X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ejj ja tez chce zobaczyć!

I ja!!

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie boli sprzedawanie /oddawanie rzeczy po dzieciach. Niby chce sie pozbyć bo zajmują miejsce ale ten ból mijającego czasu....I ta świadomość ,ze juz nigdy nie będę miec noworodka i malutkiego dziecka🥲To najpiękniejszy okres kurde

Katikat lubi tę wiadomość

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to ja w kontrze do twoich uczuć muszę dzisiaj ponarzekać. Mała ma jakiś kolejny regres snu i zaczynam wysiadać. Zęby, regres i ogólnie jakieś takie rozbicie chyba charakterystyczne dla tego ósmego miesiąca życia w połączeniu z temperamentem naszej małej sprawia, że brakuje mi cierpliwości i zwyczajnie siły. Od trzech nocy nie zmrużyłam oka nawet na te szarpane trzy/cztery godziny. Mała albo nie śpi w ogóle, albo non stop się kręci, popłakuje, śmieje się - no nasz nocny standard tylko wzmożony. Nie wiem już co mam robić. Czuję się przytłoczona i samotna. No wysiadam już. Wiem, że tak wygląda życie z niemowlakiem, ale czuję, że jest już tego wszystkiego za dużo. Kocham mała nad życie, ale czuję się jak najgorsza matka świata, że nie potrafię zacisnąć zębów i jechać dalej tylko desperacko myślę jak wyjść z tego nieustannego trybu czuwania chociaż na godzinę. No i wiem, że to jest coś co trzeba przetrwać, że rodzicielstwo takie jest, że małe dzieci mały kłopot itp, ale po prostu dziś chyba już mi się te emocje przelały. Na co dzień staram się to ogarniać, ale dziś już pękłam :/

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z bardziej optymistycznych tematów to też bym chętnie zobaczyła zdjęcia z chrzcin, ale się nie pcham, bo domyślam się, że to dla starej gwardii forumowiczek więc napiszę tylko, że jestem przekonana, że wyglądaliście cudownie, instagramowo i świetnie się bawiliście ❤️

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu jak mnie boli sprzedawanie /oddawanie rzeczy po dzieciach. Niby chce sie pozbyć bo zajmują miejsce ale ten ból mijającego czasu....I ta świadomość ,ze juz nigdy nie będę miec noworodka i malutkiego dziecka🥲To najpiękniejszy okres kurde

Ja ostatnio wyprzedałam ubranka po mojej,ale tak dosłownie za grosze bo nie chciałam żeby mi to zalegało.
    Jak pakowałam do wysyłki to płakałam i żałowałam że sprzedałam 🫣
    Dalej żałuje 😅 Ale trzymać tego nie chce... Jak wysłałam paczki to znalazłam profil gdzie babeczka z ubranek szyje pamiatkowe misie- i znowu sie poplakalam że sprzedałam a nie zrobiłam takiego misia. Ale z tego co nosi teraz na pewno zrobię

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale faktycznie ja dopiero teraz odczuwam to słodko - gorzkie uczucie związane z macierzyństwem i rośnięciem naszych maluchów 🥲 Teraz żałuję, że nie spędziłam z nią więcej czasu w okresie noworodkowym na takich leniwych przytulasach i że nie dałam sobie na luz tylko biegałam jak kot z pęcherzem próbując udowodnić wszystkim, że ogarniam jak gdyby nigdy nic. Szczególnie, że nie wykluczamy, że to nasze jedyne dziecko więc teraz to już w ogóle chłonę każdą chwilę ze zdwojoną siłą. Ale mam wrażenie, że ona też przestaje dość szybko być takim dzidziusiem. Ona już staje, widzę, że kombinuje jakby się tu złapać żeby pójść przy meblach. Przeleciał mi ten okres dzidziusiowy przez palce 🤧

Wysłany: 22 lutego, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi na netwowe wieczory doby jest spacer. Nawet po ciemku. Oczywiście z przyczyną awantur czyli dzieckiem

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi a Twój mąż może dałby radę wziąć chociaż ze 2-3dni urlopu i być z Wami przez ten czas w 100%? Potrzebujesz chwili wytchnienia i to nie jest nic złego ani dziwnego.
    A tip ze spacerem od Karoli też polecam o ile mała nie zrobi Ci awantury w wózku.

Ja twardo wszystko zostawiam i układam na strychu. Nawet pakując te mini ciuszki do kartonów mam łzy w oczach. To bobo było takie malusie, że zaczynaliśmy od rozmiaru 50 🥹

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka maz nie ma możliwości wzięcia urlopu za bardzo. Trzymamy te dni na dziecko na awaryjne sytuacje. Z resztą mój mąż to i tak mam wrażenie, że jest tym rodzicem opcjonalnym, bo wymawia się zmęczeniem przed/po pracy, a ja niezależnie od wszystkiego muszę sobie jakoś tam poradzić, bo taki mamy podział obowiązków. Z tymi spacerami wszystko fajnie, ale my i tak musimy robić tak minimum z 5 km dziennie, bo ona nie chce spać inaczej na drzemkach w większości przypadków 😅 Więc nie dość, że mi nogi w d włażą to jeszcze jakby mi usnęła wieczorem w wózku to już noc z głowy, bo jak tylko wchodzimy do domu to oczy jak 5 złotych.
    A i margaretka z tym strychem mam to samo. Nic nie wyrzucam. Wysłałam parę moich ulubionych ciuszków noworodkowych do koleżanki, która hobbystycznie zajmuje się szyciem. Powiedziała, że uszyje nam jakiegoś misia z tych skrawków. Mam straszny sentyment do tych ubranek i kilka ulubionych to chyba zostawię na zawsze ❤️

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi nasze sytuacje z opieką nad dzieckiem przez partnerów jest podobna. Jak masz ochote pogadać,pożalić się to napisz do mnie prywatnie. Zawsze to troche razniej 😉

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jak się czujesz dzisiaj?

Blondi ale tak nie może być ze Ty się zakatujesz a on jest zmęczony po pracy... Ty jesteś w pracy 24/7

Myslalam ze sie nie mieścimy w pebblu ale przeżyliśmy podróż 4 godziny w jedną stronę i potem spowrotem. Gnanie do najblizszego mopu z kupą a potem chłodzenie mm w śniegu to była zabawna przygoda.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka dzięki. Pewnie się odezwę ❤️
    Elza właśnie jak po zmianie antybiotyku?
    Tanashi jak młody?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam jak KitKat, że jesteś w pracy 24/dobe, więc argument o zmęczeniu to takie „mój ból jest większy niż twój”. Masz bardzo wymagające dziecko, więc masz prawo czuć się tak jak się czujesz i jeśli Twój mąż nie ma ochoty Cię w tym odciążyć, to pewnien pomyśleć jak w inny sposób dać ci choć kilka h w tygodniu na wyczyszczenie głowy.
    Dzięki, że pytacie, boli jeszcze gardło ale naprawdę jest lepiej. Tylko jestem bez siły kompletnie, poszłam teraz z mala na drzemkę, bo nie miałam siły palcem ruszyć. Ale chyba będę żyć 🙈 Boże gdzie ja to gówno złapałam to nie mam pojęcia. Widać że jestem osłabiona, ostatni raz anginę miałam w gimnazjum 🤡

age.png

Wysłany: 22 lutego, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to ciekawe jak Wasza opieka będzie wyglądać ja wrócisz do pracy. To taki sznur na szyję takie umawianie się.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi u nas akurat dziś względnie dobry dzień się wylosował, dzięki że pytasz. No weekendy zawsze są łatwiejsze bo mąż jest dużo z dzieciakami 😅. Jeżu mnie wkurza czasem samo czytanie o Waszych chłopach, jakbym z nimi żyła to bym im zrobiła tam reżim gorszy niż w Shawshank za to wymigiwanie się od obowiązków xd

Kkk77, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Blondi u nas akurat dziś względnie dobry dzień się wylosował, dzięki że pytasz. No weekendy zawsze są łatwiejsze bo mąż jest dużo z dzieciakami 😅. Jeżu mnie wkurza czasem samo czytanie o Waszych chłopach, jakbym z nimi żyła to bym im zrobiła tam reżim gorszy niż w Shawshank za to wymigiwanie się od obowiązków xd

Ja też 😅
    My mamy taki układ, że choćby się coś staremu waliło i paliło w robocie to 1-2 godziny wieczorem w tygodniu musi się zająć młodym (czas głównie zależny od tego o której nam ostatnia drzemka i sen nocny wypadną). Ja mam wtedy czas na wyciszenie, kąpiel, kolację, pobawienie się z kotem (jestem straszną kociarą 😉) + raz w tygodniu jakiś pilates. No a w weekendy to tak pół na pół w sumie nam wychodzi.

Byliśmy dzisiaj na basenie, młody zachwycony. Cały czas przegadał i się śmiał.

Elza1234, Anabbit, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 22 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez by takie coś nie przeszło . Zabiłabym dziada

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja też 🙈
    To jest nasze wspólne dziecko, które wspólnie chcieliśmy, mężów i tak omija pół rzeczy przez to, że są w pracy. No u mnie mąż naprawdę się spełnia mega jako tata i Wdzięczna jestem, że to tak wygląda fajnie u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 14:19

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też by to nie przeszło, teraz jak młody chory to niemąż też był z nami w domu, bo miał 38,5-39 🫠🫠🫠 więc mieliśmy trochę dom wariatów. Oni zdrowieją, ja się zaczynam sypać że słabo mi na myśl, że pójdzie jutro do pracy, a ja zostanę z samodzielnym odsysaniem nosa, inhalacjami, rzucaniem butelką z mlekiem po wypiciu 50ml, w🐥wianiem się jak chce wstawać z kolan a w 8/10 przypadkach nie umie i z próbami ogarnięcia całego pierdolnika, który aktualnie mamy 🙈
    Ogólnie to bobas ma jakieś combo choroby / aktualizacji / ząbkowania / mobilności. Wywieszam białą flagę xd

Chce sobie zrobić jeszcze kurs (na szczęście w większości jest online) do pracy, żeby częściowo, dorywczo za te parę miesięcy wrócić też do wety, bo mam pewien pomysł, który ma szansę się udać. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie 🫠

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie ze wszystkim co napisałyście wyżej xD u nas jest jak u blackapple, choćby skały sraly, ojciec po pracy przejmuje bąbelka żebym ja mogła posiedzieć w ciszy przez chwilę.

Chciałabym zgłosić oficjalny pierwszy siad na macie z leżenia na brzuchu 😊 w końcu się doczekałam 😂

A co do zdjęć z chrzcin, wrzucę zaraz kilka na grupę, ale nie spodziewajcie się niewiadomo czego xd to po prostu poprawne zdjęcia

Grzegrzula, Blackapple, Katikat, Elza1234, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ