X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Btw ciągle mam wrażenie że dopiero co rodziłam, a już jest wątek lipcowy 🙈🙈
    Sierpniowy.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Sierpniowy.
    Teraz widzę że sierpniowy :o ja pitole

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Teraz widzę że sierpniowy :o ja pitole
    Ciekawe kiedy któraś stąd zacznie drugą rundę 😜

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dokładnie o tym samym pomyślałam 🤣
    Mnie się dzisiaj śniło, że byłam w ciąży z synem. Ale to pewnie dlatego, że już 3 osoba powiedziała że jak mała jako 1sze powiedziała tata to potem będzie syn 🤣🤣 kocham te przesady

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dzisiaj o tym myślałam. Czy ktoś przypadkiem nie napisze przez święta, że jest w ciąży. Nawet się tak zastanawiam,czy wystawić lepsze ubranka z next i z wełny za grosze czy czekać, aż któraś tu będzie zbierać rzeczy dla dziewczynki.

Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png

Wysłany: 11 grudnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi jak.cos to mam botki merino z many months 😅

Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi jak.cos to mam botki merino z many months 😅

Nie kuś 🤭

Ja chyba jeszcze z rok poczekam, więc zwalniam turę pierwszeństwa 🤣

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale córka mi ostatnio mówiła że mogę znowu jechać rodzić, bo fajnie było nocować z babcią 🤣👌🏼

KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣
    2 under 2? Ja podziękuję. Kto dalej? Kilka wspominało, że w miarę szybko chcą.
    Tanashi damy odetchnąć.

💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 11 grudnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nie kuś 🤭

Ja chyba jeszcze z rok poczekam, więc zwalniam turę pierwszeństwa 🤣
    Wiesz ile za nie dałam ? 2 zł! Ty się zastanów😅

Przynawać się,kto się już stara.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a nie możesz przetrzymać tak z 1.5 roku tych ubranek z nexta? XD

We mnie są dwa wilki jednego kusi równe 2 lata różnicy między bobasami a drugi to by se popracował na spokojnie te lata jak już wróci z macierzyńskiego.

Na prawdę tęsknie za pracą choć nie powiem, że mi źle z młodym, fajny ziomek z niego.

Elza mnie też się już śniło, że byłam w ciąży z drugim synkiem, bo moja teściowa cały czas gada, że jak dziecko ma 'wicherek' na głowie to będzie mieć braciszka 😅 Nawet w tym śnie byłam na prenatalnych u tego samego lekarza co już byłam.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też ostatnio myślałam o tym czy któraś z nas już się stara o drugiego bobasa 😅 ja wam powiem szczerze ze u mnie kolejna ciąża = znowu szybkie l4, dlatego zastanawiam się ja rozwiązać kwestię kolejnego bobasa 🫣 dla pracodawcy lepiej jak nie wrócę niż jak wrócę na chwilę 🫣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja podtrzymuje, ze chce mieć 2 under 2, ale u mnie okresu wciąż brak 🙈 planuje mała odstawiać od cyca w okolicy 10’miwsiaca tak zeby do żłobka szła już odstawiona. Licze ze do tego czerwca mi wróci. Super jakby się udało zajść przed powrotem do pracy, bo z moją pracą to bez sensu mi wracać na 3 miesiące czy pół roku 🫠

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o staraniach o następnego bobasa a ja prawdę mówiąc jeszcze nawet nie wróciłam do seksu po porodzie...
    Marzyłam o dwojce dzieci,ale życie zweryfikowało. Niestety pozostanie to tylko marzeniem.

age.png

Wysłany: 11 grudnia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Wy tu o staraniach o następnego bobasa a ja prawdę mówiąc jeszcze nawet nie wróciłam do seksu po porodzie...
    Marzyłam o dwojce dzieci,ale życie zweryfikowało. Niestety pozostanie to tylko marzeniem.
    Hmmm seks....kojarzę coś ale nie do końca. To jakaś przyprawa czy część do auta? 😅

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, współczuję malutkiej tego męczenia sie a Tobie ze tego z nią doświadczasz, nie ma nic gorszego niz patrzeć jak sie dziecko tak morduje, mam nadzieję ze jednak szybko wrócicie do normalności 🙏
    Revolutionary, dobrze czytać ze i u Was poprawa, oby tak dalej do przodu 💪
    Ja z jednej strony bardzo bym chciała drugie dziecko w niedługim odstępie czasu ale juz mi życie pokazało ze plany i chęci to jedno a rzeczywistośc to drugie więc zobaczymy jak wyjdzie. Na razie ten mały szkrab absorbuje mnie w 100% 😅

Revolutionary , awokado 🥑 lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Hmmm seks....kojarzę coś ale nie do końca. To jakaś przyprawa czy część do auta? 😅

Dobra,odważę się i przyznam- od roku nie wiem już co to 🙈 Z mojego słownika zniknęło to słowo i prędko nie wróci 🫣

age.png

Wysłany: 11 grudnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka czasem tak bywa no. Najważniejsze, żeby nikt na boki nie chodził.

Awokado ,bo mi tu się przypomniało. Może byś małej jakieś siemię lniane przemyciła. Ono fajnie daje poślizg na jelita. Możesz też jej dawać sanprobi ibs ,cala kapsułkę ,rozpuszczoną w wodzie.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na pewno nie staram, jak będę w tym 0,1%, którzy wpadną z wkładką to zagram w totka 🤡

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka czasem jest taki czas bo różni są ludzie i np nie każdy przemęczony będzie iść w te tematy. Z tego co piszesz to ja bym w ogóle na Twoim miejscu na ten temat nie rozmyślała, ale w sumie na inne też, bo jakbym była Tobą to bym była tak zmęczona, że moje szare komórki ostatnie by wyparowały.. z tego co pisałaś zajmujesz się w większości sama Maluszkiem

Właśnie jak to z tym okresem przy kp? Może go nie być np rok lub więcej?

Ja już zrealizowałam swoje plany. Na pewno jeżeli chciałabym kolejną ciążę to w wersji przygotowania się ze swoim stanem fizycznym chociaż w połowie jak poprzednio, musiałabym brać leki których nie zalecają przy kp pół roku wcześniej itp. Jedynie boli mnie, że pewnie pracy mieć jak pisałam nie będę choć jakąś iskierka nadziei jest bo mój były przełożony ma coś podpytać.

Więc w kwestii pracy i pieniędzy to o ironio kolejna ciaza miałaby największy sens 🤣

Nie sprawdziłam się chyba aż tak jak myślałam. Chociaż może za 2 razem mniej jest stresu bo naturalnie wiedza jest większa i to ta wiedza z praktyki. Ale też kto mi gwarantuje tak fajną ciążę i wesołego zdrowego bobasa jak teraz.

Dziś trochę pospane to od razu mi lepiej, do 1 słabo ale potem sen do teraz z 1 pobudką

W nocy strach jej mija przy zmianie pieluchy jak damy jej pokiziac się po twarzy

Ogółem mam wrażenie właśnie takiej nadpobudliwości, chcenia być wszędzie już siadać chodzić i fruwać najlepiej też. Jak można na noc się pomóc wyciszyć takiemu Maluszkowi? Coś poza noszeniem bo to było super dopóki moglibyśmy się wymieniać a teraz wieczorem to max godzinę pociągnę z moimi plecami. Spiewanie spokojne tylko ją raduje i rozbudza 😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ