Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć lawinę chyba już od teraz, bo jeszcze się na nimenrixa od razu umowie, a potem będzie odra, świnka, różyczka, ospa i kzm.

Blondi i Katikat ja też się garbię i jedyne co pomagało to regularne chodzenie na zdrowy kręgosłup i pilates i wyrabianie sobie takiego gorsetu mięśniowego, żeby się trzymać prosto, no ale teraz chodzę jak mam czas a nie 1x w tygodniu i widzę, że jest gorzej.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ramach tych badań klinicznych mamy ospę i szczepienie na żółtaczkę za free jeszcze i kolejną dawkę Odry, świnki, różyczki, więc skorzystamy. Tylko za kzm będę płacić xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę jakos planowałać te szczepienia bo mamy zaległe 3w1 a gdzie tam reszta

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Margaretka kiedy masz lekarza? 🫢

14.05 umówiłam się do lekarza na NFZ, żeby zobaczyć czy już coś w ogóle widać 🫣 i liczę że dostanę skierowanie na badania, żeby trochę przycebulić i oszczędzić.
    A na 21.05 umówiłam się już do mojego lekarza prywatnie :)

Szczerze jakoś teraz bardziej to przeżywam i się zastanawiamy czy wszystko jest ok niż za pierwszym razem 🙈

Boziu jakoś nie spieszy mi się znów do tego maratonu szczepień.. Na te kleszcze to na pewno też muszę zaszczepić bobaska, bo niestety wychodzące kitku lubi przynieść na sobie kleszcza :/

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka a ty też przypadkiem nie miałaś teraz zaczynać starań?

Margaretka nie wiem czy dla kotów też coś takiego jest, ale psu na kleszcze daje tabletki simparica, tylko to działa, wszystkie te Frontline'y czy tam obroże nie dawały rady.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple no nasze kitki dostają tabletki na kleszcze, więc im się nie wbijają. Za to właśnie przynoszą na futerku :/

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy simparice dla psa, ale czasem i tak kleszcza przynosi. Tzn. jemu to nie szkodzi, bo jak kleszcz się wbije to umiera od razu, ale no na dzieciaki trzeba uważać, bo zdarzyło mi się złapać z kanapy kleszcza :/ dlatego my wszyscy jesteśmy zaszczepieni. Czekam jeszcze aż będzie szczepienie na boreliozę, jestem pierwsza w kolejce 😅 teść miał to paskudztwo i niestety powikłania zostają z nim na zawsze.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Smerfetka a ty też przypadkiem nie miałaś teraz zaczynać starań?

Margaretka nie wiem czy dla kotów też coś takiego jest, ale psu na kleszcze daje tabletki simparica, tylko to działa, wszystkie te Frontline'y czy tam obroże nie dawały rady.

Tak, wczoraj już kupiłam dwa testy 😅

Margareetka, Elza1234, Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

To trzymam kciuki :D

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

To czekamy na wieści 🤞🤞

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka jak się stresujesz to pisz, ja w ciąży na drugie imię mam Stres 🤣

Moje dziecko albo się naprawiło, albo znalazłam sposób. Zmieniłam kierunek siedziska w stronę świata i pierwszy raz zasnęła bez dramatów na drzemkę 🫠

Kurczę ja właśnie chyba będę musiała wybulić za tą ospę 😭

Dzisiaj ze starsza byłyśmy na pobraniu pod narkozę za tydzień. Udało się bo była spoko pielęgniarka, ale niestety z dłoni i strasznie płakała 😭

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka powodzenia!!
    Moje dziecko zapewnia mi darmowe wycieczki krajoznawcze. Dziś powtórka akcji z wczoraj, byłam u Endo z nią i po włożeniu do wózka taki lament, że strach wsiąść do tramwaju. Teraz zasnęła więc wracam z buta żeby pospała 🙄😅 po co mi siłownia

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To j tak wczoraj miałam, ciągle szłam z małą na rękach, starsza obok i pchałam wózek. Dzisiaj też się nastawiłam na hardcore i wzięłam nosidełko a ta zasnęła sobie sama na 2h 🤣 a do ortodonty też będę musiała iść z małą jakoś w maju…

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka trzymam kciuki 😀

Kassia ja wczoraj też przełozylam spacerówke przodem do świata. Niestety u nas to nie pomogło. Moje dziecko po prostu bardzo nie lubi spacerówki i spacerów. Jak już wracamy i wchodzimy po schodach do klatki to ona aż krzyczy i skacze z radości 😑
    A tak to cały spacer jęczy,krzyczy,zabawki wyrzuca. Jest spokojna tylko jak dostanie chrupka/wafelka. Albo moj portfel. Już rece i cycki mi opadają od tego.
    Dziś w końcu doczłapałam się z nią nad ten zalew. Ale zaszłam od złej strony bo nie było zejścia dla wózków,tylko strome schody. Popatrzyłyśmy tylko na wodę z mostu i powrót.

Dostałam dziś pismo z Zusu że jest wszczęte postępowanie,bo były pracodawca źle rozliczył składki za lipiec 2025 😑 W porę się dopatrzyli... Mam nadzieje że szybko ta sprawa sie wyjasni.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit znalazłam kolejną sukienke dla Was 😅 Ta pierwsza chyba była ładniejsza,ale ta też niczego sobie 😀

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka a nie mogłaś złożyć wózka i go znieść? Ja zawsze składam i do.jednej ręki wózek ,do drugiej małą.

Annabit jakbym czytałam o spacerach z synem. Wiecznie wszytko na nie było.....

Kassia czyli trzeba brać nosidło,wtedy będzie grzeczna w wózku 😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit ja w sumie podobnie robię. Że często wracam z młodą z buta po 6/7 km żeby właśnie poszła spać.
    W pt znowu planuje tak wrócić od okulisty, bo idziemy na usg gałek ocznych
    A dzisiaj byłam z nią u gina w szpitalu, szpitala nie znam i nie wiedziałam gdzie jest podjazd dla wózków (w chorym, niewidocznym, nieoznakowanym miejscu) i wnosiłam wózek na plecach 🤡 i dziwię się potem że jestem posiniaczona, bolą mnie plecy i kolana 🤡😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka a nie mogłaś złożyć wózka i go znieść? Ja zawsze składam i do.jednej ręki wózek ,do drugiej małą.

Annabit jakbym czytałam o spacerach z synem. Wiecznie wszytko na nie było.....

Kassia czyli trzeba brać nosidło,wtedy będzie grzeczna w wózku 😅

Te schody byly tak strome i stopnie bardzo wysokie,że za duze ryzyko na takie manewry. Do tego ta spacerowka z Roana jest ciężka,duża + mialam wypchany kosz wiec by sie nie zlozyla 😅
    Ale już chociaz wiem na przyszlość żeby zachodzić z drugiej strony

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jak tam u tego gina ?

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabsy na kleszcze u psów i kotów nie zapobiegają przed wbijaniem i tak, kleszcz się musi napić, żeby umrzeć. Jak ktoś ma pecha to i przed chorobami nie uchronią, bo może zdążyć zarazić. Generalnie to nie ma 100% ochrony przy żadnym preparacie.

Używacie wkładek potowych do fotelików? Młody niestety pocenie się ma po mnie i dostaje szału w foteliku, dzisiaj miał normalnie krople potu na czole 🫠

age.png
‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ