CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaretka podziwiam cię za usypianie przy piersi. Ja w ciąży bym już totalnie nie dała rady. Myślę, że twój mąż ma niezły pomysł; bo potem będzie ciężej. Trzymam za was kciuki. Oby poszło wam sprawniej niż nam 😅 W ogóle jak się czujesz? Wjechały już jakieś objawy pierwszego trymestru?
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Blondi póki co tylko właśnie ból podczas karmienia i nie wiedzieć czemu młody chciałby wisieć na cycku jak za noworodka 🙈 podobno już teraz zmienia się smak tego mleka i może to mu pasuje. Głodny nie jest, bo jak proponuję mu normalnie jakieś jedzonko to nie chce.
-
Byłam rano na badaniach przed jutrzejszym zabiegiem na chirurgii (przełożyli z 12.05 na 05.05 więc zero możliwości zrobienia badań wcześniej). Młody był ze mną, bo nie miałam go z kim zostawić. Ludzi na godzinę czekania. I wiecie co... Przepuścili mnie na sam początek 🫣aż było mi bardzo głupio, bo to szpital onkologiczny, ludzie po chemii, starsze osoby. Podziękowałam i przeprosiłam. A to wszystko przez jakąś babeczkę, która zagadała dlaczego z nim.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Oooo Nineq to bardzo miło

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd -
Tanashi wrote:Oooo Nineq to bardzo miło

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd
Tanashi no totalnie chce Cie zrobić na urlop
normalnie za cały macierzyński-rodzicielski należy Ci się cały urlop wypoczynkowy. Tylko za wychowawczy nie ma do odbioru urlopu.
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Tanashi, słyszałam że jeśli masz umowę na stałe to masz prawo wykorzystać urlop nawet ten do końca br. roku. Bo nabylas do niego prawo z początkiem roku.
No właśnie mam umowę na czas nieokreślony od 2021, więc urlop normalnie w całości powinien być. No nie tęskniłam za tą pracą 😅 człowiek każdej jednej rzeczy musi pilnować xd -
Nie prawda, bo składałam wniosek o urlopy już i normalnie na ten rok mam 26 dni, bo sumarycznie biorę 46 a jeszcze mi 9 zostanieTanashi wrote:Oooo Nineq to bardzo miło

Ja składałam do szefa wniosek o skrócenie etatu i napisał mi że za 2026 przysługuje mi tylko 11 dni urlopu, bo jest naliczane względem przepracowanych miesięcy. Ktoś się orientuje w tych sprawach administracyjnych czy to prawda? Na szybko sprawdziłam, że nie, bo urlop macierzyński to nie jest przerwa w zatrudnieniu, a ziomek lubi kombinować xd -
Rób róbTanashi wrote:Jeszcze mi ziomek próbuje wmówić że mam 20 dni za 2025, a mam pełne 26, 6 dni wykorzystałam zaległe za 2024. Ale usunął to z tabelki
ale mam screena i zrobię mu dziś piekło jak wrócę z plaży 😅
Nienawidzę takiego krętactwa
Pewnie myślał że coś ugra dziad -
Elza1234 wrote:Rób rób
Nienawidzę takiego krętactwa
Pewnie myślał że coś ugra dziad
On jest mistrzem kombinowania. W poprzedniej ciąży ograł mnie na 1000 zł bo twierdził że to ZUS już musi wypłacić, a powinien on, sprawdziłam w zusie. Ale potem wylądowałam w szpitalu w ciąży i już nie miałam głowy żeby się z nim kłócić. Ale od tamtej pory sprawdzam sto razy każde jego słowo -