Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi daj znać jak nocka. Przesyłam dużo sił. Ale Was rozłożyło… :(

Ile posiłków już dajecie bobaskom?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo z nas odpuściło sobie forum przez te reklamy. Póki co jest lepiej więc liczę na to, że tak już zostanie.
    Tanashi współczuję wam bardzo, bardzo, bardzo :(
    U nas weekend słaby, ogólnie ostatnio mamy wszyscy jakiś gorszy czas. Mam nadzieję, że niebawem będzie nieco lepiej. Trzymamy kciuki za wszystkich chorowitkow.
    Gusia, my dajemy trzy, ale ten trzeci nie zawsze jako osobny posiłek tylko czasem dojada obiad. Widzę, że ona potrzebuje zjeść rano i wieczorem, w środku dnia mogłaby odpuścić, ale rano jest głodna i sama się domaga jakiegoś konkretnego śniadania, a na noc po prostu zjada kolację tak na godzinkę/dwie przed snem, potem poprawia mlekiem i spokojniej śpi.

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3x posiłek i 2x mleko. Ostatnie dwie noce nie budzi się na jedzenie i nie wiem czy sam odrzuca czy to jakaś cisza przed burzą.

Ej, ja nie mam problemu z reklamami, a przeglądam przez przeglądarkę.🤔

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o jakich reklamach mówicie. Ja żadnych nie mam. Może na to moje zadupie nawet reklamy nie dochodzą.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas zmiana z łupiny na ten większy fotelik pomogła trochę. Młoda nienawidziła auta, a teraz może nie uwielbia, ale szybciej się uspokaja. W łupinie był dramat. Inna sprawa, że myśmy kupili jakąś łupinę maxi cosi (nie pamiętam modelu) i ona była z tych mniejszych do 74 cm więc musieliśmy szybciej zmienić.
    Blackapple ja też nie chce zapeszać, ale wydaje mi się, że ten regres faktycznie może być spowodowany nabyciem umiejętności siadania. U nas te nocki dalej nie są super luksusowe, ale okres, w którym mała nauczyła się siadać i stawać był chyba najgorszy. Nie spałam miesiąc. Mam nadzieję, że nie wywołam sobie zaraz kolejnego regresu, bo 29 wejdziemy w ósmy miesiąc XD
    Co do absurdów podatkowych w Polsce to ja się nawet nie wypowiadam. Przy obecnym stanie prawnym żeby moje pójście do pracy wyszło nam chociaż na zero to musiałabym zarabiać co najmniej dziesięć tysięcy na rękę. Nie mówiąc o dodatkowych kosztach związanych z jakąś opieką do małej 🙃

Blackapple lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze korzystam przez przeglądarkę i wyskakiwały mi non stop reklamy. W ogóle nie wiem nawet jak wy korzystacie z aplikacji 😅 W ciąży zainstalowałam i nawet chyba coś opłacałam, ale za Chiny nie umiałam tego ogarnąć. Ogólnie technologicznie jestem raczej gdzieś na poziomie swoich dziadków.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nocka ciężka, mały budził się z płaczem co pół h całą noc, temperatura mu rosła po ibuprofenie. Ale na szczęście więcej niż 38 nie miał. No i zwymiotował wczoraj godzinę po tym leku na grypę. Mnie chyba najgorzej wzięło, nie mogę nic jeść drugi dzień bo żołądek mi wykręca, wczoraj też zwymiotowałam. Nawet paracetamolu nie jestem w stanie połknąć 🫠

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    No nocka ciężka, mały budził się z płaczem co pół h całą noc, temperatura mu rosła po ibuprofenie. Ale na szczęście więcej niż 38 nie miał. No i zwymiotował wczoraj godzinę po tym leku na grypę. Mnie chyba najgorzej wzięło, nie mogę nic jeść drugi dzień bo żołądek mi wykręca, wczoraj też zwymiotowałam. Nawet paracetamolu nie jestem w stanie połknąć 🫠
    Czopki weź

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Tanashi.

Ja nie mam aż tyle reklam, ale przeglądam w przeglądarce, nawet nie wiedziałam, że jest apka 😅
    Macie jakiegoś ad blocka zainstalowanego? Wydaje mi się, że może pomóc.

Daje 3 posiłki, ale nawet się już zastanawiałam nad dawaniem 4, bo to jest mały żarłok + lepiej w końcu przybiera odkąd rozszerzamy dietę.

Ile można dawać dziecku jajek tygodniowo? Bo młody wcina aż mu się uszy trzęsą, ale nie wiem czy nie przesadzam z iloscią 🙈 Tak ze 4 nam wychodzą, ale no wiadomo, zawsze trochę rozrzuci.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, jejku współczuję. Dzisiaj druga dawka leków? Trzymam kciuki, żeby po tej dawce już gorączka przeszła

U nas noce są różne. Ale ja bardzie regres odczuwam na drzemkach, bo usypianie małej to jakiś dramat jest okupiony jej walka i płaczem. FOMO jej się włączyło na stałe.

Ja też tylko przez przeglądarkę wchodzę, ale w weekend nie byłam w stanie wyłączać tych filmików. Teraz też się czasem pojawiają.

Ja daje 2 posiłki plus czasem jakiegoś rollsa czy owoc osobno. Ale jeszcze trochę i chyba pomyślę o kolacji.
    Załapała dość szybko picie z bidonu, więc na wyjścia już nie biorę wody w butelce ze smoczkiem. Od ndz już mała czworakuje, ja nie wiem kiedy to się wszystko dzieje. Jakoś też czas przez palce leci 🙈

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączamy do chorujących.
    Młody w nocy miał 38,5, dałam mu paracetamol, wyrzygał całą butelkę mleka, temp spadła do 37,7, dałam mu pół porcji mleka, żeby znowu nie wyrzygał, ale też żeby nie był głodny i zasnął. Rano znowu 38,5. Z testu wyszła grypa A. Teoretycznie mamy wizytę w przychodni na 12:40, ale próbuje ogarnąć wizytę domową. Nasz emerytowany pediatra ma zapalenie oskrzeli, więc dojechało wszystkich.
    Młody prawdopodobnie złapał od taty, kiepsko się czuł pod koniec tygodnia, chociaż w sb test mu wyszedł ujemny.
    Czy dzieciom też można podawać na zmianę paracetamol i ibuprofen?

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można Kkk, niech ktoś jeszcze potwierdzi, ale chyba można robić schemat na zmianę co 4 godziny.
    Trzymam kciuki za kolejnego chorowitka.

Opłacilam właśnie wpisowe do żłobka i dostaliśmy też potwierdzenie adaptacji od 1 lipca, aż mnie lekki stresik obleciał i zaczęłam rozkminiac czy sobie nie dobrać jeszcze tydzień urlopu albo, żeby mąż wykorzystał wtedy tacierzynski 😅

age.png
‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ