Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Cel kciuki za wizytę ✊️✊️ czekamy na info

Cel95 lubi tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jak ktoś jest ze Śląska to może zjeść tego tuńczyka razem z puszką i na jego organizmie nie zrobi to wrażenia

Czyli mówisz, że skoro nie mogę pojechać na Jarmark Bożonarodzeniowy na Nikiszowcu to mogę sobie zafundować dawkę makrelki? 😂

Weronka, eeemakarena lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się zbieramy. Na ten moment jednorazowa sprawa więc mam nadzieję, oby było ok i to tylko acard z heparyna i wsadzaniem proga kolejny raz straszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 18:28

HejAnku🌸, kasssia, Lauraa lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Czyli mówisz, że skoro nie mogę pojechać na Jarmark Bożonarodzeniowy na Nikiszowcu to mogę sobie zafundować dawkę makrelki? 😂
    Taniej wyjdzie. Wątpię że w tym roku kupisz tam kiełbe taniej niż za 200zl za kg. Makrela tańsza i ma mniej syfu niż luft na Nikiszu

HejAnku🌸, Gusia_ lubią tę wiadomość

event.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Taniej wyjdzie. Wątpię że w tym roku kupisz tam kiełbe taniej niż za 200zl za kg. Makrela tańsza i ma mniej syfu niż luft na Nikiszu

Bo na Śląsku to się gryzie powietrze i od razu można pojeść 🤣🤣🤣🙈

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    Mi trochę właśnie emocje opadły, troche bardziej racjonalnie podchodzę do tematu powoli. o 18 mam teleporade z genetykiem gdzie robili mi prenatalne bo chce omówić to ze mną. W razie czego dzwoniłam i do 19 mogę podjechać zrobić Nifty dziś.

Hej i jak wyjaśnili ci czemu tak skoczyło ryzyko?

age.png

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel będzie dobrze! Czekamy na info ❤️

Tak mnie odcięło po pracy, że dopiero się obudziłam 🙈 Wy o makrelach a ja dzisiaj zaczęłam szukać co przygotować na święta i na widok śledzi dostałam spazmów ze szczęścia 😆

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już mam smaka na sałatkę śledziową w Wigilię 🤣 chyba sobie zrobię więcej w tym roku

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzie to ja jem całorocznie także też się cieszę że w święta również je będę jadła 😆 makrelę to ja jadłam raz niedawno ale taka z puszki w sosie pomidorowym. Zrobiłam pastę taką. Aczkolwiek wiem że nie wolno jeść wędzonych ryb na zimno, mięsa wędzonego wędlin na zimno wędzonych też nie. Jestem załamana bo mój mąż zawsze na święta wędzi. Jedne i drugie i ominą mnie w ciągu tej ciąży obydwa akurat 🥲

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Śledzie to ja jem całorocznie także też się cieszę że w święta również je będę jadła 😆 makrelę to ja jadłam raz niedawno ale taka z puszki w sosie pomidorowym. Zrobiłam pastę taką. Aczkolwiek wiem że nie wolno jeść wędzonych ryb na zimno, mięsa wędzonego wędlin na zimno wędzonych też nie. Jestem załamana bo mój mąż zawsze na święta wędzi. Jedne i drugie i ominą mnie w ciągu tej ciąży obydwa akurat 🥲

A ja ostatnio jadłam takie swojskie wędzone, dlaczego nie wolno? Przecież mamy tam temp. i nie jest surowe?!

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    A ja ostatnio jadłam takie swojskie wędzone, dlaczego nie wolno? Przecież mamy tam temp. i nie jest surowe?!

Nie wiem właśnie czytałam gdzieś że wędzonego na zimno nie można ale czekaj zaraz doczytam co i jak.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam w Google i to mi wyskoczyło:

Najważniejszą kwestią dla kobiet w ciąży jest to, czy wędzenie odbywało się na zimno, czy na gorąco. Produkty wędzone na zimno są przeciwwskazane, ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych i zakażeń np. bakteryjnych.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wpisałam w Google i to mi wyskoczyło:

Najważniejszą kwestią dla kobiet w ciąży jest to, czy wędzenie odbywało się na zimno, czy na gorąco. Produkty wędzone na zimno są przeciwwskazane, ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych i zakażeń np. bakteryjnych.

Noo właśnie ufff, jak jest wędzone min 6h jest ok. :)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje z tą dietą, tym bardziej, że nie miałam toxo :(

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w głowie układam menu na święta 🫣 zastanawiam się kiedy ruszyć z gotowaniem 🤪 boję się tylko że z moim apetytem to na święta niewiele zostanie a ja w miesiąc przygarnę kilka nieplanowanych kilogramów 😅 no jak żyć

Lauraa lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ja już w głowie układam menu na święta 🫣 zastanawiam się kiedy ruszyć z gotowaniem 🤪 boję się tylko że z moim apetytem to na święta niewiele zostanie a ja w miesiąc przygarnę kilka nieplanowanych kilogramów 😅 no jak żyć

Przeczytałam to z piernikiem w buzi 🤣 u mnie co prawda apetyt jeszcze średni, ale jak tylko mi przejdą mdłości to odbiję 🤣 ale plusem dziecka i psa w domu jest to, że trzeba się ruszyć i tak od stołu, żeby wyspacerować tę gromadę, więc człowiek chociaż się rusza w święta

Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Zwariuje z tą dietą, tym bardziej, że nie miałam toxo :(

Ja też nie, a od kilku lat jem masło i sery z niepasteryzowanego mleka prosto od gospodarza, nie wiem co jeszcze muszę zrobić żeby mieć tokso 😵‍💫 teraz oczywiście nie jem, ale no kurde bez jaj 🤣

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak trochę z innej beczki.

Dziś cały dzień czuję taki ucisk/ciężar na macicy, wzięłam 2 tabletki magnezu i jakby przeszło, natomiast przy chodzeniu nie zawsze, ale co jakiś czas odczuwam takie jakby przelewanie z jednej strony na drugą, ale z takim impetem.

Nie wiem jak konkretniej to wytłumaczyć...

Czy to może być rozciąganie się macicy tylko takie inne (do tej pory odczuwałam to jak bóle przed okresem) czy lepiej skontrolować na IP?

Mierzyłam tętno detektorem - jest miarowe ok. 155/min

Nie chce panikować, dlatego wolę zapytać doświadczone już Mamy czy tak miałyście podczas swoich ciąż; czy to jest normalne.

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja też nie, a od kilku lat jem masło i sery z niepasteryzowanego mleka prosto od gospodarza, nie wiem co jeszcze muszę zrobić żeby mieć tokso 😵‍💫 teraz oczywiście nie jem, ale no kurde bez jaj 🤣

Ja już analizowałam statystyki...i nie jest tak prosto się zarazic.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    A ja tak trochę z innej beczki.

Dziś cały dzień czuję taki ucisk/ciężar na macicy, wzięłam 2 tabletki magnezu i jakby przeszło, natomiast przy chodzeniu nie zawsze, ale co jakiś czas odczuwam takie jakby przelewanie z jednej strony na drugą, ale z takim impetem.

Nie wiem jak konkretniej to wytłumaczyć...

Czy to może być rozciąganie się macicy tylko takie inne (do tej pory odczuwałam to jak bóle przed okresem) czy lepiej skontrolować na IP?

Mierzyłam tętno detektorem - jest miarowe ok. 155/min

Nie chce panikować, dlatego wolę zapytać doświadczone już Mamy czy tak miałyście podczas swoich ciąż; czy to jest normalne.

Ja miałam ten ból macicy o którym tu wspominałam i on był taki ciągły, dość silny. Na izbie nic nie stwierdzili, zapisali mi nospe, wzięłam jedna tabletkę ale nie przeszło po niej, wcześniej Apap i też nic, więc potem już sobie odpuściłam i tylko magnez brałam. Po dwóch dniach samo przeszło, więc może się macica rozciągała rzeczywiście.

amoze lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 325 326 327 328 329 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ