CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj całą noc myślałam o tej pracy. Jakoś dojechało mnie to, że to już ostatni taki miesiąc kiedy jesteśmy razem na takich warunkach. Serce mi się ściska i byłam już bliska zadzwonienia tam o 4:00 z informacją, że rezygnuję. Straszne są te bitwy myśli w takiej sytuacji. Z miłych rzeczy: dziś zobaczyłam ślad dolnej jedynki 🥹 Myślałam, że się nie doczekamy. Może wreszcie teść faktycznie będzie mieć rację mówiąc, że to zęby xd
-
Dobra, standardowo wygrywam konkurs i idę się 💩
Spał od 19.20 do 1, wypil mleko i od razu padł i spał do 8 - tylko dlatego, że go obudzili panowie z wodociągów, bo mieliśmy umówioną wymianę wodomierza
Kurde ładne kupy robi na tym bebilonie, nie będę już chyba zmieniać 🥲🥲🥲 -
Karola3xJ:D wrote:Od wczoraj dostaje.
A u Was jak?
Blondi jak tam grypa
Córka oki, w sumie raz kaszlała w nocy i potem już nic, trochę przez nos gada, więc tak typowo podziebiona. Energia oczywiście na tym samym poziomie co zawsze 🤣 ja dostałam katar i trochę mnie gardło boli, młody też coś kicha, więc pewnie wszyscy złapaliśmy -
Kkk77 wrote:Dobra, standardowo wygrywam konkurs i idę się 💩
Spał od 19.20 do 1, wypil mleko i od razu padł i spał do 8 - tylko dlatego, że go obudzili panowie z wodociągów, bo mieliśmy umówioną wymianę wodomierza
Kurde ładne kupy robi na tym bebilonie, nie będę już chyba zmieniać 🥲🥲🥲
Twój bobas śpi dłużej w nocy niż moja na całą dobę 😑 życie jest niesprawiedliwe 😂😂😂 -
Polecacie jakieś suszarki bębnowe? Koniecznie do ustawienia na pralce. U nas nic nie schnie w zimę, a odkąd jest dziecko to nie wychodzę z prania. Dzisiaj już oszalałam jak poczułam smród wilgoci na swetrze męża. Aż się boję co zaczynam hodować w powietrzu.
-
Tak btw., pamiętajcie, że od 1 lutego można składać wnioski o 800+ na okres od 01.06.2026 do 31.05.2027.
Bo nasze bobasy mają przyznane do końca maja.
Elza1234, Blondi29, Margareetka, Katikat, Werzol, Anabbit, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Mój bobas rozkminil swoje drugie (?) słowo. Od godziny krzyczy NIE za każdym razem jak próbuję go odłożyć 🤣
No to najważniejsze umie przekazać, mądry:D
Tanashi lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nineq dzięki za przypominajkę.
W ogóle ostatecznie wykupiłam te obligacje z 800+-, ale przeniosłam sobie tam w ogóle IKZE, bo jak się wyczytałam to mieli lepszą ofertę niż Uniqa.
Dałam dzisiaj młodemu kaszkę z helpy z kakao a potem chleb marketowy z masłem, bo mi chciał wyżerać ze śniadania 🙈
Także z rozszerzania diety zostały nam na ten moment już tylko chyba orzechy.
Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Ja mam suszarkę ale nie będę jej jakoś specjalnie polecać, bo juz pewnie są lepsze. Ona ma aż 2 lata,więc już jest stara😆Blondi29 wrote:Polecacie jakieś suszarki bębnowe? Koniecznie do ustawienia na pralce. U nas nic nie schnie w zimę, a odkąd jest dziecko to nie wychodzę z prania. Dzisiaj już oszalałam jak poczułam smród wilgoci na swetrze męża. Aż się boję co zaczynam hodować w powietrzu.
Kurcze połączenie szczepienia i grypy jest okropne. Nie moge patrzeć jak sie ten mój syn męczy. Dziecko z ADHD ,które nagle śpi w dzień i leży zdechnięte na kanapie boli. On normalnie nawet spędzać na kiblu 20 razy wstaje i chodzi po łazience a tu nagle taki śnięty. -
Paty wrote:Dziewczyny któraś polecała śpiworki z babybaj i skusiłam się na tej promce ostatniej, wzięłam z nogawkami, dzisiaj do nas przyjdzie, jestem bardzo ciekawa czy u nas się sprawdzi 🙂
Co prawda to nie ja pisałam, ale mam też je po córce i są super. Nawet się nie sprał kolor po tylu praniach
Paty lubi tę wiadomość
-
Ja się wreszcie wybrałam do dentysty. Mam dwa zęby do leczenia na 1 wizytę następna i pytanie, bierzecie znieczulenia z artykainą podczas kp?
Doczytałam, że Lekarz powinien poinformować pacjentkę karmiącą piersią, że w przypadku zastosowania znieczulenia miejscowego zawierającego artykainę, może ona kontynuować karmienie piersią lub w przypadku krótkotrwałego stosowania rozważyć krótką przerwę w karmieniu, nie dłuższą jednak niż 5 godzin od momentu podania leku.
Mi dentystka powiedziała, że po 2h można karmić i myślę jak Wy z tym kminicie
czy 2 czy 5h
Swoją drogą ładnie ceny poszły w górę, ale w tym miejscu za czasów studiów naprawiałam multum zębów za srogie pieniądze i wszystkie się idealnie trzymają. Także super się cieszę, te 2 to jakieś małe ubytki i w nowych miejscach23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Blackapple zazdroszczę tego zaawansowania w RD 😍
Karola, byliście u lekarza czy leczycie się w domu?
U nas wszystkie śpiworki odpadają. Czuję się jak wyrodna matka, bo mała śpi pod kocem rozkopana albo po prostu grubo ubrana. Nienawidzi śpiworków, rożków i kokonów. Akceptuje co najwyżej kołdrę jak jest bardzo zimno. Jak patrzę na nasze spanie nocne to sama mam ochotę zgłosić się do mopsu. -
Czy tylko mi kaszka jaglana z helpy śmierdzi? Młodemu bardzo smakuje, a mnie odrzuca 🤢Blackapple wrote:Nineq dzięki za przypominajkę.
W ogóle ostatecznie wykupiłam te obligacje z 800+-, ale przeniosłam sobie tam w ogóle IKZE, bo jak się wyczytałam to mieli lepszą ofertę niż Uniqa.
Dałam dzisiaj młodemu kaszkę z helpy z kakao a potem chleb marketowy z masłem, bo mi chciał wyżerać ze śniadania 🙈
Także z rozszerzania diety zostały nam na ten moment już tylko chyba orzechy.
Ja tam bułki ostatnie trzy dni daje... tak pyszne jest dla niego pieczywo, że dziecka nie ma 20 minut.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 13:02
-
Cel ja muszę wyrwać dwie połowicznie wyrżnięte ósemki, umówiłam się na maj bo chirurg mówił że poleca zrobić kilka godzin przerwy od kp. Mam zabieg o 8, myślę że ściągnę mleko w aucie (o ile cokolwiek zejdzie, bo z tym słabo u mnie xd) pokręcę się po mieście i wrócę po 12 żeby wtedy młodego nakarmić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 13:01