CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:jeju aż musiałam się zalogować żeby polubić i skomentować - cuuudny ❤️ To ile ich masz? 🥹 Mi się akurat czarno biały podoba ale merle też są cudowne 🥹
No nasza sunia też do łatwych nie należy, jest reaktywna i czasem z charakteru przypomina mi właśnie trochę bordera, więc no też będzie ciekawie.... 👀 Mam nadzieję że jakoś uda nam się ogarnąć to życie w czwórkę
o niee! źle napisałam, literówka: d chciałam napisać "dziadówa" w sensie dziewczyna
Luna30, myślę, że jak nie zjadamy tego tuńczyka na puszki, to ja bym zjadła ostatnio też robiłam sałatkę z tuńczykiem i wchodziła mi jak nigdy Ale na całą sałatkę jedna puszka, to zjadlam moze 1/4.
Cel95, trzymam kciuki bez stresu, daj znać .💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
@ Cel kciuki za wizytę ✊️✊️ czekamy na info
Cel95 lubi tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2023 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Karola3xJ:D wrote:Jak ktoś jest ze Śląska to może zjeść tego tuńczyka razem z puszką i na jego organizmie nie zrobi to wrażenia
Czyli mówisz, że skoro nie mogę pojechać na Jarmark Bożonarodzeniowy na Nikiszowcu to mogę sobie zafundować dawkę makrelki? 😂Weronka, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Zaraz się zbieramy. Na ten moment jednorazowa sprawa więc mam nadzieję, oby było ok i to tylko acard z heparyna i wsadzaniem proga kolejny raz straszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 18:28
HejAnku🌸, kasssia, Lauraa lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku🌸 wrote:Czyli mówisz, że skoro nie mogę pojechać na Jarmark Bożonarodzeniowy na Nikiszowcu to mogę sobie zafundować dawkę makrelki? 😂
HejAnku🌸, Gusia_ lubią tę wiadomość
-
LaMia wrote:Mi trochę właśnie emocje opadły, troche bardziej racjonalnie podchodzę do tematu powoli. o 18 mam teleporade z genetykiem gdzie robili mi prenatalne bo chce omówić to ze mną. W razie czego dzwoniłam i do 19 mogę podjechać zrobić Nifty dziś.
Hej i jak wyjaśnili ci czemu tak skoczyło ryzyko? -
Cel będzie dobrze! Czekamy na info ❤️
Tak mnie odcięło po pracy, że dopiero się obudziłam 🙈 Wy o makrelach a ja dzisiaj zaczęłam szukać co przygotować na święta i na widok śledzi dostałam spazmów ze szczęścia 😆 -
Śledzie to ja jem całorocznie także też się cieszę że w święta również je będę jadła 😆 makrelę to ja jadłam raz niedawno ale taka z puszki w sosie pomidorowym. Zrobiłam pastę taką. Aczkolwiek wiem że nie wolno jeść wędzonych ryb na zimno, mięsa wędzonego wędlin na zimno wędzonych też nie. Jestem załamana bo mój mąż zawsze na święta wędzi. Jedne i drugie i ominą mnie w ciągu tej ciąży obydwa akurat 🥲
-
magdalena321 wrote:Śledzie to ja jem całorocznie także też się cieszę że w święta również je będę jadła 😆 makrelę to ja jadłam raz niedawno ale taka z puszki w sosie pomidorowym. Zrobiłam pastę taką. Aczkolwiek wiem że nie wolno jeść wędzonych ryb na zimno, mięsa wędzonego wędlin na zimno wędzonych też nie. Jestem załamana bo mój mąż zawsze na święta wędzi. Jedne i drugie i ominą mnie w ciągu tej ciąży obydwa akurat 🥲
A ja ostatnio jadłam takie swojskie wędzone, dlaczego nie wolno? Przecież mamy tam temp. i nie jest surowe?! -
SZKODNIK wrote:A ja ostatnio jadłam takie swojskie wędzone, dlaczego nie wolno? Przecież mamy tam temp. i nie jest surowe?!
Nie wiem właśnie czytałam gdzieś że wędzonego na zimno nie można ale czekaj zaraz doczytam co i jak. -
Wpisałam w Google i to mi wyskoczyło:
Najważniejszą kwestią dla kobiet w ciąży jest to, czy wędzenie odbywało się na zimno, czy na gorąco. Produkty wędzone na zimno są przeciwwskazane, ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych i zakażeń np. bakteryjnych. -
magdalena321 wrote:Wpisałam w Google i to mi wyskoczyło:
Najważniejszą kwestią dla kobiet w ciąży jest to, czy wędzenie odbywało się na zimno, czy na gorąco. Produkty wędzone na zimno są przeciwwskazane, ze względu na ryzyko zatruć pokarmowych i zakażeń np. bakteryjnych.
Noo właśnie ufff, jak jest wędzone min 6h jest ok. -
Ja już w głowie układam menu na święta 🫣 zastanawiam się kiedy ruszyć z gotowaniem 🤪 boję się tylko że z moim apetytem to na święta niewiele zostanie a ja w miesiąc przygarnę kilka nieplanowanych kilogramów 😅 no jak żyć
Lauraa lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:Ja już w głowie układam menu na święta 🫣 zastanawiam się kiedy ruszyć z gotowaniem 🤪 boję się tylko że z moim apetytem to na święta niewiele zostanie a ja w miesiąc przygarnę kilka nieplanowanych kilogramów 😅 no jak żyć
Przeczytałam to z piernikiem w buzi 🤣 u mnie co prawda apetyt jeszcze średni, ale jak tylko mi przejdą mdłości to odbiję 🤣 ale plusem dziecka i psa w domu jest to, że trzeba się ruszyć i tak od stołu, żeby wyspacerować tę gromadę, więc człowiek chociaż się rusza w świętaAlex_92, Lauraa lubią tę wiadomość