Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o co wam chodzi dziewczyny, ale no u nas jak mąż jest w domu trzy wieczory to jest wszystko. Z reguły ma średnio dwa dyżury w tygodniu. Też go rozumiem. Mała jest jaka jest, nie do końca akceptuje kogokolwiek poza mną jeśli chodzi np o nocne usypianie. No i mój maz też jest człowiekiem. Wraca z pracy do pracy. Tu nie ma idealnego rozwiązania. Będziemy musieli pomyśleć o jakiejś pomocy z zewnątrz.
    Gratuluję Anabitt!

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, moja też akceptuję tylko usypianie przeze mnie, ja muszę do niej chodzić cały wieczór, bo jak mąż próbuje to jest wrzask, płacz i zrozpaczone „mama”. Dlatego uważam, że serio przydałaby Ci się pomoc, bo nie mam pojęcia jak ty funkcjonujesz. Ja bez męża w domu bym zginęła z tym moim łobuzem

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blondi, moja też akceptuję tylko usypianie przeze mnie, ja muszę do niej chodzić cały wieczór, bo jak mąż próbuje to jest wrzask, płacz i zrozpaczone „mama”. Dlatego uważam, że serio przydałaby Ci się pomoc, bo nie mam pojęcia jak ty funkcjonujesz. Ja bez męża w domu bym zginęła z tym moim łobuzem
    U nas jest to samo. Jeszcze na drzemkę jakoś to idzie, ale tak od 17:00 to już musi być mama i koniec. Rano podobnie. Jak moja mama w święta wzięła ją o 4:00 do siebie żebym się przespała chociaż chwilę to płakała tak, że musiałam i tak przyjść i ją ogarnąć. Ale zdaje sobie sprawę z tego, że to jest też związane z tym, że ona nie ma za bardzo styczności z moim mężem w czasie tych rzeczy typu usypianie, poranna/wieczorna rutyna. On akurat się wstrzela w te momenty kiedy ona ma najlepszy humor w ciągu dnia, pobawią się i tyle. Młoda chyba go nie postrzega jako rodzica, bo w tych sytuacjach kiedy ona potrzebuje opieki, a nie zabawy to na ogół jestem ja. Dlatego tak też myślę jak to będzie z tą pomocą, bo raczej póki co tego nie widzę. Taką opieka w ciągu dnia jak ona ma świetny nastrój to mnie średnio urządza, a na pewno nie na tyle żeby za nią płacić 😅 Najbardziej przydałoby nam się coś na te poranki od 3/4 albo wieczory kiedy są już tylko płaczki i ręce.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tak samo, że stary jest zaangażowanym tatą. Nie wyobrażam sobie inaczej nawet.
    Dziś jest po zebraniu wyborczym w OSP, czyli no krótko mówiąc ma kaca 😅 to i tak wstał rano i bawił się z małym, żebym ja mogła zjeść śniadanie na spokojnie, bo w tygodniu nie mam takiego luksusu.
    Ostatnimi czasy nawet udało się, że usypia małego na sen nocny. Za to w większości pobudki w nocy tak jak u Annabit tylko mama i mama. Jak on próbuje to jest wrzask jakby nie wiadomo co się działo.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni nastąpiła jakaś aktualizacja bazy i szybciej się udaje mężowi w nocy uśpić niż mnie, chyba wie wtedy, że nie ma co liczyć na cyca i nie robi aż takiej dramy 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My mamy tak samo, że stary jest zaangażowanym tatą. Nie wyobrażam sobie inaczej nawet.
    Dziś jest po zebraniu wyborczym w OSP, czyli no krótko mówiąc ma kaca 😅 to i tak wstał rano i bawił się z małym, żebym ja mogła zjeść śniadanie na spokojnie, bo w tygodniu nie mam takiego luksusu.
    Ostatnimi czasy nawet udało się, że usypia małego na sen nocny. Za to w większości pobudki w nocy tak jak u Annabit tylko mama i mama. Jak on próbuje to jest wrzask jakby nie wiadomo co się działo.
    Idę pocieszę męża, że nie tylko on to przeżywa. Ostatnio chodził taki zmarnowany , że nie umie jej uspokoić w nocy bo jest wrzask do mnie.

age.png
‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ