Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam polecam spinki tego typu,z takim zapięciem
    fe484caf5eb2e.jpghttps://zapodaj.net/plik-cSvZgbce1y

W żłobku zawsze takimi przypinałam i super trzymały.
    Tyle ze zamawiane z chinskiej stronki.

Tanashi teraz moi rodzice sami tam mają kose,ojciec musi spłacić mamie połowe domu+ ten pies.
    Licze że nie potrwa to długo,to może jak mama kupi swoje mieszkanie to bym do niej na troche się wyprowadziła póki sama bym stanęła na nogi.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Moja regularnie je lody. Nie ma szansy żeby zjeść bez niej 🫣
    U nas żadne spinki się nie sprawdzają, bo każda kończy w buzi. Jutro muszę jechać z młodą na uczelnię tramwajem. Trzymajcie kciuki żeby nie zarzygala całego tramwaju i żebyśmy załatwiły wszystko bez ryku 😅
    W ogóle ja to nawet nie wiem jak ten wózek w tramwaj wsadzić xd
    Wciagaj wózek tyłem,wychodź tyłem. Pasy miej zapięte u małej. Wózek ma jechać ustawiony tyłem do kierunku jazdy. Weź worek na wymiociny,jak nie masz specjalnego to wez torebki strunowe (jedna w drugą). Coś jeszcze?😅 Jak coś to dam instrukcje

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png

Wysłany: 2 sierpnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja Wam polecam spinki tego typu,z takim zapięciem
    fe484caf5eb2e.jpghttps://zapodaj.net/plik-cSvZgbce1y

W żłobku zawsze takimi przypinałam i super trzymały.
    Tyle ze zamawiane z chinskiej stronki.

Tanashi teraz moi rodzice sami tam mają kose,ojciec musi spłacić mamie połowe domu+ ten pies.
    Licze że nie potrwa to długo,to może jak mama kupi swoje mieszkanie to bym do niej na troche się wyprowadziła póki sama bym stanęła na nogi.
    Ja mialam włosy na takim czymś zyms sto lat temu😅

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Wciagaj wózek tyłem,wychodź tyłem. Pasy miej zapięte u małej. Wózek ma jechać ustawiony tyłem do kierunku jazdy. Weź worek na wymiociny,jak nie masz specjalnego to wez torebki strunowe (jedna w drugą). Coś jeszcze?😅 Jak coś to dam instrukcje
    Dzięki! Ja właśnie nigdy nie jechałam i obawiam się tej logistyki z uwagi na chorobę lokomocyjną. Jedziemy dosłownie 8 minut więc może wytrzyma, ale stresik jest, bo jak rzyga to jak w egzorcyście 🫣

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Moja regularnie je lody. Nie ma szansy żeby zjeść bez niej 🫣
    U nas żadne spinki się nie sprawdzają, bo każda kończy w buzi. Jutro muszę jechać z młodą na uczelnię tramwajem. Trzymajcie kciuki żeby nie zarzygala całego tramwaju i żebyśmy załatwiły wszystko bez ryku 😅
    W ogóle ja to nawet nie wiem jak ten wózek w tramwaj wsadzić xd

W te stare nie można. W nowych na wagonach masz oznaczenia. Na pewno w pierwszym można zawsze i później w którymś z kolei. Ja jestem ekspertem w komunikacji miejskiej z wózkiem z racji tego, że jestem pierdołą i boję się autem z młodą jeździć

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 2 sierpnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,na rozkładzie sa oznaczenia czy tramwaj jest przystosowany dla inwalidów. Jak jest to wózkiem wjedziesz,jak nie jest to wnosisz. Ale ja juz nie patrze, bo biorę mały wózek do tramwaju. Wnoszę na biodrze.

event.png

Wysłany: 2 sierpnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabjt jak tam wysypka?

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą jesień kupujecie maluchom kombinezony typu softshell? Rok temu wystarczyło same merino bo leżeli w śpiworkach. A teraz zastanawiam sie nad kupnem. Wymyśliłam sobie,że kupie wcześniej,żeby w sezonie mi ceny nie podnieśli 🤣

Anabbit podbijam pytanie Karoli

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja kupuje kurtkę. Młodej nie ma szansy założyć kombinezonu. Na dół muszę jej kombinować z jakimiś lepszymi apodniami. Ona po pierwsze jest niewymiarowa pod kombinezon, a po drugie założyć jej coś jednoczęściowego to prędzej się człowiek powiesi niż założy.
    Anabitt podbijam pytanie oraz dopytuje co ci dali za leki

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka do auta kombinezon merino, a na szaleństwa na dworze mam kombinezon zimowy z Reimy :)

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle młodej idą trójki górne. Już miałam ostatnio podejrzenia, bo miała spuchnięte dziąsła, ale porzuciłam ten temat. Dzisiaj patrzę, a tam już widać koniuszek, ale te dziąsła ma aż rozkrwawione. Tak mi jej szkoda. Oczywiście katar, oko zaropiałe. Biedactwo. Moja mama mówi, że dała jej wczoraj mus z porzeczka to aż miała łzy w oczach, a ona nie pomyślała, że to kwaśne jej zrobi gorzej. No i szczepienie muszę przełożyć, bo mamy w czwartek, ale ona słabo znosi te zęby

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka nie będę się mądrzyć, bo się nie znam, ale naprawdę bardzo Ci współczuję i bardzo mi Ciebie szkoda. Żałuję, że gdzieś bliżej nie mieszkasz, wydajesz się super babką.

Ja mam na razie kurteczkę Softshell, która wygrałam w jakimś konkursie na FB jak mi się nudziło i kombinezon przeciwdeszczowy z reimy i myślę, że tyle wystarczy na razie. Na zimę pewnie kupię merino i jakąś reimę do tarzania w śniegu, polubiłam tą markę i poluje na vinted na oferty ze Szwecji lub Finlandii to nawet z wysyłką czasem nie wychodzi więcej niż 30-40 zł.

Młody dzisiaj strasznie szalał, wyleczyliśmy się z mężem a byliśmy na spacerze w parku przed drzemką, na placu zabaw po drzemce, potem jego kuzynka w tym samym wieku nas odwiedziła a on nadal sił nie stracił, więc podjechaliśmy na dalszy plac zabaw i tam w końcu go zaczęło dopadać zmęczenie. Szkoda tylko, że dziewczynka w jego wieku zaczęła płakać jak chciał jej dać 'cześć', ma straszną fazę na to i nawet jak mijamy dzieci na spacerze to zawsze chce im rękę podawać 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do auta już mam merino. Ostatnio zamówiłam jej jeszcze ponczo z Patulove na Vinted- babka przysłała mi z rozwalonym zamkiem 😑
    Mamy zimowy ocieplany kombinezon z H&M.
    Jesienną kurtke też mamy z Newbie 🙈
    I zastanawiam sie nad tym softshell na brzydką jesień,jakby chciała pobiegać po kałużach- o ile w ogóle zacznie chodzić 😅

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Do auta już mam merino. Ostatnio zamówiłam jej jeszcze ponczo z Patulove na Vinted- babka przysłała mi z rozwalonym zamkiem 😑
    Mamy zimowy ocieplany kombinezon z H&M.
    Jesienną kurtke też mamy z Newbie 🙈
    I zastanawiam sie nad tym softshell na brzydką jesień,jakby chciała pobiegać po kałużach- o ile w ogóle zacznie chodzić 😅

Jak zacznie chodzić to na pewno będzie chciała się taplać w kałużach, wiem z doświadczenia ostatnich 3 tygodni 😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moge wam polecić komplet czapka+komin merino z firmy Agbo- model Silva. Są bardzo fajne,mają przedłuzenie na uszy i mała tak pięknie w tej czapie wygląda 😅

I pytanie czy szczepiliście na mmr tą bezpłatną czy proponowali Wam taką płatną szczepionke?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jak zacznie chodzić to na pewno będzie chciała się taplać w kałużach, wiem z doświadczenia ostatnich 3 tygodni 😅

Ja dziś wiozłam Kameleona na koparce na sznurku i rozmawiałam z koleżanką, w pewnym momencie zrobiło mi się za lekko, odwracam się, a Kameleon sobie zjechał prosto do wielkiej kałuży xDD i potem chciał każda zaliczać

Blackapple, Margareetka, Blondi29, Anabbit, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    A moge wam polecić komplet czapka+komin merino z firmy Agbo- model Silva. Są bardzo fajne,mają przedłuzenie na uszy i mała tak pięknie w tej czapie wygląda 😅

I pytanie czy szczepiliście na mmr tą bezpłatną czy proponowali Wam taką płatną szczepionke?
    Bezpłatna
    Nie wiedziałam że jest inna Wg

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja też jeszcze nie przespałam nocy, a zakończyłam kp równo tydzień temu. Młody na dla się budzi, najwyraźniej ten typ tak ma 🤦

Truskawka tak mi jest przykro, że musisz tkwić w takim układzie. Jesteś cudowną, ciepłą kobietą i aż serce się kraje, że trafiłaś na cholernego dupka :/

My spędziliśmy weekend w Ostrawie. Byliśmy w tym polecanym zoo i serio jest super. Przede wszystkim ilości drzew jaka tam jest, dużo cienia, masa atrakcji dla dzieci. Na pewno wrócimy jak młodzież trochę podrośnie i będą mogli śmigać po tych placach zabaw. Dziś zwiedzaliśmy jeszcze tą strefę po starej hucie, młody zachwycony, te wielkie konstrukcje robiły na nim wrażenie. W końcu to dziecko dwójki inżynierów xD wjechaliśmy też na wieże widokową tam i on w ogóle zero wzruszenia, zero lęku wysokości, biegał po tych podestach jak gdyby nigdy nic 🙈

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Bezpłatna
    Nie wiedziałam że jest inna Wg

Nam proponowali,nazywa się Priorix. Mówili że jest mniej bolesna i mniej skutków ubocznych.
    Zdecydowaliśmy się na nią,to nawet nie zapłakała przy wkłuciu+ żadnej gorączki ani wysypki. Od razu po szczepieniu w dobrym humorze wróciła do zabawy.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Annabjt jak tam wysypka?

Po tym jak w środę wysypało mnie na maksa i zwiększyłam dawkę leków, tak już nigdy nie wróciła. Zeszłam do jednej tabletki i będę tak brać aż do wizyty kontrolnej u dermatologa.
    W piątek musiałam przełożyć alergologa, bo mała została w domu po tragicznej nocy, ale mam we wtorek rano wizytę więc podpytam o te testy.

age.png
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ