X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy miał jakieś oznaki przebijania sie, bo i tak ma podwyższoną temperaturę 🙈 ogólnie między 12 a 18 miał idealnie 36,6, dopiero teraz miał powtórkę ibuprofenu, bo miał 38,3.

Z kiepskich info to zrobił 2 brzydkie kupy, zielone (chociaż to chyba przez żelazo w laktowicie ma taki kolor) ale też wodniste 🥴

A tyle z tego laktowitu, że stoi nam już na półce kendamil, bo laktowitu nigdzie nie ma, zostały nam 2 małe puszki. Na stronie producenta jest ograniczenie ilości zamówień, mi się ta strona nawet nie otwiera 😒 mam już dosyć tych mlek wszystkich.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk ja mam jeszcze parę puszek zapasu ale jak tak dalej pójdzie z tym laktowitem to też przejdę na kendamill (z nim nie ma problemu z dostępnością ?)
    Mnie już nawet nie bawi to co się z tym laktowitem dzieje

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, u mojego nie było gorączki. Nawet nie wiemy czy stękanie wczoraj było od zębów, bo dziś to samo robił. Także raczej bezobjawowo wyszło.

Laktowit, Kendamill, Mamilac - najpopularniejsze obecnie mleka więc cała trójca może mieć problemy z dostępnością albo cenami w kosmos.

Dopóki mam partie Bebilonu dobre to nie zmieniam. Mam nadzieję dociągnąć na nim do końca picia MM. A fajnie młody ostatnio pije 2x210ml. Trzy noce bez jedzenia ciągnie... jak tak mu dobrze idzie to mam nadzieję, że ogarnął, że w nocy się nie je. Bo już mnie stresowało jak go około roku odstawiać 🙈

Jezu, Karola, poleciałabym się wykąpać z obrzydzenia😣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko chyba kendamill łatwiej dostać niż laktowit i mamilac 🥲

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mimo wszystko chyba kendamill łatwiej dostać niż laktowit i mamilac 🥲
    Też mi się tak wydaje
    Dzisiaj rzucili jakąś partię „ochłapów” na doz czy dr Maxa to puszka prawie 20 zł droższa niż wcześniej..

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chciałam małej zamówić laktowit 2 i jak zobaczyłam dostępność i ceny to się złapałam za głowę
    W ogóle oni wrzucili info,że będą dodawać to ARA tylko z innego źródła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:35

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja dzisiaj chciałam małej zamówić laktowit 2 i jak zobaczyłam dostępność i ceny to się złapałam za głowę
    W ogóle oni wrzucili info,że będą dodawać to ARA tylko z innego źródła....
    Wiem, widziałam to też
    Mam jeszcze z 10 puszek, liczę że jak będę musiała zamawiać to się to jakoś uspokoi już. Z drugiej str wtedy już na pewno będzie tylko ta partia z ara

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiem, widziałam to też
    Mam jeszcze z 10 puszek, liczę że jak będę musiała zamawiać to się to jakoś uspokoi już. Z drugiej str wtedy już na pewno będzie tylko ta partia z ara
    Coś mi sie wydaje ,że polecą po jakości . Zwęszyli kasę i już zmieniają formułę na gównianą

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, młody po nim praktycznie w ogóle nie ulewał, a tak to po każdym cośtam mu poleciało. Nie pamiętam jak było z kendamilem, bo dostawał go jak był malutki. Trochę sobie zatoczymy koło z tymi mlekami. A teraz jak jest chory to mu ogólnie więcej daje, żeby pił po prostu, bo w nocy to się strasznie pocił biedny przez te gorączki, więc te resztki laktowitu znikną nam pewnie do końca tygodnia 😒

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do Przychodni, bo w nocy to miałam jakiś ogień piekielny w gardle, nie mogłam spać przez to, a akurat młoda dzisiaj tak spokojnie spała 🙈 wolę żeby mi obejrzała to gardło bo znając życie najgorzej będzie w sb jak tylko będzie świąteczna pomoc xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angina 🤡

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że poszłaś Elza. Po antybiotyku powinnaś raczej szybko stanąć na nogi 🤞 zdrówka!
    Kciuki, żeby mała się nie zaraziła.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też zmiotło chorobowo wszystkich po kolei. W końcu wychodzimy na prostą, jedynie młodemu odciągam katar i jak mnie widzi to przez to płacze 🫣

Zdrówka dla chorowitków 🥰
    Zaczęło mnie martwić rozszerzanie diety… młody na cokolwiek wytyka język i pluje. Mam nadzieję, że jak minie katar to wrócimy do normy

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza współczuję:/ też miałam anginę dwa lata temu o tej porze i jeżu, nie mogłam przełykać z bólu. Okropna choroba :/

Laura u nas też lipa straszna z tym rd. Młody nadal zjada 1-2 łyżeczki i to jak dobrze pójdzie. Jak wyzdrowieje to pójdziemy do neurologopedy bo już mi ręce z tym wszystkim opadają ostatnio 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 09:41

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dobrze, że poszłaś Elza. Po antybiotyku powinnaś raczej szybko stanąć na nogi 🤞 zdrówka!
    Kciuki, żeby mała się nie zaraziła.
    Już połknęłam 1 dawkę
    Ja też liczę że jej nie zaraziłam :(

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dorwać jedną puszkę laktowitu bo chciałam zrobić prowokację zejścia z pepti syneo. Niby ma się rozluźnić z dostępnością w końcu. Na doz widzę od rana wrzucili i jeszcze jest dostępne jakby co

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza współczuję:/ też miałam anginę dwa lata temu o tej porze i jeżu, nie mogłam przełykać z bólu. Okropna choroba :/

Laura u nas też lipa straszna z tym rd. Młody nadal zjada 1-2 łyżeczki i to jak dobrze pójdzie. Jak wyzdrowieje to pójdziemy do neurologopedy bo już mi ręce z tym wszystkim opadają ostatnio 🥲

Ooo to u nas to samo… miejmy nadzieję, że to przez chorobę i się rozkręci :/ a jak nie to też się wybiorę
    A Ty jak się czujesz? Jesteś w stanie już coś zjeść?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza zdrówka, współczuję anginy ;/

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy miał jakieś oznaki przebijania sie, bo i tak ma podwyższoną temperaturę 🙈 ogólnie między 12 a 18 miał idealnie 36,6, dopiero teraz miał powtórkę ibuprofenu, bo miał 38,3.

Z kiepskich info to zrobił 2 brzydkie kupy, zielone (chociaż to chyba przez żelazo w laktowicie ma taki kolor) ale też wodniste 🥴

A tyle z tego laktowitu, że stoi nam już na półce kendamil, bo laktowitu nigdzie nie ma, zostały nam 2 małe puszki. Na stronie producenta jest ograniczenie ilości zamówień, mi się ta strona nawet nie otwiera 😒 mam już dosyć tych mlek wszystkich.

Na pocieszenie z tymi kupami, u nas też były dwie wodniste przez chorobę i dzisiaj już wraca do normy 🙏

Kkk77 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ooo to u nas to samo… miejmy nadzieję, że to przez chorobę i się rozkręci :/ a jak nie to też się wybiorę
    A Ty jak się czujesz? Jesteś w stanie już coś zjeść?

Tak, już z żołądkiem ok, został mi tylko duszący kaszel i katar, więc mogło być gorzej 😅.

age.png
‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ