CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o kosmetyki ja też ogólnie ograniczyłam ilość używanych ale głównie ze względu na to, że drażniły mnie wszystkie zapachy. Do wyrzucenia miałam tylko żel do mycia twarzy i jeden krem, reszta jest raczej bezpieczna. Zrezygnowałam jedynie z farbowania włosów, tak na wszelki w, nic się nie stanie jak z odrostem posiedzę jeszcze kilka tygodni 😅
-
Pani Lis! Martwiłam się, że u Ciebie tak długo cisza, cieszę się, że wszystko w porządku
Pani Lis lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️ pięknego dnia !
Ktoś dzisiaj wizytuje ? Trzymam kciuki 💪🏼
Pani Lis no nareszcie ! Tyle razy o Tobie myślałam xD
Super że wszystko ok ❤️
Możemy sobie przybić piątkę , mam ten sam termin porodu z ostatnich dwóch wizyt 😂
Jak zobaczyłam 13..mówię a zerknę w kalendarz jaki to dzień 😂
Ja dzisiaj trochę wcześniej wstałam, jadę zaraz na pobranie krwi do pappy, a poniedziałek prenatalne 😬🫣
Pani Lis lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g
-
Czy dziś ktoś wizytuje i nie wpisalam?🤔Elza chyba.
Jeśli ktoś więcej, powodzenia.
Mówiłam, że mój krwiak szykuje niespodziankę, coś za cicho był 🤡
Ja używam tych samych kosmetyków, nie zmieniałam nic. Chociaż powinnam nad tymi do włosów pomyśleć, bo mam ostatnio suche i źle się układają. -
Plamienie ? 😐Nineq wrote:Czy dziś ktoś wizytuje i nie wpisalam?🤔Elza chyba.
Ja używam tych samych kosmetyków, nie zmieniałam nic. Chociaż powinnam nad tymi do włosów pomyśleć, bo mam ostatnio suche i źle się układają.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Ja używam malo kosmetyków. Retinolu wcale bo wiadomo ze że działa "rakotwórczo" ,serum z vit c rqz na pare dni bo ma mocny zapach. Mam zel pod prysznic z action praktycznie bez zapachu,dezodorant w kremie z isana,balsam do ciala z bielendy prawie bez zapachu,twarz smaruje cerave.I to wszystko.Po męsku
Aaa i jeszcze używam mydła protex pod pachy żeby tego antyperspirantu używać jak najrzadziejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 07:42
-
Niestety tak to będzie, bywają kilkudniowe przerwy od plamienia u znów się coś może pojawić.Nineq wrote:Tak, wczoraj cicho i myślałam, że dal sobie spokój, a tu dziś plamienie. Z drugiej strony to niech się oczyszcza i spada.
Musimy przetrwać 💪❤️
Grunt, że wiemy co się dzieje⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Tak, ja mam dzis wizytęNineq wrote:Czy dziś ktoś wizytuje i nie wpisalam?🤔Elza chyba.
Ja używam tych samych kosmetyków, nie zmieniałam nic. Chociaż powinnam nad tymi do włosów pomyśleć, bo mam ostatnio suche i źle się układają.
-
Ja nic nie zmieniałam, ale mam na co dzień bardzo "dzidziusiowa" pielęgnację. Myję się delikatnym mydłem bezzapachowym, nie maluję się na co dzień, tylko nakładam krem na twarz i wieczorem na noc. Ale nic nie ma intensywnych zapachów więc mi nie przeszkadza

Witam się po tragicznej nocy. Dostałam wieczorem taki ból brzucha, że myślałam, że nie dojdę do łóżka 🫠 nie jechałam na izbę, bo wydaje mi się, że to ból jelit a nie macicy, chociaż na bardzo podobnej wysokości. Ale wczoraj pierwszy raz od dawna zjadłam normalną kolację i chyba mój organizm nie był na to gotowy 🫣 Cały czas mnie boli, ale nie ma żadnego krwawienia ani skurczów, więc chyba zostanę w domu i będę obserwować 🥲 -
Nineq wrote:Tak, wczoraj cicho i myślałam, że dal sobie spokój, a tu dziś plamienie. Z drugiej strony to niech się oczyszcza i spada.
To u mnie plami cały czas 🙈 trochę mnie już to irytuje ale ciągle sobie powtarzam, że się w końcu oczyszcza (OBY!). Najgorsze bóle brzucha - takie jakby okresowe? Właśnie chyba skurczowe, bo zaboli na 20sec i później spokój 🤷🏼♀️💔 Marcysia 21t 👼 -
Jakbym nie wiedziała co to, panika murowana 😁asiun wrote:Niestety tak to będzie, bywają kilkudniowe przerwy od plamienia u znów się coś może pojawić.
Musimy przetrwać 💪❤️
Grunt, że wiemy co się dzieje
Też sobie powtarzam, że się musi oczyścić. Lekarz powiedział, że mój nawet 2 tygodnie 😵💫jak on taki mały był.HejAnku🌸 wrote:To u mnie plami cały czas 🙈 trochę mnie już to irytuje ale ciągle sobie powtarzam, że się w końcu oczyszcza (OBY!). Najgorsze bóle brzucha - takie jakby okresowe? Właśnie chyba skurczowe, bo zaboli na 20sec i później spokój 🤷🏼♀️
Przetrwamy 💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 08:11
-
Ja już też zapisałam się na nifty, miałam konsultacje telefoniczną, z tym, że wybrałam przychodnie jako miejsce pobrania i w środę mam się stawić na 8.30
wybrałam test nifty ze współpracą test dna, robiłam tam swoje badania genetyczne i męża i byliśmy zadowoleni, wszystko sprawnie i szybko 
Dziś zaczynam 13t0d i nie wiem dlaczego od 3 dni poranne mdłości aż do wymiotów, później w ciągu dnia wszystko jest w porządku. Któraś z Was tak miała? :p Do tej pory cały pierwszy trymestr bez objawowy i te wejście w drugi jakoś nienapawa optymizmem 😅Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Bo to chyba niestety nie ma zasady z tym samopoczuciem. U mnie są lepsze i gorsze dni, wymioty i mdłości nigdy nie skończyły mi się w poprzednich ciążach też z początkiem 2 trymestru, tylko raczej bliżej trzeciego 😅 ale wtedy zaczynała się zgaga 🤷♀️
Dziewczyny będzie dobrze z tymi krwiakami. Już tyle przeszłyście ❤️
HejAnku🌸, amoze lubią tę wiadomość
-
Ja odłożyłam tonik i jeden płyn do mycia twarzy. Reszta chyba ok.
Nie maluje się już bo mega mnie uczula wszystko. Nie wiem czy zapachy czy pudry ale nie ryzykuje. I twarz czerwoną miałam i mega katar. -
Pani Lis - jak dobrze Cię widzieć! ❤️ Pamiętam Twój sen o małej dziewczynce, więc w ogóle pięknie się złożyło. Gdy pisałaś o tym, to mój mąż też miał sen, że mieliśmy córeczkę, więc ciekawe jak to się u nas sprawdzi 🙈
Amoze - ja mam ciąże lekko ponad tydzień młodszą i też dopiero od 3 dni tak mnie mocno męczą wymioty, w dodatku też głównie rano… dzisiaj jechałam na pobranie krwi i wymiotowałam w aucie do reklamówki. Jest naprawdę ciężko, bo czuję że się mocno odwadniam, ale gdy tylko się czegoś napiję, to od razu zwracam
amoze, Pani Lis lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Pani Lis - jak dobrze Cię widzieć! ❤️ Pamiętam Twój sen o małej dziewczynce, więc w ogóle pięknie się złożyło. Gdy pisałaś o tym, to mój mąż też miał sen, że mieliśmy córeczkę, więc ciekawe jak to się u nas sprawdzi 🙈
Amoze - ja mam ciąże lekko ponad tydzień młodszą i też dopiero od 3 dni tak mnie mocno męczą wymioty, w dodatku też głównie rano… dzisiaj jechałam na pobranie krwi i wymiotowałam w aucie do reklamówki. Jest naprawdę ciężko, bo czuję że się mocno odwadniam, ale gdy tylko się czegoś napiję, to od razu zwracam
Hmm, to powiem Ci, że nie dobrze. U mnie całe szczęście występuje to tylko po przebudzeniu. A co do wody i innych płynów to staram się pic bardzo dużo, skutkuje to tym, że co chwila chodzę do łazienki, ale przynajmniej wiem, że organizm cały czas tą dawkę wody dostaje.Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025