Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka podziwiam cię za usypianie przy piersi. Ja w ciąży bym już totalnie nie dała rady. Myślę, że twój mąż ma niezły pomysł; bo potem będzie ciężej. Trzymam za was kciuki. Oby poszło wam sprawniej niż nam 😅 W ogóle jak się czujesz? Wjechały już jakieś objawy pierwszego trymestru?

Margareetka lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi póki co tylko właśnie ból podczas karmienia i nie wiedzieć czemu młody chciałby wisieć na cycku jak za noworodka 🙈 podobno już teraz zmienia się smak tego mleka i może to mu pasuje. Głodny nie jest, bo jak proponuję mu normalnie jakieś jedzonko to nie chce.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam rano na badaniach przed jutrzejszym zabiegiem na chirurgii (przełożyli z 12.05 na 05.05 więc zero możliwości zrobienia badań wcześniej). Młody był ze mną, bo nie miałam go z kim zostawić. Ludzi na godzinę czekania. I wiecie co... Przepuścili mnie na sam początek 🫣aż było mi bardzo głupio, bo to szpital onkologiczny, ludzie po chemii, starsze osoby. Podziękowałam i przeprosiłam. A to wszystko przez jakąś babeczkę, która zagadała dlaczego z nim.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Nineq to bardzo miło :)

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq kciuki za zabieg 🤞 czyli jednak są dobrzy ludzie na tym świecie 🥹

Nineq lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd

Tanashi no totalnie chce Cie zrobić na urlop :/ normalnie za cały macierzyński-rodzicielski należy Ci się cały urlop wypoczynkowy. Tylko za wychowawczy nie ma do odbioru urlopu.

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, słyszałam że jeśli masz umowę na stałe to masz prawo wykorzystać urlop nawet ten do końca br. roku. Bo nabylas do niego prawo z początkiem roku.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Tanashi, słyszałam że jeśli masz umowę na stałe to masz prawo wykorzystać urlop nawet ten do końca br. roku. Bo nabylas do niego prawo z początkiem roku.

No właśnie mam umowę na czas nieokreślony od 2021, więc urlop normalnie w całości powinien być. No nie tęskniłam za tą pracą 😅 człowiek każdej jednej rzeczy musi pilnować xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Nie prawda, bo składałam wniosek o urlopy już i normalnie na ten rok mam 26 dni, bo sumarycznie biorę 46 a jeszcze mi 9 zostanie

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi ziomek próbuje wmówić że mam 20 dni za 2025, a mam pełne 26, 6 dni wykorzystałam zaległe za 2024. Ale usunął to z tabelki :) ale mam screena i zrobię mu dziś piekło jak wrócę z plaży 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:44

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Jeszcze mi ziomek próbuje wmówić że mam 20 dni za 2025, a mam pełne 26, 6 dni wykorzystałam zaległe za 2024. Ale usunął to z tabelki :) ale mam screena i zrobię mu dziś piekło jak wrócę z plaży 😅
    Rób rób
    Nienawidzę takiego krętactwa
    Pewnie myślał że coś ugra dziad

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Rób rób
    Nienawidzę takiego krętactwa
    Pewnie myślał że coś ugra dziad

On jest mistrzem kombinowania. W poprzedniej ciąży ograł mnie na 1000 zł bo twierdził że to ZUS już musi wypłacić, a powinien on, sprawdziłam w zusie. Ale potem wylądowałam w szpitalu w ciąży i już nie miałam głowy żeby się z nim kłócić. Ale od tamtej pory sprawdzam sto razy każde jego słowo

age.png
‹‹ 2795 2796 2797 2798 2799
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ