CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq no mojej jednej córce wychodziły na raz 4 jedynki i z dwa tygodnie później dwie dwójki. Nie było śmiesznie. Miała w buzi jedną wielką ranę
Pozdrawiam po pierwszym po chorobie spacerze z trójką. Boziu jak dobrze było wyjść z domu! Jeszcze żeby się nie szarpać z ciężką gondolą po schodach wzięłam na ramię lekką spacerówkę i już wiem, że jej nie schowam. Komfort życia +1000 od razu. Mała też zadowolona jechała na półlezaco i pół godzin ani kwęknięcia 🥰🤯 -
Nadrobiłam Was z ostatnich dwóch dni. Dzięki Cel, że się pytałaś co u nas, no ale niestety nie jest jakoś kolorowo. Od kiedy wróciłyśmy ze szpitala to jest istny koszmar brzuszkowy co wieczór. Nigdy aż tak nie krzyczała, jak te ostatnie trzy wieczory. Nie wiem co się dzieje, zasypia normalnie koło 19 i budzi się po 40 min z takim straszliwym wrzaskiem, którego nie da się uspokoić co najmniej do 21. Chce mi się płakać razem z nią, bo jestem na 100% pewna, że boli ją brzuch - pręży się, stęka, cała czerwona aż się od tego robi. Daje jej espumisan i paracetamol, ostatecznie jak już zaśnie to śpi do rana z dwiema pobudkami na mleko, ale te wieczory są tragiczne. Miałam dzisiaj teleporade i pediatra mówiła, że po noro może mieć mocno rozwalone jelita i te wieczorne awantury mogą potrwać nawet miesiąc… 🤡🔫
Truskawka, bardzo Ci współczuję sytuacji z facetem. Jesteś mega silna. Trzymam kciuki żeby udało Ci się mu przemówić do rozsądku, ale kurczę obawiam się, że dziewczyny mają rację i tej cierpliwości to on będzie musiał mieć wraz z wiekiem coraz więcej i będzie coraz trudniej 😥 -
Elza robię pierniki z przepisu Igi Sarzynskiej. Są od razu miękkie, nie trzeba czekać, polecam

Zrobiliśmy, tzn. ja jeszcze dopiekam ostatnie partie, ale to było grube wyzwanie xd ostatni raz piłam coś o siódmej rano, a młody już ze zmęczenia zasnął na rękach i udało się go odłożyć na chwilę, więc idę pić kawę -
Moje dziecko chyba zapomniało co to drzemki dzisiaj. Wstaliśmy o 8 i tylko pospal 30 minut w południe w wózku na spacerze bo ładna pogoda, to wyszliśmy sie dotlenić.
Od wczoraj opanował ściąganie skarpetek z stóp 🤣
U nas wyszła juz jedna dolna jedynka i teraz juz druga dolna sie przebija.
Awokado, szkoda małej tak sie męczy🥰 -
A to ja robię ten staropolski co leżakuje ponad miesiącTanashi wrote:Elza robię pierniki z przepisu Igi Sarzynskiej. Są od razu miękkie, nie trzeba czekać, polecam

Zrobiliśmy, tzn. ja jeszcze dopiekam ostatnie partie, ale to było grube wyzwanie xd ostatni raz piłam coś o siódmej rano, a młody już ze zmęczenia zasnął na rękach i udało się go odłożyć na chwilę, więc idę pić kawę
Nie jest dla mnie czasochłonny, tylko sobie muszę ustawiać przypomnienie żeby go nastawić czy upiec 😅 -
Dzisiaj wszystkie bobasy chyba marudy, mój w nocy się kręcił przez 1,5h i puszczał bąki, dałam mu espumisanu dopiero jak się obudził, bo przecież to wszystko było z zamkniętymi oczami 🤡 później przynajmniej pospał. Dostał wczoraj słoik z królikiem, więc myślę, że tak go mogło zgazować po nim, bo to jedyna nowość. Czyli póki co rybka i królik słabo.
Przy pierwszej drzemce zrobił mi taką haje, że skończyliśmy leżąc w łóżku i śpiewałam mu „idziemy do zoo” bo to jedyne co nawet przez łzy powoduje, że się uśmiecha. To się dopiero uspokoił i zasnął a ja razem z nim xd obudził się z płaczem po godzinie 🤡 na szczęście później przyjechała babcia i na drugą drzemkę uśpiła go w wózku, zasnął w 10min, nie wiem jak ona to robi 🙈🙈🙈🙈🙈🙈 na spacer pana marudy nawet nie pakowałam, zresztą co chwilę jakaś mżawka jest. Dobrze, że idę popołudniu na pilates, chwila relaksu, bo ostatnie dni to jednak jak na tego grzecznego bobasa były trudne 😅 przez te godzine poterroryzuje najwyżej ojca 😅 -
My po szczepieniu, było dużo krzyku już od samego ściągania body (ostatnio nie lubi się ani rozbierać ani ubierać) nie mówiąc oczywiście o samym szczepieniu, bo obie szczepionki to był krzyk, że się biedny zapowietrzał.
Z tych emocji mamy już 2 drzemkę, ale no nie mam sumienia go budzić. Mam nadzieję, że obędzie się bez większych atrakcji poza tym. -
Niech odeśpi emocje.Alex_92 wrote:My po szczepieniu, było dużo krzyku już od samego ściągania body (ostatnio nie lubi się ani rozbierać ani ubierać) nie mówiąc oczywiście o samym szczepieniu, bo obie szczepionki to był krzyk, że się biedny zapowietrzał.
Z tych emocji mamy już 2 drzemkę, ale no nie mam sumienia go budzić. Mam nadzieję, że obędzie się bez większych atrakcji poza tym.
Oh, myślałam, że tylko u nas awantura przy ubieraniu. Jak mam wyjsc na dwor to jestem spocona zanim zacznę go ubierać, bo zawsze sie drze.
Gusia, właśnie takiej sytuacji się boję. Nawet nie samego faktu, a tego, że nie będę potrafiła mu pomóc w bólu.
Widzę, że rzeczywiście wszystkie bobasy dzis miały intensywną noc. Ja się obudziłam, bo młody kwękał i byłam pewna, że jest koło 2 i myślałam, ze spoko pora, nakarmię i spac. A potem okazało sie, ze jest 00:20 🤡zanim odstawiliśmy cyrk z jedzeniem (90 ml - 40 minut), zasypianiem (od wieczora ryk o to), była rzeczywiście ta 2. -
Nineq u nas przy rozbieraniu i ubieraniu od jakiegoś czasu i tak jak mówisz, jak idziemy na spacer to zanim wyjdziemy ja się cała spocę, bo awantura 🫣
Elza aż musiałam sobie wygooglować co to jest i podzielam twój lęk. Nie wiem czy ja bym się umiała tak zrelaksować jak wynika z opisu. Chociaż niby coś tam Żabka popływam, ale jak wiem, że mogę stanąć w każdej chwili na nogach. -
Oglądałam filmikAlex_92 wrote:Nineq u nas przy rozbieraniu i ubieraniu od jakiegoś czasu i tak jak mówisz, jak idziemy na spacer to zanim wyjdziemy ja się cała spocę, bo awantura 🫣
Elza aż musiałam sobie wygooglować co to jest i podzielam twój lęk. Nie wiem czy ja bym się umiała tak zrelaksować jak wynika z opisu. Chociaż niby coś tam Żabka popływam, ale jak wiem, że mogę stanąć w każdej chwili na nogach.
Wody jest tyle, że jak siedzisz jest do pępka plus nie trzeba zamykać tej kapsuły
Najwyżej wyjdę 🤣 -
Ja już porzuciłam plany o wyjściach i raczej myślę czy nie odwołać też rezonansu który mam za miesiąc
Noc mega słaba u nas,a czemu to nie wiem..23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
W ogóle nagle moje bobo boi się.. Taty więc Totalnie przerąbane
Nie mamy pomysły o co chodzi.. dziś Mąż po prysznicu miał mokre włosy to była tym przerażona. Nie chce już się na nim bujać, muszę być ja Jedynie to się na macie pobawi czy e łóżeczku ale też do czasu
Chyba jest mu przykro przez to, tyle czasu z nią spędzał od urodzenia
Nie wiemy o co może chodzić23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:W ogóle nagle moje bobo boi się.. Taty więc Totalnie przerąbane
Nie mamy pomysły o co chodzi.. dziś Mąż po prysznicu miał mokre włosy to była tym przerażona. Nie chce już się na nim bujać, muszę być ja Jedynie to się na macie pobawi czy e łóżeczku ale też do czasu
Chyba jest mu przykro przez to, tyle czasu z nią spędzał od urodzenia
Nie wiemy o co może chodzić
Nie miał może ostatnio więcej zarostu a potem go zgolił? Albo nie zmienił perfum?
U nas te dwie rzeczy negatywnie działały na pewno. -
Ja dzisiaj byłam u koleżanki, ma córkę 1.5 miesiąca starszakasssia wrote:Gusia, ja się kisze od niedzieli w domu nadal 😅
U mnie za to dzisiaj super, spała 2h w ciągu dnia 11-13 😳
Jak zawsze mała jej śpi 30 min to dzisiaj spała 2 h i przespała całe nasze spotkanie xd 🤣
kasssia lubi tę wiadomość
-
Cel a jak wychodzisz z domu to tak samo jest?
U nas ogólnie jak jesteśmy oboje to młoda woli mnie, ale no spędzam z nią większość dnia. Ale jak zostają sami to ona się na nim skupia i jest ok
Ogólnie jak wraca z pracy to tak się do niego uśmiecha. A że teraz ciągle gada tatatatatat to dumny chodzi jak paw
Alex_92 lubi tę wiadomość