X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia nie rób sobie wyrzutów, w ciąży to każda z nas zaliczyła na pewno jakąś dziwną paranoję albo jazdę. Jednak hormony też robią swoje. Ciesze się, że rozmowa z lekarzem Cię uspokoiła :)

Ja siedzę właśnie nadzorując moje córki jak bawią się na kamieniach sensorycznych, które przyniósł im Mikołaj, żeby się nie zabiły 😅 ale od 7 rano mam je z głowy dzięki nowej zabawce 🤣👌 Czytam o Waszych cukrach i cieszę sie, że u mnie chociaż to dobra. Jutro robię wyniki tarczycowe i mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 09:11

LaMia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kiedyś za nastolatki albo jak miałam tak 20 lat to
    Uwielbiałam myć buzię szarym mydłem i to Tym co chłopy z kopalni dostawali (jestem ze Śląska 😀) i miałam na prawdę super buzię. Teraz chyba już tych mydeł nie ma i jest podobno Biały Jeleń

Kupiłam w rossmanie takie bio eco i w ogóle siarkowe, o szare mydło musiałabyś spytać jakiegoś Górnika właśnie. Ja też ze Śląska i nawet mieszkałam w przykopalnianym osiedlu ;) ojciec górnik.

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    Hej Hej dziewczyny !

Witam się w Mikołajkowy poranek z pracy :-) ja dziś odkąd wstałam to bym zjadła konia z kopytami.... :-D

Te sny to dajcie spokój okropne są czasami haha, ale jak widać takie zabawne też się zdarzają.

Kindziukowa i Cel95 super że na Waszych wizytach wszystko oki. Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.

Dziękuje Wam za wczorajsze wsparcie dziewczyny. Ja normalnie wpadłam w panikę jak to zobaczyłam, ale podeszłam później do tego jednak ze spokojem jak puściły nerwy...

@Gusia masz dużo racji i muszę trochę nabrać Twojego zdrowego dystansu - bo ja mam tendencje do bycia pesymistą (chociaż usłyszałam że to dobrze, bo zawsze się pozytywnie rozczaruje, ale to nie prawda - bo głowa żyje w swoim świecie i za chwile mi siądzie jak tak będę się zachowywać). Więc proszę mnie ochrzanić jakbym znowu zaczęła z czyms panikować !!! Chociaż obiecuje się że nie.

Teleporade miałam z genetykiem, dużo mi dała i reasumując - nift nie będę robić. Dzidziuś jest moim małym Skarbem niezależnie od wszystkiego. Ale mam nadzieje ze będzie dobrze. Ten stres nas bardziej wykańcza niż wszystko inne.

Super, że ktoś Cię uspokoił 🍀

LaMia lubi tę wiadomość

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Kupiłam w rossmanie takie bio eco i w ogóle siarkowe, o szare mydło musiałabyś spytać jakiegoś Górnika właśnie. Ja też ze Śląska i nawet mieszkałam w przykopalnianym osiedlu ;) ojciec górnik.

To ja widzę nas tutaj więcej ze śląska :-D

magdalena321, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pani pobrała mi krew na nifty
    Nie mówiła nic i żadnych obsuwach, powiedziała że wynik do 10 dni ale powinien być szybciej

SZKODNIK, Lauraa, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    LaMia nie rób sobie wyrzutów, w ciąży to każda z nas zaliczyła na pewno jakąś dziwną paranoję albo jazdę. Jednak hormony też robią swoje. Ciesze się, że rozmowa z lekarzem Cię uspokoiła :)

Ja siedzę właśnie nadzorując moje córki jak bawią się na kamieniach sensorycznych, które przyniósł im Mikołaj, żeby się nie zabiły 😅 ale od 7 rano mam je z głowy dzięki nowej zabawce 🤣👌 Czytam o Waszych cukrach i cieszę sie, że u mnie chociaż to dobra. Jutro robię wyniki tarczycowe i mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki 🫣

To Gusia niezależne od ciązy haha, w ciąży jeszcze gorzej :-) dlatego musze się wziąć w garść i wprowadzić lekki powiew optymizmu haha :-D

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    To ja widzę nas tutaj więcej ze śląska :-D

Teraz Oświęcim, wcześniej bliżej Tych.
    Urodziłam się w Mikołowie i z biegem lat podarzalam w stronę Oświęcimia ;), ale ja należę do tych osób które nie przywiązują się do miejsca i stąd też bym mogła się wyprowadzić gdzieś dalej :)

LaMia lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Musze starych znajomych podpytać mężów koleżanek którzy pracują na kopalni czy dalej mają takie mydła. Kiedyś jak wujek jeszcze pracował to mi przynosił

SZKODNIK lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:

Teleporade miałam z genetykiem, dużo mi dała i reasumując - nift nie będę robić. Dzidziuś jest moim małym Skarbem niezależnie od wszystkiego. Ale mam nadzieje ze będzie dobrze. Ten stres nas bardziej wykańcza niż wszystko inne.
    ufff to super, że cie uspokoiła, a wyjaśniła dlaczego ten wynik tak skoczył?
    do mnie dzisiaj mój lekarz ma zadzwonić po 13.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nieprzespane noce przez ból żołądka to już standard 😭 + mój 6 miesięczny 15 kilogramowy bobas ma jeszcze nie spokojny sen więc mam tryb czuwanie😂

Co do snów - ja miałam wczoraj taki odklejony, że aż się obudziłam z płaczem - oczywiście nadal w kategorii kryminały

Słodko się czyta o waszych dzieciakach 🥰

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    ufff to super, że cie uspokoiła, a wyjaśniła dlaczego ten wynik tak skoczył?
    do mnie dzisiaj mój lekarz ma zadzwonić po 13.

Stwierdziła że ryzyko podstawowe wg ich laboru na mój wiek to 900 z hakiem mi skorygowano do 781 ze względu na krew bo mam bardzo niewielkie odchyłki. I powiedziała, że biorąc pod uwagę usg i wyniki jest ok.
    A dlaczego ma do Ciebie dzwonić Twój?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Musze starych znajomych podpytać mężów koleżanek którzy pracują na kopalni czy dalej mają takie mydła. Kiedyś jak wujek jeszcze pracował to mi przynosił

Donoszę, że na olx jest b.duzo ofert. Do koloru do wyboru ;) teraz sprawdziłam

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Serio? nawet mydło szare jest na olx :-D ? aż muszę zobaczyć :-D

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No to Oficjalnie ma większe doświadczenie z dziećmi niż ja xD

Haha dobre. Nie wiem czy cie to pocieszy ale ja nie miałam żadnego doświadczenia z dziećmi malenkimi przed córka też:) dużo nauczyłam się z filmików na youtube :) np jak nosić albo kurs 1szej pomocy albo kąpanie ( chociaż to akurat mega latwe jak masz odpowiednią wanienke z wkładką). Kp uczą zazwyczaj położne laktacyjne w szpitalu. Obecnie to na szczęście standard już jest przynajmniej u nas w okolicznych szpitalach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 09:42

Cel95 lubi tę wiadomość

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    Serio? nawet mydło szare jest na olx :-D ? aż muszę zobaczyć :-D

Na olx jest wszystko 😈

LaMia lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

O jest! Normalnie złoto, zaraz kupię chyba worek 😃😃😃

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zasnęłam ale obudziłam się zestresowana dzisiejsza wizytą - aż mi niedobrze z tych nerwów. Człowiek nastawia się pozytywnie, myśli ok ale jak przychodzi dzień wizyty to jakoś samo to się dzieje, że nerwy są duże.

• LaMia Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja znowu zasnęłam ale obudziłam się zestresowana dzisiejsza wizytą - aż mi niedobrze z tych nerwów. Człowiek nastawia się pozytywnie, myśli ok ale jak przychodzi dzień wizyty to jakoś samo to się dzieje, że nerwy są duże.

Nie dziwie się, każda z nas ma tak chyba że przed wizytą ogarnia lęk, czy wszystko jest dobrze. Ale będzie dobrze i maleństwo na pewno rośnie zdrowo :-D zobaczysz !

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Raczej normalna nigdy nie miałam jakiejś problematycznej, ani tłustej ani zbyt suchej choć bardziej lubię ją nawilżając i natłuszczać niż żeby zmatowić.

Avene cicaplast spróbuj

magdalena321 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Haha dobre. Nie wiem czy cie to pocieszy ale ja nie miałam żadnego doświadczenia z dziećmi malenkimi przed córka też:) dużo nauczyłam się z filmików na youtube :) np jak nosić albo kurs 1szej pomocy albo kąpanie ( chociaż to akurat mega latwe jak masz odpowiednią wanienke z wkładką). Kp uczą zazwyczaj położne laktacyjne w szpitalu. Obecnie to na szczęście standard już jest przynajmniej u nas w okolicznych szpitalach.

Trzeba będzie się zainteresować tematem :P

Alex_92 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ