Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba poczekam aż uzupełnią zapasy z pierwszych smaków, na razie i tak karmimy się łyżeczką z lovi

Margaretka współczuję okresu ☹️ ja w styczniu muszę umówić USG piersi i wrócić z wynikiem do gina, ciekawa jestem czy coś się u mnie dzieje z owulacją bo coś sobie nie ufam ostatnio z tym myśleniem o drugim dziecku 😅

Karola, super że macie babcię która nie odmówi zabrania wnuka, korzystaj z chwili spokoju z małą 😀

Awokado, jeszcze muszę się odnieść do tej akcji z szybą. To mój największy strach, nie domykam przez to drzwi od auta bo boję się że coś takiego się odwali. Bardzo współczuję stresu, dobrze zrobiliście z wybiciem szyby

age.png

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk,
    https://www.mediaexpert.pl/agd-male/akcesoria-kuchenne/sztucce-dla-dzieci/zestaw-sztuccow-babyono-969-01-3-elementy?gad_source=1&gad_campaignid=22835590932&gbraid=0AAAAADoIO6_7VbaSrbb_dMG0fDg57JCX4&gclid=Cj0KCQiA6sjKBhCSARIsAJvYcpOQ22ojdKVo04xbVfj0YMY_QUkWjogSeHbNgrF480mT5fSourkBYRIaAqdZEALw_wcB

https://allegro.pl/oferta/pierwsze-sztucce-lyzeczka-i-widelczyk-stopery-silikon-lfgb-jakosc-premium-17519098934?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=9759cf3b-4629-434b-852c-54216ee30f1e&utm_content=a7b276dbe8a8#

Btw. Jak to zrobiłaś, że sam chce łyżkę trzymać? Mój nawet butelki nie chce tylko woli wtedy w rękach przytulankę trzymać.

Tak to jest jak się szuka po nocy, dzięki 🤣 jestem prawie pewna, że wczoraj była jako niedostępna 🤔🙈

Właśnie kompletnie nic nie zrobiłam, żeby robił to sam. Po prostu pewnego dnia chwycił łyżeczkę, która była w mojej ręce i sobie ciumkał. I tak coraz częściej i częściej. Dzisiaj już załapał, że warto ponownie łyżeczkę zamoczyć w jedzeniu i wsadzić do buzi, bo wcześniej to się wkurzał, że jest już pusta 🤣 a w ogóle to wszystko zaczęło się od tego, że chciał moczyć sobie ręce w tym jedzeniu (chociaż też dopiero dzisiaj skumał, że można te palce oblizać + np wsadzić sobie do oka albo wetrzeć we włosy albo dać psu do lizania 🤡🤡🤡). Tylko w miseczce źle mu się to wszystko robiło, więc daję mu na talerzyk. Ogólnie od babrania rękami do wsadzania łyżeczki do buzi to minęły może 2 tygodnie.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple tak, ma czipa zarejestrowanego.

Mój dziś stwierdził, że będzie jadł prosto z talerza buzią 🤣 a łyżeczki podczas jedzenia musimy mieć dwie, bo mi wyrywa i sam sobie bierze do buzi i ciumka. Jak już jest pusto dla niego to ją wyrzuca i wtedy daje kolejna pełną 😅

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Cel niestety nadal po niej śladu nie ma :( zostawiłam u rodziców wszystko z nadzieją, że się odnajdzie.
    Jakąś mam nerwowa końcówkę roku :(

Trzymam kciuki, może ktoś wziął kicie do siebie widząc że się błąka? Macie ogłoszenia w okolicy?

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś chyba odsypia nocne pobudki ale nie umie dłużej niż 30 min, bardzo się męczy z tymi dziaselkami i ma wszystkie te objawy zabkowania nasilone więc wrzuciłam Wam zdj do oceny na fb bo nie wiem czy to to czy coś innego dolega:(

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Tak to jest jak się szuka po nocy, dzięki 🤣 jestem prawie pewna, że wczoraj była jako niedostępna 🤔🙈

Właśnie kompletnie nic nie zrobiłam, żeby robił to sam. Po prostu pewnego dnia chwycił łyżeczkę, która była w mojej ręce i sobie ciumkał. I tak coraz częściej i częściej. Dzisiaj już załapał, że warto ponownie łyżeczkę zamoczyć w jedzeniu i wsadzić do buzi, bo wcześniej to się wkurzał, że jest już pusta 🤣 a w ogóle to wszystko zaczęło się od tego, że chciał moczyć sobie ręce w tym jedzeniu (chociaż też dopiero dzisiaj skumał, że można te palce oblizać + np wsadzić sobie do oka albo wetrzeć we włosy albo dać psu do lizania 🤡🤡🤡). Tylko w miseczce źle mu się to wszystko robiło, więc daję mu na talerzyk. Ogólnie od babrania rękami do wsadzania łyżeczki do buzi to minęły może 2 tygodnie.
    To czekam 😄mój wie, że jedzenie wkładamy do buzi. Dostał kawałek papryki i prosto do buzi i podgryzał. Tata teraz karmi i łyżkę mu moczy w jedzeniu to też czasem trafi. Tylko do góry nogami odwraca i często spada. Ale próbuje

Cel, mój takie ma od dawna jak wstawiłaś zdjęcie. I nadal jest szczerbaty.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poddaje się 👀

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dostała pod choinkę od mojej przyjaciółki fartuszek do rd z moonbloom, ojej jaki on jest super, jaka super jakość, aż jestem w szoku

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To czekam 😄mój wie, że jedzenie wkładamy do buzi. Dostał kawałek papryki i prosto do buzi i podgryzał. Tata teraz karmi i łyżkę mu moczy w jedzeniu to też czasem trafi. Tylko do góry nogami odwraca i często spada. Ale próbuje

Cel, mój takie ma od dawna jak wstawiłaś zdjęcie. I nadal jest szczerbaty.

No dzisiaj to mu więcej chyba wylądowało jedzenia dookoła niż w brzuchu, ale ambitnie próbował 🤣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Cel niestety nadal po niej śladu nie ma :( zostawiłam u rodziców wszystko z nadzieją, że się odnajdzie.
    Jakąś mam nerwowa końcówkę roku :(
    A czytałaś na stronie kociarzy te ulotki jak szukać kota?
    Trzymam kciuki,zeby łajza okazała się łajzą i wróciła .

Elza spoko są te fartuszki. Ja mam kilka które kupiłam na szmatach,prałam je w 60 stopniach,przeleżały kupe czasu na strychu i mają się dobrze.

Jak tam plany na sylwestra?

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No dzisiaj to mu więcej chyba wylądowało jedzenia dookoła niż w brzuchu, ale ambitnie próbował 🤣
    Ważne, że próbuje 😄

Czekam aż młody usiądzie. Na płasko spacer to tragedia, z podniesionym lekko oparciem zupełnie inaczej. Ale boję się wozić go tak dłużej 🫤

U mnie sylwester z Polsatem. Kupiliśmy szampana, zrobię sałatkę, dokończymy pierogi. Czasem nawet myślę, że pójdę spać i wstanę na północ 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 lat chodzę w sylwestra spać normalnie po 22 😅 rano i tak jest wczesna pobudka, więc wolę się wyspać. A mąż 1 stycznia od rana jedzie na budowę, więc będę cały dzień sama z dzieciakami. Ale mama będzie robiła chruściki i zapakuje mi na wynos 😋👌🏼

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde widzieliśmy się dziś z ciocią, do której na koniec zadzwonił syn, że jego syn ma rsv, właśnie wracali od lekarza 😬 Miała z nimi kontakt przez weekend, ale zaczął mieć objawy dopiero później jak już pojechał od nich, mam nadzieję że ciotka nie zaraza bezobjawowo bo grubo byśmy weszli w nowy rok 🥲

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Młoda dostała pod choinkę od mojej przyjaciółki fartuszek do rd z moonbloom, ojej jaki on jest super, jaka super jakość, aż jestem w szoku

Ja się tak czaje na ten fartuszek ale jakoś mi szkoda było tyle kasy 🙈

Ogólnie wiem jak szukać kota i gdzie zazwyczaj się chowają, bo przez jakiś czas byłam wolontariuszka w krakowskim schronisku. I wiem, że koty potrafią wrócić po długim czasie i tej myśli się trzymam.
    Wiecie to jest kitku z tych, które boją się własnego cienia trochę, więc totalnie nie wiem czemu ją tak fantazja poniosła 😓
    Jeszcze dwa lata temu miałam być tą bogata (a raczej wanna be bogatą xD) ciotka z kotami i nigdy dzieci 😅😅

Tanashi trzymam kciuki, żeby Was nie dopadło to RSV 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2025, 19:02

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Sylwestra idziemy do mojej przyjaciółki, która ma 8 miesięcznego bobasa. Posiedzimy do północy i wrócimy po fajerwerkach do domu.
    Jeeeej w końcu wracamy do domu. Tydzień byliśmy u teściów/ na wyjeździe i już tak mi się marzy noc we własnym łóżku 🥰

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka no właśnie sama bym pewnie się zastanowiła nad kupnem, a tu dostaliśmy w prezencie. No i super prezent, naprawdę, mąż dzisiaj jej dawał kaszkę jak byłam na pilatesie, to sam nawet chwalił ten fartuszek
    My idziemy zapewne spać o 22 😅 zrobimy coś do jedzenia, mamy piccolo, nie jestem fanką Sylwestra więc mi to na rękę

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas na Sylwka mają przyjść sąsiedzi z dwumiesięczniakiem, ale to pewnie impreza się skończy o 19.30 xD Ale potem mam nadzieję, że się uda coś obejrzeć z mężem jak młody uśnie i pewnie doczekamy do północy.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tak wywalone w sylwestra, ze ostanie kilka szliśmy spać wczesniej, budziliśmy się, bo fajerwerki i szliśmy spać dalej 🙈 najbardziej mnie wkurza, że pewnie obudzą bobasa, bo u nas nawalają jak głupi (wprawdzie już od paru dni i on to ignoruje, ale jak polecą wszyscy na raz to wątpię, żeby się nie obudził) a do tego pieska mi się zestresuje, chociaż i tak z roku na roku idzie jej coraz lepiej, rolety zewnętrzne robią dobrą robotę też.

Za fajnymi śliniakami i fartuszkami polecam patrzeć w halfprice, za jakieś śmieszne pieniądze kupiłam kiedyś i śliniak i fartuszek z elodie i są fajne, bo takie grubsze gumowe. Muszę się wybrać znowu, ale jak myślę o sklepach po świętach to mi słabo xD

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sylwester pewnie albo z Polsatem albo z TVP xd do północy będziemy siedzieć tylko jeśli młody tak postanowi, co mam nadzieję że nie będzie miało miejsca 🫣

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2025, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas domówka u nas, przyjadą z drugiego końca Polski moja siostra i jej facet. Ale wszyscy idziemy spać o 22.00 i wstajemy potem rano, więc to idealni goście na Sylwestra kiedy masz trójkę małych dzieci xd kupiłam dużo balonów i zrobię dużo przekąsek

Tanashi kciuki za zdrówko 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ ‹ 2460 2461 2462 2463 2464 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ