Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kato tanio tez nie jest. Ale taki Poznań to mnie z butów wywala. Tam to odjechali z cenami.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodego na spacerze użadlila osa :( co za płacz był, spacer musiał zakończyć się na rękach. Spokojnie sobie siedział w rowerku i nagle taki ryk, ja patrzę a on trzyma ose w ręce... Tyle dobrze że jej nie zdążył zjeść, bo przecież on wszytako pcha do buzi nadal :/

Co do cen to my ciągle mamy ból dupy, że nie kupiliśmy mieszkania w Krakowie na osiedlu na którym wynajmowaliśmy. Dosłownie trzy lata temu mieszkania mieszkania były tam po 10k za metr. Może i zadupie ale uwielbiałam tam mieszkać.

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka o nie, bardzo mi przykro. Biedny maluch :( Ja z tym mieszkaniem to mam ból tyłka, bo jak kupowaliśmy to mieszkania były jeszcze w normalnych cenach i mogliśmy zdecydować się na przynajmniej jeden pokój więcej w tej rozsądnej cenie. No to wybrałam pierwsze lepsze, aby szybciej, a teraz klnę, bo nie myślałam, że ceny nieruchomości tak wzrosną, że będziemy musieli zostać tu na dłużej 🙈
    Kasia dopiero doczytałam. Te chłopy to są jakieś inne. Szkoda mi Oli potwornie. Biedactwo. Rozniosłabym go, ale mój mąż robi takie same akcje 🥲 Przy okazji - gdzie kupiłaś stalowego bboxa? Obrzydza mnie ostatnio cały ten plastik, a nie widziałam nic fajnego w szkle czy stali stacjonarnie.

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Margaretka o nie, bardzo mi przykro. Biedny maluch :( Ja z tym mieszkaniem to mam ból tyłka, bo jak kupowaliśmy to mieszkania były jeszcze w normalnych cenach i mogliśmy zdecydować się na przynajmniej jeden pokój więcej w tej rozsądnej cenie. No to wybrałam pierwsze lepsze, aby szybciej, a teraz klnę, bo nie myślałam, że ceny nieruchomości tak wzrosną, że będziemy musieli zostać tu na dłużej 🙈
    Kasia dopiero doczytałam. Te chłopy to są jakieś inne. Szkoda mi Oli potwornie. Biedactwo. Rozniosłabym go, ale mój mąż robi takie same akcje 🥲 Przy okazji - gdzie kupiłaś stalowego bboxa? Obrzydza mnie ostatnio cały ten plastik, a nie widziałam nic fajnego w szkle czy stali stacjonarnie.

Nie jestem kassia ale widzialam te stalowe na allegro 😉
    https://allegro.pl/oferta/bidon-termiczny-b-box-ocean-breeze-350-ml-18312777911?bi_s=ads_premium&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&referrer=proxy&emission_unit_id=34aaeb4a-f7d3-41c3-b10c-e95bb44db9c3

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nie jestem kassia ale widzialam te stalowe na allegro 😉
    https://allegro.pl/oferta/bidon-termiczny-b-box-ocean-breeze-350-ml-18312777911?bi_s=ads_premium&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&referrer=proxy&emission_unit_id=34aaeb4a-f7d3-41c3-b10c-e95bb44db9c3
    Dzięki. Właśnie obejrzałam ten sam na stronie bboxa. Myślałam, że to taki sam jak ten plastikowy tylko z innego materialu. Nie wiem czy moja mała ogarnie ten inny typ bidonu. Macie jakieś doświadczenie z tymi większymi bboxami? Mechanizm ten sam? U nas mała ma taki problem, że albo napije sie z bboxa, albo wcale wiec martwię się, ze urządzi strajk 😅

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nauczyła się mówić „fe” i zatykać nos ilekroć zmieniam jej pieluchę 🤪

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Młodego na spacerze użadlila osa :( co za płacz był, spacer musiał zakończyć się na rękach. Spokojnie sobie siedział w rowerku i nagle taki ryk, ja patrzę a on trzyma ose w ręce... Tyle dobrze że jej nie zdążył zjeść, bo przecież on wszytako pcha do buzi nadal :/

Co do cen to my ciągle mamy ból dupy, że nie kupiliśmy mieszkania w Krakowie na osiedlu na którym wynajmowaliśmy. Dosłownie trzy lata temu mieszkania mieszkania były tam po 10k za metr. Może i zadupie ale uwielbiałam tam mieszkać.
    Współczuję i zarazem rozumiem, bo u nas w przeciągu 3 dni dwa razy młoda uzadlila
    Strachu się też najadłam co nie miara..

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ale macie rój os… Jak mała znosi użądlenia?

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Współczuję i zarazem rozumiem, bo u nas w przeciągu 3 dni dwa razy młoda uzadlila
    Strachu się też najadłam co nie miara..

A zgłaszałaś to do spółdzielni? Zainteresowali się tematem?
    Czymś smarowałaś to małej? U nas po drzemce na szczęście chyba zapomniał

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka i Elza współczuję, biedne maluchy:(

Jest 12, a my już po jednej drzemce, 2 praniach, 2 suszarkach, robieniu gofrów na II śniadanie, robieniu obiadu, wietrzeniu i przebieraniu pościeli, odkurzaniu materaców, rowerach i zabawie w ogrodzie i zaczynamy drugą drzemkę 🤣 a o 16 do pracy 😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 12:30

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A zgłaszałaś to do spółdzielni? Zainteresowali się tematem?
    Czymś smarowałaś to małej? U nas po drzemce na szczęście chyba zapomniał
    Zgłosiłam ale niestety nie widać że gdzie jest gniazdo..
    ogólnie w całym mieście tych os jest tak dużo

Posmarowałam fenistilem, ale ona też bardzo szybko zapomniała o tym na szczęście :)

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, ten stalowy to jest normalny bidon, w środku jest słomka i łatwo ta woda leci, mała daje radę na luzie. Starsza ma już ten z ustnikiem to myślę, że dla naszych maluchów jeszcze za wcześnie bo się krztusiły pewnie.

Tanashi, już nie pamiętam dokładnie ile to było, ale była to druga praca po pierwszej za 1600 na rękę więc serio czułam że jestem bogata.

Współczuję tych os 🥺

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, kameleon ma 2h okna aktywności czy on wstaje o 4? XDDD moja młoda jak wczoraj wstała o 8:30, tak na drzemkę zasnęła o 13. Drzemka trwała zawrotne 30 min i potem sen nocny 19:20
    Skąd to dziecko czerpie energię? 🙄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Tanashi, kameleon ma 2h okna aktywności czy on wstaje o 4? XDDD moja młoda jak wczoraj wstała o 8:30, tak na drzemkę zasnęła o 13. Drzemka trwała zawrotne 30 min i potem sen nocny 19:20

Od porannej pobudki ma 2 h OA, a od pierwszej drzemki do drugiej ma 3 h OA xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Od porannej pobudki ma 2 h OA, a od pierwszej drzemki do drugiej ma 3 h OA xD

Ok, moje dorosłe dziecko 3h oa to miało jakoś w styczniu 😂😂 teraz poniżej 5h nawet nie próbuje jej kłaść.

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No on dużo śpi nadal. Po tych 2h jak w zegarku zaczyna jęczeć na spanie xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    No on dużo śpi nadal. Po tych 2h jak w zegarku zaczyna jęczeć na spanie xD

Mona teraz to spi więcej niz gdy miała pół roku. Wtedy spała może 3 razy ale po 30 minut z zegarkiem w ręku. Teraz śpi raz, a porządnie bo do 2h (no oprócz wczoraj xd).
    Aczkolwiek nie pamiętam kiedy ona miała oa 2h. Obawiam się, że jakoś we wrześniu/ październiku 😅😅😅😅

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    To u mnie mała jechała tak zeszły tydzień, bo ciągle byłyśmy w rozjazdach a ona akceptuje drzemki tylko w domu, w ciszy 😅 bywa, że spi 15 min, wstaje o 7, zasypia o 21.

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem myślę, że mój będzie miał 2 lata, a nadal będzie na dwóch drzemkach.
    Powiedziałam wczoraj na głos, że chce go w tym tygodniu zaszczepić w końcu. I co? Od północy na stan podgorączkowy, mniej je chociaż humor dobry. 😵‍💫Mogłam się zamknąć.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    To u mnie mała jechała tak zeszły tydzień, bo ciągle byłyśmy w rozjazdach a ona akceptuje drzemki tylko w domu, w ciszy 😅 bywa, że spi 15 min, wstaje o 7, zasypia o 21.

No u nas właśnie też dzień w biegu, a ona raczej śpi zawsze w łóżeczku na spokojnie

age.png
‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ