CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:
A jest tu ktoś jeszcze z konfliktem serologicznym? U mnie błękitna krew więc niestety obawiam się tego trochę
Ja mam konflikt, w pierwszej ciąży dostałam immunoglobulinę jakoś pod koniec II trymestru i po porodzie też.przygodami66, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:ale cudny 🥰🥰
SZKODNIK Twój tak samo 😍
Piękne macie brzuchy dziewczyny 🥰 U mnie brzuch jest od zawsze, także przed ciążą 🙈 więc nie zauważyłam tu żadnej zmiany, jestem po prostu nadal za gruba, już bym też chciała taki ciążowy brzuch, chociaż nie byłoby wstyd 🙈😂
A powiedzcie mi jak to jest z prowadzeniem ciąży dwutorowo np prywatnie i na NFZ - normalnie chodzę prywatnie/z pakietu z pracy od mojego, ale byłam też na jednej wizycie na NFZ (wtedy jeszcze nie wiedziałam że uda mi się zrobić te wszystkie badania z pakietu też za darmo i chciałam skierowanie na NFZ) i teraz w tym tygodniu mam drugą wizytę właśnie, idę odebrać cytologię itd, ale się zastanawiam czy to jest sens ciągnąć te wizyty na NFZ też, jak myślicie? 🤔 Czy lepiej jednak mieć też takiego lekarza z NFZ? A jeśli będę chciała zrezygnować to mogę tak po prostu nie umawiać się na następną wizytę i tyle?
To już Twoja decyzja ja chodzę tak i tak, bo nie chcę płacić za badania, dodatkowo prowadzę ciążę w szpitalu wojewódzkim na NFZ i jestem zadowolona. Zlecili mi wszystkie badania, nawet dodatkowe typu ferrytyna, wszystko bezpłatnie. Badania też bez kolejki, bo tam dla ciężarnych mają osobny lab i nie czekałam w ogóle. Prywatnie chodzę dla spokoju i dla ładnych zdjęć USG, bo tu NFZ mi nawet nie wydaje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 10:35
-
SZKODNIK wrote:Właśnie, że nie ten aktualny wychodzący, niestety i aż za bardzo. Poprzedni był domowy.
W temacie kota, aktualnie jest chory, czekamy na wyniki czy nerki nie staja, mi ze stresu ciągle niedobrze. Kot pojony strzykawka ... Tak na prawdę mega stres bo czekamy na wyrok
Biedny. Oby mu się poprawiło. Wiem o czym mówisz👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 wrote:Nie ma się za bardzo w tych czasach czego bać. Dostaniesz leki w odpowiednim tygodniu i po temacie
Super widzę że też nas więcej:)👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
A macie jakieś doświadczenie z poduszkami ciążowymi? Ja tak przeleciałam Google w poszukiwaniu, a później vinted i zamówiłam taką z Poofi bo cena w necie 300, a na vinted 100. No ale w ogóle nie pomyślałam tylko wzięłam i teraz pytam 😂 typowo dla mnie
Ja mam problem w nocy, że się samoistnie przekręcam na brzuch. Dzisiaj mnie mąż budził w nocy przerażony, że leżę na brzuchu, a wyczytał że od 12 TC już nie wolno. No i zamówiłam ten mur obronny dla bejbika. Podejrzewam, że z większym brzuchem ten manewr stanie się nie możliwy ale patrząc na mój brzuch teraz, to nie wiem kiedy mój mózg ogarnie, że nie wolno😅💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:A macie jakieś doświadczenie z poduszkami ciążowymi? Ja tak przeleciałam Google w poszukiwaniu, a później vinted i zamówiłam taką z Poofi bo cena w necie 300, a na vinted 100. No ale w ogóle nie pomyślałam tylko wzięłam i teraz pytam 😂 typowo dla mnie
Ja mam problem w nocy, że się samoistnie przekręcam na brzuch. Dzisiaj mnie mąż budził w nocy przerażony, że leżę na brzuchu, a wyczytał że od 12 TC już nie wolno. No i zamówiłam ten mur obronny dla bejbika. Podejrzewam, że z większym brzuchem ten manewr stanie się nie możliwy ale patrząc na mój brzuch teraz, to nie wiem kiedy mój mózg ogarnie, że nie wolno😅
Ja nie będę kupować, nie śpię na brzuchu i szkoda mi miejsca.Tanashi lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:A macie jakieś doświadczenie z poduszkami ciążowymi? Ja tak przeleciałam Google w poszukiwaniu, a później vinted i zamówiłam taką z Poofi bo cena w necie 300, a na vinted 100. No ale w ogóle nie pomyślałam tylko wzięłam i teraz pytam 😂 typowo dla mnie
Ja mam problem w nocy, że się samoistnie przekręcam na brzuch. Dzisiaj mnie mąż budził w nocy przerażony, że leżę na brzuchu, a wyczytał że od 12 TC już nie wolno. No i zamówiłam ten mur obronny dla bejbika. Podejrzewam, że z większym brzuchem ten manewr stanie się nie możliwy ale patrząc na mój brzuch teraz, to nie wiem kiedy mój mózg ogarnie, że nie wolno😅
No właśnie… jak to jest z tym spaniem na brzuchu? Ja też się w nocy automatycznie obracam. 🫣👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja dostałam taki rogal na baby shower i totalnie mi się nie sprawdził 😅 ani do spania, ani do karmienia dziecka, bardzo mnie denerwował 🫣. Teraz rozważam kupienie poduszki karmiuszki, bo do karmienia w pozycji biologicznej potrzebowałam jakiejś poduszki i podkładałam sobie takie zwykłe ozdobne z domu, ale były trochę za miękkie. -
Ja staram się spać tylko na lewym boku bo to mega zdrowe ale czasem się przekręcę na prawy
Na brzuchu nie leżę, na plecach nie jakoś długo
Ale po x h na lewym idzie oszalec👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Super widzę że też nas więcej:)
Moja ciocia 25 lat temu już urodziła bez problemu, bo dostała leki, a teraz to już wg jest bajlandoCel95 lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciązy miałam taki duży "rulon" i mogłam go zawijać w różne sposoby. Dużo mi pomagał bo wkładałam pod głowę, kolana biodra. Ale to był taki "no name". Teraz też muszę poszukać bo już czuję że potrzebuje -
Cel95 wrote:Ja staram się spać tylko na lewym boku bo to mega zdrowe ale czasem się przekręcę na prawy
Na brzuchu nie leżę, na plecach nie jakoś długo
Ale po x h na lewym idzie oszalec
Teraz myślę nad taką poduszka, bo pod koniec ciąży kiedy leżałam na boku i miałam złączone kolana to bolalo mnie krocze i dół brzucha.
Plus tak jak Tanashi mówi poduszka do karmienia dla mnie to coś czego zabrakło mi przy młodej, a że nie mogłam karmić jej długo to już nie kupiłam poduszki. -
nick nieaktualny
-
Tanashi wrote:To już Twoja decyzja ja chodzę tak i tak, bo nie chcę płacić za badania, dodatkowo prowadzę ciążę w szpitalu wojewódzkim na NFZ i jestem zadowolona. Zlecili mi wszystkie badania, nawet dodatkowe typu ferrytyna, wszystko bezpłatnie. Badania też bez kolejki, bo tam dla ciężarnych mają osobny lab i nie czekałam w ogóle. Prywatnie chodzę dla spokoju i dla ładnych zdjęć USG, bo tu NFZ mi nawet nie wydaje 😅
Dzięki za odpowiedź A jak to jest później pod koniec w takim wypadku kiedy tych wizyt jest więcej i są częściej? Nie pokrywa się to jakoś, nie jest problematyczne?
Czy z takiego lekarza na NFZ to można zrezygnować w każdej chwili? Bo może póki co bym to kontynuowała a później zwyczajnie zrezygnowała, sama nie wiem... Czy Twoi lekarze wiedzą o sobie nawzajem?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja mam problem w nocy, że się samoistnie przekręcam na brzuch. Dzisiaj mnie mąż budził w nocy przerażony, że leżę na brzuchu, a wyczytał że od 12 TC już nie wolno. No i zamówiłam ten mur obronny dla bejbika. Podejrzewam, że z większym brzuchem ten manewr stanie się nie możliwy ale patrząc na mój brzuch teraz, to nie wiem kiedy mój mózg ogarnie, że nie wolno😅HejAnku🌸 lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Dzięki za odpowiedź A jak to jest później pod koniec w takim wypadku kiedy tych wizyt jest więcej i są częściej? Nie pokrywa się to jakoś, nie jest problematyczne?
Czy z takiego lekarza na NFZ to można zrezygnować w każdej chwili? Bo może póki co bym to kontynuowała a później zwyczajnie zrezygnowała, sama nie wiem... Czy Twoi lekarze wiedzą o sobie nawzajem?
Ten z NFZ nie wie, ten prywatny wie ale nie ma problemu. Zrezygnować możesz zawsze, niezależnie od tego czy to NFZ czy prywatna wizyta, wystarczy że odwołasz. Ja staram się umawiać wizyty tak żeby był odstęp co tydzień albo dwa i wtedy się nie pokrywa
Co do odwoływania, to jako ciekawostkę powiem, że mój poprzedni ginekolog z nfz zerwał umowę z przychodnia i zniknął z dnia na dzień, zostawiając mnie w 38 tygodniu ciąży na lodzie, bez powiedzenia czegokolwiek, bez smsa, nic. To by było na tyle jeśli chodzi o przywiązanie do pacjentek 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 11:23
SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
ja tam śpię jak mi wygodnie 🙉 Czasem z lewej czasem z prawej, ale najczęściej to w takiej pozycji nie do końca bokiem nie do końca na brzuchu, wiecie że noga podciągnięta pod siebie Czasem też na plecach, chociaż staram się nie za długo bo zaraz mi drętwieją dłonie - bo ręce automatycznie daje do góry
Myślę że przestanę kłaść się na brzuchu jak on mi już zacznie przeszkadzać2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja mam poofi spałam na niej dwie ciąże i dla mnie to jest poduszka idealna. Jest taka wygodna. Ja mam ogólnie problem z plecami i ręką przez pracę przy kompie, no dla mnie to było wybawienie na dla bólu kręgosłupa. Mega polecam, ale tak, jest duża teraz jeszcze jej nie wyciągałam, ale jak będzie potrzeba to przynoszę i każdemu polecam
HejAnku🌸 lubi tę wiadomość