CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dołączam z bólem głowy, nawet Ibuprom w końskiej dawce mi dziś nie pomaga. Ale też zauważyłam, że po porodzie mam znacznie częściej bóle głowy, w ogóle na samym początku to potrafiłam mieć aż zawroty głowy, ciągnęło się to z 2 miesiące. Teraz mam rzadziej, ale mocniejsze niż kiedyś. Lekarka mi mówiła, że właśnie po zzo tak może być. I po co mi to było, jak do cc i tak dali ogólne xd ja się tak kręciłam i wiłam przy tym wkłuciu, że i tak się dziwie, że udało się temu anestezjologowi za pierwszym razem, uszanowanko. Nawet nie pamiętam czy to bolało xd ale jak mi kiedyś dawali kontrast do stawu biodrowego to też nie bolało, także może te wkłucia wszystkie nie są takie złe 😏 chociaż jak to już stary parę razy stwierdził - moje odczuwanie bólu jest jakieś zaburzone xd
Chciałam też usprawiedliwić mojego bobasa z tym pechowym piątkowym panieńskim - dzisiaj zauważyłam, że przebiła się druga jedynka. Także u góry cisną mu się 4 zęby na raz, pozdro.
Tymczasem idę kulać klopsiki cielęce, bo skończyły nam się mrożone zapasy i został sam kurczak. Dzisiaj młody wciągnął makaron soczewicowy ze szpinakiem, tak mu smakowal, że aż mlaskał i krzyczał MNIAMMNIAMMNIAM 😂 a jak pies podchodził pod krzesełko i machał mu palcem i mówił nono, a zazwyczaj się wszystkim dzieli 😂
Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Blondi żadna nowość, że od zzo boli głowa. Często też kręgosłup w miejscu wkłucia. Punkcja to samo ( w siemię zo to punkcja) . Boli latami
Powiem Ci ,że nawet nie miałam potrzeby szukać artykułów naukowych na ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:39
-
To ja na szczęście jestem w grupie której nic po zzo nie jest
ani plecy, ani głowa, nie mam skutków ubocznych
Ale nie zapomnę jak przyszedł rano anestezjolog z nowej zmiany mi wyjąc ten port i zrobił mi darmową depilację bo mi cały plaster zerwał na raz - mimo że czuł opór - położna tylko krzyknęła „panie doktorze ja nasmaruję oliwka” - a ten „a nie trzeba” i jeb
Bolało 🤡 -
Ja to się w ogóle tym nie interesowałam więc jak mi znajomi powiedzieli tak chodzę i głoszę słowo. Ale dobrze, że to już zbadali, przynhamniej nie gadam od rzeczy 😆 Mnie dlatego przerażało cc i zzo z własnej woli. Ale ja szybko urodziłam to też ciężko porównywać mój poród do innych. Pewnie przy 17 godzinnej indukcji mówiłabym co innego
-