SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel ja do tej pory mam 40 min jogi rano. Wstaje tak pokrzywiona,że schodzę z łóżka w pozycji Potrąconego Psa. Kuleję pierwsze 20 minut w pozycji Jednonogiej Kury.
    Śpię jakieś 16 h na dobę (5 h w łóżku ,11 h na stojąco), suplementy też mam dobierane indywidulnie-przez kardiologa ,który już nie ma do mnie siły😅 a blok serca....również posiadam,nie polecam 😅

Kassia a długa ta podróż pociągiem?

To ja podobnie wstaje 😅

Pociąg tylko 2,5h ale martwię się tym jak się spakujemy, sama podróż luz bo mamy dwa te wagony dla rodzin w pendolino 😎 udało mi się upolować.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia rzuciła mi się dziś w oczy książka Pola i Franek odkrywają świat: Tajlandia. Coś dla Was :)

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Cel, z mojej perspektywy to wygląda tak, że im mniej masz czasu tym więcej 🙈 po prostu lepiej się uczysz organizacji, bo nie masz wyjścia 🤷‍♀️ ja też pamiętam, jak nie miałam dzieci to też mi się wydawało że nie mam na nic czasu 🤣

Anabbit, gdzie jedziecie? My jedziemy do Gdańska w sobotę po świętach, na tydzień, mam nadzieje, że nie przesadziliśmy, do tego jedziemy pociągiem 🙃

Co do jedzenia na wigilii to ja napewno nic nie będę dziecku dawać, zje coś w domu potem chcę się relaksować. Moje dziecko nadal gardzi czymkolwiek, dzisiaj pierwszy raz owoce i także nie było zachwytu 😅

Znów okolice Olsztyna - hotel Marina Club. No, ale to zaproszenie od teściów, więc nie wybrzydzam skoro stawiają 😅 a my święta na Podlasiu, ale tym bliższym Podlasiu na granicy Mazowsza i Mazur, także blisko mamy w te rejony.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tanashi, sprawdzę 😄

Anabbit, kojarzę ten hotel chyba spoko. Daj znać jak było, bo ja też lubię okolice Olsztyna, musimy tam niedługo wrócić 😃

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kojarzycie jakiś fajny hotel z basenem wewnętrznym na południu? Idealnie by było z takim dziecięcym 🤣 Śląsk, Beskid śląski, Małopolska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:00

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Cel, każdy Twój post brzmi, jakbyś była wytworem AI. Przysięgam.

Joga dla hormonów
    Ciągle na wakacjach
    Jedzenie przywożą
    Zarabiam tyle na macierzyńskim, że lepiej nie wracać do pracy
    Mogę pracować tylko zdalnie
    A generalnie - urodziłam, ale dotychczas żyłam jak królewna, która miała wszystko, więc nadal mam mieć wszytko, ejmen XD

Ty istniejesz naprawdę, czy jesteś tu żeby trollować, serio pytam XD

Joga dla hormonów- super sprawa, bardzo mi pomogła. Darmowa pomoc mając problemy zdrowotne
    Wakacje - czemu mając czas miałam na nie nie jeździć? Zresztą niejedne ogarnęłam za grosze
    Jedzenie - no niestety wstyd się przyznać i to muszę zmienić. A jedzenie na dowóz nie musi być z najdroższej Restauracji
    Macierzynski - raczej miałam namyśli to, że aktualnie sytuacja z szukaniem pracy jest po prostu koszmarem i mogę nie otrzymać pensji która mam obecnie
    Praca - tak się złożyło, że pracuje od lat zdalnie, ze względu na Dziecko wolałabym to utrzymać a nie marnować na dojazdy 2h tylko po to aby siedzieć na teamsach w innym budynku.. zresztą wiadomo, że będzie trzeba to gdzieś pójdę ale wolałabym żeby Maluszek nie siedział w żłobku 2h dłużej bo ktoś wymaga obecności w biurze

A generalnie, tak zylam dość bezwysiłkowo i teraz jest to spora zmiana. Która jednak mnie cieszy każdego dnia.

Rzeczywiście strasznie szalone rzeczy👌

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2452 2453 2454 2455 2456
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ