CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mojej Małej nie mogę w domu upilnowac... Trzeba mieć oczy w plecach;) więc nie wiem co by było w żłobku... dziś pod koniec dnia źle się obróciła i walnęła się w czoło podnóżkiem od krzesełka, aż mi się płakać chce ale nie wiem musiałabym mieć mieszkanie wyłożone poduszkami całe bez mebli chyba, by było okej.
Szukając żłobka to wybrałam taki mega blisko, który może nie ma 50 zajęć, ale ma za to 1 osobę na 5 dzieci, a wsumie ok 10 dzieci i jest taki bliskościowy mocno. Ale no nie, nie idzie tam, nie chodzi jeszcze, jest mega energiczną przylepą więc nie. Rezerwację ma na 2 latka i 3msc
Dziś wyszłam na spotkanie w kwestii organizacji roczku i pomoc w czymś Mamie, może 5,6h mnie nie było i cały czas się bawiła mega intensywnie z Tata. Ona robi piękne drzemki z nim, spokojne 2h snu. Dziś, nic. Obwiniam się bo wczoraj mnie też dłużej nie było i wyszły takie 2 dni pod rząd.. z drugiej strony no halo Tata karmi, tuli, robi drzemki więc skąd miałam się spodziewać takiej sytuacji. Nigdy jeszcze jej się tak nie zdarzyło.
Tak szalała, że chłop padnięty. To pierwszy raz. W szoku jestem. On to z tych co piszą "jest fajna zabawa, odpocznij, nie śpiesz sie" i lata z dzieckiem do wieczora ile się da z uśmiechem. A dziś ewidentnie zmęczony.
Wróciłam to wzięłam Ja na spacer bo dopiero pogoda na wieczór się zrobiła normalna.. tak to waliło piorunami dookoła i padało więc super na wyjście i załatwianie czegoś .
Po spacerze dalej wulkan energii i wtedy właśnie się uderzyła, posadziłam ją na sekundę robiąc jej kolacje. Dosłownie na chwilę 😭 wieczorem muszę nosić na rękach jak zaczyna szaleć, i właśnie tak robię bo inaczej kontuzja murowana.
Biedna dopiero o 21 zasnęła. Jutro choćbym miała iść jak menel do podologa zostanę z nią do oporu i choćbym miała skakać na piłce śpiewając czy stać na głowie to ululam na drzemke.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:16
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Oj cel współczuję. U nas też wjeżdżają takie dni od czasu do czasu. Dziecko bez drzemki to mój największy koszmar. Choć gorsze jest jeszcze dziecko chcące położyć się na drzemkę na dwie godziny przed porą snu nocnego.
Karola, Tanashi łączę się w bólu.
My mamy już typowy bunt. Mała prezentuje swój temperament. Jak jest spoko to biega po całym domu i się śmieje. W ogóle jest taka zabawna, bo nauczyła się udawać że się śmieje i wtedy szczerzy wszystkie zęby. Za to jak coś jej nie pasuje to jest afera stulecia. A nie pasuje jej dosłownie nic. Jedzenie to też ostatnio walka, bo nie chce jeść przy stole w żaden sposób. Dobrze, że udało mi się jw zmusić żeby siedziała na podłodze, a nie biegała. No i noce dalej mamy boskie więc nie mam na co aż tak narzekać.
Natomiast ostatnio znów wracam do etapu stoperów do uszu, bo mała reaguje na wszystko płaczem i krzykiem.ostatnio siedziałam przy stole i płakałam, bo już nie mogłam wytrzymać, a ona wspinała się na mnie, rzucała i wyła. Nie wiem trochę jak reagować na takie awanturki. Nie lubię jej ignorować, ale przytulenie jej nie wchodzi w grę, bo ona lubi się przytulać tylko z własnej inicjatywy. Przytulona w złości reaguje jeszcze gorzej. Uspokajanie ja tylko nakręca. Nie wiem sama. U nas dalej ciężki czas, w tygodniu czeka nas jeszcze pogrzeb bliskiej mi osoby. Ten czerwiec mógłby się już skończyć, bo to u nas pechowy miesiąc 🥲
Tanashi, a masz jakieś materiały dla takich bobasów jak nasze? Czy w kwestii niemowląt boisz się planować takie rzeczy? 😅 Może zajęłabym czymś moją dzidzię. Ona ostatnio wymaga mega dużo takich typowych zabaw, wszystko zaczyna ją nudzić, a mi brakuje już pomysłów i chętnie bym się zainspirowała -