SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pół roku strzeliło!
    Jedziemy właśnie do mojej rodziny, mamy tort dla młodej w aucie. Dobrze że jest zimno to się nic z nim nie stanie ;D

Werzol, KarolaKinga, Margareetka, kasssia, awokado 🥑, Anabbit, Katikat lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pobudka o 5:30, właśnie leci druga drzemka, a u mnie druga kawa 🫠. Mój syn chyba nie wie że są święta 😅

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avokado, trzymaj się tam, okrutna sytuacja :(

My wczoraj trochę zabalowaliśmy, poszliśmy spać wszyscy o północy a wstaliśmy 10:30 😅

Ta wysypka nie znika małej :( nawet poszło jej na policzki. Kurde już nie wiem co to. Może od śliny? Chyba idą jej zęby to może od tego…

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

My wczoraj trochę zabalowaliśmy, poszliśmy spać wszyscy o północy a wstaliśmy 10:30 😅

Ta wysypka nie znika małej :( nawet poszło jej na policzki. Kurde już nie wiem co to. Może od śliny? Chyba idą jej zęby to może od tego…

A nie uczulenie jednak? Lekarz jej coś zapisał?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

A.zmienia się wygląd tej wysypki? Zaczyna się zlewać,sączy? Liszajec lubi tak się rozrastać . Może to też jakieś zapalenie skóry. Musisz pomyśleć czy z czymś miala kontakt. Może te nowe zabawki. U moich dzieci po silikonie z mombelli jest dramat na buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2025, 14:50

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

U nas ma okropne policzki i brodę od idących zębów... Jak wyszły dolne jedynki było kilka dni poprawy, potem zaczęły się pchać górne i znów mamy okropne te policzki :( nam pediatra kazała smarować ectokremem a jak nie pomoże to steryd.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośliwość rzeczy martwych w dni wolne od pracy? Poszło nam łożysko w wozku z przodu 🤣mam nadzieję, że da radę jakoś się dokręcić do wtorku, bo wtedy ma przyjść nowe.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A.zmienia się wygląd tej wysypki? Zaczyna się zlewać,sączy? Liszajec lubi tak się rozrastać . Może to też jakieś zapalenie skóry. Musisz pomyśleć czy z czymś miala kontakt. Może te nowe zabawki. U moich dzieci po silikonie z mombelli jest dramat na buzi

Lekarz nie widział co to, dała maść, kupiłam ale nie używam, bo ona jest wysuszająca a to mi się wydaje już suche. Tanno Hermal Lotion.

Ogolnie tez jej sie zaostrzyły te alergiczne placki na całym ciele co miala. Teraz jej sie to połączyło, zlało w jedno, ale napewno nic się nie sączy. Już jej te nowe zabawki zabrałam, od 2 dni ich nie dotyka wiec to raczej nie one :/ kurde może grzyby, bo u rodziców jadłam…

Margaretka, a jak u Ciebie te zmiany od śliny wyglądają? Ja postaram się później wrzucić fotkę na fb.

age.png

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2025, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zaostrzenie AZS.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, kurcze. I tak się miałam umówić do alergolog, to zaraz poszukam, żeby iść od razu po nowym roku.

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wrzuciłam fotke na fb. Taka trochę średnia, bo młody się kręci jak widzi telefon blisko twarzy i próbuje mi go wyrywać 😅

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, ja już chyba mam dość tego roku. Niech się już kończy. U babci potwierdzili udar w części potylicznej, prawdopodobnie był w nocy lub dzień wcześniej, a dodatkowo odkryli, że już miala udar, ale nikt o tym nie wiedział. Jest kontaktowa, ale nie ogarnia i nie poznaje ludzi. Mamy nadzieje, że wróci do siebie.

No i żeby nerwów było mało, to słuchajcie tego - przyjechaliśmy wczoraj do mojej mamy i młoda spała, więc mąż dalej z nią jeździł, a ja poszłam do domu. Jak pospała już 30 min, to mąż chciał z nią po cichu wrócić. Zaparkował, wyszedł z auta żeby ją wyciągnąć z tyłu, samochód się zamknął, a kluczyki zostały w stacyjce 🤡 Temelratura -8, a w zamkniętym aucie niemowlak, który się obudził po minucie i zaczął się wrzask. Początkowo plan był taki, że mój brat i mąż jadą szybko do domu po kluczyk zapasowy, ale w dwie strony + szukanie kluczyka, to by im zeszło dobre 20-30 min. Ja byłam mega spanikowana, młoda strasznie się zanosiła w środku i kazałam ojczymowi wybijać szybę, w dupie z szybą, ważne żeby ją wyciągnąć. No więc w wigilię o godzinie 16 wybiliśmy szybę od strony kierowcy i zostaliśmy bez auta 🙃🙃🙃

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2025, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado rozumiem,że do udar niedokrwienny?
    Trzymam kciuki,zeby doszła do siebie.

Z tymi kluczykami to jeden z moich koszmarów. Zawsze staram się pilnować ale obawiam się,że kiedyś też się tak skończy.
    Ja nie mam nawet zapaswych kluczyków. Jedyne co to młotek ratunkowy w torebce na wszelki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2025, 21:35

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Kurde dziewczyny, ja już chyba mam dość tego roku. Niech się już kończy. U babci potwierdzili udar w części potylicznej, prawdopodobnie był w nocy lub dzień wcześniej, a dodatkowo odkryli, że już miala udar, ale nikt o tym nie wiedział. Jest kontaktowa, ale nie ogarnia i nie poznaje ludzi. Mamy nadzieje, że wróci do siebie.

No i żeby nerwów było mało, to słuchajcie tego - przyjechaliśmy wczoraj do mojej mamy i młoda spała, więc mąż dalej z nią jeździł, a ja poszłam do domu. Jak pospała już 30 min, to mąż chciał z nią po cichu wrócić. Zaparkował, wyszedł z auta żeby ją wyciągnąć z tyłu, samochód się zamknął, a kluczyki zostały w stacyjce 🤡 Temelratura -8, a w zamkniętym aucie niemowlak, który się obudził po minucie i zaczął się wrzask. Początkowo plan był taki, że mój brat i mąż jadą szybko do domu po kluczyk zapasowy, ale w dwie strony + szukanie kluczyka, to by im zeszło dobre 20-30 min. Ja byłam mega spanikowana, młoda strasznie się zanosiła w środku i kazałam ojczymowi wybijać szybę, w dupie z szybą, ważne żeby ją wyciągnąć. No więc w wigilię o godzinie 16 wybiliśmy szybę od strony kierowcy i zostaliśmy bez auta 🙃🙃🙃

Boże Awokado, same nieszczęścia masz na koniec roku, bardzo Ci współczuję.

Z tym, że ktoś nie wie, że miał już udar to nie pierwszy raz słyszę. Trzymam kciuki za babcię.

age.png

Wysłany: 25 grudnia 2025, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a jakbyś dała zyrtec i użyła jdnak tego kremu?

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2025, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, ja mam też wrażenie że ten rok jest jakiś parszywy:/

Karola, boję się, że ta maść pogorszy sprawę ale może racja, jutro spróbuję. Zyrteku nie mam, kupiłam fenistil żel, może to spróbuje?

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2025, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia wydaje mi się że dużo dzieci ma teraz zaostrzenie AZS bo jak jest zimno więcej się grzeje, jest suche powietrze w domach a na dworze szczypiący mróz i każda koleżanka mi teraz mówi że dziecko ma większe plamy AZS. Moja starsza również, ale my smarujemy emolientami. (Jeśli to plamy AZS oczywiście, bo kto wie co tam jest u was…)

Avocado oby nowy rok zaczął się lepiej 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2025, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My dziś pobudka o 5:30, właśnie leci druga drzemka, a u mnie druga kawa 🫠. Mój syn chyba nie wie że są święta 😅

Nie przejmuj się. Może cię to pocieszy mojnod tyg tak wstaje. Czasem nie może zasnąć już od 4rtej 30. Czasem od 5tej. W każdym razie o której by nie poszedł spać, nieważne ile spał w dzień budzi się i drze nad ranem. Dzisiaj tobsamo było. Teraz chyba wstal. Ale codziennie są pobudki na godzinę w środku nocy...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2025, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia świąteczne od nas:)
    Niestety była masakra ostatnio bo 23 mieliśmy szczepienia. Mlodemu wyszedł ząb. A starsza bd źle zniosła. Mówili że będzie ok bo to kolejne dawki no i nie było. Ale na wigili było super:) nie spał prawie wcale tego dnia zz to był zadowolony. Niestety i tak pobudki co chwile w tym ok 4rtej czy 6trj taka dłuższą. Jak on to robi. A poszedł spać ok 21.

Wysłany: 26 grudnia 2025, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kazda kolejna dawka to większe ryzyko,że gorzej się przejdzie.

Kassia fenjstil nie,raczej zyrtec jednak. Smaruje tym co dalej lekarz w takim razie. Najgorzej to nic nie robić.

Gusia to prawda,że zimno zaostrza,moja po 2 dniach w tym zimnie ma maskare przy ustach

event.png
‹‹ 2458 2459 2460 2461 2462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ