X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mojemu szczerbatemu dziecku przebiły się dwa zeby. Może dlatego wczoraj wieczorem było taką jęczybułą.
    Może przestraszył się jak mówiliśmy, że sztuczną szczękę mu kupimy 🤔
    Gratulacje zębów!
    To już tylko moja została szczerbatą? 😅

Mnie dziś migdałek nawala prawy i gardło po tej stronie, poza tym nic więcej. Ciekawe jak to się rozwinie

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq gratulacje! 🥳

Dzieciaki bez gorączki, córka się dobrze czuje, młody nadal dużo jęczy, pręży się, płacze i co chwilę chce spać. Ale nie wiem co go boli, kaszlu nie ma, katar też niespecjalny. Może brzuch standardowo.

Ja też bez gorączki, z brzuchem trochę lepiej. Mąż ma gorączkę, ale dopiero wczoraj źle się poczuł, u nas te dwa dni były najgorsze więc pewnie pojutrze mu się polepszy.

Żeby tylko młody przestał choć trochę jęczeć, bo nawet nie mam jak czegoś ogarnąć w chacie do jedzenia 🫩 noszę go od szóstej cały czas

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Tym razem lecimy do Reggio di Calabria dokładnie na 4noce 😀

W tym regionie tropea jest super bazą

Margareetka lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjemy xd

Młody w nocy miał skoki do 40st, ale udawało się zbijać do zawrotnych 37,5-38, zaczął kaszleć, więc wjeżdża nebudose. Kaszel sprzedał też mi 🤡
    Teraz w ciągu dnia ma nieźle, 37,5 to był max, jest zadowolony, uśmiechnięty, bawi się i gada jak najęty, może te przeciwwirusowe zaczęły działać. Zobaczymy jak następna nocka.
    Do kompletu Stary ma 39 xD

Także najlepiej czuję się pies, ja w sumie nienajgorzej, bo mam sam kaszel, test mi też wyszedł ujemny 🫠

Btw bobas obudzony o 23 na leki był w wybornym nastroju i jakby tylko mógł to bawiłby się w najlepsze xD ten najgorszy skok temp miał ok 3 w nocy 😵‍💫

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Gratulacje zębów!

Mnie dziś migdałek nawala prawy i gardło po tej stronie, poza tym nic więcej. Ciekawe jak to się rozwinie

Moja nadal szczerbata i tam nic się nie zapowiada póki co.
    Nineq gratulacje ząbków

Zdrowia wszystkim!

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam zrzucić snieg z dachu na strychu (tzn opukac kijem dach,zeby te nawisy spadły). Otwarłam okno dachowe i prosto na mnie spadł zamarznięty gołąb z przymarznięty do niego jakimś gryzoniem..... Prawie się rzygałam. Nic mnie tak nie brzydzi jak zdechłe zwierzęta. Nic! Własnego psa nie umiałam odstawić do kremacji bo mnie brzydził. Jak mialam 25 lat to prosiłam własnego ojca,zeby zakopał naszą świnkę morską. Takie mam obrzydzenie. A tu prosto na łeb padlina... Fuj.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Karola ty to masz te przygody 🤣🤣🤣🫣

Zdrówka dziewczyny! Oby było tylko lepiej…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Boże 🤢 🤣 🤣

Ja to chyba bym wolała być po bezzębnej stronie, bo u nas już 5 zębów, a ja kp. I tak się ostatnio zastanawiałam czy kiedyś nie skończę z odgryzionym sutkiem. Powiedzcie proszę, że to niemożliwe 🙈

Zdrówka!

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Karola Boże 🤢 🤣 🤣

Ja to chyba bym wolała być po bezzębnej stronie, bo u nas już 5 zębów, a ja kp. I tak się ostatnio zastanawiałam czy kiedyś nie skończę z odgryzionym sutkiem. Powiedzcie proszę, że to niemożliwe 🙈

Zdrówka!

Też się już na tym zastanawiałam a mamy dopiero 3, z czego 2 wyszły dopiero w połowie 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiłam córkę ze wszystkimi 20 zębami i potwierdzam, że nic nie odgryzła 🤣

Karola 🫣🫣😂

Margareetka, Blackapple, Karuzela, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Gratulacje zębów!

Chyba sie łączę w bólu prawej strony bo boli mnie gardło i ucho po prawej stronie. Nie wiem czy to nie neuralgia bardziej niz infekcja. Nawet przełknąć nie jestem w stanie z bólu. Chociaż może mnie przewiało....W pon i wt po treningu wychodziłam zgrzana bez czapki,w samej bluzie i niskich butach. Jakby wiosna była.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bexsero i 2 dawce grypy, młody bardzo emocjonalnie to przeżył, ale ta szczepionka na meningo chyba jest bolesna? Po samej grypie miesiąc temu nawet nie zapłakał.

Pani doktor twierdzi, że tam kolejne żeby się szykują do wychodzenia, my się w domu dopatrzyliśmy tylko, że dolna dwójka się przebija.

Waży 7.025 kg, to nawet ładnie przybrał jak na niego, no ale apetyt ostatnio ma.

Teraz chlop odsypia emocje, ale chyba mu dam na spokojnie pospać i na noc go położę później, akurat to szczepienie nam wypadło w czasie jak zwykle ma 2 drzemkę.

Karola w taki ziąb w samej bluzie 😱

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam przebicie pierwszego zęba 🤣

Albo wszystko na raz albo nic lol

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka, zazdro planów wyjazdowych!

Karola, o fuuu ta akcja z gołębiem... 🤮

Nineq, Kkk gratulacje zębów!

Blackapple, tak, bexsero jest bolesną szczepionką.

Zauważyłam, że od kilku dni mamy krótsze karmienia, coś takiego też jest u Was? Młody się najada w jakieś 4 minuty, wcześniej było 8 min. Częstotliwość karmień podobna. Wczoraj złapał mnie okres, ale to już trzeci i przy poprzednich nie było takiej zmiany 🤔

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Chyba sie łączę w bólu prawej strony bo boli mnie gardło i ucho po prawej stronie. Nie wiem czy to nie neuralgia bardziej niz infekcja. Nawet przełknąć nie jestem w stanie z bólu. Chociaż może mnie przewiało....W pon i wt po treningu wychodziłam zgrzana bez czapki,w samej bluzie i niskich butach. Jakby wiosna była.
    U mnie to na pewno jakiś przeziębienie, bo czuję się rozbita bardzo
    Biorę co 6 h Ibuprom, na noc mam gripex, liczę że mi przejdzie. Nie mam czasu - jak pewnie każda z nas - na chorowanie. Gardło mam dziwne głównie a migdałek to aż widać tak mi wywaliło 🙈

Tak, bexero bardziej boli. U mnie mała jak miała sama grypę podawana to nawet nie jęknęła właśnie.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po bexsero zapłakał i później go bolała ta nóżka w nocy, bo jak się położył na boku w który był szczepiony to się budził. Ale na szczęście gorączki nie było ani nic. Kciuki, żeby u Was też było bez większych nie objawów 🤞

Kkk gratulacje ząbka 😀

Karola no zachowanie jak nastolatki z tym ubiorem 🤣🤣

Szarotka u nas już od dłuższego czasu karmienia są po jakieś 3-5min. Chyba mają większą moc ssącą 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 18:21

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza zdrówka!

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Gratulacje zębów!

My nie mamy nawet cienia zębów jeszcze.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    My nie mamy nawet cienia zębów jeszcze.
    To jak u nas 😅
    Może wyjdą incognito
    Bawi mnie tylko to, że ja byłam z nią na szczepieniu a miała wtedy może 4 miesiące lekarz powiedział że idą i wyjdą do 2 miesięcy a tu kolejne 2 już minęły i cisza

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Margareetka, zazdro planów wyjazdowych!

Karola, o fuuu ta akcja z gołębiem... 🤮

Nineq, Kkk gratulacje zębów!

Blackapple, tak, bexsero jest bolesną szczepionką.

Zauważyłam, że od kilku dni mamy krótsze karmienia, coś takiego też jest u Was? Młody się najada w jakieś 4 minuty, wcześniej było 8 min. Częstotliwość karmień podobna. Wczoraj złapał mnie okres, ale to już trzeci i przy poprzednich nie było takiej zmiany 🤔

U nas podobnie, pare minut i zabawa w głowie nie jedzenie. No chyba że czas drzemki to sie delektuje .

age.png

age.png
‹‹ 2624 2625 2626 2627 2628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ