CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas znowu wymuszają organizację urodzin dzieciom w żłobku. U przyjaciółki w przedszkolu też są prezenty dla wszystkich dzieci, bo rodzice nie wyrazili zgody na cukierki. Wolałabym chyba tego słodkiego cukierka niż chiński szmelc z temu. Też jestem na to „uczulona”. Myślę, że możesz się spotkać ze ścianą, bo teraz rodzice chcą organizować dzieciom wielkie fety w placówkachTanashi wrote:Marsol to dobre wieści

Czy u Was w placówkach też jest zwyczaj że solenizant przynosi wszystkim dzieciom prezenty? 🙈 Młoda już zdążyła dostać słodkości i jakieś gowno zabawki typu wiecie za 5 zł z jakiegoś action czy z temu 🤢 chcę poruszyć ten temat na zebraniu, bo nie podoba mi się kupowanie dzieciakom byle rakotwórczego gówna i taki konsumpcjonizm (to nie hobbity żeby dostawały prezenty z okazji czyichś urodzin lol), ale coś czuję, że będę odosobniona w tym zdaniu xd -
Truskawka jeszcze z tą anemią to zrób jej ferrytynę przy okazji, ja miałam hemoglobinę 14.6, żelazo też jeszcze w normie, a ferrytynę 4.
Marsol super, że to nic groźnego
U nas chyba żłobek daje owoce i chrupki na drugie śniadanie i balonika dla solenizanta i tyle, ale już mi koleżanka mówiła, że u niej oficjalnie nie ma a i tak rodzicie znoszą jakiś badziew za 5 zł z action i wzajemnie się nakręcają, więc zobaczymy jak będzie w praniu. -
Niestety to jakaś nowa moda że to solenizant daje prezenty dzieciom
I jest walka kto da więcej
Koleżanka ma córkę w fancy przedszkolu to jakaś babka zrobiła paczki dla 25 os grupy warte po 50 zł za sztukę (lego) plus do tego urodziny
U nas w żłobku tego nie ma
W dniu urodzin możemy dać znać że dziecko ma to wtedy jakoś będą świętować śpiewając sto lat
Ale my chcemy i tak póki co brać urlop w jej urodziny i spędzać dzień wspólnie
-