Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwsze słyszę o płatnej mmr. Dziwne, bo szczepienie Luxmed i podejrzewałabym ich o chęć zarobku xD

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja Cię rozumiem bo z tego co pamiętam ten chłop pracuje tak, że go dużo nie ma więc w sumie I tak nie musisz go często widzieć, a możesz być z Małą. Ale odkładaj kasę i twórz plan B. Tyle, że psychicznie to musi być strasznie ciężkie dla Ciebie. Mnie zawsze zwykła kłótnia rozstraja. Więc taka codzienność byłaby psychicznie mocno obciążająca.

A myślałaś o ofercie pracy jako niania z zakwaterowaniem? Też w sumie loteria na kogo się trafi.. Ale czasem takie są. Pytanie jak w kwestii posiadania swojego Malucha. Ogółem jak patrze na oferty dla niań w Krakowie, Warszawie to są naprawdę spoko wynagrodzenia.

Margaretka o brzmi fajnie, może się wybierzemy jak będziemy u Teściów bo daleko nie ma. Jaki odważny!

U nas dziś Maluch w swoim żywiole czyli park i piknik. Ale idąc z placu zabaw jest niezbyt wesoło. Powinniśmy mieszkać na placu zabaw to by było akurat 😅

Ej w ogóle spotkałam tydzień młodszego kolegę, który sam wchodził schodkami, ładnie siadał i zjeżdżał ze zjeżdżalni i robił to lepiej od dzieci 2,3 letnich xD nie powiem byłam pod wrażeniem

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja też pierwsze słyszę o płatnej mmr. Dziwne, bo szczepienie Luxmed i podejrzewałabym ich o chęć zarobku xD

Też nie słyszałam. Ciekawe czy jest naprawdę lepsza

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja Wam polecam spinki tego typu,z takim zapięciem
    fe484caf5eb2e.jpghttps://zapodaj.net/plik-cSvZgbce1y

W żłobku zawsze takimi przypinałam i super trzymały.
    Tyle ze zamawiane z chinskiej stronki.

Tanashi teraz moi rodzice sami tam mają kose,ojciec musi spłacić mamie połowe domu+ ten pies.
    Licze że nie potrwa to długo,to może jak mama kupi swoje mieszkanie to bym do niej na troche się wyprowadziła póki sama bym stanęła na nogi.

A dzieci nie wyrywały tych spinek? U nas już kilka razy podcinalam grzywkę, a w sumie chętnie bym jej trochę podpięła włoski, szybko rosną. Ale właśnie próby robienia fryzury kończyły się wyrywaniem gumek itp więc nie chciałabym, żeby sobie zrobiła krzywdę

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel mój też tak wchodzi i zjeżdża, mamy dwie zjeżdżalnie w ogrodzie, mała z myślą o młodym i dużą z myślą o córce... Otóż mała stoi pusta, bo Kameleon zjeżdża na dużej razem z siostrą. Sam, bez trzymania przez kogokolwiek 🫠 a jak go próbuję zaprowadzić do małej to jest krzyk

Cel95, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam zaproponowali bo mówiłam że Bubcia ma taki problem,że jak płacze to od razu zaraz wymiotuje. Chyba się wystraszyli lekko,bo wspominali że ostatnio też tym zwykłym szczepili dziewczynkę i tak płakała że się zapowietrzyła,przestała oddychać,zaczeła robić się sina i mama bardzo panikowała. Mówili że ten Priorix jest na czymś innym niż te tradycjne mmr i dzięki temu nie jest taka bolesna. No i faktycznie zero płaczu było,zero śladu. Pózniej bez gorączki i wysypki. A zapłaciliśmy chyba 110zł za nią.

Cel te ściąganie to już chyba od dziecka zależy. Chociaż miałam jedną dziewczynkę,która tylko te spinki akceptowała.
    U nas na szczescie nie ma tego problemu,gumeczki i spineczki są póki co okej 😅
    Ostatnio wyświetlił mi się jakiś post z ogloszeniami szukających niani w Warszawie. Jak zobaczyłam ile tam oferują to mi kopara opadła... No ale chyba też życie w Warszawie jest trochę droższe? Tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 21:41

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka Lidl ma spoko softshell. Ale pamiętaj, ze to nie jest materiał ,który zachowa właściwości po praniu. Czyli nie warto przepłacać. Reima dosyć dobrze znosi pranie. Natomiast jeśli chodzi o takie typowe paplanie sie w kałuży, to zdecydowanie wygrywają gumowane kombinezony. Jak jest brudny,to go spłkujesz wodą .

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mój mąż żył w Olsztynie, razem żyliśmy w Łodzi i mamy sporo znajomych z pomorza i Mazowsza, ale przy granicy z Podlasiem. Życie w Warszawie jest mega drogie. Jak jedziemy gdziekolwiek to czujemy ulgę finansową. Zdziwiłam się, że za pobyt w 5 gwiazdkowym hotelu w Bydgoszczy zapłaciliśmy tylko 800 złotych za dobę ze śniadaniem i parkingiem. Kawa na mieście, restauracje, nawet ceny w sklepach - o wiele niższe. Dlatego jak ktoś mi mówi o paragonach grozy z nad morza to w sumie nie wiem o czym mówi, bo my pomiędzy Warszawą a Krynicą nie widzimy żadnej różnicy 😅 Wynajem aneksu z sypialnią i łazienką na osiedlu u nas na obrzeżach to 3200 plus media, w takim standardzie student ikea. Jak oglądamy ceny nieruchomości w Olsztynie czy Łodzi to dupska mam pękają, nie powiem

• Werzol Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej perspektywy jeśli chodzi o warszawskie stawki dla niań to spoko, ale wymagania czasami potrafią być z kosmosu. Mojej mamie dość ciężko znaleźć pracę, bo jednak najatrakcyjniejsze są studentki, które nie oczekują zarejestrowania i finansowo też nie cenią tak wysoko. A już te 50 kilometrów od Warszawy, gdzie większość ludzi i tak pracuje w Warszawie to nie ma szans że dobrze zapłacą.

Truskawka, skoro taki jest plan to mogę jedynie trzymać kciuki, żebyś odbudowała się finansowo i mogła się uniezależnić. Pewnie w kontekście alimentów dobrze by było żeby A miał stabilną pracę bo też może kombinować żeby unikać płacenia. Oj wiele już takich historii słyszałam o ułamkach etatów byleby uniknąć odpowiedzialności za własne dziecko 🙃

Jak piszecie, że te Wasze bąble są takie rozbrykane to dla mnie jakaś abstrakcja 😀 młoda nadal śmiga jedynie przy meblach i aktualnie bardziej się skupia na wspinaniu niż chodzeniu

Annabit a który wariant panoramy rozważacie?

Blondi, ja bardzo liczę na dziewczynkę 😀 chyba trochę jak u Annabit, weszłam już w rolę mamy dziewczynki i nie rozważam innej opcji, łatwiej by też było ze wspólnym pokojem przy jednej płci bo chałupy to my się prędko nie dorobimy raczej 😅 ale zobaczymy co tam się okaże

age.png

Wysłany: 2 sierpnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jaki macie ten fotelik na rower?

Annabit to super,ze jest lepiej. Oby tak zostało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 22:35

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol właśnie nie wiem, w co iść. Ten najdroższy wychodzi jakieś 1900 na promocji, co w sumie tyle samo co za nifty płaciłam w ciąży z Lila.
    Z drugiej strony czy ja potrzebuję aż tego maksymalnego? Sama nie wiem. Podstawowy to tylko 1300 z hakiem …

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza jaki macie ten fotelik na rower?

Annabit to super,ze jest lepiej. Oby tak zostało
    Hamaxa kupiliśmy, nam się super sprawdza :)

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi mam podobnie z Krakowem, też mi się wydaje taniej gdzie indziej i przypadkowo też oglądaliśmy ostatnio nieruchomości w Łodzi i się dziwiliśmy jak tanio 😅

Józef próbuje być jak Kameleon jeśli chodzi o wspinanie, ale jeszcze mu nie do końca wychodzi. Nie zmienia to faktu, że denerwował się dzisiaj, że mu nie pozwalam samemu po schodach wejść na pierwsze piętro, no i na placu zabaw wchodzi sam na zjeżdżalnie, nawet te wyższe, chociaż ja się trochę boje i jednak idę za nim, żeby asekurować. No i trzeba mu przypominać, że lepiej jest usiąść niż zjeżdżać twarzą w dół 😅

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy Priorix ale chyba nie płaciliśmy za nią? Nie jestem pewna musiałabym sprawdzić w książeczce.

Poznajcie geniusz faceta. Wczoraj byłam na tym panieńskim. Na noc zawsze jej szykujemy bidon z wodą. Mnie nie było więc zrobił to niemąż. Stalowy bbox. Cały dzień z niego piła. Wyjechaliśmy o 13, o 17 dojechaliśmy do Lublina. Upał ponad 30 stopni. Zasnęła ok 21, o 22 budzi się z płaczem, jak nigdy, jakby ją ktoś ze skóry obdzielał. Mówię, kolejna trójka idzie czy tam czwórka, pielęgniarka mówiła, że one najbardziej bolą, to dam paracetamol. Dałam, dalej płacze. Myśle, zaraz ktoś przyjdzie, bo jesteśmy w hotelu. Banan dobry na wszystko. Zjadła, uspokoiła się. Pokazuje na bidon, że chce pić. Daje jej i coś widzę, że nie widać po słomce, że leci woda. Odkręcam a tam w środku słomki nie ma, więc od wczoraj wieczorem w ogóle nie piła. Tyle co rosołu zjadła na kolację. Dobrze, że nie zasłabła. Napila się ze szklanki i poszła spać sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 23:08

age.png

age.png

Wysłany: 2 sierpnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia ja jebię.....

kasssia, Cel95 lubią tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, mieliśmy MMRvaxPro. To priorix musialam mieć dla starszej, bo kojarzę to.

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    ... No ale chyba też życie w Warszawie jest trochę droższe? Tak mi się wydaje

Trochę drozsze… kiedyś tu pisałam, fasolka szparagowa 45 zł za kg, w Łodzi 15 zł 🫣

No ale o tak napewno łatwiej tu ogarnąć życie mimo wszystko chyba. Kiedys na basenie spotkałam dziewczynę nianię, która miała służbowy samochód, Tesle 😬

Truskawka nie wrzucaj sobie, że brakuje ci wykształcenia, naprawdę nie jeden z wykształceniem gorzej sobie radzi niż ten po maturze.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droższe życia, ale perspektywy bez porównania na pewno. Jak mój brat dostał pierwszą w życiu ofertę pracy, właśnie w Warszawie, 11 k brutto, to nam szczęki lekko opadły 🫪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:35

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wcale w Łodzi nie jest tanio :)
    Może i fasolka była po 15 zł (choć ja widziałam po 20), może i metr mieszkania jest po 10-12 tys (wiem że w Krk czy wawie to jeszcze raz tyle), ale u nas zarobki są średnie
    A do tego cała reszta wokół jest po prostu droga.
    Dla mnie też nie istnieją paragony grozy nad morzem - jak tu mam pizzę za 55 zł albo kawę za 20

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego u mnie w mieście mnóstwo ludzi mieszka, a dojeżdża do Warszawy do pracy. Jedno nowe osiedle to w większości ludzie stamtąd. Bo cena od dewelopera 8-9k, a osiedle się rozbudowuje bardzo i będzie własnym "miasteczkiem".

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ