CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Truuskaawka wrote:Dziekujemy ❤️🍓
Anabbit gratulacje !! Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻
Ja sie chyba zatrzymałam w czasie,nie dopuszczam do siebie tej informacji że nasze bobasy to już roczniaki i kolejne są w drodze 🙈
Do mnie też ledwo to dociera!
Ja przede wszystkim podziwiam Margaretke i Annabit bo jednak nie mają low needów. Ale też rozumiem, jakbym planowała mieć dwójkę i miała dobre zdrowie to bym też ogarnęła temat za jednym zamachem. Fajnie, że też od razu sie Wam dziewczyny udało skoro takie były plany. Dla reszty staraczek kciuki 😊
U nas dziś widzę wreszcie na powierzchni tę dolną dwójkę.. czyli będzie siódmy ząbek. Czyli jeszcze 13 🤪😳
Nocka typu człowiek smoczek i brak snu. Także muszę się poratować jakąś maseczka i wyjść na szybki basen, a potem badania medycyny pracy, które będę powtarzać i tak za 2.5msc😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Gdybym nie była bezrobotna i miała takiego wspierającego partnera to pewnie też bym się zdecydowała od razu na drugie 😅 No ale niestety,tak więc pozytywnie zazdroszcze i nie moge się doczekać na Wasz spam ciążowo brzuszkowy 🥳🥰
Teraz w ogole jest cięzki czas u nas,A. prawdopodobnie zostanie w piątek bez pracy,możliwe że będzie zamieszanie takie że sprawa będzie w sądzie.
Przez to kupno samochodu nam nie wyszło,trzeba trzymać kase bo nie wiadomo co dalej.
Dzisiejsza noc to dokładna powtorka z rozyrwki jak rok temu podczas naszej pierwszej nocki razem😅 Nic nie spalam,dziecko co chwile płakało i na rękach chciała tylko być -
Truskawka masakrę macie. On jako kierowca pracę znajdzie,oby tylko bez kasy nie został.
Bykam z dziećmi na targu,stali obok odstawieni. Nagle słyszę za plecami jak ludzie trajkocze, ze mala słodka, i jak usłyszałam jak sie śmieją z jej "mniam ,mniam" to poleciałam do wozka (stał tyłem). Ja patrze ,a ona ładuje ziemniaki do wózka, cała buzia w ziemi i ciamkała "mniam mniam" -
Margaretka wszystkiego najlepszego dla Marcelka 🥰🎈🎁
My grubo zaczęliśmy poranek, 4 szczepienia i pobranie krwi 🫣 humor na razie mocno średni, nie chciał mi w aucie na drzemkę zasnąć. Mieliśmy 6w1, pneumokoki, ospę i odręWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:06
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Marcela!
Truskawka masakra. Przykro mi. Mam nadzieję że uda mu się coś szybko znaleźć i nie straci pieniędzy. Młoda może odchorowuje narodziny 😅
Tanashi współczuję średniego poranka.
Też średnio dowierzam e to, że nasze dzieci są już takie duże. Dalej są we mnie dwa wilki w temacie kolejnego dziecka. Myślę, że mnie najbardziej hamuje fakt, że mała wydaje mi się jeszcze takim dzidziusiem. Z drugiej strony wiem, że zawsze nim dla mnie będzie, w szczególności, że oboje chcielibyśmy małą różnicę wieku. Póki co i tak chcemy dopiąć temat domu do końca więc może w ciągu pół roku zaczniemy coś działać. Najpierw poczekam na relację Margaretki i Anabitt i czy polecają xd
Karola moja ostatnio zrobiła to samo w warzywniaku. Uwielbiam te nasze dziecioki
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Jestem w ogóle w szoku jak mało waży młody na roczek, 10 kg tylko 🫣 ale wyszedł 50 percentyl. Córka miała 12.4 kg xD ale moja mama mówi że ja też ważyłam więcej niż mój brat, widocznie mamy gen swojskiej baby xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:19
-
Tanashi wrote:Jestem w ogóle w szoku jak mało waży młody na roczek, 10 kg tylko 🫣 ale wyszedł 50 percentyl. Córka miała 12.4 kg xD ale moja mama mówi że ja też ważyłam więcej niż mój brat, widocznie mamy gen swojskiej baby xd
My też dziś mamy bilans i jestem ciekawa ile wyjdzie. Wazylam ja w niedzielę, bo zapisuje w albumie wzrost i wagę co miesiąc od urodzenia to wyszło mi 10,2kg. No ale ja na takiej zwykłej wadze dla dorosłych -
My też mamy dzisiaj combo szczepieniowe 6w1 i ospa, najgorzej że o 14, więc będzie najgorszy skwar i o ile w jedną stronę mamy luksusowo auto z garażu to pod szpitalem na bank nie zjadę miejsca w cieniu, o ile w ogóle znajdę tam jakiekolwiek miejsce xD w poniedziałek musieliśmy przejść pół osiedla, bo od jednej strony nie ma dojścia, bo remont 🫠🫠🫠
-
Dziękujemy za życzenia 🥰🥰
Bobas dziś postanowił wstać wcześniej, żeby dłużej świętować pewnie xd
Ja ostatnio go na wadze w domu postawiłam to tak 8,6kg mi wyszło. Ciekawe ile będzie na wizycie na szczepieniu. On to taki drobniutki jest.
Wczoraj zauważyłam, że przebiła mu się jedna czwórka na dole, więc mamy już 9 zębów 🫣 druga też mocno rozpulchniona i pewnie na dniach wyjdzie. A dopiero co mu się te dwójki przebiły i myślałam, że chwilę odpocznie od tych zębów.
Truskawka nieciekawa sytuacja z tą pracą, oby się szybko tam poukładało. A czemu aż sprawa w sądzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:49
-
Wg moich kalkulacji młody waży 11,5, zobaczymy jeszcze dzisiaj na bilansie 😂 chociaż jak zmieniliśmy przychodnie to one mają tam coś nie teges z miarką i wagą, pamiętam że na ostatnim bilansie miał niby 78cm, a to było niemożliwe
generalnie to koszulki już mu niektóre 92 zakładam, bo są trochę luźniejsze i na te upały super. Kupiłam mu na wyprzedażach „żeby miał do żłobka” no i tak wyszło że chodzi w nich już 😂 ale spoko bo z hm, reserved i cocodrillo ogarnęłam już mu większość rzeczy na 92, pozostaną jakieś typowo zimowe sweterki itd
-
Mój jest niewymiarowy. Body i koszulki na 86 (HM najwięcej), Pepco 92 (zaniżoną rozmiarowkę mają), a spodnie 80. Jest szczupły i mu spadają z dupki 😆chociaż teraz w żłobku to latają w samym body, bo gorąco.
Najbardziej mnie przeraża, że laski na vinted sprzedają HM używki drożej niż wychodzi w sklepie -
Margaretka bo szef zarzucił dla kilku pracowników kradzież,zwołał spotkanie i tam leciały grube pomówienia. I nie da się pracować normalnie po takich słowach jakie padły z ust szefa,są oni pod takim obstrzałem że to szok
I to naprawdę są pomówienia,wszystko co im zarzucono to jakiś wymysł.
I jeden już złożył wypowiedzenie z winy pracodawcy,ale oni nie chcą wypłacić teraz tego co się należy. Mój też pewnie złoży taki papier i jeśli nie wypłacą to idą razem do sądu z tym
To moje dziecko jest naprawde jakieś króciutkie chyba 😅 Nosi rozmiar 74 z HM 🙈 A waży z 10kg to na pewno.
Przypomniałyscie że musze ją umówić na bilans i szczepienia 🙈 -