X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja próbuje młodego nauczyć "papa" albo "brawo" ale nie chce skumać o co chodzi xD
    Moja też nie. Śmieje się i ogólnie widzę że wie co to oznacza ale nie powtarza

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi słabo. Współczuję również mężowi. Zastanówcie się może nad panelem ALEX taki z pakietem 297 alergenów. Znajomy zajmujący się gastro dziecięcą twierdzi, że po 6 miesiącu życia jest wiarygodny, szczególnie przy takich poważnych objawach. No ale to trzeba dobrze przemyśleć, bo to droga sprawa.
    U nas maluch robi tylko koci koci i brawo brawo (chyba ogarnia, że jedno i drugie to klaskanie), ale papa nie chce zrobić xd W dodatku w losowych momentach się uśmiecha ze zmrużonymi oczami i śmieje się w taki sposób, że brzmi jakby ten śmiech wymuszała. No jest przesłodka. U nas im dalej w las, tym fajniejszy ten maluch. Zdecydowanie bardziej wolę aktualny etap niż leżącego, nieustannie płaczącego nieporadnego ziemniaka

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła w ta celiakie i zrobila HLA. Twój maz tez moze ją mieć i przekazal małemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 13:03

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka w sumie jak przeczytałam, że wam się zepsuło RD przy intensywnym rozwoju motorycznym to połączyłam kropki. Mała ostatnio zaczęła nam wybrzydzać z jedzeniem, a wcześniej jadła wszystko bardzo chętnie i w sumie wychodzi na to, że to chyba powszechne u maluchów, bo zaczęła tak gardzić wszystkim odkąd zaczęła stawać i poważnie czworakować. Wasze dzieciaki też tak mają? To się kiedyś odwraca? Bo na razie młodzież żyje na rosole i kaszkach z różdżką smaku xd

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że to normalny etap, że jak coś dzieci się nowego uczą no jedzenie schodzi na boczny plan

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Margaretka w sumie jak przeczytałam, że wam się zepsuło RD przy intensywnym rozwoju motorycznym to połączyłam kropki. Mała ostatnio zaczęła nam wybrzydzać z jedzeniem, a wcześniej jadła wszystko bardzo chętnie i w sumie wychodzi na to, że to chyba powszechne u maluchów, bo zaczęła tak gardzić wszystkim odkąd zaczęła stawać i poważnie czworakować. Wasze dzieciaki też tak mają? To się kiedyś odwraca? Bo na razie młodzież żyje na rosole i kaszkach z różdżką smaku xd

Kurde może rzeczywiście, jakoś mój mózg nie połączył tych kropek 🫣 a młody chciałby mieć dietę jak Małysz bułka z bananem xd

Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko banana nie chce, wszystko pozostałe co mu daje to wcina, a ogarnął w krótkim czasie siadanie, wstawanie (jak ma się czego pewnie chwycić) i trochę czworaki, chociaż to akurat tylko na macie, po podłodze pełza, więc u nas się akurat nie sprawdza.

Idziemy jutro rano pierwszy raz na basen, mam nadzieję, że jakoś to przeżyjemy 🙈

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tanashi, mój niemąż ma podobny zestaw problemów jelitowych i też wszyscy rozkładają ręce, bo nie potrafią tego ostatecznie zdiagnozować. Endokrynolog to podsumował, że coś autoimmunologicznego, co ciężko złapać w badaniach „bo nie zawsze zimą pada śnieg”. Ja to bym bardziej szła w podłoże nerwowe - co się więcej stresuje tym ma gorzej.

Kurde to może u nas to odrzucenie mleka też przez rozwój motoryczny, to co gość dzisiaj wyprawia to masakra, miałam już zawał 2137 razy. Wspina się po szafkach, krzesłach, uchwytach do szuflad, nawet o psa się podpierał. Ona biedna stała z taką miną CO JA MAM ZROBIĆ i na szczęście zadziałało żelazne „zostań i się nie ruszaj” zanim podeszłam i się nie przewrócił 🙈jakim cudem nie umiejąc czworakować i siadać, próbuję wstawać 🙈

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam czy w tym tygodniu w ogole moalam czas by tu zajrzeć.

Skoro juz poruszyliście temat rozwoju motorycznego bobasów.
    Jak je ogarniacie do przewijania? Moj to fiolki juz w każdą stronę robi ze pampersa założyć to cud.
    A kładzenie dziecka na drzemke? To przy próbie położenia do łóżeczka to on juz siedzi albo przewraca sie na brzuch, wstaje, kuca, ściąga rzeczy z komody które dosiegnie... robi wszystko co możliwe ale położyć sie spac to nie ma szans.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkładam na drzemkę do łóżeczka jak już tak mu 'leci' oko, wcześniej chodzę, bujam i śpiewam, no ale ja mam łatwiej, bo on waży dopiero 7 kilo z małym hakiem.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Nie pamiętam czy w tym tygodniu w ogole moalam czas by tu zajrzeć.

Skoro juz poruszyliście temat rozwoju motorycznego bobasów.
    Jak je ogarniacie do przewijania? Moj to fiolki juz w każdą stronę robi ze pampersa założyć to cud.
    A kładzenie dziecka na drzemke? To przy próbie położenia do łóżeczka to on juz siedzi albo przewraca sie na brzuch, wstaje, kuca, ściąga rzeczy z komody które dosiegnie... robi wszystko co możliwe ale położyć sie spac to nie ma szans.
    Pacyfikuje siłą albo zakładam pantsy na stojąco. U nas zmiana pieluchy to krzyk jakbym ją biła albo i gorzej 🥲 W kwestii drzemek i kładzenia spać to nawet się nie wypowiadam. Ja na nocny sen muszę swojej lekko przyblokować nogi swoją ręką, bo inaczej nimi rzuca i się wybudza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 14:33

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to widzę pierwszą zaletę leniwego dziecka xd ja moja przewijam totalnie bez problemu, wciąż na przewijaku na komodzie.
    Ona jest taka leniwa buła, że wystarczy dać jej gaziki w dłonie i się nimi bawi, a ja na luzie zmieniam pampersa 😅 czasem od wielkiego dzwonu przy zapinaniu body się odwróci na brzuch, ale to też żaden problem na ten moment. Ciekawe czy jej tak już zostanie 😄

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit powiem ci że chyba różnie to bywa, bo niby moja mała jest mobilna już, ale ja ją spokojnie przewijam i np śpi też spokojnie, nie wędruje mi po łóżku :)
    Wg byłam dzisiaj na świątecznej pomocy z tym gardłem, bo mam ropny nalot już po drugiej stronie 🤡 zmienił mi lekarz z penicylinę na klindamycyne
    Już dzisiaj z bólu nie mogłam mówić

age.png

Wysłany: 21 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Anabbit powiem ci że chyba różnie to bywa, bo niby moja mała jest mobilna już, ale ja ją spokojnie przewijam i np śpi też spokojnie, nie wędruje mi po łóżku :)
    Wg byłam dzisiaj na świątecznej pomocy z tym gardłem, bo mam ropny nalot już po drugiej stronie 🤡 zmienił mi lekarz z penicylinę na klindamycyne
    Już dzisiaj z bólu nie mogłam mówić
    O kurde. Ciekawe jak na to zareagujesz. Trzymam kciuki

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    O kurde. Ciekawe jak na to zareagujesz. Trzymam kciuki
    Oby dobrze
    Brałam ja w kroplówce z metronidazolem jak leżałam wtedy z gorączka połogową, pamiętam to jak dziś
    Mam jeszcze pastylki na ból gardła z lidokainą i jest lepiej na jakąś godzinę jak ją wezmę.
    Ale no gówno straszne, naprawdę. Dobrze że chociaż gorączka odpuściła.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to Cie poskładało 😓 oby zmiana antybiotyku szybko pomogła!

U nas jeszcze się uda go zająć jak trzeba zmie i pieluchę, ogólnie tego nie lubi więc zazwyczaj i tak płacze i wtedy mu nie w głowie wygibasy za bardzo.

Szukam jakiegoś fajnego kombinezonu wiosennego na nasz wyjazd. Tak żeby coś mieć dla tego bobasa. W dzień ciepło powinno być, ale wiadomo wieczory jednak chłodne pewnie będą. Macie coś do polecenia żeby upolować na vinted?

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ale lipa. Zdrowia 🫂

Anabbit widziałam foteczki z chrzcin 🤭 Piękne!

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Elza ale lipa. Zdrowia 🫂

Dzięki! Nieskromnie przyznam, że jestem w nich zakochana.

Margaretka, ja lubię kombinezony z zyzio i zuzia. Na wiosnę zamierzam znów jej kupić.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 21 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Elza ale lipa. Zdrowia 🫂

Ejj ja tez chce zobaczyć!

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie chciałam wykrakać tej gorszej wersji anginy xd

Popołudniu mnie olśniło i zmniejszyłam mu przepływ w butelce, na 2 przestał się krztusić 🥴 ale i tak jak na niego to jakoś gardzi tym mlekiem, kaszkę, jogurt i obiad zjadł bez problemu, wodę z bidona pił bez problemu, a z mlekiem już cuda odprawialiśmy i więcej go nie wypił niż wypił, no żeby na noc wystarczyło mu 120ml to jakaś rzadkość 🤔

age.png
‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ