X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

A jest tu ktoś jeszcze z konfliktem serologicznym? U mnie błękitna krew więc niestety obawiam się tego trochę

Ja mam konflikt, w pierwszej ciąży dostałam immunoglobulinę jakoś pod koniec II trymestru i po porodzie też.

przygodami66, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Laura ma wcześniej niż ja :) ja dopiero na 18:15 mam wizytę więc jeszcze cały dzień.

Aaa no ja oczywiście przeczytałam 8:15 😂😂 no mózg już nie ten

💔 Marcysia 21t 👼
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ale cudny 🥰🥰

SZKODNIK Twój tak samo 😍

Piękne macie brzuchy dziewczyny 🥰 U mnie brzuch jest od zawsze, także przed ciążą 🙈 więc nie zauważyłam tu żadnej zmiany, jestem po prostu nadal za gruba, już bym też chciała taki ciążowy brzuch, chociaż nie byłoby wstyd 🙈😂

A powiedzcie mi jak to jest z prowadzeniem ciąży dwutorowo np prywatnie i na NFZ - normalnie chodzę prywatnie/z pakietu z pracy od mojego, ale byłam też na jednej wizycie na NFZ (wtedy jeszcze nie wiedziałam że uda mi się zrobić te wszystkie badania z pakietu też za darmo i chciałam skierowanie na NFZ) i teraz w tym tygodniu mam drugą wizytę właśnie, idę odebrać cytologię itd, ale się zastanawiam czy to jest sens ciągnąć te wizyty na NFZ też, jak myślicie? 🤔 Czy lepiej jednak mieć też takiego lekarza z NFZ? A jeśli będę chciała zrezygnować to mogę tak po prostu nie umawiać się na następną wizytę i tyle?

To już Twoja decyzja :) ja chodzę tak i tak, bo nie chcę płacić za badania, dodatkowo prowadzę ciążę w szpitalu wojewódzkim na NFZ i jestem zadowolona. Zlecili mi wszystkie badania, nawet dodatkowe typu ferrytyna, wszystko bezpłatnie. Badania też bez kolejki, bo tam dla ciężarnych mają osobny lab i nie czekałam w ogóle. Prywatnie chodzę dla spokoju i dla ładnych zdjęć USG, bo tu NFZ mi nawet nie wydaje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 10:35

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie że z konfliktem serologicznym też może być ok. Uspokoiło mnie to.

Cel95 lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Właśnie, że nie ten aktualny wychodzący, niestety i aż za bardzo. Poprzedni był domowy.
    W temacie kota, aktualnie jest chory, czekamy na wyniki czy nerki nie staja, mi ze stresu ciągle niedobrze. Kot pojony strzykawka ... Tak na prawdę mega stres bo czekamy na wyrok :(

Biedny. Oby mu się poprawiło. Wiem o czym mówisz

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie ma się za bardzo w tych czasach czego bać. Dostaniesz leki w odpowiednim tygodniu i po temacie

Super :) widzę że też nas więcej:)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś doświadczenie z poduszkami ciążowymi? Ja tak przeleciałam Google w poszukiwaniu, a później vinted i zamówiłam taką z Poofi bo cena w necie 300, a na vinted 100. No ale w ogóle nie pomyślałam tylko wzięłam i teraz pytam 😂 typowo dla mnie

Ja mam problem w nocy, że się samoistnie przekręcam na brzuch. Dzisiaj mnie mąż budził w nocy przerażony, że leżę na brzuchu, a wyczytał że od 12 TC już nie wolno. No i zamówiłam ten mur obronny dla bejbika. Podejrzewam, że z większym brzuchem ten manewr stanie się nie możliwy ale patrząc na mój brzuch teraz, to nie wiem kiedy mój mózg ogarnie, że nie wolno😅

💔 Marcysia 21t 👼
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    A macie jakieś doświadczenie z poduszkami ciążowymi? Ja tak przeleciałam Google w poszukiwaniu, a później vinted i zamówiłam taką z Poofi bo cena w necie 300, a na vinted 100. No ale w ogóle nie pomyślałam tylko wzięłam i teraz pytam 😂 typowo dla mnie

Ja mam problem w nocy, że się samoistnie przekręcam na brzuch. Dzisiaj mnie mąż budził w nocy przerażony, że leżę na brzuchu, a wyczytał że od 12 TC już nie wolno. No i zamówiłam ten mur obronny dla bejbika. Podejrzewam, że z większym brzuchem ten manewr stanie się nie możliwy ale patrząc na mój brzuch teraz, to nie wiem kiedy mój mózg ogarnie, że nie wolno😅
    Moja znajoma jest +3 tygodnie ode mnie (czyli ma coś 15tc), zamówiła i powiedziała, że nie dość, że miejsca jej na łóżku dużo zajmuje, to wstała gorzej obolała niż bez niej 😅i zrezygnowała na ten moment, może później się przyda.
    Ja nie będę kupować, nie śpię na brzuchu i szkoda mi miejsca.

Tanashi lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

No właśnie… jak to jest z tym spaniem na brzuchu? Ja też się w nocy automatycznie obracam. 🫣

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Ja dostałam taki rogal na baby shower i totalnie mi się nie sprawdził 😅 ani do spania, ani do karmienia dziecka, bardzo mnie denerwował 🫣. Teraz rozważam kupienie poduszki karmiuszki, bo do karmienia w pozycji biologicznej potrzebowałam jakiejś poduszki i podkładałam sobie takie zwykłe ozdobne z domu, ale były trochę za miękkie.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się spać tylko na lewym boku bo to mega zdrowe ale czasem się przekręcę na prawy

Na brzuchu nie leżę, na plecach nie jakoś długo

Ale po x h na lewym idzie oszalec

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Super :) widzę że też nas więcej:)
    Tzn ja akurat nie mam tego problemu, ale po prostu wiem, że to teraz naprawdę nie jest problem.
    Moja ciocia 25 lat temu już urodziła bez problemu, bo dostała leki, a teraz to już wg jest bajlando :)

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Ja w poprzedniej ciązy miałam taki duży "rulon" i mogłam go zawijać w różne sposoby. Dużo mi pomagał bo wkładałam pod głowę, kolana biodra. Ale to był taki "no name". Teraz też muszę poszukać bo już czuję że potrzebuje

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja staram się spać tylko na lewym boku bo to mega zdrowe ale czasem się przekręcę na prawy

Na brzuchu nie leżę, na plecach nie jakoś długo

Ale po x h na lewym idzie oszalec
    Ja pamiętam jak w pierwszej ciąży uparcie chciałam spać na lewym 🙉 boże jak mnie wszystko bolało, ale wytrwałam do końca, robiłam sobie w nocy jeden przewrót na prawą stronę na max pół godziny i dalej na lewy 🤣
    Teraz myślę nad taką poduszka, bo pod koniec ciąży kiedy leżałam na boku i miałam złączone kolana to bolalo mnie krocze i dół brzucha.
    Plus tak jak Tanashi mówi poduszka do karmienia dla mnie to coś czego zabrakło mi przy młodej, a że nie mogłam karmić jej długo to już nie kupiłam poduszki.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 06:58

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To już Twoja decyzja :) ja chodzę tak i tak, bo nie chcę płacić za badania, dodatkowo prowadzę ciążę w szpitalu wojewódzkim na NFZ i jestem zadowolona. Zlecili mi wszystkie badania, nawet dodatkowe typu ferrytyna, wszystko bezpłatnie. Badania też bez kolejki, bo tam dla ciężarnych mają osobny lab i nie czekałam w ogóle. Prywatnie chodzę dla spokoju i dla ładnych zdjęć USG, bo tu NFZ mi nawet nie wydaje 😅

Dzięki za odpowiedź :) A jak to jest później pod koniec w takim wypadku kiedy tych wizyt jest więcej i są częściej? Nie pokrywa się to jakoś, nie jest problematyczne?

Czy z takiego lekarza na NFZ to można zrezygnować w każdej chwili? Bo może póki co bym to kontynuowała a później zwyczajnie zrezygnowała, sama nie wiem... Czy Twoi lekarze wiedzą o sobie nawzajem? ;)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Moja przyjaciółka bardzo polecała mi właśnie te „9” z poofi, mówiła że do samego końca ciąży kłócili się z mężem kto będzie na niej spać 😅 oglądałam też na Youtubie Zaufaj Położnej zestawienie różnych poduszek i fajnie tam przedstawili co komu może odpowiadać - ta z Poofi była oceniona najlepiej, więc też się na nią zdecydowałam. Ja śpię na bokach, ale taka poduszka super się sprawdza szczególnie między kolanami, żeby sobie odciążyć biodra, a w przyszłości też pomaga z dużym brzuchem. W razie co łatwo ją sprzedać na Vinted, więc wg mnie super opcja

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) A jak to jest później pod koniec w takim wypadku kiedy tych wizyt jest więcej i są częściej? Nie pokrywa się to jakoś, nie jest problematyczne?

Czy z takiego lekarza na NFZ to można zrezygnować w każdej chwili? Bo może póki co bym to kontynuowała a później zwyczajnie zrezygnowała, sama nie wiem... Czy Twoi lekarze wiedzą o sobie nawzajem? ;)

Ten z NFZ nie wie, ten prywatny wie :) ale nie ma problemu. Zrezygnować możesz zawsze, niezależnie od tego czy to NFZ czy prywatna wizyta, wystarczy że odwołasz. Ja staram się umawiać wizyty tak żeby był odstęp co tydzień albo dwa i wtedy się nie pokrywa :)

Co do odwoływania, to jako ciekawostkę powiem, że mój poprzedni ginekolog z nfz zerwał umowę z przychodnia i zniknął z dnia na dzień, zostawiając mnie w 38 tygodniu ciąży na lodzie, bez powiedzenia czegokolwiek, bez smsa, nic. To by było na tyle jeśli chodzi o przywiązanie do pacjentek 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 11:23

SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam śpię jak mi wygodnie 🙉 Czasem z lewej czasem z prawej, ale najczęściej to w takiej pozycji nie do końca bokiem nie do końca na brzuchu, wiecie że noga podciągnięta pod siebie ;) Czasem też na plecach, chociaż staram się nie za długo bo zaraz mi drętwieją dłonie - bo ręce automatycznie daje do góry :P

Myślę że przestanę kłaść się na brzuchu jak on mi już zacznie przeszkadzać :P

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poofi spałam na niej dwie ciąże i dla mnie to jest poduszka idealna. Jest taka wygodna. Ja mam ogólnie problem z plecami i ręką przez pracę przy kompie, no dla mnie to było wybawienie na dla bólu kręgosłupa. Mega polecam, ale tak, jest duża ;) teraz jeszcze jej nie wyciągałam, ale jak będzie potrzeba to przynoszę i każdemu polecam :)

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ