CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaretka podziwiam cię za usypianie przy piersi. Ja w ciąży bym już totalnie nie dała rady. Myślę, że twój mąż ma niezły pomysł; bo potem będzie ciężej. Trzymam za was kciuki. Oby poszło wam sprawniej niż nam 😅 W ogóle jak się czujesz? Wjechały już jakieś objawy pierwszego trymestru?
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Blondi póki co tylko właśnie ból podczas karmienia i nie wiedzieć czemu młody chciałby wisieć na cycku jak za noworodka 🙈 podobno już teraz zmienia się smak tego mleka i może to mu pasuje. Głodny nie jest, bo jak proponuję mu normalnie jakieś jedzonko to nie chce.
-
Byłam rano na badaniach przed jutrzejszym zabiegiem na chirurgii (przełożyli z 12.05 na 05.05 więc zero możliwości zrobienia badań wcześniej). Młody był ze mną, bo nie miałam go z kim zostawić. Ludzi na godzinę czekania. I wiecie co... Przepuścili mnie na sam początek 🫣aż było mi bardzo głupio, bo to szpital onkologiczny, ludzie po chemii, starsze osoby. Podziękowałam i przeprosiłam. A to wszystko przez jakąś babeczkę, która zagadała dlaczego z nim.
Elza1234, Blondi29, Revolutionary , kasssia lubią tę wiadomość
-
Oooo Nineq to bardzo miło

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd -
Tanashi wrote:Oooo Nineq to bardzo miło

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd
Tanashi no totalnie chce Cie zrobić na urlop
normalnie za cały macierzyński-rodzicielski należy Ci się cały urlop wypoczynkowy. Tylko za wychowawczy nie ma do odbioru urlopu.
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Tanashi, słyszałam że jeśli masz umowę na stałe to masz prawo wykorzystać urlop nawet ten do końca br. roku. Bo nabylas do niego prawo z początkiem roku.
No właśnie mam umowę na czas nieokreślony od 2021, więc urlop normalnie w całości powinien być. No nie tęskniłam za tą pracą 😅 człowiek każdej jednej rzeczy musi pilnować xd -
Nie prawda, bo składałam wniosek o urlopy już i normalnie na ten rok mam 26 dni, bo sumarycznie biorę 46 a jeszcze mi 9 zostanieTanashi wrote:Oooo Nineq to bardzo miło

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd -
Jeszcze mi ziomek próbuje wmówić że mam 20 dni za 2025, a mam pełne 26, 6 dni wykorzystałam zaległe za 2024. Ale usunął to z tabelki
ale mam screena i zrobię mu dziś piekło jak wrócę z plaży 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 09:44
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Rób róbTanashi wrote:Jeszcze mi ziomek próbuje wmówić że mam 20 dni za 2025, a mam pełne 26, 6 dni wykorzystałam zaległe za 2024. Ale usunął to z tabelki
ale mam screena i zrobię mu dziś piekło jak wrócę z plaży 😅
Nienawidzę takiego krętactwa
Pewnie myślał że coś ugra dziad -
Elza1234 wrote:Rób rób
Nienawidzę takiego krętactwa
Pewnie myślał że coś ugra dziad
On jest mistrzem kombinowania. W poprzedniej ciąży ograł mnie na 1000 zł bo twierdził że to ZUS już musi wypłacić, a powinien on, sprawdziłam w zusie. Ale potem wylądowałam w szpitalu w ciąży i już nie miałam głowy żeby się z nim kłócić. Ale od tamtej pory sprawdzam sto razy każde jego słowo
Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Nie prawda, bo składałam wniosek o urlopy już i normalnie na ten rok mam 26 dni, bo sumarycznie biorę 46 a jeszcze mi 9 zostanie
Potwierdzam, bo mam podobnie, nawet mnie pytali czy nie chce więcej urlopu po macierzyńskim, bo mi akurat zostanie chyba 19, no ale wpisałam sobie jeszcze na listopad, bo nasza Sycylia chyba jednak nam wyjdzie na jesień dopiero.
Nineq też trzymam kciuki za zabieg.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie zostawiłam sobie parę dni przed wigilią i kilka w razie WBlackapple wrote:Potwierdzam, bo mam podobnie, nawet mnie pytali czy nie chce więcej urlopu po macierzyńskim, bo mi akurat zostanie chyba 19, no ale wpisałam sobie jeszcze na listopad, bo nasza Sycylia chyba jednak nam wyjdzie na jesień dopiero.
Nineq też trzymam kciuki za zabieg.
Ale no na pewno ten facet chce Tanashi oszukać
Nawet wczasy pod gruszą dostanę 😅 rok temu je wprowadzili po raz 1, ale wtedy nie mogłam skorzystać, na teraz już wprowadziłam wniosek bo mam dostęp w domu do platformy
Ten gałganek mi dzisiaj wstał o 4:40.. udało mi się ją i siebie uśpić o 6:30 bo 8:20 i już śpi znowu od godziny 🙈 i gada plaplapla plując tak, że się prawie poślizgnęłam na ślinie