SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Prawda jest taka, że każdy chciałby tak zrobić, a do tego nie pracować, nie dawać dziecka do żłobka, jeździć co miesiąc na wakacje

Nie ma co się oszukiwać, że jest inaczej

Jak Elza pisała, te z nas rozważające żłobek po prostu muszą skorzystać z jego oferty i tyle
    To też moja utopijna wizja świata xD
    I nawet znam taką rodzinę, gdzie się tak udaje. Osttanio się uśmiałam, bo właśnie po kupnie super chaty, gdzie podobno wyprztykali się z kasy i ostatnie 3 miesiące słuchałam jak to jest źle , jadą teraz na 2 miesiące za granice rodzinnie
    I śmiałam się do męża że mamy inną definicję wyprztykania się z kasy 🤣
    Mnie pozostaje tylko pozazdrościć, próbować dążyć żeby też mieć łatwiej i nie dokładać sobie nerwów do i tak często stresującego życia

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel masz rację. U nas jest taka sytuacja, że ja akurat nie muszę iść w ogóle do pracy. Z tym, że jestem osobą, która wychodzi z założenia, że trzeba mieć własne pieniądze. No i ja nie ufam nawet sama sobie. Choć planowałam iść bliżej roczku małej albo poczekać aż pójdzie do przedszkola na spokojnie. Tym bardziej, że u nas to działa raczej na niekorzyść, że ja pracuje. Dlatego bije sie z myślami, bo przy obecnym stanie rzeczy moja praca to wyłącznie fanaberia. Nie jestem też teraz na żadnym urlopie więc nie mam takiego deadline’u, że muszę wrócić w tym czy w tym momencie. Obstawiam, że będę mieć jak Karola i pierwsze x czasu po prostu przeryczę :( Ale taka oferta zdarza się raz na wiele lat. Żal mi

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam jeszcze opowiem o mojej jednej szefowej, Francuzce. Dostała to stanowisko jak jej córka miała parę miesięcy, a praca wiązała się z wyjazdem do Francji a ona wtedy mieszkała w Warszawie z mężem, tu urodziła. Więc córka myślę że max pół roczna została z mężem, defacto z nianią, a ona wracała na weekendy czasami, czasami jej mąż przyjeżdżał do Fr. Jak ona to zrobiła to nie wiem 🤯 ale francuski to inny stan umysłu jeśli chodzi o macierzyństwo. Pamiętam jak się łączyła z tą córką przez skypa żeby ją zobaczyła w ogóle, a ona się turlała przed laptopem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:12

age.png

age.png
  • MagdaM. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Gusia to sto procent tak wygląda jak wlasnie opisała a w necie zgrywa super bohaterkę co ciągnie pracę i opiekę nad dziećmi jednocześnie i jeszcze jest super ogarnięta 😂😂😂 az w takie bajki to ja nie wierze ale kreuj siebie nadal w ten sposób

• Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ja sobie nawet myślałam żeby kupić jakieś komplety dresów po domu, żeby to jakieś spójne było 🤣 a to któraś nie nosi koczkow na co dzień? 🤣 jak mam tylko rozpuszczone to bobas mi wyrywa włosy non stop 🤣
    Kupiłam sobie ostatnio te dzianinowe komplety w lidlu. Sa świetne. Wygodne, ładne i prałam je już z dziesięć razy i nic się z nimi nie dzieje. Cena myślę, że też okej. Sweter noszę sobie na co dzień nawet do jeansów jak wychodzę więc chyba spoko opcja jak za tę cenę. W ogóle lubię się od czasu porodu z kompletami, bo tak jak dziewczyny w lato się stroje, a w jesień/zimę już niekoniecznie chce mi się kombinować z rajstopami itp. Choć włosy zawsze mam ułożone, to taka moja mini obsesja. Tyle, że jednak wjeżdża ten koczek albo chociaż klamra żeby dzidziuś mnie nie oskalpował XD

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Hania1234 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. Nie mierz innych swoją miarą. A tak btw to nie trać czasu na wylewanie jadu na forum to może tez będziesz taka super jak Gusia 😃

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. wrote:
    Ta Gusia to sto procent tak wygląda jak wlasnie opisała a w necie zgrywa super bohaterkę co ciągnie pracę i opiekę nad dziećmi jednocześnie i jeszcze jest super ogarnięta 😂😂😂 az w takie bajki to ja nie wierze ale kreuj siebie nadal w ten sposób
    Nikt Cię o zdanie nie pytał, w co wierzysz. Możesz też w boga spaghetti
    Jejku, laski, wysrywacie się tu jakby tu jakiś toi toi był.
    Jak mnie ktoś wkurwia, to z nim nie gadam. Amen

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nikt Cię o zdanie nie pytał, w co wierzysz. Możesz też w boga spaghetti
    Jejku, laski, wysrywacie się tu jakby tu jakiś toi toi był.
    Jak mnie ktoś wkurwia, to z nim nie gadam. Amen
    Każdy ma prawo do własnego zdania, ale ostatnio zaczyna się tu robić jakieś bagienko. Trochę tego nie rozumiem, bo bardzo długo udawało się żeby ten wątek był miejscem do wyrażania swojego zdania i dyskutowania w kulturalny sposób. Tyle razy czytałam jak się w czymś absolutnie nie zgadzałyście, a jednak nikt nikogo nie jechał za to, że jest zadbany albo zaniedbany tylko mówił, że się nie zgadza i szło się dalej. Co to za dziwna moda na napierdalanie na kogoś za to, że prowadzi inny styl życia 🙃

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, nie odpisujecie na te bezsensowne wiadomości. Szkoda czasu.

Margareetka, Elza1234, Milczotka, KarolaKinga lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to ja trochę rozumiem Twój dylemat bo ja też mogłabym nie pracować, bo mój mąż ma naprawdę dobre zarobki, ale ja po prostu lubię mieć coś swojego. Nie chodzi już nawet o kasę, chociaż uważam, że kobieta powinna mieć swoje pieniądze, auto itd bo nigdy nie wiesz co się w życiu wydarzy, ale fajnie być w życiu „kimś więcej” niż tylko mama, a napisałaś, że to Twoja wymarzona oferta. A jak wiecie mam fisia na swoje dzieci. I to mi się jakoś nie wyklucza

Z tym płakaniem jak zostawiasz dziecko idąc do pracy to ja już to pisałam, idąc piętro wyżej pracować pierwsze dni mi łzy leciały więc może serca matczyne po prostu tak działają przy tych dzidziusiach…

Sory jak uraziłam wasze ulubione koczki, już nie będę 🫣 no ale to też inaczej, bo ja mimo że „siedzę w domu” to jednak mam jakieś spotkania online, po prostu lubię się umalować założyć jakąś koszulę czy kieckę. Niestety będę tą matką co rano zawozi dziecko do szkoły w szpilkach… bo lubię. No każdy ma jakiś swój styl co tu dużo gadać. Za to mam paznokcie niezrobione od 5 lat bo mi szkoda czasu xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:38

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile stron naprodukowane od rana 😅

Ja sama nie wiem co z tym żłobkiem zrobić... Nie chce go posyłać jak będzie miał ledwo roczek, ald jeśli chce wrócić do pracy to muszę, bo zaraz po macierzyńskim kończy mi się umowa i żeby mi przedłużyli to muszę pracować. Także nawet zaległego urlopu nie będę mogła za bardzo wybrać.
    To są tak trudne sprawy :( jeszcze myśli o drugim bobasie i totalnie nie wiem co robić. A czasu na decyzje coraz mniej.

age.png
  • MagdaM. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho nie musi pracować ale sobie popracuje zeby zabić wolny czas
    Takie moje hobby
    Hahahhahahahahahha

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. wrote:
    Hmmm myślę, że musisz koniecznie poświęcić kilka dni na to,aby to rozwikłać.

event.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Blondi to ja trochę rozumiem Twój dylemat bo ja też mogłabym nie pracować, bo mój mąż ma naprawdę dobre zarobki, ale ja po prostu lubię mieć coś swojego. Nie chodzi już nawet o kasę, chociaż uważam, że kobieta powinna mieć swoje pieniądze, auto itd bo nigdy nie wiesz co się w życiu wydarzy, ale fajnie być w życiu „kimś więcej” niż tylko mama, a napisałaś, że to Twoja wymarzona oferta. A jak wiecie mam fisia na swoje dzieci. I to mi się jakoś nie wyklucza

Z tym płakaniem jak zostawiasz dziecko idąc do pracy to ja już to pisałam, idąc piętro wyżej pracować pierwsze dni mi łzy leciały więc może serca matczyne po prostu tak działają przy tych dzidziusiach…

Sory jak uraziłam wasze ulubione koczki, już nie będę 🫣 no ale to też inaczej, bo ja mimo że „siedzę w domu” to jednak mam jakieś spotkania online, po prostu lubię się umalować założyć jakąś koszulę czy kieckę. Niestety będę tą matką co rano zawozi dziecko do szkoły w szpilkach… bo lubię. No każdy ma jakiś swój styl co tu dużo gadać. Za to mam paznokcie niezrobione od 5 lat bo mi szkoda czasu xd
    U mnie sytuacja wygląda tak, że z racji mojego wieku i kilku innych czynników mój mąż po prostu będzie musiał oddać więcej w podatkach niż ja zarobię. Córka zostanie z osobą, która zna i lubi, a w czasie, gdy będę pracować ona i tak ma drzemki, potem już nie sypia więc nie tracimy aż tyle. No ale serce mi krwawi i dalej bije się z myślami. Jakoś praca stacjonarna na cały etat przed ukończeniem przez dziecko minimum roku to dla mnie trudny temat :/ Ale twoja wiadomość mnie utwierdza w przekonaniu, że to nie staje się prostsze przy pracy zdalnej albo przy kolejnym dziecku. Chyba trzeba iść za ciosem i jakoś wziąć to na klatę. Przynajmniej zrezygnuję z koczka na kilka godzin XD

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. wrote:
    Oho nie musi pracować ale sobie popracuje zeby zabić wolny czas
    Takie moje hobby
    Hahahhahahahahahha
    Albo jesteś zdrowo jebnięta albo jesteś jakimś kolesiem

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka wczoraj urodziła synka 🥰 chyba u mnie hormony jeszcze nieźle działają, bo się popłakałam oglądają zdjęcia małego Gabrysia 🥹

Elza1234, Blondi29, KarolaKinga, Gusia_ lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Koleżanka wczoraj urodziła synka 🥰 chyba u mnie hormony jeszcze nieźle działają, bo się popłakałam oglądają zdjęcia małego Gabrysia 🥹
    Gratulacje dla koleżanki! ❤️❤️

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wzięliśmy za laurki na dzień babci i dziadka. Odciskali ręce w farbie, młody mi sprzedał liścia chwilę po pomalowaniu 😅

Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, my też dziś rozpoczynamy produkcję prezentów. Wymyśliłam odcisk stóp w masie solnej tak żeby trochę przypominały serce. Na dole dopiszę jakąś dedykację dla dziadków i podpiszę imieniem małej i rokiem. Dorobię dziurki i przeplotę sznurek żeby mogli powiesić na ścianie. Może potem pozwolę jej też umoczyć łapki w jakiejś nietoksycznej farbie i sobie pomaluje te odciski. Musi wystarczyć taki prezent, bo jak mam wydać 50 złotych na brelok, który każdy rzuci w kąt to wolę już zrobić coś sama xd

• Grzegrzula Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. wrote:

Bardzo mi przykro, że Twoja rzeczywistość nie pozwala Ci nawet uwierzyć, że można inaczej. Mam nadzieję, że się to zmieni i nie bedziesz musiała anonimowo ulewać sobie na obce osoby w necie. Zadbaj o siebie! Życzę wszystkiego dobrego!

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ