X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko ja mam problem z zaśnięciem jak się wybudzę 🙈
    Dzisiaj mi się śnił papież Benedykt i gadał do mnie po polsku i powiedział że się modli o moją ciążę 😅🤣
    U nas to mąż wiecznie choroby do domu przynosi, zauważyłam że po każdym nieudanym transferze opadały z niego emocje i chorował dość mocno, a potem ja. Tym razem transfer się udał a on i tak zachorował ale jakoś się uchowałam 🙈
    Zaraz przyjedzie do mnie pani pielęgniarka pobrać nifty ♥️

przygodami66, Alex_92, Maniaaa., Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avoacado super, że możesz znów jeść. Na mnie te tabletki też tak właśnie podziałały, że w końcu mogłam normalnie zacząć jeść. (w sumie nadal biorę, bo bez ciężko)

Luna Twoja córka przesłodka. Moje zaczynają dzień zwykle od przywitania się ze zdjęciem z usg na lodówce ostatnio ❤️

Co do typu adapterów to ja mam takie przekładane pod przednim fotelem w aucie i jestem z nich zadowolona, ale już nie pamiętam marki i gdzie mąż zamawiał, bo to było prawie 5 lat temu 🤷‍♀️

Luna30, przygodami66, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczy gorączka,jak debil nosiłam wczoraj drewno na dworze z krótkim rękawku....W ogóle szkoda komentować.

Czekam w kolejce do neurologa i się chyba zrzygam. Dobrze że korytarzu pusty. Co ranne godziny to ranne.

Dzisiaj przyjedzie mi babybjörn z Litwy. Mam nadzieję że babka mnie nie oszukała.

Musz epos rodze wejść na szmaty bo te ubrania co kupiłam są przyciasne w biodrach. Miesiąc temu były okej....a waga stoi w miejscu.Rozpycha mnie na boki

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Urocze są te Wasze dzieci. Aż człowiek się swojego nie może doczekać wreszcie 😁😁😁

Nawet Mikołaj nie przyćmił inf o dzidziusiu. Powiem Wam że nie widziałam chyba nigdy zeby aż tak sie cieszyla:) moja córka uwielbia zajmować się małymi dziećmi. Np u znajomej u jej kilku msc synka chciała go ciągle przebierać i mówiła nad wózkiem: zobacz jakie on ma przesłodkie malutkie nóżki.. mniejsze dzieci też wprowadza po schodach, przynosi bidony, kiedyś nakarmiła sąsiadkę mała całą miseczka bigosu. 20min ja karmila:p co dla 4l uważam za wyczyn. Już od rana wymyślą jakie zabawki kupić maluchowi i informuje mnie ze: wiesz mamo ona musi mieć inne lozeczko, takie zeby nie wypadła!;)

Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Avoacado super, że możesz znów jeść. Na mnie te tabletki też tak właśnie podziałały, że w końcu mogłam normalnie zacząć jeść. (w sumie nadal biorę, bo bez ciężko)

Luna Twoja córka przesłodka. Moje zaczynają dzień zwykle od przywitania się ze zdjęciem z usg na lodówce ostatnio ❤️

Co do typu adapterów to ja mam takie przekładane pod przednim fotelem w aucie i jestem z nich zadowolona, ale już nie pamiętam marki i gdzie mąż zamawiał, bo to było prawie 5 lat temu 🤷‍♀️

Slodziaki:) jeszcze była sytuacja że mąż mowi: mama ci pokaże gdzie rączki gdzie nozki na zdjęciu...a matka: hmmm...tu jest glowa:p wiesz co córeczko to zdjęcie jest bardzo niewyrazne, muszę pójść zrobić lepsze:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mnie męczy gorączka,jak debil nosiłam wczoraj drewno na dworze z krótkim rękawku....W ogóle szkoda komentować.

Czekam w kolejce do neurologa i się chyba zrzygam. Dobrze że korytarzu pusty. Co ranne godziny to ranne.

Dzisiaj przyjedzie mi babybjörn z Litwy. Mam nadzieję że babka mnie nie oszukała.

Musz epos rodze wejść na szmaty bo te ubrania co kupiłam są przyciasne w biodrach. Miesiąc temu były okej....a waga stoi w miejscu.Rozpycha mnie na boki

Już zamawiałaś? Ja póki co mam suszarkę nowa elektryczna ale nie umiem jej nawet otworzyć:) to taki zakup trochę na teraz a trochę z myślą o przyszłości. No i " zaklepalam" sobie lozeczko od sąsiadki co na wiosnę będzie wymieniac. Ja już też głównie w ciążowych chodzę. Mieszcze się w jeansy ale po jakimś czasie zaczyna mnie boleć brzuch w nich.

Zdrowia!

• Nineq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na czczo 100🤡super po prostu. Ciekawe co mi wyjdzie potem.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że sny przedziwne to ma każda z nas 😆 ale ten o papieżu wygrał internety 🤣🤣🤣

Moja córka co jakiś czas włączy apke na moim tel ta Ciąża + i przegląda każdy tydzień jak wygląda bobas i czasem przychodzi i kładzie głowę na moim brzuchu licząc że cos usłyszy a ja mówię że nic nie słychać że jeszcze jest tak malutkie że nie czuć że kopie ani nic 🥹😆

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Nawet Mikołaj nie przyćmił inf o dzidziusiu. Powiem Wam że nie widziałam chyba nigdy zeby aż tak sie cieszyla:) moja córka uwielbia zajmować się małymi dziećmi. Np u znajomej u jej kilku msc synka chciała go ciągle przebierać i mówiła nad wózkiem: zobacz jakie on ma przesłodkie malutkie nóżki.. mniejsze dzieci też wprowadza po schodach, przynosi bidony, kiedyś nakarmiła sąsiadkę mała całą miseczka bigosu. 20min ja karmila:p co dla 4l uważam za wyczyn. Już od rana wymyślą jakie zabawki kupić maluchowi i informuje mnie ze: wiesz mamo ona musi mieć inne lozeczko, takie zeby nie wypadła!;)

No to Oficjalnie ma większe doświadczenie z dziećmi niż ja xD

przygodami66 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Glukoza na czczo 100🤡super po prostu. Ciekawe co mi wyjdzie potem.

O której godzinie pobierali Ci krew?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myślałam że tylko ja mam problem z zaśnięciem jak się wybudzę 🙈
    Dzisiaj mi się śnił papież Benedykt i gadał do mnie po polsku i powiedział że się modli o moją ciążę 😅🤣
    U nas to mąż wiecznie choroby do domu przynosi, zauważyłam że po każdym nieudanym transferze opadały z niego emocje i chorował dość mocno, a potem ja. Tym razem transfer się udał a on i tak zachorował ale jakoś się uchowałam 🙈
    Zaraz przyjedzie do mnie pani pielęgniarka pobrać nifty ♥️

Elza, załatwisz mi też wstawiennictwo papieża jakiegoś? 😁

LaMia, Elza1234, magdalena321, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    O której godzinie pobierali Ci krew?
    O 8. Poprzednim razem o 7 i wyszła 101. Także na jedno wychodzi.
    Ciekawa jestem co wyjdzie po godzinie i po dwóch, ale jestem przygotowana na cukrzycę ciążowa 🥲

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co Wam powiem. Jakoś tak „zdziadziałam” w tej ciąży, nic mi się nie chce, włosy spinam byle jak, jak już je mam umyć to jest dramat czekam na ostatni moment 😆 buzia w ogóle w wypryskach, na plecach i ramionach to samo, łażę w domu w rozciągniętych swetrach czy bluzach, wtf?! 🤣 najlepsze jest to że nie wiem czym mogę tą buzię smarować żeby te syfki zaczęły schodzić bo retimaxa mojego ulubionego nie można a wyglądam normalnie jakby mi się ospa zaczynała 😩

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    O 8. Poprzednim razem o 7 i wyszła 101. Także na jedno wychodzi.
    Ciekawa jestem co wyjdzie po godzinie i po dwóch, ale jestem przygotowana na cukrzycę ciążowa 🥲

Byłam u świetnej diabetolog z Krk ostatnio I mówiła, że cukry na czczo żyją swoim życiem. Po obciążeniu możesz mieć ładne, niekoniecznie tam musi coś wyjść. Mam nadzieję, że dieta starczy u Ciebie

Nawet jak tylko na czczo ktoś ma np 5.2 miminalnie więcej to już wpisują cukrzycę ciazowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 09:01

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ale wiecie co Wam powiem. Jakoś tak „zdziadziałam” w tej ciąży, nic mi się nie chce, włosy spinam byle jak, jak już je mam umyć to jest dramat czekam na ostatni moment 😆 buzia w ogóle w wypryskach, na plecach i ramionach to samo, łażę w domu w rozciągniętych swetrach czy bluzach, wtf?! 🤣 najlepsze jest to że nie wiem czym mogę tą buzię smarować żeby te syfki zaczęły schodzić bo retimaxa mojego ulubionego nie można a wyglądam normalnie jakby mi się ospa zaczynała 😩

A jaka masz skórę, sucha, mieszana, tłusta?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

A może spróbuj mydła siarkowego ? U mojego nastolatka bardzo fajnie i szybko zadziałało.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A jaka masz skórę, sucha, mieszana, tłusta?

Raczej normalna nigdy nie miałam jakiejś problematycznej, ani tłustej ani zbyt suchej choć bardziej lubię ją nawilżając i natłuszczać niż żeby zmatowić.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej dziewczyny !

Witam się w Mikołajkowy poranek z pracy :-) ja dziś odkąd wstałam to bym zjadła konia z kopytami.... :-D

Te sny to dajcie spokój okropne są czasami haha, ale jak widać takie zabawne też się zdarzają.

Kindziukowa i Cel95 super że na Waszych wizytach wszystko oki. Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.

Dziękuje Wam za wczorajsze wsparcie dziewczyny. Ja normalnie wpadłam w panikę jak to zobaczyłam, ale podeszłam później do tego jednak ze spokojem jak puściły nerwy...

@Gusia masz dużo racji i muszę trochę nabrać Twojego zdrowego dystansu - bo ja mam tendencje do bycia pesymistą (chociaż usłyszałam że to dobrze, bo zawsze się pozytywnie rozczaruje, ale to nie prawda - bo głowa żyje w swoim świecie i za chwile mi siądzie jak tak będę się zachowywać). Więc proszę mnie ochrzanić jakbym znowu zaczęła z czyms panikować !!! Chociaż obiecuje się że nie.

Teleporade miałam z genetykiem, dużo mi dała i reasumując - nift nie będę robić. Dzidziuś jest moim małym Skarbem niezależnie od wszystkiego. Ale mam nadzieje ze będzie dobrze. Ten stres nas bardziej wykańcza niż wszystko inne.

SZKODNIK, przygodami66, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    A może spróbuj mydła siarkowego ? U mojego nastolatka bardzo fajnie i szybko zadziałało.

Kiedyś za nastolatki albo jak miałam tak 20 lat to
    Uwielbiałam myć buzię szarym mydłem i to Tym co chłopy z kopalni dostawali (jestem ze Śląska 😀) i miałam na prawdę super buzię. Teraz chyba już tych mydeł nie ma i jest podobno Biały Jeleń

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • LaMia Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kiedyś za nastolatki albo jak miałam tak 20 lat to
    Uwielbiałam myć buzię szarym mydłem i to Tym co chłopy z kopalni dostawali (jestem ze Śląska 😀) i miałam na prawdę super buzię. Teraz chyba już tych mydeł nie ma i jest podobno Biały Jeleń

Haha widzisz miałam to samo! i tak faktycznie jedynie został biały jeleń. Mi bardzo szorstka sucha skóra się zrobiła w ciązy. Obstawiam ze to wina progesteronu bo zawsze przed @ też tak miałam. Mimo nawilżania jest fatalnie

preg.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ