Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niewesoło, córką z gorączką, ja z gorączką, młody póki co bez objawów. Mnie się jeszcze zbiera na zapalenie piersi, bo jedna pierś tak napuchła, że już nie chce z niej pić 😬 muszę wysłać męża po lecytynę, może laktatorem zejdzie

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas niewesoło, córką z gorączką, ja z gorączką, młody póki co bez objawów. Mnie się jeszcze zbiera na zapalenie piersi, bo jedna pierś tak napuchła, że już nie chce z niej pić 😬 muszę wysłać męża po lecytynę, może laktatorem zejdzie
    Jak sie karmi to wiecznie na infekcję nachodzi cycek mam wrażenie.

Ja chyba juz jestem zdesperowana ,żeby małą wsadzić w kolejny fotelik. Ja juz tego darcia sie nie jestem w stanie znieść. woże ją w body i rajstopach,bez czapki nawet ,bo jak sie drze 40 minut to jest aż mokra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 09:17

event.png

Wysłany: 16 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel alert
    https://www.vinted.pl/items/8185937523-kurtka-engel-zapinana-na-guziki-r-7480

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grypa typu A 🫠ale młody na szczęście na świeżo wyszczepiony, to może go nie weźmie w ogóle.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, współczuję, zdrówka dla Was.

Mój młody jakieś podrażnione pachwiny ma - albo obcierają go pantsy albo za dużo się rusza i dlatego albo nie wiem. Płacze jak się go dotknie😒nie wiem czy nie wrócić do pieluch i zobaczyć czy pomogło.

Tak a propos tej ulgi. 92,69 zł za miesiąc, w ktorym sprawowało się opiekę - u większości wyjdzie 7x92,69.
    Przy jednym jest limit: 112 000 zł rocznego dochodu dla osób w małżeństwie, 112 000 zł rocznego dochodu dla samotnie wychowujących, 56 000 zł rocznego dochodu dla osób bez małżeństwa. A na drugie i kolejne limitów brak.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuściłam sobie forum w weekend, bo nie byłam w stanie przebrnąć przez tę reklamy, które tu wyskakują.

Karola - zawsze możesz spróbować czy to kwestia fotelika czy ta jazda tyłem ja tak denerwuje.

Tanashi, współczuję.. dobijaj się do przychodni, to wam dadzą leki i szybciej ta gorączka minie

Nineq - szkoda że to jest 112 tys na całe małżeństwo. Także jak zawsze guzik dostanę…

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, niestety, to jest słabe. Powinni podwyższyć te progi, bo to raczej nieduży problem w małżeństwie, żeby łącznie mieć 112k.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 16 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mnie tez cale życie wszystko omija. Za bogata ale za biedna.

Czy jazda tyłem ja denerwuje to nie sprawdzę jeszcze długo.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi współczuję, mam nadzieję, że młodego nie weźmie.

Nie chce zapeszać, ale czy to możliwe, że nam się już kończy ten regres snu 8-miesiąca? Zakładam, że ten 8 miesiąc to chyba umowny a bardziej się to wiąże z umiejętnością siadania?
    Od kilku dni jest bardzo luksusowo w nocy, 2 pobudki z czego pierwsza jeszcze zanim ja się położę, więc w sumie tylko raz się budzę na karmienie, do tego wczoraj i dzisiaj bardzo łatwo idzie na drzemki.

Ale żeby nie było aż tak kolorowo to jak tylko go zapisałam na ten basen to coś zaczął marudzić na kąpiele 😅
    W niedziele idziemy pierwszy raz i ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na Kraula na Żabińcu, był większy wybór terminów. Ktoś tu chyba pisał o tym basenie?

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Tanashi, współczuję, zdrówka dla Was.

Mój młody jakieś podrażnione pachwiny ma - albo obcierają go pantsy albo za dużo się rusza i dlatego albo nie wiem. Płacze jak się go dotknie😒nie wiem czy nie wrócić do pieluch i zobaczyć czy pomogło.

Tak a propos tej ulgi. 92,69 zł za miesiąc, w ktorym sprawowało się opiekę - u większości wyjdzie 7x92,69.
    Przy jednym jest limit: 112 000 zł rocznego dochodu dla osób w małżeństwie, 112 000 zł rocznego dochodu dla samotnie wychowujących, 56 000 zł rocznego dochodu dla osób bez małżeństwa. A na drugie i kolejne limitów brak.

Tak. To juz doczytałam.
    Tylko pytanie czy jesli mamy firme na ryczalcie to dochody z niej nie wliczaja sie w limit roczny?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ta grypa szaleje zdrówka..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dopadło malucha :( ma 37.7, biedny się przelewa przez ręce, co chwilę zasypia i woła tak żałośnie mama :( mąż jest z córką u lekarza, więc mam nadzieję że wdrożymy dziś leczenie. Ona biedna też tylko leży bez siły :(

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Tak. To juz doczytałam.
    Tylko pytanie czy jesli mamy firme na ryczalcie to dochody z niej nie wliczaja sie w limit roczny?
    Mając firmę na ryczałcie nie możesz skorzystać z ulgi prorodzinnej. Chyba że posiadasz inne źródło dochodu, które rozliczasz pit-37 lub pit-36. Jeśli np. Twój mąż prowadzi firmę na ryczałcie, a Ty nie to Ty rozliczasz.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mając firmę na ryczałcie nie możesz skorzystać z ulgi prorodzinnej. Chyba że posiadasz inne źródło dochodu, które rozliczasz pit-37 lub pit-36. Jeśli np. Twój mąż prowadzi firmę na ryczałcie, a Ty nie to Ty rozliczasz.
    Dokładnie tak. Mąż ma firme a ja mam pity z zusu w tym roku i ze swojej pracy wiec sie oddzielnie rozliczamy.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręki sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że nawet rozliczając się oddzielnie, dochody małżeństwa się sumują żeby sprawdzić czy można skorzystać z ulgi. Także twój dochód + jego przychód z działalności.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ręki sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że nawet rozliczając się oddzielnie, dochody małżeństwa się sumują żeby sprawdzić czy można skorzystać z ulgi. Także twój dochód + jego przychód z działalności.
    Nie. Będąc na ryczałcie i mając uop możesz tylko odliczyć z upo. A będąc tylko na ryczałcie nie możesz. Chyba, że masz firmę, która zajmuje się wynajmem itd., to mozna, ale nie wglebialam się w temat.
    Maja moze sama sie rozliczyć z ulgą jak jej przysługuje, a mąż osobno. Nie ma znaczenia fakt, że w małżeństwie dochody sie sumują. Jakby obydwoje mieli uop to tak, a jeśli są dwie formy opodatkowania to nie.

Wiem, że ryczałtowcy pisali nawet do MF o nieprawidłowości, ale nic nie zadziałało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 16:01

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie. Będąc na ryczałcie i mając uop możesz tylko odliczyć z upo. A będąc tylko na ryczałcie nie możesz. Chyba, że masz firmę, która zajmuje się wynajmem itd., to mozna, ale nie wglebialam się w temat.
    Maja moze sama sie rozliczyć z ulgą jak jej przysługuje, a mąż osobno. Nie ma znaczenia fakt, że w małżeństwie dochody sie sumują. Jakby obydwoje mieli uop to tak, a jeśli są dwie formy opodatkowania to nie.

Wiem, że ryczałtowcy pisali nawet do MF o nieprawidłowości, ale nic nie zadziałało.

O, to ciekawe. Piękne państwo z dykty xD wystarczy żonę zatrudnić gdzies na UOP i mając w chuj hajsu z racji prowadzenia firmy odliczać sobie ulgę, a wystarczy że dwie osoby pracują na UOP i zarabiają lekko ponad najniższą krajowa i już im się nic nie należy. Wspaniale

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    O, to ciekawe. Piękne państwo z dykty xD wystarczy żonę zatrudnić gdzies na UOP i mając w chuj hajsu z racji prowadzenia firmy odliczać sobie ulgę, a wystarczy że dwie osoby pracują na UOP i zarabiają lekko ponad najniższą krajowa i już im się nic nie należy. Wspaniale
    Ta, znam to od siebie z pracy. Miliony na kontach, żony na uop. A zwykły człowiek czasem kombinuje co odliczyć, żeby podatek płacić niższy.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ta, znam to od siebie z pracy. Miliony na kontach, żony na uop. A zwykły człowiek czasem kombinuje co odliczyć, żeby podatek płacić niższy.

No ja akurat jestem w tej grupie, gdzie mąż na ryczałcie a ja UOP, więc gdybym zarabiała mniej to bym mogła skorzystać z ulgi, gdy sumarycznie mamy zdecydowanie większy dochód niż te 112k. Nawet bym na to nie wpadła. Serio no cyrk.
    I weź tu pracuj uczciwie i się nie czuj poszkodowanym, gdy zakładam że jest masa małżeństw która lekko przekracza ten próg i już im się żadna ulga nie należy, a pan przedsiębiorca 20k+ miesięcznie i żona z ulgi korzysta 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    No ja akurat jestem w tej grupie, gdzie mąż na ryczałcie a ja UOP, więc gdybym zarabiała mniej to bym mogła skorzystać z ulgi, gdy sumarycznie mamy zdecydowanie większy dochód niż te 112k. Nawet bym na to nie wpadła. Serio no cyrk.
    I weź tu pracuj uczciwie i się nie czuj poszkodowanym, gdy zakładam że jest masa małżeństw która lekko przekracza ten próg i już im się żadna ulga nie należy, a pan przedsiębiorca 20k+ miesięcznie i żona z ulgi korzysta 😅
    No właśnie. Ty nawet mając męża na ryczałcie, pracujesz normalnie. A ile jest fikcyjnych stanowisk.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ