CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dałam już jogurt naturalny z owockami i bielucha i jakby mógł to zjadłby cały 🤡 no ale najbardziej niesamowite jest jednak to jak mu wchodzą cytrusy xD dałam mu do tego „smoczka” z dziurkami pomarańcze to aż mówił MMMMMMMMMMOMNOMNOMNOM
i oczywiście ciekło po całym bobasie
Melduje, że złodziei jeszcze nie było, ale pojechałam dzisiaj do Obi i mediaexperta po dodatkowe oświetlenie i dodatkowe 3 kamery
czułam się jak Kevin sam w domu, ludzie się jakoś dziwnie patrzyli 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 22:23
-
Ja póki co banana dałam w tym smoczki, cała umorusana była ale smakowało
Btw właśnie moja siostra mówi do mnie: wiesz, koleżanka która ma syna mówiła że w książkach jest napisane że banan na końcu bo to słodkie itd
I jej powiedziałam, że wsadzam te wszystkie książki w tyłek, macierzyństwo to w głównej mierze intuicja -
Margaretka przykro mi z tą Twoją kicią nadal

Co do rd to u nas kaszka owsiana z Helpy podchodzi a jaglaną pluje, także coś jest z tą jaglaną, że dzieciom nie pasuje (ona trochę gorzka, więc może dlatego). I też już posmakował ziemniaków z masłem i solą z mojego talerza, bo się dorwał, no ale trudno, chyba mu smakowało 😄
W ogóle chyba mu się załączył ten lęk separacyjny, bo już ostatnio miewał tak, że jak go tata usypiał i sobie przysnął a potem się jednak rozbudził po jakimś czasie a mnie nie było w pobliżu to panikował a dzisiaj wyszłam ze znajomymi ze studiów i podobno co jakiś czas płakał przez 2.5 godziny aż w końcu się zmęczył i usnął.
Do tego nasza kicia chyba myślała, że mój mąż mu robi krzywdę i przychodziła go bić łapą, jak młody zaczynał płakać.
Ale trudno, mnie takie wyjście było potrzebne, a panowie sobie jakoś poradzili. -
Karola3xJ:D wrote:Luna kazda kolejna dawka to większe ryzyko,że gorzej się przejdzie.
Kassia fenjstil nie,raczej zyrtec jednak. Smaruje tym co dalej lekarz w takim razie. Najgorzej to nic nie robić.
Gusia to prawda,że zimno zaostrza,moja po 2 dniach w tym zimnie ma maskare przy ustach
No nie wiedziałam. Myślałam że jest odwrotnie... -
Nineq wrote:Jakieś przykre te święta na wątku 🙁
Margareetka, mam nadzieję, że kicia znajdzie się cała i w nienaruszonym stanie.
Kkk, pewnie sprawdzali, czy jesteście wieczorami w domu. U sąsiadów też się kręcą? Jakieś ostrzeżenia krążą po aspołeczność? Czasem mi się pojawia na fb na spotted miasta post, że ktoś się kręci, jakim samochodem itd., żeby jak najwięcej ludzi wiedziało. Co policja na to w ogóle?
Elza, super ludzie. Któż to taki? Trzeba było odpowiedzieć coś niemiłego.
Jak Wasze bobasy święta przeżyły? Ja czuję się bardziej zmęczona niż jak normalnie z nim jestem w domu😒
Mój święta dobrze. Radosny itd. Malo spal. Odstawia teraz cyrki jakieś. Wieczorami nie może zasnąć a wstaje po 5tej. Potem odsypia w dzień a ja chodzę niewyspana bo żebym ja zasnęła w dzień to musiałabym całą nockę nie spać a starsza się zawsze tłucze tak że nie umiem spać na drzemce młodego. Jeszxze jakby ta drzemka była np o tej 11-12 jeszxze. A tak to pada zmęczony ok 9 kiedy starsza wstaje ok 8.30. Potem on o 20 idzie spać a ona potrafi i do 22:((( masakra. On wstaje wczrsnie ona chodzi pozno. Nie idzie przestawić. Czasem troszkę wcześniej się uda ale żeby razem chodzili spac nie idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 06:43
-
Anabbit wrote:U nas RD trochę wstrzymane przez święta. Dziś daliśmy jej w hotelu ananasa i melona do pociumkania xd wrócimy do domu to zacznę już na poważnie z obiadkami. Do tej pory jadła warzywa, kilka owoców (nie lubi jabłka lol) i dwie kaszki z helpy. Ej a jogurt naturalny mozna dawać? Bo tak myślę, że mozejutro na śniadaniu w hotelu bym je dała bo widziałam dziś, że były.
Ja dałam wczoraj
Najpierw dawałam warzywa, mięsa, kasze i teraz wczoraj jogurt. Krzywił się jakbym cytrynę dala -
awokado 🥑 wrote:Zaczęliśmy wczoraj RD i w sumie to nie wiem co myśleć. Niby kilka łyżeczek zjada z początku, ale po chwili wpada w jakąś histerię, rzuca łyżeczką, wyrywa się z kolan, płacz w niebogłosy. Zarówno wczoraj po cukinii, jak i dzisiaj po dyni taka sama reakcja. Ktoś też się mierzył z taką złością w trakcie pierwszych posiłków? Jest chwilkę po drzemce, ok godzinę po mleku, trochę się martwię, że zbuduje sobie negatywne skojarzenia z jedzeniem
Ja daje 2-3h po mleku. Godz po to u nas nic by nie zjadł. Neutologopeda powiedziała mi przy starszej że dzieci muszą zwłaszcza te po mm dla alergkow spróbować po naście razy dany smak. Wtedy zaczyna im smakować. Zresztą może akurat nie podeszło. Albo za wcześnie po mleku. Mój np szamal kaszkę ze szpinakiem ( różdżki smaku polecam!)
Awokado: a dawałas awokado?
mojemu smakowało:p
-
Elza1234 wrote:Ja póki co dałam małej jaglana, ale ja na wodzie robię, dla mnie jest obrzydliwa 😅 ale młoda ja jadła chętnie, pozniej z jabłkiem to aż jej się uszy trzęsły
Ale Wg zapomniałam o marchewce i batacie także muszę jej dać
To spróbuj z różdżkami smaku. Mój uwielbia jaglana na wodzie ze szpinakiem. Ohydztwo
A jogurtu po 1 lyzeczce zaledwie wyglądał jakby miał rzygac. Nagrałam filmik nawet. HeheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 06:44
-
Dzisiaj dałam bananowa różdżkę, ale osobiście nie czułam w tym jedzeniu za grosz banana. Zobaczę inne smaki, ale jak to ma tak smakować to ja dziękuję, bo to drogie cholerstwo strasznie.Luna30 wrote:To spróbuj z różdżkami smaku. Mój uwielbia jaglana na wodzie ze szpinakiem. Ohydztwo
A jogurtu po 1 lyzeczce zaledwie wyglądał jakby miał rzygac. Nagrałam filmik nawet. Hehe
Ale to że dla mnie kaszka jest obrzydliwa, no to nie znaczy że dla niej. Bo zrobiłam jej dzisiaj porcję 200 ml z 2 łyżkami jaglanej i zjadła 80%. Ona poza cukinią, zajada się wszystkim póki co. Zobaczymy jak długo. -
Kkk miałam własnie napisać że akcja jak w Kevinie 😅 Ale sytuacja nieciekawa.
.
Margaretka współczuje ucieczki kici
Annabit Miłego odpoczynku 😊
Awokado jak u babci?
U nas RD zatrybiło jakoś tak od razu. Nie pluła,tylko ciągle chce więcej. Mały sloiczek to wciąga w chwile. Teraz nie da się przy niej jeść bo dostaje wścieklizny jak nie chcemy się podzielić z nią 🙈 Nie podeszły jej sloiczki z krolikiem i jablko. Krzywila się przy tym i nie chciala za duzo zjesc. No i wody totalnie nie chce,robi takie miny jakbym jej cytryne dała -
My właśnie kupujemy otolandie, bo wychodzi taniej 😅 na allegro są takie saszetki po 40 g ale jeden smak, polecam jak zatrybia więcej jedzenia. Moja córka uwielbia to jeść z jogurtem 😅 ale ja kupuję tylko smaki truskawka i malina, więc nie wiem jak inne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 09:50
-
O superTanashi wrote:My właśnie kupujemy otolandie, bo wychodzi taniej 😅 na allegro są takie saszetki po 40 g ale jeden smak, polecam jak zatrybia więcej jedzenia. Moja córka uwielbia to jeść z jogurtem 😅 ale ja kupuję tylko smaki truskawka i malina, więc nie wiem jak inne

Dzięki! To będę to zamawiać, bo chwilowo mam wrażenie że z helpy jest przereklamowane 😅
Ale ogólnie za jakiś czas planuje przejść na jakąś zwykłą bio jaglanke i inne, nie będę tylko tej helpy kupować -
Anabbit czy mogę chwilę się do Ciebie teleportować? Xd
Ja jadę na skraju sił. W nocy było mi tak słabo, że myślałam, że coś mi się stanie i okropny bol glowy.
Wczoraj wieczorem strasznie płakała. Nie wiem czy przewianie czy za dużo bodzcow (kwlbylismy u 2 prababć, ale tak po godzince). Mąż poleciał nawet po jakiś żel na zeby. Nie dajemy od razu paracetamolu itp jak placze bo ma cos z tym ast, nie chce w niejcpchac przeciwbolowych jezeli powiedzmy po 30 min jakos sie uspokaja bo w sumie kto wie czemu placze... Spala większość nocy na mnie. 2 noce bez snu pod rząd i bol glowy to sporo dla mnie, czuje się tak źle.... okropnie...
Wolałabym jeszcze raz przeżyć poród, jeżeli ktoś by mi zagwarantował kilka godzin snu po tym niż siedzieć w nocy nie śpiąc z bólem głowy
Ten żel to nie wiem czy coś pomógł, czy to w ogóle to. Nie mam już pomysłów
Na myśl o tym, że dziś wracamy i znowu będzie noc, słabo mi. Czy mógłby być ciągle dzień?
Coś widocznie zrobiliśmy źle. Żałuję że przyjechaliśmy, bo w domu tak nie było. Myślałam, że na pół roku będzie łatwiej, a było sporo łatwiej z noworodkiem - tyle że dały dzień na piersi.
W ogóle wzięliśmy ze sobą coś do jedzenia żeby kontynuować rd ale źle się przechowało więc mamy przerwę 2,3 dniowa niestety. Mam nadzieję że to nie jest jakiś karygodny błąd...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 09:58
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U nas przez Świta też był problem z wieczornym zasypianiem, aż mi się czasy noworodkowe przypomniały 🫣
Wgl kiedy zastępuje się mleko posiłkiem? Na razie daję małemu do spróbowania powiedz klejenie, ale myślę kiedy zastąpić już jedną porcję mleka jedzonkiem?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH