CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura kciuki za dobre wieści!
Co do głodu: ja się może głodna nie budzę, ale muszę tuż przed snem zjeść przynajmniej jakiś jogurt, bo kolacja w okolicach 18stej już mi nie wystarcza 🫣Lauraa lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Co do objawów, dziś mi wyjątkowo średnio na noc. Kiedy Wam samopoczucie się polepsza? 11,12tc?
Ja w sierpniu pod koniec badałam cmv, toksoplazmoze, różyczkę i wszędzie miałam igG dodatnie a M ujemne, więc oby tak nadal było
U mnie 13t i aż przerażająco minęły objawy, ale za to mam napady glodu , delikatne zawroty głowy.
Brzuch jest już widoczny, tylko że u mnie najpierw wypchnęło tłuszczyk a pod spodem jest faktyczny brzuch ciazowy . Na badaniu gin stwierdził że mam bardzo długa szyjkę i macica głęboko. W moich 2 poprzednich ciążach też b.szybko było widać.
Przez weekend się trochę przeforsowałam i nie mogłam dojść do siebie wczoraj .
W temacie toxo, od conajmniej 30 lat mam kota i nie mam przeciwciał.
Z reszta w żadnym badaniu nie mam.
Nie przechorowałam oprócz ospy (w wieku 21l) żadnej choroby wieku dziecięcego.
A styczność miałam, w ogóle tfu tfu b.malo choruje. Tylko w zeszłym roku jak dzieci poszły do przedszkola to miałam jazdę chyba przez 3 miesiące przegląd wszystkiego non stop, momentami już chciało mi się płakać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 08:07
Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Laura i Nineq, czekamy na dobre wieści 💞
Ja mam jakiś kryzysowy tydzień, wczoraj prawie zasnęłam przy komputerze 😵💫 mam normalnie z 2-3 kawami bardzo niskie ciśnienie, a bez kawy to wychodzi 90. Przymuszam się do kawy, ale jeszcze mi dobrze nie smakuje. Liczę na to, że jeszcze dwa tygodnie i przyjdzie poprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 08:03
-
Lauraa wrote:Hejo, o 12 mam wizytę i jestem kłębkiem nerwów 🥵 żołądek mnie od wczoraj boli nie wiem czy od stresu czy od objawów 😓 mam nadzieję, że po tej wizycie już będzie lepiej 🤞🏻
Powodzonka i oby dla Twojego spokoju lekarz był w stanie wytłumaczyć skad plamienie. -
Dziewczyny dziękuję 🥺
Nineq trzymam kciuki, musi być dobrze ❤️
Też nie ma szans, żeby mi wystarczyło jedzenie o 18, przed snem muszę wsunąć ostatnio jabłko, nigdy mi tak dobrze nie wchodziły 🫣
Czyli widzę, że już powoli brzuszki się zaczynają pokazywać 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 08:06
-
magdalena321 wrote:https://zapodaj.net/plik-quZDgXFy7r
U mnie tak 🫣😊
Który tc ? -
U mnie też już widać trochę waga w dół a brzuch odstaje sobie więc zabawnie.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nineq, Laura kciuki za wizyty✊️✊️✊️
Magdalena słodki brzusioo
U mnie objawy ciazowe minęły kilka dni temu, jest stres przed kolejną wizytą bo poprzednimi razy świadczyło to w moim przypadku o najgorszym, chyba zejdę na zawał w poczekalni przed wizytą..🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2023 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Lauraa u mnie tydzień temu w 9tc już był mały człowiek to dziś w 10tc będziesz miała piękne widoki 😊
rolka355 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja jem ostani posiłek ok 16 bo całe życie tak mam,że później nie umiem nic przelknac ale muszę to zmienić bo na czczo mam cukry po 120. Nie wywinę się od diabetologa w ciąży.
Dzieczyn które liczą na poprawę samopoczucia nie będę pocieszać bo jedne objawy przeminą, przyjdą inne. Ja bym sie nie nastawiała na ciążę bezobjawową. U mnie mijają mdlosci to zaczynają się skurcze i bol pleców -
Elza1234 wrote:Mam podobnie już nawet z rana 🙈 a wieczorami jest jeszcze większy
Który tc ?
11+1 😀
Ale podobno w drugiej i każdej kolejnej ciąży ten brzuszek szybciej się pokazuje bo te mięśnie brzucha są już poluzowane czy coś 🙂 tak czytałam bo sama byłam ciekawa czym to jest spowodowane.
Pamiętam że w pierwszej ciąży jak dostałam l4 to jakoś byłam w 12 tygodniu to ten brzuszek był delikatny, na prawdę a teraz widzę różnicę że ten jest większy. Przynajmniej o miesiąc szybciej widać niż wtedy 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 08:54
-
U nas tak
https://zapodaj.net/plik-40YajpVNiU
https://zapodaj.net/plik-auUOuNDR0U
https://zapodaj.net/plik-jwLycauEIP
asiun, Klaudek11, magdalena321, przygodami66, Cinia95, Cel95, HejAnku🌸, eeemakarena, Malinaaa2024, Revolutionary , amoze, CelinaJan, Moooniii lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty Nineq, Laura ✊✊
A u mnie córka znowu się pochorowała albo to jakieś powikłania po covidzie. Kaszel ma przerażający, a w nocy momentami dech traci 🤦🏼♀️ tak więc dziś do lekarza.
Co do brzucha, u mnie na początku były meeega wzdęcia. Teraz już ich nie ma i jest brzuszek coś takiego jak u Magdy na zdjęciu ☺️ -
nick nieaktualny
-
Ja dalej płaska jak deska 😂
Wczoraj wieczorem dopadł mnie taki dziwny, tępy ból w brzuchu. Ogólnie od jakiegoś czasu gdzieś mnie zakłuje, zaboli ale no wczoraj się trochę przestraszyłam już. Ginka mi mówiła, że jak będę czuła taki ból, ucisk to mogę wziąć nospe ze względu na krwiaka. Bo jeśli to jakieś skurcze czy coś to żeby dziada nie drażnić i wzięłam, a potem przeczytałam, że się nie powinno 😂
Udało mi się wbić na 10.12 na wizytę do tej lekarki u której miałam prenatalne. Teraz tylko mam nadzieję, że zgodzi się poprowadzić tę ciążę do końca. Na 16.12 miałam wizytę u mojej gin ale wtedy ją odwołam po prostu, bo nie uśmiecha mi się płacić 400zl żeby ją poinformować, że zmieniam lekarza (chyba że powinnam? Olśnijcie mnie)💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:Ja dalej płaska jak deska 😂
Wczoraj wieczorem dopadł mnie taki dziwny, tępy ból w brzuchu. Ogólnie od jakiegoś czasu gdzieś mnie zakłuje, zaboli ale no wczoraj się trochę przestraszyłam już. Ginka mi mówiła, że jak będę czuła taki ból, ucisk to mogę wziąć nospe ze względu na krwiaka. Bo jeśli to jakieś skurcze czy coś to żeby dziada nie drażnić i wzięłam, a potem przeczytałam, że się nie powinno 😂
Udało mi się wbić na 10.12 na wizytę do tej lekarki u której miałam prenatalne. Teraz tylko mam nadzieję, że zgodzi się poprowadzić tę ciążę do końca. Na 16.12 miałam wizytę u mojej gin ale wtedy ją odwołam po prostu, bo nie uśmiecha mi się płacić 400zl żeby ją poinformować, że zmieniam lekarza (chyba że powinnam? Olśnijcie mnie)
Ja w pierwszej ciąży zmieniłam i jedyne co to odwołałam wizytę u pierwszego.
Co do nospy, wiadomo przesadzać nie można, ale można brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 09:20
HejAnku🌸, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Ja dalej płaska jak deska 😂
Udało mi się wbić na 10.12 na wizytę do tej lekarki u której miałam prenatalne. Teraz tylko mam nadzieję, że zgodzi się poprowadzić tę ciążę do końca. Na 16.12 miałam wizytę u mojej gin ale wtedy ją odwołam po prostu, bo nie uśmiecha mi się płacić 400zl żeby ją poinformować, że zmieniam lekarza (chyba że powinnam? Olśnijcie mnie)
Nie musisz informować, po prostu odwołaj wizytę i tyle. Nie musisz się nawet tłumaczyć z powodu.HejAnku🌸 lubi tę wiadomość