X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Moja Bubcia mnie załamuje... Na tę chwilę przez cały dzień zjadła tylko 480ml mleka. Mam wrażenie że ona odmawia mleka przez RD. Nie je dużo,raz dziennie pół małego słoiczka,narazie takie proby smakowe bardziej. Do tego zrobiła teraz kupke konsystencji jak plastelina. W miesiac przybrała zaledwie 300g. Widać po niej,że jest mniej pulchna.
    Jutro mamy szczepienia,ciekawe co mi na to powie pediatra.
    Z tym przybieraniem to się nie martw, bo moja mała też maks 100 g na tydzień przybiera od dłuższego czasu i wiecznie jest w 75 centylu
    A co do ilości płynów, to jak nie chce mleka, to próbuj jej chociaż wodę przemycać dodatkowo, nie tylko do jedzenia - ja przynajmniej bym tak robiła. Bo pewnie od za małej ilości płynów ta kupa plastelina

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie wazy 7620 więc tragedii nie ma aż takiej.
    Też tak myśle,że ta plastelina to wynik za małej ilości płynów,ale zrobiła ją bez problemow,bez prezenia,stekania. Rano kupka była ok.
    Wlasnie ona w ogole nie chce wody,wypluwa i sie krzywi.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ogolnie wazy 7620 więc tragedii nie ma aż takiej.
    Też tak myśle,że ta plastelina to wynik za małej ilości płynów,ale zrobiła ją bez problemow,bez prezenia,stekania. Rano kupka była ok.
    Wlasnie ona w ogole nie chce wody,wypluwa i sie krzywi.
    To wazy właściwie tyle co moja
    U nas na mm też się zdarza taka plastelinowata kupa, ale nie sprawia jej żadnych trudności, więc po prostu obserwuję
    Może próbuj różnymi kubkami albo po prostu butelka

Btw skończyłam moją przygodę z odciąganiem mleka. Ale i tak jestem z siebie dumna że wytrwałam 6 miesięcy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza biorąc pod uwagę jak mialaś pod górkę z tymi cyckami to i tak należy Ci się szacunek . Nie było miękkiej gry. Możesz zejść ze sceny z podniesioną głową (nie wiem czy z podniesionymi cyckami- grawitacja to szmata)

Gusia dajesz w skrócie ,na zachętę, co ci Skandynawowie tam wymyślili.

Kurcze ,ja bym chciała,żeby moja przybrała te 100 gr na tydzień. Póki co waga nie ruszyła od 13 listopada. Ma jakieś 70 gr na plusie od tego czasu.

Tanasi miałam na myśli takie typowo biodrowe nosidło- siedzisko. Mi to mega pomaga.

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sukces 22 spi. Nawet mężowi zasnął o tej 19 na 15 minut a udało się zasnąć teraz

Mi glowa pęka i mam strasznego nerwa pms. Akurat na same święta 😞 masakra

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2450 2451 2452 2453 2454
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ