CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęście w nieszczęściu że mam ropny nalot tylko na prawym migdałku, ale no i tak się czuję jak kupa
Stresuje się bardzo żebym tylko małej nie zaraziła. Już wczoraj jej nie całowałam ale kurde cholera wie od kiedy zarażam
Dużo zdrowia i dla was. Niech już ta wiosna przyjdzie
-
Właśnie dziś to samo pomyślałam, że no mniej to zaraźliwe jednak niż grypa czy coś innego wirusowego.Karola3xJ:D wrote:Elza ta angina to w sumie najlepsza opcja z tego szerokiego wachlarza chorób😅 Gratuluję dobrego wyboru!
Wg zostawiłam 200 zł w aptece xD nawet antybiotyk był 100% płatny -
Czy olałam wczoraj pierwszy raz posprzątanie po spaghetti, że zrobię to jutro z rana i jest awaria że nie ma wody w kranie w całym Wrocławiu i nie pamiętam kiedy ostatnio była podobna awaria tej skali, a oczywiście później przychodzą goście? Być może. Dobrze, że zdążyłam zmyć jogurt z dziecka po śniadaniu
-
Poszłam do neuroga po leki na tą neuralgię a tej zasraniec nie dał mi leków bo kp. Cały świat zażywa te psychotropy przy kp i jest okej ale mi akurat nie zapisze bo nie wolno. Ja jebie co za lekarz. Pozostaje mi odrąbać sobie głowę, bo ten ból doprowadza do obłędu
-
Mi się udało urwać do chirurga i na basen. Nawet nie jest źle z nogą aż tak. I kolejny raz Maluszek jest ok z tym, że wyszłam,a dodam, że przed moim wyjściem spala zawrotne 20 min drzemki, właśnie dosypia
Za to zrobiłam zakupy różnych rzeczy dla Małej, paczka git, w środku brak połowy rzeczy...dpd i notino zadowoleni z siebie. Od dziś filmuje rozpakowywanie paczek..serio płacić za coś co zostało pewnie ukradzione.. no super sprawa:/ polecam Wam też uważać
Elza zdrówka. Może się nie zarazi. My chorzy, a Dziecko w ogóle nic nie złapało także da się i przesyłam energię zdrowych bobasów 😆23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Dzięki za info, wzięłam 8 puszek, żeby chociaż mu nie zmieniać na ten kendamil jak robi teraz brzydkie kupy 🫠
Karola, u mnie samo hasło angina wywołuje dreszcze, bo prawie przez nią wylądowałam w szpitalu jak byłam w gimnazjum 🙈 3 antybiotyki mi nie działały, ja już nie mogłam praktycznie jeść, bo migdałki z ropą na całe gardło, chcieli dawać już antybiotyki dożylnie 🫠 ostatecznie któryś zadziałał, ale od tego czasu jak tylko poczuje że mnie boli migdałek któryś to zalewam je wszystkimi możliwymi lekami do gardła 🤣
Laura pocieszające z tą kupą, bo dzisiejsza to była tak wielka, że ledwo pampersik wytrzymał, bo była już na plecach. Na szczęście dopiero 1, a już 14:30 -
Dziewczyny dużo zdrówka dla wszystkich!
Jeszcze miesiąc do wiosny i potem to z górki.
Żeby nie było kolorowo to do nas powróciły tematy około alergiczne. Młody ostatnio jak ćwiczył nowe umiejętności, czy się czymś ekscytował to nie mógł jakby złapać oddechu. Nagrałam to i byliśmy z tym u pediatry, stwierdziła stridor i że to jest na tle alergicznym, bo w morfologi nadal podwyższone te parametry odpowiedzialne za alergie. No i teraz nie wiadomo czy coś wziewnego go zaczęło uczulać, czy moje wprowadzanie mleka do diety od miesiąca. A już myślałam, że będzie lepiej i cofamy się z tych alergi pokarmowych, bo brzuszkowo i skórnie zero reakcji po kolejnych etapach drabiny mlecznej. -
Coś tu dość cicho dzisiaj.
My mieliśmy cięzki dzionek, o 4.00 młodemu wyskoczyła temperatura poszczepienna, także godzinkę nie spaliśmy zanim spadło po paracetamolu, potem się obudził przed 7.00, bo się przesikał a jak poszliśmy na drugą drzemkę to go musiałam wybudzić po godzinie na kolejną dawkę, bo akurat było 6 godzin od podania paracetamolu i mu skoczyło aż do 38.9. No i pół dnia oczywiście na mnie, bo taki biedny był i tylko chciał się przytulać.
Po południu pospał aż 3 godzinh (na mnie lub obok mnie) i już humor lepszy i bez gorączki.
-
Ja sie sie jakoś pozbierałam i poszlam na trening ale teraz żałuję. Mam leki, więc rozgrzałam sie w wannie i łykam tabsy. Nie polecam tego bólu.
Zauważyłam wieczorem, że małej idą górne dwójki. Ciekawe bo nie ma górnych jedynek. Będzie wyglądała jak zakapior😅 -
Współczuję Wam tych wszystkich chorób. Nie wiem jakim cudem my po tych chrzcinach przy -20 stopniach i potem osiemnastce się uchowaliśmy bez kataru nawet.
Chciałabym się pochwalić iż ruszyłam dziś dupe po 8 miesiącach i poszłam na pierwszy trening po porodzie. Padło na TBC i kurde jestem zdziwiona, ale całkiem nieźle mi szło. Nawet z obciążeniem dawałam radę. Wiadomo, nie idealnie, ale no w nagrodę kupiłam sobie 4move, bo taka ze mnie fit świruska 😂 -
Ale tydzień... dzieciak na wieczór ostatnio jakaś histeria. Wczoraj z tego płaczu aż się zrzygał. Drugi raz w ciągu tygodnia
odrzucił jedzenie w nocy, ale kwika za smoczkiem. Jakiś sfrustrowany ciągle mi się wydaje.
Dodatkowo dziewczyna do której chodzę na rzęsy dostała udaru i jest w śpiączce 😣młodsza ode mnie.
-
Co za pogrom tu w ostatnich dniach 😓
Dużo sił i zdrówka dla nas!
Elza myślałam że po antybiotyku szybko puści ból gardła
Tanashi znam ten ból gryzienia i współczuję.
Karola no właśnie jakbyś powiedziała, że dasz mm to może byś dostała leki skoro wiesz, że są bezpieczne. Czasem mam wrażenie, że lekarze nie mają zbytniej wiedzy o tym co można podczas kp. -
Noo zdrówka. Ja ostatnio potrzebowałam drzemki a mlody ani drgną żadnego spania nie było..Elza1234 wrote:Trochę puściło już gardło, ale mam popuchnięte migdałki, bo na uszy gorzej słyszę
Koszmar chorować przy dziecku jak nie ma możliwości odpocząć