Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem fanatyczką spf ale wyrzucam je po lecie. Na nowy sezon kupuje nowy.

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 5 maja, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołączam do teamu niewyspanych, od 1 w nocy było jojczenie i wierzganie co chwila, nawet cycem ciężko było go ujarzmic 🤡 ale widzę ze druga górna jedynka juz wyziera wiec może sie w koncu przebije i bedzie chwila spokoju.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 maja, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Ja tez dołączam do teamu niewyspanych, od 1 w nocy było jojczenie i wierzganie co chwila, nawet cycem ciężko było go ujarzmic 🤡 ale widzę ze druga górna jedynka juz wyziera wiec może sie w koncu przebije i bedzie chwila spokoju.

Trzymajcie się dzielnie 🌸 u nas już te jedynki wyszły porządnie i się uspokoił. Chociaż teraz chyba druga dwójka przyspiesza bo mąż mówił że znowu trochę krwi miał w buzi jak gryzł gryzak 😅

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko dziś odwrotnie niż wszyscy, jak zawsze zDD przespała blok 22-4:20 BEZ POBUDKI i ominęła jedno karmienie tym sposobem. Nie zliczę ile razy budziłam się sprawdzać czy oddycha 😂😂
    Ale żeby nie było za pięknie, potem dospala 30 min i zaczęła dzień.
    Właśnie zasnęła na pierwszą drzemkę

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 maja, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam dziś wziąć ją do ortodonty, bo mąż nie mógł z nią zostać w trakcie pracy i oczywiście ona nie posiedzi w wózku xd miałam zmieniane łuki z Lila na kolanach 🙃 a teraz wracam z buta ponad godzinę bo księżniczka tak krzyczała na powrót do wózka, że nie chciałam żeby rozniosła tramwaj xddd
    W ogóle to jest taki atencjusz (nie mam pojęcia po kim XDDD). Cały trip tramwajem do ortodontki zaczepiała każdą osobę która wsiadła. Rotacja ludzi na przystanku to jej nowe hobby 😂

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba jakiś trend niespania wśród naszych dzieciaków. U nas też pobudka co godzinę, ale to i tak luksusowo. Choc przyznam, ze od paru dni jest u nas bardzo dobrze ze spaniem, bo mała faktycznie lepiej śpi odkąd trzymamy się tej rutyny i pilnujemy usypiania.
    Margaretka liczę na to, że młody w końcu odklei się od cyca i da ci odetchnąć.
    Anabbit twoja mała jest bezbłędna. Uwielbiam ją! Karola twojej ro w czerwcu chyba trzeba będzie 18 wyprawić zamiast roczku.
    Dzięki Cel. Zamówiłam już namiocik i liczę na to, że się sprawdzi.
    Spf mam z iwostin. Nie wiem czy jest w porządku, ale wcześniej miałam chyba ten, o którym pisze Tanashi i miała dziwne plamy na skórze więc odstawiłam i póki co ten jest okej.
    Współczuję ci Tanashi takiego pracodawcy. Dla mnie to jesy niepojęte, że można tak oszukiwać ludzi i że kobieta mająca na głowie małe dzieci musi jeszcze pilnować takich głupot.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi sprawdzi się, tylko w domu kilka razy to składanie ogarnij by nie zostać pośmiewiskiem jak ja🤪

Annabit ja czasem tak muszę opuścić jakąś mniej dzieciolubną kawiarnie, bo ona krzyczy do ludzi jak się nie odwracają pogadać. Wczoraj też bawimy się jest super po czym na plac zabaw przybyły 2 kobiety z dziećmi w podobnym wieku to baaardzo do nich wołała,a te dzieci to tak sobie bo chyba je obudziła, a przynajmniej jedno, mimo, że starałam się ją zabawiać. No nie widziałam jeszcze tak szukającego kontaktu i zagadującego Malucha jak ona.

Ale w sumie wolę w te stronę niż na odwrót.

Jest to mały rozrabiaka po prostu, a do tego przytulas. Sama tyle nie pośpi.. muszę być obok nie ruszając się. Ale przed 7 nie wstaje nam raczej nigdy

Ja to zakładam, że 2 lata nie będę spać jak człowiek po prostu i nie będę się porównywać do osób którym dzieci spia 8h same czy robią drzemki w łóżeczku, teraz to jeszcze nie da się jej z oka spuścić bo chce wszędzie wejść🤪

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja to zakładam, że 2 lata nie będę spać jak człowiek po prostu i nie będę się porównywać do osób którym dzieci spia 8h same czy robią drzemki w łóżeczku, teraz to jeszcze nie da się jej z oka spuścić bo chce wszędzie wejść🤪

Mam to samo podejście tylko x2 więc zakładam 4lata bez snu 😅😅

Jestem z małym na spacerze, fajnie sobie spał aż mijała nas grupa przedszkolaków, które wszystkie musiały mi mówić dzień dobry 🤦

Anabbit gratulacje dobrej nocki 🤞

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wszystkich rozjechanych nocek

Za nami intensywny weekend, młody w każdy dzień majówki miał okazję spotkać się z innym dzieciakiem.

Rozważamy dorwanie jakiegoś lasta zanim zaczniemy chodzić do żłobka i przypomniało mi się, że w końcu dowodu młodemu nie wyrobiłam... Wczoraj latałam za nim pół dnia i wszystkie zdjęcia w ruchu/obrócony/głupia mina 🫣 Mam w sumie tylko jedno spoko, tylko czy ktoś próbował puścić zdjęcie z dzieckiem patrzącym gdzie indziej niż obiektyw? Twarz jest na wprost, ale oczy patrzą w dół

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka do dowodu takie zdjęcie powinno przejść. Przecież to niemowlę. Chyba nawet do 5lat może mieć zamknięte oczy, uśmiech czy inne grymasy. Ważne żeby była ogólnie buzia na wprost

age.png

Wysłany: 5 maja, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka możesz go posadzić na kanapie ,na tle ściany i puścić tv. Coś hipnotyzującego

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zamówiłam.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka myślę że przepuszcza :)
    Ja dla małej miałam zdjęcie z lekko pochyloną głową - nijak nie dało się jej złapać od przodu strikte - robiłam na białej szafie u niej w pokoju
    Dowód wyrobili i widzę że wyprostowali głowę 😆

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam zrezygnować z zabiegu 🙄nie poinformowali mnie, że tym razem chcą robić w znieczuleniu ogólnym czyli 3 dni w szpitalu. Nie mogę sobie na to teraz pozwolić, z nowym terminem mają dzwonić lipiec/sierpień. Zmarnowałam 3h, a moja mama dzień urlopu.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mój śpioch miał dziś przerwę między 4 a 5, kręcił się i kręcił, wzięłam go do nas do łóżka to się dalej kręcił, ale jak już po 5 zasnął to spał do 8:30 xD

age.png

Wysłany: 5 maja, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Musiałam zrezygnować z zabiegu 🙄nie poinformowali mnie, że tym razem chcą robić w znieczuleniu ogólnym czyli 3 dni w szpitalu. Nie mogę sobie na to teraz pozwolić, z nowym terminem mają dzwonić lipiec/sierpień. Zmarnowałam 3h, a moja mama dzień urlopu.
    A co miałaś miec robione.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A co miałaś miec robione.
    Usuwanego włókniaka z piersi. Poprzednio był większy i zrobili miejscowe znieczulenie i wypis tego samego dnia, a teraz lekarz inny zdecydował, że znieczulenie ogólne.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczuję :/

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 maja, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole porazka Nineq. Niezle se decydują.

Polecamy pieczone jablko z twarożkiem. Mlody wciągną całą miseczkę.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png

Wysłany: 5 maja, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Usuwanego włókniaka z piersi. Poprzednio był większy i zrobili miejscowe znieczulenie i wypis tego samego dnia, a teraz lekarz inny zdecydował, że znieczulenie ogólne.
    Coś mi się kojarzyło, ze cycek właśnie. Może z marginesem będą wycinać

event.png
‹‹ 2799 2800 2801 2802 2803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ