Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Marsol to dobre wieści :)

Czy u Was w placówkach też jest zwyczaj że solenizant przynosi wszystkim dzieciom prezenty? 🙈 Młoda już zdążyła dostać słodkości i jakieś gowno zabawki typu wiecie za 5 zł z jakiegoś action czy z temu 🤢 chcę poruszyć ten temat na zebraniu, bo nie podoba mi się kupowanie dzieciakom byle rakotwórczego gówna i taki konsumpcjonizm (to nie hobbity żeby dostawały prezenty z okazji czyichś urodzin lol), ale coś czuję, że będę odosobniona w tym zdaniu xd
    U nas znowu wymuszają organizację urodzin dzieciom w żłobku. U przyjaciółki w przedszkolu też są prezenty dla wszystkich dzieci, bo rodzice nie wyrazili zgody na cukierki. Wolałabym chyba tego słodkiego cukierka niż chiński szmelc z temu. Też jestem na to „uczulona”. Myślę, że możesz się spotkać ze ścianą, bo teraz rodzice chcą organizować dzieciom wielkie fety w placówkach

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tak myślę, ludzie są potrzaskani w dzisiejszych czasach. Jak widzę na urodzinkach dziecka prezenty dla gości to mam takie 😅🤡

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jeszcze z tą anemią to zrób jej ferrytynę przy okazji, ja miałam hemoglobinę 14.6, żelazo też jeszcze w normie, a ferrytynę 4.

Marsol super, że to nic groźnego

U nas chyba żłobek daje owoce i chrupki na drugie śniadanie i balonika dla solenizanta i tyle, ale już mi koleżanka mówiła, że u niej oficjalnie nie ma a i tak rodzicie znoszą jakiś badziew za 5 zł z action i wzajemnie się nakręcają, więc zobaczymy jak będzie w praniu.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to jakaś nowa moda że to solenizant daje prezenty dzieciom
    I jest walka kto da więcej
    Koleżanka ma córkę w fancy przedszkolu to jakaś babka zrobiła paczki dla 25 os grupy warte po 50 zł za sztukę (lego) plus do tego urodziny
    U nas w żłobku tego nie ma
    W dniu urodzin możemy dać znać że dziecko ma to wtedy jakoś będą świętować śpiewając sto lat
    Ale my chcemy i tak póki co brać urlop w jej urodziny i spędzać dzień wspólnie :)

age.png
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ