SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq nawet jak markery będą podwyższone to nie kładź się od razu do trumny. Wynik pewnie będzie wieczorem,a później święta, więc jak coś wyjdzie wyżej to żebyś nie zjebał***a sobie świąt czarnymi wizjami. Na spokojnie.

Ja dziś zrobiłam bigos. Miałam też takie spotkanie z tą częścią rodziny,której nie będzie na święta na miejscu więc się działo...Oczywiście spęd był u mnie.

Jutro robię sernik,farsz do pierogów i będę chatę ogarniać. Cała reszta gotowania środę od rana. Trochę jestem zła bo barszcz czerwony sie nie ukisił. Musze chyba kupić zakwas i zmieszam to.

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aw Nineq juz nic zdrowotnego nie miało być przed świętami..

Ja w rozsypce niesprzątnięte tylko bigos mam zroboony i zasoliłam łososia. Chciałam jeden sernik zrobic i spróbować cake popsy zrobic dla dzieciaków ale pewnie się nie wyrobię na takie testy.
    Juz stroiki sobie darowałam w tym roku a planowałam na stół duży zrobic.

Trzeba się spakować i przygotować na 4 godziny jazdy prawie na 1 dzien świat

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też działam z sernikiem, w środę zrobię gyrosa, a na świeżo w gości zrobimy carpaccio z buraczków i tyle z gotowania 😊 gorzej że mam jeszcze zamówienie w empiku do odbioru i już sobie wyobrażam te kolejki wszędzie jutro. Pocieszam się tym, że to zamknie listę prezentów

Zaczęłam się zastanawiać czy pchać się w gości do dziadków, tam zawszę ponad 20 osób i ogólnie co roku mówię że doceniam to że jeszcze mamy gdzie jeździć i cała rodzina się tam spotyka. Nie chciałabym żeby teraz było inaczej ale trochę się boję czy ktoś nie przyjedzie chory

Annabit, a tak w temacie powrotów i dalszego powiększania rodziny, orientujesz się jak to wygląda z programami aktywni rodzice/ aktywnie w domu? Albo ktoś inny coś wie? Aktywni rodzice przysługuje tylko jak się wróci do pracy i później pójdzie na zwolnienie?

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq będzie dobrze, też robiłam to badanie kiedyś. Kciuki za dobry wynik!

Swoją drogą, torbiele chyba nie zawsze są niebezpieczne i często łagodne?

A ma ktoś z Was mięśniaki? Ja mam po ciąży i właśnie myślę czy to jakieś bardzo uciążliwe. Pewnie jakbym planowała aktualnie 2 ciążę to wtedy tak średnio z tym

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja mam te torbiele z powodu PCOS, ale to chyba nie to samo. Tzn. te moje się na biopsję nie łapią.

Nineq trzymam kciuki za pomyślne wyniki!

Werzol google podpowiada że niby przysługuje aktywnie w pracy nawet jak przejdziesz z macierzyńskiego na L4, bo jest utrzymana ciągłość zatrudnienia. Też sprawdzałam 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2025, 20:48

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, Zakopane to jedyny kierunek, który od zawsze mnie odpycha 😅 jako stary snowboardzista nigdy nawet nie byłam na Kasprowym 🤣

Crystal mountain też słyszałam, że spoko, ale zdecydowanie po sezonie feriowym 😅 tak sobie wymyśliłam, że może gdzieś pojedziemy, a zapomniałam, że są ferie zimowe zaraz 🤡

Ja w tym roku też pasożytuje na święta, idziemy na gotowe, jutro wieczorem upiekę babkę, zrobie słynny likier jajeczny, którego osobiście nie znoszę, ale wszyscy kochają (zresztą mój ostatni alkohol był pity w sierpniu ubiegłego roku na weselu przyjaciółki 🤣), prezenty niespakowane, ciasto na pierniczki leżakuje w lodówce, bo głupia wybrałam przepis z cookidoo, gdzie nie spojrzałam, że mają iść do lodówki xd

Nineq, mój też od jakiegoś czasu mega aktywnie śpi, tzn w 9/10 przypadków nie wybudzi się na amen, ale kręci sie, jęczy, steka, czasem się nawet rozpłacze, ale to wystarczy go pogłaskać po głowie (raz się zdarzyło, że musiałam go wziąć na ręce, bo się nie umiał uspokoić, a nawet oczu nie otworzył 🙄), smoczek też często ratuje sytuację. No parę nocy było takich, że niby się nie budził i spał do 4, ale otwierałam oczy jakieś 20 razy i wstawałam z łóżka z 10 🤣 odpukać ostatnio jest stabilniej, ale i tak coś tam się w tej główce dzieje przez sen.
    I serio może to nie jakaś groźna torbiel. Ja się całą ciążę stresowałam, bo miałam średnią cytologię, ale na szczęście się naprawiła. Może wyjdzie Ci to tylko do obserwacji. No chyba że boli, bo pamiętam, że jak kiedyś miałam i pękła to prawie zemdlałam z bólu 🙈 do dzisiaj się zastanawiam jak to możliwe, że wtedy tak bolało, a jakoś przy porodzie, gdzie bolało bardziej to nie było mi dane z bólu zemdleć i chwilę odpocząć xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2025, 21:00

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, trzymam kciuki zeby się okazało ze ta torbiel to nic groźnego 💪
    Cel, ja mam mięśniaka jeszcze sprzed ciazy, pamiętam ze sie stresowałam czy nie bedzie jakos zagrażał ale tylko lekko sie powiększył w czasie ciąży ale nie mialam w związku z tym żadnych dolegliwości, lekarz stwierdził ze to do obserwacji ale nie ma sie czym przejmować.
    Widzę ze jutro dzien sernika 😅

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Cel, Zakopane to jedyny kierunek, który od zawsze mnie odpycha 😅 jako stary snowboardzista nigdy nawet nie byłam na Kasprowym 🤣

Crystal mountain też słyszałam, że spoko, ale zdecydowanie po sezonie feriowym 😅 tak sobie wymyśliłam, że może gdzieś pojedziemy, a zapomniałam, że są ferie zimowe zaraz 🤡

Ja w tym roku też pasożytuje na święta, idziemy na gotowe, jutro wieczorem upiekę babkę, zrobie słynny likier jajeczny, którego osobiście nie znoszę, ale wszyscy kochają (zresztą mój ostatni alkohol był pity w sierpniu ubiegłego roku na weselu przyjaciółki 🤣), prezenty niespakowane, ciasto na pierniczki leżakuje w lodówce, bo głupia wybrałam przepis z cookidoo, gdzie nie spojrzałam, że mają iść do lodówki xd

Nineq, mój też od jakiegoś czasu mega aktywnie śpi, tzn w 9/10 przypadków nie wybudzi się na amen, ale kręci sie, jęczy, steka, czasem się nawet rozpłacze, ale to wystarczy go pogłaskać po głowie (raz się zdarzyło, że musiałam go wziąć na ręce, bo się nie umiał uspokoić, a nawet oczu nie otworzył 🙄), smoczek też często ratuje sytuację. No parę nocy było takich, że niby się nie budził i spał do 4, ale otwierałam oczy jakieś 20 razy i wstawałam z łóżka z 10 🤣 odpukać ostatnio jest stabilniej, ale i tak coś tam się w tej główce dzieje przez sen.
    I serio może to nie jakaś groźna torbiel. Ja się całą ciążę stresowałam, bo miałam średnią cytologię, ale na szczęście się naprawiła. Może wyjdzie Ci to tylko do obserwacji. No chyba że boli, bo pamiętam, że jak kiedyś miałam i pękła to prawie zemdlałam z bólu 🙈 do dzisiaj się zastanawiam jak to możliwe, że wtedy tak bolało, a jakoś przy porodzie, gdzie bolało bardziej to nie było mi dane z bólu zemdleć i chwilę odpocząć xD

Ja uwielbiam ale poza sezonem.

Np listopad. Ile razy miałam farta i albo na początku było słoneczko i ładnie albo pod koniec piękny śnieg.

Plus hotele 4* które niby mają ceny ponad 1000 za dobę idzie za 300zl kupić np. Koło szlaków lub koło term.

W ferie, wakacje, czy Święta bym się tam nie pchała wiadomo

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wyłamuje i planuje jutro piec miodownik u teściów 😅 o ile dojedziemy w ogóle, bo jak patrzę na kupę prezentów do zabrania, to jakoś nie mogę sobie ich zwizualizować w naszym bagażniku obok wózka i walizek

age.png
  • CelinaJan Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mam dużą torbiel na jajniku 😒Już kur... w ciąży ją miałam i się nie wchłonęła. Mam zrobić ca 125. Jak jeszcze cytologia źle wyjdzie to się pochlastam.
    Cześć, podczytuję Was czasami i chciałam Cię podnieść na duchu. 😊

Torbiele czekoladowe przy endometriozie często się nie wchłaniają a CA125 może wyjść wywalone w kosmos. To o niczym nie świadczy. Przechodziłam przez to, więc życzę spokoju w Święta. 😊
    Dla pewności sugeruję zrobić prócz CA125 również HE4 do testu Roma. Jest zdecydowanie bardziej miarodajny. Daje lepszy obraz całościowo. 👌

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie stwierdził u mnie endometriozy, a nawet żadnych jej objawów nie miałam 🤔no nic, zobaczymy co wyjdzie dalej. Boleć nie boli, kiedyś mnie tylko kłuło.

Z mięśniakami to chyba niewiele się robi? Moja siostra ma i każdy lekarz jej mówi, ze dopóki dużo nie rośnie i nie planuje na razie ciąży to tylko obserwują.
    W 2021 jak miałam konizację to była na sali ze mną babka, której dwa albo trzy razy usuwali już mięśniaki, bo tak odrastały.

Kkk, właśnie ostatnie dwie noce takie są. Śpi, a przez sen płacze czy się śmieje. W zeszłym tygodniu też miał. Wczoraj wstawałam 10x😅dziś na jedzenie obudził się dopiero o 5. Niby spoko, ale nikt już nie śpi oprócz niego.

Wszystkiego najlepszego na najbliższe święta🎄🎁
    W zeszłym roku życzyłyśmy sobie zdrowych bobasków i lekkich porodów 🧑‍🎄z niektórymi wyszło jak wyszło🫣wytrwałyśmy pół roku w miarę względnym zdrowiu psychicznym (przynajmniej ja), oby tak dalej kolejne lata.
    Realizacji marzeń (o kolejnym bobasie), szalonego sylwestra 🎆🎇i wszystkiego NAJ.

merry-christmas-you-are-best-mom-ever-best-christmas-lettering-typography-design-682757-87.webp

awokado 🥑, Cel95, Werzol, kasssia, Truuskaawka, KarolaKinga, Alex_92, Katikat, Margareetka lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ogólnie to już pisałam wczoraj, ale chyba mi nie dodało, masz dwuskładnikowe te tabsy?

Ja kiedyś miałam torbiel 5x3 cm także w mojej głowie wielką i zeszła po tabletkach anty, ale najpierw miałam jeszcze luteinę, żeby wywołać okres a dopiero potem tabletki anty. Też musiałam robić to badanie ca125, na szczęście nie było bardzo wysokie, bo ja jestem panikarą.

Ktoś tu chciał polecajki na południu to ja już kiedyś pisałam, że polecam okolice Gródka nad Dunajcem a w tym roku byłam w okolicy Jeziora Czorsztyńskiego i też mi się podobało. A tak, żeby było trochę śniegu i niewysokie góry to jeszcze Beskid Wyspowy, na jakiś Łopień to chyba by nawet dało radę wyjść z dzieckiem w chuście, no i generalnie w tamtej okolicy to w Limanowej jest całkiem przyjemnie. Mogę polecić konkretne obiekty noclegowe w razie co.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, tak, Belara. Po porodzie miałam dwa albo trzy cykle bez niczego, tabletki biorę od września. Nie chce się nastawiać negatywnie, już przed konizacją jak wyszła mi źle cytologia srałam po gaciach, że umrę 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Blackapple, tak, Belara. Po porodzie miałam dwa albo trzy cykle bez niczego, tabletki biorę od września. Nie chce się nastawiać negatywnie, już przed konizacją jak wyszła mi źle cytologia srałam po gaciach, że umrę 😅
    Każdy kiedyś umrze.
    Nie nastawiaj się negatywnie póki nie masz wyników. Zrób markery,odbierz wynik i czekaj na wizytę i dalszą diagnostykę.
    Pewnie i tak będę chcieli wyłuszczyć tą torbiel albo usunąć całość.

Mięśniaki się usuwa,zostawia albo robi extrypacje macicy-tyle jest możliwości. Czyli zależy jak leży.

Idę się brać za gary. Łeb mnie boli od wczoraj. Kiepski moment na to

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq dzięki za życzenia 😊 ja też chyba z 10x się budziłam. A rano mały Krasnal świąteczny sobie sadził uśmieszki😆 czasem się dziwię, że jakoś w miarę rano się czuje mimo tej sytuacji ze spaniem. Ciekawe czy to hormony.

Spodziewałam się ciężkiej nocki bo miała lekarza ok 17 wczoraj na to usg, a to dla niej za późno na takie atrakcje. Ale nie było terminów i w ogóle miło, że babka nas przyjęła, napisałam do niej i znalazła termin. Fajnie. I to na nfz.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😊

Z okazji Świąt życzę Wam tyle szczęścia ile jest zamknięte w uśmiechu naszych Maluchów,
    Dobrego domowego jedzonka niczym od Gusi lub Tanashi
    Obudzenia w sobie wewnętrznej Karoli jak ktoś coś Wam głupio skomentuje
    Chociaż pół dnia relaksu niczym z mojego dawnego życia "chata gpt"
    Tajskiego słońca od Kasi by nam trochę koniec zimy rozświetliło
    Bardzo dużo zdrowia, zwłaszcza dla Truskawki i Nineq oraz małego Awokado
    Zysku z inwestycji na poziomie przedświątecznej kaczki Moniki
    By Teściowe zamiast marudzić były jak u Anabbit i dzięki magicznej przemianie zaprosiły Was do mazurskiego kurortu
    Miłych ludzi wokół jak Blackapple i Margaretka które udało mi się kiedyś poznać
    Determinacji w dążeniu do celu jak u Elzy w kwestii półrocznego kp
    Pamięci lepszej niż moja bo na pewno kogoś pominęłam o kim coś chciałam wspomnieć, a nawet całą masę wspaniałych osób😃

Fajnie, że mamy tu taką ekipę❤️

kasssia, Elza1234, Kkk77, Tanashi, Nineq, Blackapple, Truuskaawka, KarolaKinga, Gusia_, Alex_92, Katikat, Margareetka, Szarotka12, Werzol, awokado 🥑, Anabbit, xSmerfetkax, Lauraa lubią tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cel!
    Czat gpt by tego lepiej nie wymyślił 😅
    Wesołych świąt!

KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne życzenia Cel 🥰 wszystkiego dobrego dla Was i naszych czerwcowych truskaweczek 💫 Spokojnych świąt bez nieproszonych rad, żeby wszyscy przyszli zdrowi i nie zostawili w pakiecie żadnej grypy czy rsv. I żeby bobasy nie były przebodzcowane. I bogatego Gwiazdora oczywiście 🤭

Elza1234, KarolaKinga, kasssia, Margareetka, Anabbit, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel jakie piękne życzenia! Dziękujemy ❤️
    Myśle że tego nic już nie przebije,więc
    Nawzajem (😆)

Kochane Czerwcówki 🌸
    Z okazji Świąt życzę Wam dużo spokoju, ciepła i radości 💕
    Niech te święta będą pełne uśmiechów naszych dzieci, rodzinnej bliskości i chwil tylko dla siebie.
    Dużo zdrowia dla Was i Maluszków, cierpliwości w trudniejszych momentach i mnóstwa dumy z tego, jak wspaniałymi jesteście Mamami 💪👶

Elza1234, KarolaKinga, Alex_92, Anabbit, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq kciuki za Twoją sprawe ✊🏻✊🏻
    U nas dzis nocka dramat,obstawiam że to po tym szczepieniu.
    Na wieczor zaczela mocno marudzić i plakac,chyba bolały ją nóżki i temperatura 38°. Dostała paracetamol,gorączka spadla ale marudna zostala na całą noc. Źle spała,strasznie się kręciła i kopała,budziła co chwile więc pół nocy spała mi na rękach. Matka nie wyspana,ale na szczescie dziecko wstalo w lepszym humorze. Zobaczymy co bedzie dalej

age.png
‹‹ 2455 2456 2457 2458 2459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ