Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ta angina to w sumie najlepsza opcja z tego szerokiego wachlarza chorób😅 Gratuluję dobrego wyboru!

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście w nieszczęściu że mam ropny nalot tylko na prawym migdałku, ale no i tak się czuję jak kupa
    Stresuje się bardzo żebym tylko małej nie zaraziła. Już wczoraj jej nie całowałam ale kurde cholera wie od kiedy zarażam :/
    Dużo zdrowia i dla was. Niech już ta wiosna przyjdzie :(

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza ta angina to w sumie najlepsza opcja z tego szerokiego wachlarza chorób😅 Gratuluję dobrego wyboru!
    Właśnie dziś to samo pomyślałam, że no mniej to zaraźliwe jednak niż grypa czy coś innego wirusowego.
    Wg zostawiłam 200 zł w aptece xD nawet antybiotyk był 100% płatny

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy olałam wczoraj pierwszy raz posprzątanie po spaghetti, że zrobię to jutro z rana i jest awaria że nie ma wody w kranie w całym Wrocławiu i nie pamiętam kiedy ostatnio była podobna awaria tej skali, a oczywiście później przychodzą goście? Być może. Dobrze, że zdążyłam zmyć jogurt z dziecka po śniadaniu

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png

Wysłany: 19 lutego, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do neuroga po leki na tą neuralgię a tej zasraniec nie dał mi leków bo kp. Cały świat zażywa te psychotropy przy kp i jest okej ale mi akurat nie zapisze bo nie wolno. Ja jebie co za lekarz. Pozostaje mi odrąbać sobie głowę, bo ten ból doprowadza do obłędu

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dozie jest nadal Laktowit w normalnej cenie jak coś

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało urwać do chirurga i na basen. Nawet nie jest źle z nogą aż tak. I kolejny raz Maluszek jest ok z tym, że wyszłam,a dodam, że przed moim wyjściem spala zawrotne 20 min drzemki, właśnie dosypia

Za to zrobiłam zakupy różnych rzeczy dla Małej, paczka git, w środku brak połowy rzeczy...dpd i notino zadowoleni z siebie. Od dziś filmuje rozpakowywanie paczek..serio płacić za coś co zostało pewnie ukradzione.. no super sprawa:/ polecam Wam też uważać

Elza zdrówka. Może się nie zarazi. My chorzy, a Dziecko w ogóle nic nie złapało także da się i przesyłam energię zdrowych bobasów 😆

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, wzięłam 8 puszek, żeby chociaż mu nie zmieniać na ten kendamil jak robi teraz brzydkie kupy 🫠

Karola, u mnie samo hasło angina wywołuje dreszcze, bo prawie przez nią wylądowałam w szpitalu jak byłam w gimnazjum 🙈 3 antybiotyki mi nie działały, ja już nie mogłam praktycznie jeść, bo migdałki z ropą na całe gardło, chcieli dawać już antybiotyki dożylnie 🫠 ostatecznie któryś zadziałał, ale od tego czasu jak tylko poczuje że mnie boli migdałek któryś to zalewam je wszystkimi możliwymi lekami do gardła 🤣

Laura pocieszające z tą kupą, bo dzisiejsza to była tak wielka, że ledwo pampersik wytrzymał, bo była już na plecach. Na szczęście dopiero 1, a już 14:30

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrówka dla wszystkich!
    Jeszcze miesiąc do wiosny i potem to z górki.

Żeby nie było kolorowo to do nas powróciły tematy około alergiczne. Młody ostatnio jak ćwiczył nowe umiejętności, czy się czymś ekscytował to nie mógł jakby złapać oddechu. Nagrałam to i byliśmy z tym u pediatry, stwierdziła stridor i że to jest na tle alergicznym, bo w morfologi nadal podwyższone te parametry odpowiedzialne za alergie. No i teraz nie wiadomo czy coś wziewnego go zaczęło uczulać, czy moje wprowadzanie mleka do diety od miesiąca. A już myślałam, że będzie lepiej i cofamy się z tych alergi pokarmowych, bo brzuszkowo i skórnie zero reakcji po kolejnych etapach drabiny mlecznej.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dość cicho dzisiaj.

My mieliśmy cięzki dzionek, o 4.00 młodemu wyskoczyła temperatura poszczepienna, także godzinkę nie spaliśmy zanim spadło po paracetamolu, potem się obudził przed 7.00, bo się przesikał a jak poszliśmy na drugą drzemkę to go musiałam wybudzić po godzinie na kolejną dawkę, bo akurat było 6 godzin od podania paracetamolu i mu skoczyło aż do 38.9. No i pół dnia oczywiście na mnie, bo taki biedny był i tylko chciał się przytulać.

Po południu pospał aż 3 godzinh (na mnie lub obok mnie) i już humor lepszy i bez gorączki.

age.png

Wysłany: 19 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie sie jakoś pozbierałam i poszlam na trening ale teraz żałuję. Mam leki, więc rozgrzałam sie w wannie i łykam tabsy. Nie polecam tego bólu.

Zauważyłam wieczorem, że małej idą górne dwójki. Ciekawe bo nie ma górnych jedynek. Będzie wyglądała jak zakapior😅

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych wszystkich chorób. Nie wiem jakim cudem my po tych chrzcinach przy -20 stopniach i potem osiemnastce się uchowaliśmy bez kataru nawet.
    Chciałabym się pochwalić iż ruszyłam dziś dupe po 8 miesiącach i poszłam na pierwszy trening po porodzie. Padło na TBC i kurde jestem zdziwiona, ale całkiem nieźle mi szło. Nawet z obciążeniem dawałam radę. Wiadomo, nie idealnie, ale no w nagrodę kupiłam sobie 4move, bo taka ze mnie fit świruska 😂

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jakbys powiedziala ze dasz formułę w takim razie to Ci powinien zapisać przecież.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak gorączka przetyrala, że jestem już bez sił dzisiaj. Dobrze że udało mi się fizjo przełożyć, tak żeby mąż mógł jechać z młodą

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę doslownie pod skórą zęba! Na dole lewa jedynka
    Mam rozwiazanie nocnych płaczków i spania wtulona we mnie przez cala noc
    Boże tak mnie boli gardło że najadłam się dzisiaj 3 gryzaki kanapki 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tydzień... dzieciak na wieczór ostatnio jakaś histeria. Wczoraj z tego płaczu aż się zrzygał. Drugi raz w ciągu tygodnia :/ odrzucił jedzenie w nocy, ale kwika za smoczkiem. Jakiś sfrustrowany ciągle mi się wydaje.

Dodatkowo dziewczyna do której chodzę na rzęsy dostała udaru i jest w śpiączce 😣młodsza ode mnie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka współczuję, ale uwzięły się na Was te alergie:(

U nas wychodzą dwie górne jedynki. Dzisiejsza noc to 100% gryzienia i zero snu. Mój mąż zabrał go i spał z nim na siedząco w drugim pokoju xd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogrom tu w ostatnich dniach 😓

Dużo sił i zdrówka dla nas!

Elza myślałam że po antybiotyku szybko puści ból gardła :(

Tanashi znam ten ból gryzienia i współczuję.

Karola no właśnie jakbyś powiedziała, że dasz mm to może byś dostała leki skoro wiesz, że są bezpieczne. Czasem mam wrażenie, że lekarze nie mają zbytniej wiedzy o tym co można podczas kp.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę puściło już gardło, ale mam popuchnięte migdałki, bo na uszy gorzej słyszę
    Koszmar chorować przy dziecku jak nie ma możliwości odpocząć

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Trochę puściło już gardło, ale mam popuchnięte migdałki, bo na uszy gorzej słyszę
    Koszmar chorować przy dziecku jak nie ma możliwości odpocząć
    Noo zdrówka. Ja ostatnio potrzebowałam drzemki a mlody ani drgną żadnego spania nie było..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2626 2627 2628 2629 2630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ