SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We mnie są dwa wilki z drugą ciążą
    Ale póki co muszę zadbać o siebie, bo wg BMI mam lekką nadwagę, nie wrócił mi okres (odciągam nadal ale to są jakieś śmieszne ilości 3 razy dziennie). Czuję że PCOS i IO szaleją a ja fizycznie nie mam siły na kardio i rygor jedzeniowy :( strasznie to trudne tym razem

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała 2 bobasa, ale co z chęci jak mały tak absorbuje, że chwilowo nie widzę na to przestrzeni. Mąż wraca o tej 16-17 z pracy o ile nie jedzie ogarniać chałupy. Jak wraca to robimy obiad/kolacje, bo z małym nie ma szans tego zrobić w pojedynkę, już myślę czy nie trafił mi się bobas hnb 🫣 18:30 kąpiel i potem wiszenie na cycu aż zaśnie. Z czego po drodze pierdyliard pobudek na minutę-2 tylko po to, żeby mama wzięła na rączki i do cyca. Jeszcze mąż będzie się bronił w lutym, więc weekendy zjazdy albo pisanie pracy.

Także poczekam chyba cierpliwie na lepsze czasy 😄 bo życie 🤷🏼‍♀️

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu sobie palne w łeb.
    Nie wiem,może pamiętacie jak pisałam w sierpniu że nawrócił mi kaszak na dekolcie I usuwałam?
    Wrócił. Po raz trzeci. Pieprzony dziad znowu wrócił.
    Znowu musze usuwać i wydać hajs bo na nfz nie licze na szybki termin.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ja bym chciała 2 bobasa, ale co z chęci jak mały tak absorbuje, że chwilowo nie widzę na to przestrzeni. Mąż wraca o tej 16-17 z pracy o ile nie jedzie ogarniać chałupy. Jak wraca to robimy obiad/kolacje, bo z małym nie ma szans tego zrobić w pojedynkę, już myślę czy nie trafił mi się bobas hnb 🫣 18:30 kąpiel i potem wiszenie na cycu aż zaśnie. Z czego po drodze pierdyliard pobudek na minutę-2 tylko po to, żeby mama wzięła na rączki i do cyca. Jeszcze mąż będzie się bronił w lutym, więc weekendy zjazdy albo pisanie pracy.

Także poczekam chyba cierpliwie na lepsze czasy 😄 bo życie 🤷🏼‍♀️

Większa różnica też jest super jakby co 👌🏼 moja córka już się sama ubiera, bawi, mogę ją zostawić samą w pokoju podczas drzemki brata i nie boję się że coś zje albo wsadzi palec w kontakt itd., z dwulatkiem bym sobie nie mogła na to pozwolić. Z taką czterolatką to już więcej pomocy niż problemu :) zagada brata jak trzeba, sama sprząta zabawki, jak mały śpi na mnie i nie mogę przygotować drugiego śniadania, to wyciąga sobie jogurty z lodówki xd więc polecam jbc xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2025, 09:30

Alex_92, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tanashi 😄 no i tak nie ma wyjścia. Chciałabym chętnie wrócić do pracy tylko na 2-3 miesiące i pójść na L4 ciążowe, ale zobaczymy. Nie ma co planować, bo plany swoje, a życie swoje.

Anabbit lubi tę wiadomość

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Większa różnica też jest super jakby co 👌🏼 moja córka już się sama ubiera, bawi, mogę ją zostawić samą w pokoju podczas drzemki brata i nie boję się że coś zje albo wsadzi palec w kontakt itd., z dwulatkiem bym sobie nie mogła na to pozwolić. Z taką czterolatką to już więcej pomocy niż problemu :) zagada brata jak trzeba, sama sprząta zabawki, jak mały śpi na mnie i nie mogę przygotować drugiego śniadania, to wyciąga sobie jogurty z lodówki xd więc polecam jbc xD

Także polecam
    Moja obecnie ma szkarlatyne.
    Ale siedzi w pokoju, bawi się sama pare razy wyjdzie ale bez tragedii. Sama się ubierze, brata też zagaduje jak jest zdrowa to młody szaleje na jej punkcie. Od razu ja widzi i banan . Nie wiem czy matkę tak kocha jak.siostre xd poda mi zabawkę, pieluchę, poprowadzi wózek...No i można ją przekupić xd za naklejki zrobi dużo xd brata pare razy obudziła ale dosłownie może 5x i to np jak się przestraszyła w nocy i na początku co nie pamiętała że musi być cicho. Teraz siedzi na bajkach bo ja usypiam i to jest super że te 20-40 min poogląda. A ja nie mam wyrzutów że 2l puszczam
    Moja ma 5l. Uważam że idealna różnica wieku
    W pokoju ma nozyczki kleje masy. Bez stresu. Jeszcze czasem np jak znajdzie mały element to mi mówi żeby brat nie połknął. W salonie nie ma dużo drobiazgów wcale w aasadzie. Bo wszystko trzyma w pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2025, 09:51

Alex_92 lubi tę wiadomość

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to jak moja siostrzenica ma 9 lat to też się super bawią razem i mlody jest jej wielkim fanem 🤣

Truskawka a skąd jesteś? Mi w Kato w jednym miejscu dobrze usunęli, ale to trzeba się liczyć z dużą dziurą, bo musi zostać usunięty z całą torebką, zostanie chociaż trochę i dziadostwo odrasta

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jak coś to jak moja siostrzenica ma 9 lat to też się super bawią razem i mlody jest jej wielkim fanem 🤣

Truskawka a skąd jesteś? Mi w Kato w jednym miejscu dobrze usunęli, ale to trzeba się liczyć z dużą dziurą, bo musi zostać usunięty z całą torebką, zostanie chociaż trochę i dziadostwo odrasta

Białystok 😒
    Mi w sierpniu zrobili duze nacięcie,mocno czyścili. Nie wiem,pół klatki piersiowej trzeba naciąć żeby pozbyć się tego gówna?...

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Białystok 😒
    Mi w sierpniu zrobili duze nacięcie,mocno czyścili. Nie wiem,pół klatki piersiowej trzeba naciąć żeby pozbyć się tego gówna?...

Nie tyle wielkość co głębokość, bo ta torebka czasem sięga mega głęboko niestety 😬 mój był w ogóle ogromny, bo jeszcze zropiał, miał z 2cm średnicy, a dziurę zrobili taką głęboką, żeby go wydłubać, że po 10 latach dalej mam zabliznowany krater 🥲

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to w teorii już odrzuciłam możliwość 3 ciąży. Chociaż gdzieś w podświadomości świta mi, żeby spróbować 🫣 no ale boje się. U mnie okres też dopiero wrócił jak odstawiłam całkowicie pierś, więc w bliskiej przyszłości nie wydarzy się nic.

Ja też polecam różnice 4 lata, serio nie sądziłam, że na takim etapie już nawiążą taki kontakt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2025, 11:05

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj wieczorem do lekarza, bo mnie tak rypie gardło że już nie mogę. Sprawdziłam to mam poranione i biały nalot 😟 mam nadzieję, że to nie angina.

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to sinusoida z myślą o bobasie numer 2. Najpierw byłam nastawiona, że na pewno od razu się będziemy starać o drugie, potem mi przeszła zupełnie chęć na drugie dziecko i tylko odganiałam od siebie męża xd a w zeszłym tygodniu dostałam dwa zamówienia z vinted z gratisami w postaci dziewczęcych ciuszków 🫣 i znów zaczęłam myśleć o córeczce 😀 gdybym miała pewność, że będzie dziewczynka... 🙈

Wczorajszą podróż przeżyliśmy w całości bez płaczu i maiuczenia 🥳

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie apetyt rośnie w miarę jedzenia, znaczy rodzenia😅 przy lepszych finansach to bym mogła mieć i 4. Ale myślę że trójka to nasz max, ja jednak nie wracam na pełny etat jak maluchy mają mniej niż te 2.5 roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2025, 12:08

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej mój Auchan jest biedny jeśli chodzi o te dania dla niemowlaków, z innych rzeczy niż w Rossmanie wyczailam tylko jablko-szpinak z tej ich marki, tak to jednak najbliższy Rossman ma lepszy asortyment.
    Muszę się wybrać jeszcze do Kauflanda.

Ale powiem Wam, że poszłam sobie na pilates do mojej ulubionej trenerki na 8.00 (nigdy się nie mogę zabrać na tą godzinę xD) i było super, fajna grupa, taka bardziej w moim wieku, jak się idzie na 10 lub popołudniu to więcej emerytek mam wrażenie i wtedy chyba troszkę łatwiejsze ćwiczenia dają a dzisiaj to nawet poczułam wysiłek 😄

Młody za to nie podrzemał za dużo mężowi a on liczył, że sobie dospią z godzinkę jak wyjdę, bo często tak robi po karmieniu koło 7.00.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po fizjo i mała w czworaki zaczyna wchodzić
    Ominęła pełzanie całkowicie, tak jej dupka chodzi że szok

Blackapple, Werzol, Margareetka, KarolaKinga, xSmerfetkax, Alex_92, Anabbit, Revolutionary , kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się marzyło mieć od razu drugie, ale nie wiem czy chce być dłużej wyłączona zawodowo czy jednak lepiej na “chwilę” wrócić

U nas jeszcze jest kwestia opieki dla małej, trochę liczę na to że moja mama nie będzie miała do czerwca żadnego nowego podopiecznego i będzie mogła zostać z małą. Żeby jednak nie puszczać jej jeszcze do żłobka, a babci oczywiście ogarniemy umowę, bo jeszcze nie jest na emeryturze. Ale opiekuje się dziećmi więc jest na bieżąco z pielęgnacją itd

A w ogóle to ona mi mówi żebym dała sobie jeszcze odpocząć, że to za szybko na drugiego bobasa 😅 ale tego akurat nie słucham bo jestem jedynaczką z rodzicami po rozwodzie

Myślę że jak się przeprowadzimy to będziemy o tym rozmawiać z mężem, na razie jest temat wykańczania i mało się widujemy niestety

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już planuje przekazać w przyszłym roku dziecięce graty siostrze, która bierze ślub, lub bratowej męża, którzy się będą starać o trzecie. Uważam, że i tak jesteśmy patologicznie dużą rodziną jak na te czasy 😅 ale będę chętnie oglądać Wasze fotki z prenatalnych, bo lubię 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszła nam druga jedynka🎉🎉🎉
    Powiedzcie że teraz będzie chwila spokoju, bo dziś wstawałam w nocy 11 razy 🤦

Elza1234, Blackapple, Alex_92, Anabbit, Revolutionary , Werzol, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gartki jedynki

Ja bym chciała od razu ale najpierw zobacze co lekarz po cc powie. Ten 1 dzidzol to mały cud więc zobaczymy jak to będzie. Może znowu najpierw leczenie. Tylko bym musiała na czas antybiotyku przestać karmić... o tym zapomnialam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia Ty to masz dalej 66 tc na pasku tak swoją drogą 😅

Wiecie, czas pokaże u każdej z nas 😄 ja bym chciała naturalsa, ale wiem jaka mam „kartotekę” w klinice.

Wybrałam się na mały shopping, bo mały z mężem na spacerze i wiecie co, zrobiło mi się słabo i po jednym sklepie wróciłam. Ja nie wiem, człowiek się starzeje chyba 🫣

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ