Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem po prostu mówi że już nie chce więcej :) kilka łyżeczek to jest dużo na start. My rozszerzamy już prawie miesiąc i nigdy nie zjadła nawet pół małego słoiczka :) złe skojarzenia jej zrobisz jak będziesz w nią wmuszać. Jak nie chce więcej to koniec jedzenia i tyle :) nieraz jak będzie coś czego nie zaakceptuje to i po dwóch łyżeczkach zamknie buzię. U nas tak robi z kaszkami. Nie chce i już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 19:04

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Awocado, myślę że nie chce po prostu
    Tak jak Gusia pisze, nie wmuszaj w nią
    Powiem Ci na naszym przykładzie, rozszerzam jakiś miesiąc. Na początku jadła parę łyżeczek i widziałam że traciła zainteresowanie, piła tylko wodę z ciekawością
    A wczoraj? Dałam jej pół słoiczka brokuła, byłam u rodziców więc nie chciało mi się tam nic gotować, a ona po tej połowie odpychała mi wodę i ciągnęła do miski dalej. Konie końców zjadła cały słoiczek z własnej woli
    Dzisiaj to samo
    Musisz być cierpliwa i działać w zgodzie z nią

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki, nie wmuszałam w nią absolutnie, jak tylko zaczynała płakać to kończyliśmy jedzenie, ale tak myślę, że jutro po prostu po 2-3 łyżeczkach dam jej spokój jeszcze zanim się zacznie awantura 😅

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, mój jak dostał kaszkę z bobovity na mm to po jednej łyżeczce krzyczał i nie chciał więcej 😏 gdzie wszystko inne je chętnie, wiec zgadzam się z dziewczynami też, że może o to chodzić.

A apropo kaszek (aktualizacja xD) - bobovita fe, jaglana z helpy fe (i na słodko i na wytrawnie), a owsiana i manna z helpy elegancko. Ale raz mu do mannej dałam te ich różdżki liofilizowaną sproszkowaną czarna porzeczkę to miał minę jakby miał rzygnąć, otworzył buzię nachylił się i czekał aż wypadnie XDDD trochę było kwaśne, bo sama to zjadłam, ale jakoś kwaśna pomarańcza mu wchodzi jak złoto 🤡

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co dałam małej jaglana, ale ja na wodzie robię, dla mnie jest obrzydliwa 😅 ale młoda ja jadła chętnie, pozniej z jabłkiem to aż jej się uszy trzęsły
    Ale Wg zapomniałam o marchewce i batacie także muszę jej dać

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie lubi deserków ze słoiczków - kupiłam raz i sama dokończyłam. Obiadki zjada. No i to co mu dam, bo sama jem. Nie będę pisać nawet co, bo uznacie że krzywdzę dziecko 🙃

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo panie, weszłam sobie na forum poczytać z HOTELOWEGO łóżka, a tu takie perypetie.

Awokado, bardzo współczuję akcji z samochodem. Też bym wybijała szybę bez zastanowienia.

Ależ mnie zmroziła ta akcja z włamaniami. Ja bym spać nie mogła pewnie. Ten pożar też brzmi przerażająco.

A odnośnie świąt, u nas mała jest totalna dusza towarzystwa, więc uśmiech nie schodził jej z twarzy totalnie. In więcej osób zagadywało i nosiło, tym bardziej zadowolona była. Nocki niestety u nas wciąż słabo i w dzień bardzo mało śpi, ale przynajmniej nie płacze już całymi dniami od jakiegoś tygodnia.
    A od wczoraj jesteśmy w hotelu na Mazurach i jes cuuuudownie. Jedzenie podane pod nos. Dziś poszliśmy wszyscy na basen, mała foczka była wniebowzięta. I jeszcze dostałam od teściów masaż balijski 🥰🥰🥰🥰 a teraz leżę i odpoczywam, bo jutro powrót 😥

Elza1234, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas RD trochę wstrzymane przez święta. Dziś daliśmy jej w hotelu ananasa i melona do pociumkania xd wrócimy do domu to zacznę już na poważnie z obiadkami. Do tej pory jadła warzywa, kilka owoców (nie lubi jabłka lol) i dwie kaszki z helpy. Ej a jogurt naturalny mozna dawać? Bo tak myślę, że mozejutro na śniadaniu w hotelu bym je dała bo widziałam dziś, że były.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój nie lubi deserków ze słoiczków - kupiłam raz i sama dokończyłam. Obiadki zjada. No i to co mu dam, bo sama jem. Nie będę pisać nawet co, bo uznacie że krzywdzę dziecko 🙃

Spoko moja notorycznie je masło z moich kanapek, dziś miała solony ziemniak z mojego talerza a wczoraj jogobelle bo się popłakała że chce moją kolację więc 🫣

Kkk u nas kaszki z bobovity też nie, manna zwykła nie, ale chce właśnie spróbować z helpa owsianą bo moje dzieci ją lubiły więc dajesz nadzieję 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, ja dawałam jogurty naturalne normalnie. Kefir z ojcem je też, bardzo lubi.

Gusia, czyli podobnie jedzą dzieciaki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 20:57

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakby chciała to i kebsa bym w nią pchała . Ale ona jest malutko,co drugi dzień.

Ogłaszam uroczyście, że mamy pierwszy obrót z pleców na brzuch!

Anabbit jak pogoda na tych Mazurach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 21:21

Anabbit, Margareetka, Werzol, Truuskaawka, kasssia, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko pluje ziemniakiem i to w sumie nie każdym, chyba ma już swój ulubiony gatunek xd
    Dziś wleciał pierwszy owoc, dodałam do kaszki jaglanej jagody. Jadł tyle, że musiałam mu dokładkę dać, bo była awantura 😅

Niestety kicia nie wróciła nadal :( przejrzałam jeszcze dziś z tatą kamery i ostatnie to była widziana pod płotem od lasu. Obawiam się, że przeskoczyła przez płot i mogła spotkać jakiegoś lisa czy coś i ją pogonił 😓

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jakbym chciała to i kebsa bym w nią pchała . Ale ona jest malutko,co drugi dzień.

Ogłaszam uroczyście, że mamy pierwszy obrót z pleców na brzuch!

Anabbit jak pogoda na tych Mazurach

Marna. Nie wyszliśmy z hotelu dziś na krok. Wieje, ponuro i ogólnie brzydko. Gdybyśmy byli na dłużej to bym marudziła, ale że my tylko na dwie noce i w hotelu jest dużo do roboty to nie narzekam. Wzięliśmy dziś tor do kręgli i stół do tenisa, i sobie graliśmy między basenem a obiadokolacja.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A daj spokój
    Ja po tych 6 miesiącach to już mam totalnie luz na takie rzeczy.
    Każdy sobie robi jak mu dobrze i wygodnie, nie nam oceniać kompletnie

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam już jogurt naturalny z owockami i bielucha i jakby mógł to zjadłby cały 🤡 no ale najbardziej niesamowite jest jednak to jak mu wchodzą cytrusy xD dałam mu do tego „smoczka” z dziurkami pomarańcze to aż mówił MMMMMMMMMMOMNOMNOMNOM XD i oczywiście ciekło po całym bobasie

Melduje, że złodziei jeszcze nie było, ale pojechałam dzisiaj do Obi i mediaexperta po dodatkowe oświetlenie i dodatkowe 3 kamery XD czułam się jak Kevin sam w domu, ludzie się jakoś dziwnie patrzyli 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 22:23

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co banana dałam w tym smoczki, cała umorusana była ale smakowało
    Btw właśnie moja siostra mówi do mnie: wiesz, koleżanka która ma syna mówiła że w książkach jest napisane że banan na końcu bo to słodkie itd
    I jej powiedziałam, że wsadzam te wszystkie książki w tyłek, macierzyństwo to w głównej mierze intuicja

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka przykro mi z tą Twoją kicią nadal :(

Co do rd to u nas kaszka owsiana z Helpy podchodzi a jaglaną pluje, także coś jest z tą jaglaną, że dzieciom nie pasuje (ona trochę gorzka, więc może dlatego). I też już posmakował ziemniaków z masłem i solą z mojego talerza, bo się dorwał, no ale trudno, chyba mu smakowało 😄

W ogóle chyba mu się załączył ten lęk separacyjny, bo już ostatnio miewał tak, że jak go tata usypiał i sobie przysnął a potem się jednak rozbudził po jakimś czasie a mnie nie było w pobliżu to panikował a dzisiaj wyszłam ze znajomymi ze studiów i podobno co jakiś czas płakał przez 2.5 godziny aż w końcu się zmęczył i usnął.
    Do tego nasza kicia chyba myślała, że mój mąż mu robi krzywdę i przychodziła go bić łapą, jak młody zaczynał płakać.
    Ale trudno, mnie takie wyjście było potrzebne, a panowie sobie jakoś poradzili.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2025, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna kazda kolejna dawka to większe ryzyko,że gorzej się przejdzie.

Kassia fenjstil nie,raczej zyrtec jednak. Smaruje tym co dalej lekarz w takim razie. Najgorzej to nic nie robić.

Gusia to prawda,że zimno zaostrza,moja po 2 dniach w tym zimnie ma maskare przy ustach

No nie wiedziałam. Myślałam że jest odwrotnie...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2025, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jakieś przykre te święta na wątku 🙁

Margareetka, mam nadzieję, że kicia znajdzie się cała i w nienaruszonym stanie.

Kkk, pewnie sprawdzali, czy jesteście wieczorami w domu. U sąsiadów też się kręcą? Jakieś ostrzeżenia krążą po aspołeczność? Czasem mi się pojawia na fb na spotted miasta post, że ktoś się kręci, jakim samochodem itd., żeby jak najwięcej ludzi wiedziało. Co policja na to w ogóle?

Elza, super ludzie. Któż to taki? Trzeba było odpowiedzieć coś niemiłego.

Jak Wasze bobasy święta przeżyły? Ja czuję się bardziej zmęczona niż jak normalnie z nim jestem w domu😒

Mój święta dobrze. Radosny itd. Malo spal. Odstawia teraz cyrki jakieś. Wieczorami nie może zasnąć a wstaje po 5tej. Potem odsypia w dzień a ja chodzę niewyspana bo żebym ja zasnęła w dzień to musiałabym całą nockę nie spać a starsza się zawsze tłucze tak że nie umiem spać na drzemce młodego. Jeszxze jakby ta drzemka była np o tej 11-12 jeszxze. A tak to pada zmęczony ok 9 kiedy starsza wstaje ok 8.30. Potem on o 20 idzie spać a ona potrafi i do 22:((( masakra. On wstaje wczrsnie ona chodzi pozno. Nie idzie przestawić. Czasem troszkę wcześniej się uda ale żeby razem chodzili spac nie idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 06:43

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2025, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas RD trochę wstrzymane przez święta. Dziś daliśmy jej w hotelu ananasa i melona do pociumkania xd wrócimy do domu to zacznę już na poważnie z obiadkami. Do tej pory jadła warzywa, kilka owoców (nie lubi jabłka lol) i dwie kaszki z helpy. Ej a jogurt naturalny mozna dawać? Bo tak myślę, że mozejutro na śniadaniu w hotelu bym je dała bo widziałam dziś, że były.

Ja dałam wczoraj
    Najpierw dawałam warzywa, mięsa, kasze i teraz wczoraj jogurt. Krzywił się jakbym cytrynę dala

‹‹ ‹ 2457 2458 2459 2460 2461 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ