CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Cel ja do tej pory mam 40 min jogi rano. Wstaje tak pokrzywiona,że schodzę z łóżka w pozycji Potrąconego Psa. Kuleję pierwsze 20 minut w pozycji Jednonogiej Kury.
Śpię jakieś 16 h na dobę (5 h w łóżku ,11 h na stojąco), suplementy też mam dobierane indywidulnie-przez kardiologa ,który już nie ma do mnie siły😅 a blok serca....również posiadam,nie polecam 😅
Kassia a długa ta podróż pociągiem?
To ja podobnie wstaje 😅
Pociąg tylko 2,5h ale martwię się tym jak się spakujemy, sama podróż luz bo mamy dwa te wagony dla rodzin w pendolino 😎 udało mi się upolować. -
kasssia wrote:Cel, z mojej perspektywy to wygląda tak, że im mniej masz czasu tym więcej 🙈 po prostu lepiej się uczysz organizacji, bo nie masz wyjścia 🤷♀️ ja też pamiętam, jak nie miałam dzieci to też mi się wydawało że nie mam na nic czasu 🤣
Anabbit, gdzie jedziecie? My jedziemy do Gdańska w sobotę po świętach, na tydzień, mam nadzieje, że nie przesadziliśmy, do tego jedziemy pociągiem 🙃
Co do jedzenia na wigilii to ja napewno nic nie będę dziecku dawać, zje coś w domu potem chcę się relaksować. Moje dziecko nadal gardzi czymkolwiek, dzisiaj pierwszy raz owoce i także nie było zachwytu 😅
Znów okolice Olsztyna - hotel Marina Club. No, ale to zaproszenie od teściów, więc nie wybrzydzam skoro stawiają 😅 a my święta na Podlasiu, ale tym bliższym Podlasiu na granicy Mazowsza i Mazur, także blisko mamy w te rejony.
kasssia lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Cel, każdy Twój post brzmi, jakbyś była wytworem AI. Przysięgam.
Joga dla hormonów
Ciągle na wakacjach
Jedzenie przywożą
Zarabiam tyle na macierzyńskim, że lepiej nie wracać do pracy
Mogę pracować tylko zdalnie
A generalnie - urodziłam, ale dotychczas żyłam jak królewna, która miała wszystko, więc nadal mam mieć wszytko, ejmen
Ty istniejesz naprawdę, czy jesteś tu żeby trollować, serio pytam
Joga dla hormonów- super sprawa, bardzo mi pomogła. Darmowa pomoc mając problemy zdrowotne
Wakacje - czemu mając czas miałam na nie nie jeździć? Zresztą niejedne ogarnęłam za grosze
Jedzenie - no niestety wstyd się przyznać i to muszę zmienić. A jedzenie na dowóz nie musi być z najdroższej Restauracji
Macierzynski - raczej miałam namyśli to, że aktualnie sytuacja z szukaniem pracy jest po prostu koszmarem i mogę nie otrzymać pensji która mam obecnie
Praca - tak się złożyło, że pracuje od lat zdalnie, ze względu na Dziecko wolałabym to utrzymać a nie marnować na dojazdy 2h tylko po to aby siedzieć na teamsach w innym budynku.. zresztą wiadomo, że będzie trzeba to gdzieś pójdę ale wolałabym żeby Maluszek nie siedział w żłobku 2h dłużej bo ktoś wymaga obecności w biurze
A generalnie, tak zylam dość bezwysiłkowo i teraz jest to spora zmiana. Która jednak mnie cieszy każdego dnia i o która walczylam.
Rzeczywiście strasznie szalone rzeczy👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2025, 17:31
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Kkk77 wrote:A kojarzycie jakiś fajny hotel z basenem wewnętrznym na południu? Idealnie by było z takim dziecięcym 🤣 Śląsk, Beskid śląski, Małopolska?
Koleżanka zachwalała Crystal Mountain, ale ja nie byłam, więc taka pół polecajka. Możesz sobie obczaić, chyba mają basen dla bobasków.
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
My po usg brzuszka i wszystko ok, dalej małe poszerzenie ale nic niepokojącego i do kontroli
Margareetka, KarolaKinga, Elza1234, awokado 🥑, Alex_92, Blackapple, kasssia lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Kkk zakopane i okolice Cię interesują?
Tam mam parę polecajek ale zdecydowanie po sezonie23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Haha no Karola ja właśnie teraz swoje przyzywczjaenia z chata gpt zmieniłam na Twoja wersję
Tylko bez bloku, co doceniam. Plus Ty sporo więcej ogarniasz - 2 dzieci i zawsze masz jakieś zajęcia ekstremalne
Ale wesoło jest23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Też chętnie przyjmę polecajki fajnych miejsc na południu Polski 😄
U nas od 2 dni wjechały indyk ale bez zachwytu, chyba mi wegetarianin rośnie. No i dzis tata zmontował krzesełko (mamy Lionelo Floris) i jestem pod wrażeniem jak ladnie sobie w nim siedzi.
Natomiast z przygotowaniami do świąt czuje sie ze jestem w proszku 😅 nie posprzątanie, nie udekorowane do konca, przynajmniej piernik upieklam a reszta w lesie. A jak tam u Was, mam nadzieję ze lepiej bo ja mam totalnego lenia 😂 -
KarolaKinga ja mam zamrożone ptysie, upiekę na świeżo w wigilię i będę nadziewać w Boże Narodzenie, bo dopiero wtedy będziemy je jedli. Jutro robię sernik baskijski i kompot z suszu, a w wigilię jeszcze kluski z makiem. I mamy pierniczki. I z jedzenia tyle, mamy święta składkowe, a ja zostałam oddelegowana do słodkości w tym roku 😅
Sprzątałam w sobotę, ale dzięki temu że mam psa, już dziś wygląda jakbym nie sprzątała xD ale chociaż prezenty spakowane xd
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Karola mistrz! 🤣 aż się oplułam 😅Karola3xJ:D wrote:Cel ja do tej pory mam 40 min jogi rano. Wstaje tak pokrzywiona,że schodzę z łóżka w pozycji Potrąconego Psa. Kuleję pierwsze 20 minut w pozycji Jednonogiej Kury.
Śpię jakieś 16 h na dobę (5 h w łóżku ,11 h na stojąco), suplementy też mam dobierane indywidulnie-przez kardiologa ,który już nie ma do mnie siły😅 a blok serca....również posiadam,nie polecam 😅
Kassia a długa ta podróż pociągiem? -
Dziewczyny nie wiem czy któraś jeszcze poszukuje, ale w Auchan dzisiaj za 125,99zł
https://zapodaj.net/plik-TKi4jgjbsE
Nineq trzymam kciuki, żeby to jednak niegroźna torbiel była ✊🏻✊🏻
U nas bigos w trakcie, pierogi w połowie gotowe (farsz zrobiony i czeka) jutro ciasto i lepimy. Jeszcze zostanie usmażyć rybkę i tyle. Prezentów nie robimy w tym roku poza zdjęciem bąbla w ramce dla rodziców, wszystkich babci itd.
Powiem wam, że intensywny ten grudzień. Właśnie dzwonił facet w sprawie przyłącza (skrzynka i połączenie do domu), że jutro rano będą u nas robić prąd 🫣 -
Nineq, kurde
dostałaś jakieś leki na to?
Ja zrobiłam staropolski piernik, kupiłam śledzie, dzis smażyłam naleśniki i zrobiłam farsz do krokietów - jutro będę smażyć i wsio
Jeszcze w wigilię mąż jedzie odebrać malutki torcik z okazji pół roku małej
Pytałam wszystkich, nikt nic więcej ode mnie nie chciał,no to nie 😅 -
Elza, nie, bo tylko antykoncepcja mogłaby pomóc, a ja od września jestem na tabletkach, a torbiel jest. Mam zrobić to badanie, żeby sprawdzić, czy to złośliwa. Jutro idę na pobranie. W końcu się skończy, że trzeba ją będzie usunąć 😐albo że będę musiała się pospieszyć z kolejną ciążą🙆🤣
🤡to ja pasożytem jestem. Idziemy na gotowe tylko moj K. pyknie sernik, bo mu wychodzi. Ja za to sprzątam z młodym na raty dom.
Jakoś bardzo żywy sen ma - podczas drzemek i teraz snu nocnego często popłakuje albo mruczy. Dziś miałam 10 pobudek w nocy, ciekawe ile pyknie teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2025, 20:06
-
Ja też w sumie na gotowe w tym roku 😅 jutro tylko polepie pierogi z mamą, a w Wigilię posmażę rybę i tyle.
Prezenty wszystkie spakowane, łatwo nie było z bobasem na pokładzie. Co roku sobie mówię, że ostatni raz się bawię w papier. Po czym kolejnego roku znów go kupuje 🫣
Nineq kciuki za dobry wynik 🤞 -
Właśnie myślałam co ta kaczka robi że w necie chodzi za 500,600zl
Swoją drogą mam jeża z Ikei który na allegro jest za 8 tysięcy czy jakoś tak. Ciekawe co to za oferty są i co się kupuje tak naprawdę bo ciężko mi uwierzyć że jeża z Ikei po 30zl czy ileś 😁23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗