnie jego godzina to 5 a tu taka niespodzianka, czyżby to taki prezent na te pol roku życia 😅

Margareetka, Elza1234, Truuskaawka, Anabbit, Revolutionary , xSmerfetkax, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Luna kciuki, żeby może jednak to nie była grypa 🤞 czy takim naszym maluchom można dawać te leki na grypę?

Maja ja chyba bym tylko ręcznie zaprała to co jest brudne. Niby moje swetry wełniane piorę ale kombinezonu byłoby mi szkoda jakby coś się z nim stało 😅

Idę z nią dzisiaj do lekarza. Dzisiaj całą noc wstawał mąż do niej ns paracetamolu...ogólnie dziwne to jest to innych objawów brak. Robiliśmy badanie moczu bo co 45min biega do WC i dobre wszystko wyszło. Już nie wiem. Tak od 2tyg biega ciągle do WC
    A teraz to nie wiem co to jest za dziwna infekcja
    Chyba że jak ktoś szczepiony to inaczej przebiega? Test negatywny na grypę. Hmm

Staram się ją izolować od brata. Zobaczymy oby to pomoglo. Poprzednio 2x pomoglo. Bo ponoć warto bo w mleku się robią przeciwciała ale to jest większa szansa jak właśnie ja zachoruje im później tym lepiej
    Wiec młoda ogarnia mąż ale o 11 ma prace. Wiec moja mama przyjedzie nam pomoc

A wgl to z tych nerwów i zmęczenia bo cala noc były płacze to brata też budziła to lunatykowalam🤣 śniło mi się że weszła do sypialni i chciałam ja wyprowadzić do męża żeby brata nie budziła znowu. I ocknełam się jak wyprowadzam...krzesło 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2025, 08:16

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas też idzie drugi ząb, w nocy spał klasycznie średnio i odwalał taki break dance, że głowa mała 🫣 ale wstał o 6 z uśmiechem na buzi, więc chociaż tyle.

Ja dziś kończę mój urlop u rodziców i wracam do domu, trzymajcie kciuki za 2h trasę z bobasem i kotem na pokładzie

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka kciuki 🤞🏼

Ja się dziś biorę za pieczenie pierników z tym marudkiem, ale yolo, najwyżej dokończę wieczorem jak będą spać xd mam nadzieję że coś nam się uda zrobić.

Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za 2.5godziny szczepienia 6w1 i Nimenrix i już s*** po gaciach czy będzie ok. Trzymajcie kciuki ✊🏻

Mały dzisiaj do 5 w łóżeczku, oczywiście z 3 pobudkami na cyca i dalej spać. Potem wzięłam go do siebie i dospał do 7 💪🏻

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka kciuki 🤞🏼

Ja się dziś biorę za pieczenie pierników z tym marudkiem, ale yolo, najwyżej dokończę wieczorem jak będą spać xd mam nadzieję że coś nam się uda zrobić.
    Pieczesz te staropolskie?
    Ja w pon planuje, bo mąż będzie w domu. A potem w sb będę dekorować
    4ty rok już je robię i naprawdę cały rok na nie czekam

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim kciuki ✊🏻✊🏻

Moja Bubcia spała od 23,pobudka o 2 na jedzonko,pozniej o 5 i godzina aktywności.
    Jak ululałam o 6 to przytulona spała do 9 🫣
    Ale bedzie ciezki dzień,placze marudzi,te dziąsła tak jej dokuczają że gryzaków mało a zele nie pomagają.
    Nie wiem ile to jeszcze bedzie trwac,juz 2 tygodnie jak nie lepiej tak marudzi a w buzi nawet śladu zęba nie ma 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Wszystkim kciuki ✊🏻✊🏻

Moja Bubcia spała od 23,pobudka o 2 na jedzonko,pozniej o 5 i godzina aktywności.
    Jak ululałam o 6 to przytulona spała do 9 🫣
    Ale bedzie ciezki dzień,placze marudzi,te dziąsła tak jej dokuczają że gryzaków mało a zele nie pomagają.
    Nie wiem ile to jeszcze bedzie trwac,juz 2 tygodnie jak nie lepiej tak marudzi a w buzi nawet śladu zęba nie ma 🙈
    Nie pociesze, nam lekarz mówił ze do 1.5 miesiąca

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie pociesze, nam lekarz mówił ze do 1.5 miesiąca

🙈
    Tak się męczy,a nie chce jej tak codziennie podawac paracetamol...
    Biedna już o 10 zasnela znowu na drzemke.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się obawiam, że teraz nie ma żadnych zębów, nawet jakoś nie widać, a jak zaczną wychodzić to wszystko na raz i się zesramy z nadmiaru szczęścia. Zaczął od wczoraj robić ustami jak ryba - otwiera i zamyka. Nie wiem o co kaman - nos nie jest zatkany, zachowuje się normalnie.

Alex, powodzenia 💪

Alex_92 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się udało na 30.12 zapisać małą na grypę i nimerix. Cieszę się bo 10.01 mamy imprezę dużą, więc już będzie miała ochronę

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2025, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po bexsero wszystko git. Pani maruda była marudna na swoim normalnym codziennym poziomie, żadnych odstępstw od normy 😂 w nocy byłam tak zmęczona, że nie wiem nawet o której przyniosłam ją do naszego łóżka, totalnie mnie odcięło. Za to moje dziecko postanowiło wyspać się o 5 i kopać matkę ☹️ jak zobaczyłam, że mam niecałe 4h snu, obudziłam starego i wygoniłam ich do salonu 😂

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ