CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym przybieraniem to się nie martw, bo moja mała też maks 100 g na tydzień przybiera od dłuższego czasu i wiecznie jest w 75 centyluTruuskaawka wrote:Moja Bubcia mnie załamuje... Na tę chwilę przez cały dzień zjadła tylko 480ml mleka. Mam wrażenie że ona odmawia mleka przez RD. Nie je dużo,raz dziennie pół małego słoiczka,narazie takie proby smakowe bardziej. Do tego zrobiła teraz kupke konsystencji jak plastelina. W miesiac przybrała zaledwie 300g. Widać po niej,że jest mniej pulchna.
Jutro mamy szczepienia,ciekawe co mi na to powie pediatra.
A co do ilości płynów, to jak nie chce mleka, to próbuj jej chociaż wodę przemycać dodatkowo, nie tylko do jedzenia - ja przynajmniej bym tak robiła. Bo pewnie od za małej ilości płynów ta kupa plastelina -
To wazy właściwie tyle co mojaTruuskaawka wrote:Ogolnie wazy 7620 więc tragedii nie ma aż takiej.
Też tak myśle,że ta plastelina to wynik za małej ilości płynów,ale zrobiła ją bez problemow,bez prezenia,stekania. Rano kupka była ok.
Wlasnie ona w ogole nie chce wody,wypluwa i sie krzywi.
U nas na mm też się zdarza taka plastelinowata kupa, ale nie sprawia jej żadnych trudności, więc po prostu obserwuję
Może próbuj różnymi kubkami albo po prostu butelka
Btw skończyłam moją przygodę z odciąganiem mleka. Ale i tak jestem z siebie dumna że wytrwałam 6 miesięcy -
Elza biorąc pod uwagę jak mialaś pod górkę z tymi cyckami to i tak należy Ci się szacunek . Nie było miękkiej gry. Możesz zejść ze sceny z podniesioną głową (nie wiem czy z podniesionymi cyckami- grawitacja to szmata)
Gusia dajesz w skrócie ,na zachętę, co ci Skandynawowie tam wymyślili.
Kurcze ,ja bym chciała,żeby moja przybrała te 100 gr na tydzień. Póki co waga nie ruszyła od 13 listopada. Ma jakieś 70 gr na plusie od tego czasu.
Tanasi miałam na myśli takie typowo biodrowe nosidło- siedzisko. Mi to mega pomaga.
-