Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam z bólem głowy, nawet Ibuprom w końskiej dawce mi dziś nie pomaga. Ale też zauważyłam, że po porodzie mam znacznie częściej bóle głowy, w ogóle na samym początku to potrafiłam mieć aż zawroty głowy, ciągnęło się to z 2 miesiące. Teraz mam rzadziej, ale mocniejsze niż kiedyś. Lekarka mi mówiła, że właśnie po zzo tak może być. I po co mi to było, jak do cc i tak dali ogólne xd ja się tak kręciłam i wiłam przy tym wkłuciu, że i tak się dziwie, że udało się temu anestezjologowi za pierwszym razem, uszanowanko. Nawet nie pamiętam czy to bolało xd ale jak mi kiedyś dawali kontrast do stawu biodrowego to też nie bolało, także może te wkłucia wszystkie nie są takie złe 😏 chociaż jak to już stary parę razy stwierdził - moje odczuwanie bólu jest jakieś zaburzone xd

Chciałam też usprawiedliwić mojego bobasa z tym pechowym piątkowym panieńskim - dzisiaj zauważyłam, że przebiła się druga jedynka. Także u góry cisną mu się 4 zęby na raz, pozdro.

Tymczasem idę kulać klopsiki cielęce, bo skończyły nam się mrożone zapasy i został sam kurczak. Dzisiaj młody wciągnął makaron soczewicowy ze szpinakiem, tak mu smakowal, że aż mlaskał i krzyczał MNIAMMNIAMMNIAM 😂 a jak pies podchodził pod krzesełko i machał mu palcem i mówił nono, a zazwyczaj się wszystkim dzieli 😂

Blondi29, Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi żadna nowość, że od zzo boli głowa. Często też kręgosłup w miejscu wkłucia. Punkcja to samo ( w siemię zo to punkcja) . Boli latami
    Powiem Ci ,że nawet nie miałam potrzeby szukać artykułów naukowych na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 21:39

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na szczęście jestem w grupie której nic po zzo nie jest :) ani plecy, ani głowa, nie mam skutków ubocznych
    Ale nie zapomnę jak przyszedł rano anestezjolog z nowej zmiany mi wyjąc ten port i zrobił mi darmową depilację bo mi cały plaster zerwał na raz - mimo że czuł opór - położna tylko krzyknęła „panie doktorze ja nasmaruję oliwka” - a ten „a nie trzeba” i jeb
    Bolało 🤡

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się w ogóle tym nie interesowałam więc jak mi znajomi powiedzieli tak chodzę i głoszę słowo. Ale dobrze, że to już zbadali, przynhamniej nie gadam od rzeczy 😆 Mnie dlatego przerażało cc i zzo z własnej woli. Ale ja szybko urodziłam to też ciężko porównywać mój poród do innych. Pewnie przy 17 godzinnej indukcji mówiłabym co innego

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zzo to było zbawienie dosłownie. Poszłam spać na dwie godzinki i obudziłam się z pełnym rozwarciem 😅 wspaniała sprawa

Blondi29, Margareetka, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przespałam większość porodu co odejścia wód, bo położna uznała, że jak skurcze się nie piszą to nie rodzę więc poszłam spać 😆

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mnie bardzo bawi, jak ktoś pisze, że poród z zzo nie boli....
    Mi to coś dało na 2h, pospałam sobie godzinę itp
    A potem znów impreza,dodanie dawki, a po 2h znów bol

Wtedy poprosiłam o kolejna dawkę, ale było za późno już 😊 także w tym najgorszym etapie to już dawno było po znieczuleniu

Czyli po prostu przed najgorszym bólem mogłam odpocząć. I dobrze...

A samo zzo spoko, bardzo dobrze wspominam wkłucie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie zzo trochę zmniejszyło ból, ale miałam skórze krzyżowe więc i tak i tak wiedziałam że idą

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tej szczęśliwej grupie bez powikłań po zzo.

Mieliśmy dziś jechać na sensoryke na 9, to mój bobas postanowił wstać godzinę szybciej i o 9 to on będzie na drzemce 🤦

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 maja, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie ja mam wpisane znieczulenie w wypisie i historii na ikp? Nasiękowe. Gdyby ono było podczas nacięcia czy szycia to ok, ale ono było w dupę zanim zaczęły się parte. Nie wiem po co ono w ogóle było 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Wiecie jakie ja mam wpisane znieczulenie w wypisie i historii na ikp? Nasiękowe. Gdyby ono było podczas nacięcia czy szycia to ok, ale ono było w dupę zanim zaczęły się parte. Nie wiem po co ono w ogóle było 😆
    Ja pamietam ze na początku tez dostałam w tyłek jakiś zastrzyk przeciwbólowy - to powiedziałam jej że nie dość że nic nie pomógł to mnie tyłek boli XD 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja naprawde zapomnialam już ten ból przy porodzie 😅 Bez Zzo,męczyłam się cały czas na stojąco 10h na oksytocynie zanim pełne rozwarcie i parte. Ale wszystko jak przez mgłe pamiętam. Gorzej wspominam szycie po porodzie 🙈

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka kiedy masz lekarza? 🫢

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez powikłań po zzo i miałam jak Anabbit, że sobie poszłam spać po nim a obudziłam się z prawie pełnym rozwarciem.

I tak, było czuć po tym skurcze, ale były znośne. A kłucia nie czułam, tylko jakieś takie zimno chyba, ale mnie też zaczęły iść te krzyżowe, więc mi było wszystko jedno gdzie i co mi wbijają byle pomogło xD

Jakby ktoś jeszcze się szczepił na meningokoki to daje znać, że w aptece słonecznej jest tanio szczepionka (399.90), za pierwszą dawkę paciłam chyba 490 w doz.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalałam robaka w malinie liofilizowanej 🫣 ja czaję że w malinach bywają robaki ale myślałam że jakoś bardziej to sprawdzają 👀

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Nineq gratuluje w sprawie mieszkania i współczuję w kwestii zabiegu. Akurat mam taką samą historię i za drugim razem usunęli mi z marginesem dlatego chcą znieczulenie ogólne. Takie są podobno wytyczne. Szkoda tylko; że dowiedziałaś się na miejscu.
    U nas bardzo przyjemny dzień, mała ogarnia coraz więcej jedzenia. Jestem wniebowzięta, bo wreszcie mogę jej kręcić te wszystkie placki i pulpety.
    Moja szyja i kark błagają o pomstę do nieba. Macie jakieś tipy jak utrzymać prawidłową postawę? Strasznie się garbie w odcinku szyjnym i na pewno mi to nie pomaga. Może są jakieś stabilizatory? Bo oszaleje 🙃
    Cel u mnie mąż będzie testować składanie i rozkładanie. Ja się nawet nie dotykam do takich rzeczy 😆
    Życzę nam dziś udanych nocy dziewczyny. Mnie chyba pobiera jakas jelitówka, bo mdli mnie pół dnia i w ogóle taka jestem jakaś do niczego 🤮
    Nie wierzę, że zaraz zaczynamy miesiąc roczków 🥹 chyba Nineq zaczyna, a my kończymy?
    Ja mam dramatyczny problem z postawą i mi się ten garb zrobił już.. testowałam jakieś szelki usztywniajace, siedzisko do kompa i wszystko jest o kant dupy. Parę miesięcy ćwiczyłam na kręgosłup specjalnie a potem ciaza i tyle z ćwiczeń. Nic w tak krótkim czasie nie pomogło a tych szelek to się nie da nosić niewygodne i wcale nie usztywniają.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie ruszamy do domu, po każdym pakowaniu i sprzątaniu na wakacjach czuję że potrzebuję kolejnych wakacji 😅 teściowie jeszcze pytali czy zdążymy rozkręcić wielką huśtawkę, a my tu dosłownie walczymy o życie z każdą minutą o poranku 🫨 mam wrażenie że mimo że mieszkaliśmy razem to jakoś nie ogarniają jak wygląda szykowanie się na wyjazd z dziećmi xD

Blackapple dobrze że mówisz o szczepieniach, bo miałam dzwonić żeby umówić na czerwiec szczepienie na ospę i kleszczowe zapalenie mózgu dla młodego.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Tanashi jak to wygląda z szczepieniem na ospę? Od kiedy można? Sama myślę żeby się zaszczepić z małym bo nie miałam jeszcze

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ooo Tanashi jak to wygląda z szczepieniem na ospę? Od kiedy można? Sama myślę żeby się zaszczepić z małym bo nie miałam jeszcze

Szczepienie po 12 miesiącu życia, dwie dawki :)

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że jeżeli dajecie dziecko do żłobka to wystarczy wziąć dokument i ospa jest za darmo :)
    Nas bexero czeka na koniec maja i potem rusza lawina szczepień znowu. Nie tęskniłam 😅

age.png
‹‹ 2801 2802 2803 2804 2805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ