CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Wam polecam spinki tego typu,z takim zapięciem
https://zapodaj.net/plik-cSvZgbce1y
W żłobku zawsze takimi przypinałam i super trzymały.
Tyle ze zamawiane z chinskiej stronki.
Tanashi teraz moi rodzice sami tam mają kose,ojciec musi spłacić mamie połowe domu+ ten pies.
Licze że nie potrwa to długo,to może jak mama kupi swoje mieszkanie to bym do niej na troche się wyprowadziła póki sama bym stanęła na nogi. -
Wciagaj wózek tyłem,wychodź tyłem. Pasy miej zapięte u małej. Wózek ma jechać ustawiony tyłem do kierunku jazdy. Weź worek na wymiociny,jak nie masz specjalnego to wez torebki strunowe (jedna w drugą). Coś jeszcze?😅 Jak coś to dam instrukcjeBlondi29 wrote:Moja regularnie je lody. Nie ma szansy żeby zjeść bez niej 🫣
U nas żadne spinki się nie sprawdzają, bo każda kończy w buzi. Jutro muszę jechać z młodą na uczelnię tramwajem. Trzymajcie kciuki żeby nie zarzygala całego tramwaju i żebyśmy załatwiły wszystko bez ryku 😅
W ogóle ja to nawet nie wiem jak ten wózek w tramwaj wsadzić xd
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam włosy na takim czymś zyms sto lat temu😅Truuskaawka wrote:Ja Wam polecam spinki tego typu,z takim zapięciem
https://zapodaj.net/plik-cSvZgbce1y
W żłobku zawsze takimi przypinałam i super trzymały.
Tyle ze zamawiane z chinskiej stronki.
Tanashi teraz moi rodzice sami tam mają kose,ojciec musi spłacić mamie połowe domu+ ten pies.
Licze że nie potrwa to długo,to może jak mama kupi swoje mieszkanie to bym do niej na troche się wyprowadziła póki sama bym stanęła na nogi. -
Dzięki! Ja właśnie nigdy nie jechałam i obawiam się tej logistyki z uwagi na chorobę lokomocyjną. Jedziemy dosłownie 8 minut więc może wytrzyma, ale stresik jest, bo jak rzyga to jak w egzorcyście 🫣Karola3xJ:D wrote:Wciagaj wózek tyłem,wychodź tyłem. Pasy miej zapięte u małej. Wózek ma jechać ustawiony tyłem do kierunku jazdy. Weź worek na wymiociny,jak nie masz specjalnego to wez torebki strunowe (jedna w drugą). Coś jeszcze?😅 Jak coś to dam instrukcje
-
Blondi29 wrote:Moja regularnie je lody. Nie ma szansy żeby zjeść bez niej 🫣
U nas żadne spinki się nie sprawdzają, bo każda kończy w buzi. Jutro muszę jechać z młodą na uczelnię tramwajem. Trzymajcie kciuki żeby nie zarzygala całego tramwaju i żebyśmy załatwiły wszystko bez ryku 😅
W ogóle ja to nawet nie wiem jak ten wózek w tramwaj wsadzić xd
W te stare nie można. W nowych na wagonach masz oznaczenia. Na pewno w pierwszym można zawsze i później w którymś z kolei. Ja jestem ekspertem w komunikacji miejskiej z wózkiem z racji tego, że jestem pierdołą i boję się autem z młodą jeździć
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Na tą jesień kupujecie maluchom kombinezony typu softshell? Rok temu wystarczyło same merino bo leżeli w śpiworkach. A teraz zastanawiam sie nad kupnem. Wymyśliłam sobie,że kupie wcześniej,żeby w sezonie mi ceny nie podnieśli 🤣
Anabbit podbijam pytanie Karoli -
Truskawka ja kupuje kurtkę. Młodej nie ma szansy założyć kombinezonu. Na dół muszę jej kombinować z jakimiś lepszymi apodniami. Ona po pierwsze jest niewymiarowa pod kombinezon, a po drugie założyć jej coś jednoczęściowego to prędzej się człowiek powiesi niż założy.
Anabitt podbijam pytanie oraz dopytuje co ci dali za leki -
W ogóle młodej idą trójki górne. Już miałam ostatnio podejrzenia, bo miała spuchnięte dziąsła, ale porzuciłam ten temat. Dzisiaj patrzę, a tam już widać koniuszek, ale te dziąsła ma aż rozkrwawione. Tak mi jej szkoda. Oczywiście katar, oko zaropiałe. Biedactwo. Moja mama mówi, że dała jej wczoraj mus z porzeczka to aż miała łzy w oczach, a ona nie pomyślała, że to kwaśne jej zrobi gorzej. No i szczepienie muszę przełożyć, bo mamy w czwartek, ale ona słabo znosi te zęby
-
Truskawka nie będę się mądrzyć, bo się nie znam, ale naprawdę bardzo Ci współczuję i bardzo mi Ciebie szkoda. Żałuję, że gdzieś bliżej nie mieszkasz, wydajesz się super babką.
Ja mam na razie kurteczkę Softshell, która wygrałam w jakimś konkursie na FB jak mi się nudziło i kombinezon przeciwdeszczowy z reimy i myślę, że tyle wystarczy na razie. Na zimę pewnie kupię merino i jakąś reimę do tarzania w śniegu, polubiłam tą markę i poluje na vinted na oferty ze Szwecji lub Finlandii to nawet z wysyłką czasem nie wychodzi więcej niż 30-40 zł.
Młody dzisiaj strasznie szalał, wyleczyliśmy się z mężem a byliśmy na spacerze w parku przed drzemką, na placu zabaw po drzemce, potem jego kuzynka w tym samym wieku nas odwiedziła a on nadal sił nie stracił, więc podjechaliśmy na dalszy plac zabaw i tam w końcu go zaczęło dopadać zmęczenie. Szkoda tylko, że dziewczynka w jego wieku zaczęła płakać jak chciał jej dać 'cześć', ma straszną fazę na to i nawet jak mijamy dzieci na spacerze to zawsze chce im rękę podawać 🤣 -
Do auta już mam merino. Ostatnio zamówiłam jej jeszcze ponczo z Patulove na Vinted- babka przysłała mi z rozwalonym zamkiem 😑
Mamy zimowy ocieplany kombinezon z H&M.
Jesienną kurtke też mamy z Newbie 🙈
I zastanawiam sie nad tym softshell na brzydką jesień,jakby chciała pobiegać po kałużach- o ile w ogóle zacznie chodzić 😅 -
Truuskaawka wrote:Do auta już mam merino. Ostatnio zamówiłam jej jeszcze ponczo z Patulove na Vinted- babka przysłała mi z rozwalonym zamkiem 😑
Mamy zimowy ocieplany kombinezon z H&M.
Jesienną kurtke też mamy z Newbie 🙈
I zastanawiam sie nad tym softshell na brzydką jesień,jakby chciała pobiegać po kałużach- o ile w ogóle zacznie chodzić 😅
Jak zacznie chodzić to na pewno będzie chciała się taplać w kałużach, wiem z doświadczenia ostatnich 3 tygodni 😅 -
Blackapple wrote:Jak zacznie chodzić to na pewno będzie chciała się taplać w kałużach, wiem z doświadczenia ostatnich 3 tygodni 😅
Ja dziś wiozłam Kameleona na koparce na sznurku i rozmawiałam z koleżanką, w pewnym momencie zrobiło mi się za lekko, odwracam się, a Kameleon sobie zjechał prosto do wielkiej kałuży xDD i potem chciał każda zaliczać
Blackapple, Margareetka, Blondi29, Anabbit, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
BezpłatnaTruuskaawka wrote:A moge wam polecić komplet czapka+komin merino z firmy Agbo- model Silva. Są bardzo fajne,mają przedłuzenie na uszy i mała tak pięknie w tej czapie wygląda 😅
I pytanie czy szczepiliście na mmr tą bezpłatną czy proponowali Wam taką płatną szczepionke?
Nie wiedziałam że jest inna Wg -
Cel ja też jeszcze nie przespałam nocy, a zakończyłam kp równo tydzień temu. Młody na dla się budzi, najwyraźniej ten typ tak ma 🤦
Truskawka tak mi jest przykro, że musisz tkwić w takim układzie. Jesteś cudowną, ciepłą kobietą i aż serce się kraje, że trafiłaś na cholernego dupka
My spędziliśmy weekend w Ostrawie. Byliśmy w tym polecanym zoo i serio jest super. Przede wszystkim ilości drzew jaka tam jest, dużo cienia, masa atrakcji dla dzieci. Na pewno wrócimy jak młodzież trochę podrośnie i będą mogli śmigać po tych placach zabaw. Dziś zwiedzaliśmy jeszcze tą strefę po starej hucie, młody zachwycony, te wielkie konstrukcje robiły na nim wrażenie. W końcu to dziecko dwójki inżynierów xD wjechaliśmy też na wieże widokową tam i on w ogóle zero wzruszenia, zero lęku wysokości, biegał po tych podestach jak gdyby nigdy nic 🙈 -
Elza1234 wrote:Bezpłatna
Nie wiedziałam że jest inna Wg
Nam proponowali,nazywa się Priorix. Mówili że jest mniej bolesna i mniej skutków ubocznych.
Zdecydowaliśmy się na nią,to nawet nie zapłakała przy wkłuciu+ żadnej gorączki ani wysypki. Od razu po szczepieniu w dobrym humorze wróciła do zabawy.
-
Karola3xJ:D wrote:Annabjt jak tam wysypka?
Po tym jak w środę wysypało mnie na maksa i zwiększyłam dawkę leków, tak już nigdy nie wróciła. Zeszłam do jednej tabletki i będę tak brać aż do wizyty kontrolnej u dermatologa.
W piątek musiałam przełożyć alergologa, bo mała została w domu po tragicznej nocy, ale mam we wtorek rano wizytę więc podpytam o te testy.