SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2025, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk no niestety policja to niewiele robi... Może jakieś "sąsiedzkie" patrole czy coś?

Gusia z tym pożarem to masakra, ja to bym chyba zawału dostała.

Blackapple dzięki za tip z kuwetą, wystawie jej. Mam nadzieję, że wróci. Utrudnia to, że nie jest na swoim terenie tylko jesteśmy u moich rodziców :( Już jej się zdarzyło spędzić noc poza domem przez przypadek no ale latem i spała na wycieraczce pod drzwiami.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2025, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Kkk no niestety policja to niewiele robi... Może jakieś "sąsiedzkie" patrole czy coś?

Gusia z tym pożarem to masakra, ja to bym chyba zawału dostała.

Blackapple dzięki za tip z kuwetą, wystawie jej. Mam nadzieję, że wróci. Utrudnia to, że nie jest na swoim terenie tylko jesteśmy u moich rodziców :( Już jej się zdarzyło spędzić noc poza domem przez przypadek no ale latem i spała na wycieraczce pod drzwiami.

Przejdźcie się po sąsiadach, niech sprawdzą piwnicę, garaże, skrytki na drewno do kominka np, pod tarasami itd, to miejsca w których koty lubią się chować, moja koleżanka tak znalazła swojego pod tarasem sąsiadów, gdzie właśnie przechowywali drewno kominkowe.

Dzielnicowy mi nie odpisał nawet jeszcze, pewnie przeczyta tą wiadomość dopiero jutro, więc kolejna bezsenna nocka przed nami 🙈 w zeszłym roku włamania były głównie w okolicy sylwestra, teraz pewnie robią sobie oględziny… nie wiem kiedy jakoś bardziej odetchnę z ulgą przez tą sytuację, może jak kogoś złapią 🙈 a może stwierdzą, że do naszej twierdzy ciężko się jednak dostać albo będą woleli chatę, która faktycznie stoi pusta 🥲 alarm jak się u nas rozwyje to leci równo na pół osiedla 🙈 rok tu mieszkamy i takie jaja no 🥲 każde zaszczekanie psa sąsiadów (a mają owczarka, więc wiecie xD) to mam oczy jak 5 zł. Już nad pozwoleniem na broń się zaczęłam zastanawiać, w teorii ja bym dostała nawet łatwiej niż Stary 🙈

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2025, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie was nadrobiłam! Matko, ile się u was działo! Wszystkim życzę dużo zdrówka i żeby końcówka roku i przyszły rok niosły same pozytywne wydarzenia, bo widzę że ostatnio to się dzieje 🫣
    Wesołych świąt po świętach! 🎄

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado współczuję. Mądra decyzja bo jeszcze by się od płaczu zakrztusiła i co by było. Brawo Wy

Kk eh szkoda gadać mam nadzieję że widząc reakcje dadzą spokój.

Truskawka, Elza co z tymi ludźmi dzieci mają ledwo pół roku xD

Ja jestem zmęczona bo ze snem jest bardzo słabo. W domu pobudki co 2h już jak zaśnie a u Teściów sporo częściej bo mało spałam. Też jest u nich głośno bo po prostu tacy są, ja mizofonik zawsze to odczuwam bo też taki układ niewielkiego mieszkania ze wszystko słychać. Na szczęście światła migacze tv i radio wyłączyli więc jest to miłe, ale i tak Maluch przebodzcowany. Może dziś bedzie lepiej..

A 25 byliśmy w domu bo miała coś czerwone w oku. Umówiłam lekarza na telefon to kazał dać antybiotyk do oka ale na noc nie chciałam bo dziecko już spało a rano oczko już było ok na szczęście więc się wybralismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 11:07

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni nie wchodziłam i takie rzeczy tutaj 🫣😱

U nas kataru ciąg dalszy. Dobrze ze inhalacje da sobie zrobic. Ale odciąganie, to tragedia. Macie jakieś sposoby by odciagnac mlodemu kataru, bo juz tylko krzyk i odwracanie glowy 🤐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 14:52

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęliśmy wczoraj RD i w sumie to nie wiem co myśleć. Niby kilka łyżeczek zjada z początku, ale po chwili wpada w jakąś histerię, rzuca łyżeczką, wyrywa się z kolan, płacz w niebogłosy. Zarówno wczoraj po cukinii, jak i dzisiaj po dyni taka sama reakcja. Ktoś też się mierzył z taką złością w trakcie pierwszych posiłków? Jest chwilkę po drzemce, ok godzinę po mleku, trochę się martwię, że zbuduje sobie negatywne skojarzenia z jedzeniem

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem po prostu mówi że już nie chce więcej :) kilka łyżeczek to jest dużo na start. My rozszerzamy już prawie miesiąc i nigdy nie zjadła nawet pół małego słoiczka :) złe skojarzenia jej zrobisz jak będziesz w nią wmuszać. Jak nie chce więcej to koniec jedzenia i tyle :) nieraz jak będzie coś czego nie zaakceptuje to i po dwóch łyżeczkach zamknie buzię. U nas tak robi z kaszkami. Nie chce i już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 19:04

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Awocado, myślę że nie chce po prostu
    Tak jak Gusia pisze, nie wmuszaj w nią
    Powiem Ci na naszym przykładzie, rozszerzam jakiś miesiąc. Na początku jadła parę łyżeczek i widziałam że traciła zainteresowanie, piła tylko wodę z ciekawością
    A wczoraj? Dałam jej pół słoiczka brokuła, byłam u rodziców więc nie chciało mi się tam nic gotować, a ona po tej połowie odpychała mi wodę i ciągnęła do miski dalej. Konie końców zjadła cały słoiczek z własnej woli
    Dzisiaj to samo
    Musisz być cierpliwa i działać w zgodzie z nią

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki, nie wmuszałam w nią absolutnie, jak tylko zaczynała płakać to kończyliśmy jedzenie, ale tak myślę, że jutro po prostu po 2-3 łyżeczkach dam jej spokój jeszcze zanim się zacznie awantura 😅

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, mój jak dostał kaszkę z bobovity na mm to po jednej łyżeczce krzyczał i nie chciał więcej 😏 gdzie wszystko inne je chętnie, wiec zgadzam się z dziewczynami też, że może o to chodzić.

A apropo kaszek (aktualizacja xD) - bobovita fe, jaglana z helpy fe (i na słodko i na wytrawnie), a owsiana i manna z helpy elegancko. Ale raz mu do mannej dałam te ich różdżki liofilizowaną sproszkowaną czarna porzeczkę to miał minę jakby miał rzygnąć, otworzył buzię nachylił się i czekał aż wypadnie XDDD trochę było kwaśne, bo sama to zjadłam, ale jakoś kwaśna pomarańcza mu wchodzi jak złoto 🤡

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co dałam małej jaglana, ale ja na wodzie robię, dla mnie jest obrzydliwa 😅 ale młoda ja jadła chętnie, pozniej z jabłkiem to aż jej się uszy trzęsły
    Ale Wg zapomniałam o marchewce i batacie także muszę jej dać

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie lubi deserków ze słoiczków - kupiłam raz i sama dokończyłam. Obiadki zjada. No i to co mu dam, bo sama jem. Nie będę pisać nawet co, bo uznacie że krzywdzę dziecko 🙃

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo panie, weszłam sobie na forum poczytać z HOTELOWEGO łóżka, a tu takie perypetie.

Awokado, bardzo współczuję akcji z samochodem. Też bym wybijała szybę bez zastanowienia.

Ależ mnie zmroziła ta akcja z włamaniami. Ja bym spać nie mogła pewnie. Ten pożar też brzmi przerażająco.

A odnośnie świąt, u nas mała jest totalna dusza towarzystwa, więc uśmiech nie schodził jej z twarzy totalnie. In więcej osób zagadywało i nosiło, tym bardziej zadowolona była. Nocki niestety u nas wciąż słabo i w dzień bardzo mało śpi, ale przynajmniej nie płacze już całymi dniami od jakiegoś tygodnia.
    A od wczoraj jesteśmy w hotelu na Mazurach i jes cuuuudownie. Jedzenie podane pod nos. Dziś poszliśmy wszyscy na basen, mała foczka była wniebowzięta. I jeszcze dostałam od teściów masaż balijski 🥰🥰🥰🥰 a teraz leżę i odpoczywam, bo jutro powrót 😥

Elza1234, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas RD trochę wstrzymane przez święta. Dziś daliśmy jej w hotelu ananasa i melona do pociumkania xd wrócimy do domu to zacznę już na poważnie z obiadkami. Do tej pory jadła warzywa, kilka owoców (nie lubi jabłka lol) i dwie kaszki z helpy. Ej a jogurt naturalny mozna dawać? Bo tak myślę, że mozejutro na śniadaniu w hotelu bym je dała bo widziałam dziś, że były.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój nie lubi deserków ze słoiczków - kupiłam raz i sama dokończyłam. Obiadki zjada. No i to co mu dam, bo sama jem. Nie będę pisać nawet co, bo uznacie że krzywdzę dziecko 🙃

Spoko moja notorycznie je masło z moich kanapek, dziś miała solony ziemniak z mojego talerza a wczoraj jogobelle bo się popłakała że chce moją kolację więc 🫣

Kkk u nas kaszki z bobovity też nie, manna zwykła nie, ale chce właśnie spróbować z helpa owsianą bo moje dzieci ją lubiły więc dajesz nadzieję 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, ja dawałam jogurty naturalne normalnie. Kefir z ojcem je też, bardzo lubi.

Gusia, czyli podobnie jedzą dzieciaki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 20:57

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakby chciała to i kebsa bym w nią pchała . Ale ona jest malutko,co drugi dzień.

Ogłaszam uroczyście, że mamy pierwszy obrót z pleców na brzuch!

Anabbit jak pogoda na tych Mazurach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 21:21

Anabbit, Margareetka, Werzol, Truuskaawka, kasssia, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko pluje ziemniakiem i to w sumie nie każdym, chyba ma już swój ulubiony gatunek xd
    Dziś wleciał pierwszy owoc, dodałam do kaszki jaglanej jagody. Jadł tyle, że musiałam mu dokładkę dać, bo była awantura 😅

Niestety kicia nie wróciła nadal :( przejrzałam jeszcze dziś z tatą kamery i ostatnie to była widziana pod płotem od lasu. Obawiam się, że przeskoczyła przez płot i mogła spotkać jakiegoś lisa czy coś i ją pogonił 😓

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jakbym chciała to i kebsa bym w nią pchała . Ale ona jest malutko,co drugi dzień.

Ogłaszam uroczyście, że mamy pierwszy obrót z pleców na brzuch!

Anabbit jak pogoda na tych Mazurach

Marna. Nie wyszliśmy z hotelu dziś na krok. Wieje, ponuro i ogólnie brzydko. Gdybyśmy byli na dłużej to bym marudziła, ale że my tylko na dwie noce i w hotelu jest dużo do roboty to nie narzekam. Wzięliśmy dziś tor do kręgli i stół do tenisa, i sobie graliśmy między basenem a obiadokolacja.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A daj spokój
    Ja po tych 6 miesiącach to już mam totalnie luz na takie rzeczy.
    Każdy sobie robi jak mu dobrze i wygodnie, nie nam oceniać kompletnie

age.png
‹‹ 2460 2461 2462 2463 2464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ