Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy miał jakieś oznaki przebijania sie, bo i tak ma podwyższoną temperaturę 🙈 ogólnie między 12 a 18 miał idealnie 36,6, dopiero teraz miał powtórkę ibuprofenu, bo miał 38,3.

Z kiepskich info to zrobił 2 brzydkie kupy, zielone (chociaż to chyba przez żelazo w laktowicie ma taki kolor) ale też wodniste 🥴

A tyle z tego laktowitu, że stoi nam już na półce kendamil, bo laktowitu nigdzie nie ma, zostały nam 2 małe puszki. Na stronie producenta jest ograniczenie ilości zamówień, mi się ta strona nawet nie otwiera 😒 mam już dosyć tych mlek wszystkich.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk ja mam jeszcze parę puszek zapasu ale jak tak dalej pójdzie z tym laktowitem to też przejdę na kendamill (z nim nie ma problemu z dostępnością ?)
    Mnie już nawet nie bawi to co się z tym laktowitem dzieje

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, u mojego nie było gorączki. Nawet nie wiemy czy stękanie wczoraj było od zębów, bo dziś to samo robił. Także raczej bezobjawowo wyszło.

Laktowit, Kendamill, Mamilac - najpopularniejsze obecnie mleka więc cała trójca może mieć problemy z dostępnością albo cenami w kosmos.

Dopóki mam partie Bebilonu dobre to nie zmieniam. Mam nadzieję dociągnąć na nim do końca picia MM. A fajnie młody ostatnio pije 2x210ml. Trzy noce bez jedzenia ciągnie... jak tak mu dobrze idzie to mam nadzieję, że ogarnął, że w nocy się nie je. Bo już mnie stresowało jak go około roku odstawiać 🙈

Jezu, Karola, poleciałabym się wykąpać z obrzydzenia😣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko chyba kendamill łatwiej dostać niż laktowit i mamilac 🥲

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mimo wszystko chyba kendamill łatwiej dostać niż laktowit i mamilac 🥲
    Też mi się tak wydaje
    Dzisiaj rzucili jakąś partię „ochłapów” na doz czy dr Maxa to puszka prawie 20 zł droższa niż wcześniej..

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chciałam małej zamówić laktowit 2 i jak zobaczyłam dostępność i ceny to się złapałam za głowę
    W ogóle oni wrzucili info,że będą dodawać to ARA tylko z innego źródła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:35

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja dzisiaj chciałam małej zamówić laktowit 2 i jak zobaczyłam dostępność i ceny to się złapałam za głowę
    W ogóle oni wrzucili info,że będą dodawać to ARA tylko z innego źródła....
    Wiem, widziałam to też
    Mam jeszcze z 10 puszek, liczę że jak będę musiała zamawiać to się to jakoś uspokoi już. Z drugiej str wtedy już na pewno będzie tylko ta partia z ara

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiem, widziałam to też
    Mam jeszcze z 10 puszek, liczę że jak będę musiała zamawiać to się to jakoś uspokoi już. Z drugiej str wtedy już na pewno będzie tylko ta partia z ara
    Coś mi sie wydaje ,że polecą po jakości . Zwęszyli kasę i już zmieniają formułę na gównianą

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, młody po nim praktycznie w ogóle nie ulewał, a tak to po każdym cośtam mu poleciało. Nie pamiętam jak było z kendamilem, bo dostawał go jak był malutki. Trochę sobie zatoczymy koło z tymi mlekami. A teraz jak jest chory to mu ogólnie więcej daje, żeby pił po prostu, bo w nocy to się strasznie pocił biedny przez te gorączki, więc te resztki laktowitu znikną nam pewnie do końca tygodnia 😒

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do Przychodni, bo w nocy to miałam jakiś ogień piekielny w gardle, nie mogłam spać przez to, a akurat młoda dzisiaj tak spokojnie spała 🙈 wolę żeby mi obejrzała to gardło bo znając życie najgorzej będzie w sb jak tylko będzie świąteczna pomoc xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angina 🤡

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że poszłaś Elza. Po antybiotyku powinnaś raczej szybko stanąć na nogi 🤞 zdrówka!
    Kciuki, żeby mała się nie zaraziła.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też zmiotło chorobowo wszystkich po kolei. W końcu wychodzimy na prostą, jedynie młodemu odciągam katar i jak mnie widzi to przez to płacze 🫣

Zdrówka dla chorowitków 🥰
    Zaczęło mnie martwić rozszerzanie diety… młody na cokolwiek wytyka język i pluje. Mam nadzieję, że jak minie katar to wrócimy do normy

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza współczuję:/ też miałam anginę dwa lata temu o tej porze i jeżu, nie mogłam przełykać z bólu. Okropna choroba :/

Laura u nas też lipa straszna z tym rd. Młody nadal zjada 1-2 łyżeczki i to jak dobrze pójdzie. Jak wyzdrowieje to pójdziemy do neurologopedy bo już mi ręce z tym wszystkim opadają ostatnio 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 09:41

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dobrze, że poszłaś Elza. Po antybiotyku powinnaś raczej szybko stanąć na nogi 🤞 zdrówka!
    Kciuki, żeby mała się nie zaraziła.
    Już połknęłam 1 dawkę
    Ja też liczę że jej nie zaraziłam :(

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dorwać jedną puszkę laktowitu bo chciałam zrobić prowokację zejścia z pepti syneo. Niby ma się rozluźnić z dostępnością w końcu. Na doz widzę od rana wrzucili i jeszcze jest dostępne jakby co

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza współczuję:/ też miałam anginę dwa lata temu o tej porze i jeżu, nie mogłam przełykać z bólu. Okropna choroba :/

Laura u nas też lipa straszna z tym rd. Młody nadal zjada 1-2 łyżeczki i to jak dobrze pójdzie. Jak wyzdrowieje to pójdziemy do neurologopedy bo już mi ręce z tym wszystkim opadają ostatnio 🥲

Ooo to u nas to samo… miejmy nadzieję, że to przez chorobę i się rozkręci :/ a jak nie to też się wybiorę
    A Ty jak się czujesz? Jesteś w stanie już coś zjeść?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza zdrówka, współczuję anginy ;/

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy miał jakieś oznaki przebijania sie, bo i tak ma podwyższoną temperaturę 🙈 ogólnie między 12 a 18 miał idealnie 36,6, dopiero teraz miał powtórkę ibuprofenu, bo miał 38,3.

Z kiepskich info to zrobił 2 brzydkie kupy, zielone (chociaż to chyba przez żelazo w laktowicie ma taki kolor) ale też wodniste 🥴

A tyle z tego laktowitu, że stoi nam już na półce kendamil, bo laktowitu nigdzie nie ma, zostały nam 2 małe puszki. Na stronie producenta jest ograniczenie ilości zamówień, mi się ta strona nawet nie otwiera 😒 mam już dosyć tych mlek wszystkich.

Na pocieszenie z tymi kupami, u nas też były dwie wodniste przez chorobę i dzisiaj już wraca do normy 🙏

Kkk77 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ooo to u nas to samo… miejmy nadzieję, że to przez chorobę i się rozkręci :/ a jak nie to też się wybiorę
    A Ty jak się czujesz? Jesteś w stanie już coś zjeść?

Tak, już z żołądkiem ok, został mi tylko duszący kaszel i katar, więc mogło być gorzej 😅.

age.png
‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ