CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślałam że tylko ja mam problem z zaśnięciem jak się wybudzę 🙈
Dzisiaj mi się śnił papież Benedykt i gadał do mnie po polsku i powiedział że się modli o moją ciążę 😅🤣
U nas to mąż wiecznie choroby do domu przynosi, zauważyłam że po każdym nieudanym transferze opadały z niego emocje i chorował dość mocno, a potem ja. Tym razem transfer się udał a on i tak zachorował ale jakoś się uchowałam 🙈
Zaraz przyjedzie do mnie pani pielęgniarka pobrać nifty ♥️przygodami66, Alex_92, Maniaaa., Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Avoacado super, że możesz znów jeść. Na mnie te tabletki też tak właśnie podziałały, że w końcu mogłam normalnie zacząć jeść. (w sumie nadal biorę, bo bez ciężko)
Luna Twoja córka przesłodka. Moje zaczynają dzień zwykle od przywitania się ze zdjęciem z usg na lodówce ostatnio ❤️
Co do typu adapterów to ja mam takie przekładane pod przednim fotelem w aucie i jestem z nich zadowolona, ale już nie pamiętam marki i gdzie mąż zamawiał, bo to było prawie 5 lat temu 🤷♀️Luna30, przygodami66, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Mnie męczy gorączka,jak debil nosiłam wczoraj drewno na dworze z krótkim rękawku....W ogóle szkoda komentować.
Czekam w kolejce do neurologa i się chyba zrzygam. Dobrze że korytarzu pusty. Co ranne godziny to ranne.
Dzisiaj przyjedzie mi babybjörn z Litwy. Mam nadzieję że babka mnie nie oszukała.
Musz epos rodze wejść na szmaty bo te ubrania co kupiłam są przyciasne w biodrach. Miesiąc temu były okej....a waga stoi w miejscu.Rozpycha mnie na boki -
Cel95 wrote:Urocze są te Wasze dzieci. Aż człowiek się swojego nie może doczekać wreszcie 😁😁😁
Nawet Mikołaj nie przyćmił inf o dzidziusiu. Powiem Wam że nie widziałam chyba nigdy zeby aż tak sie cieszyla:) moja córka uwielbia zajmować się małymi dziećmi. Np u znajomej u jej kilku msc synka chciała go ciągle przebierać i mówiła nad wózkiem: zobacz jakie on ma przesłodkie malutkie nóżki.. mniejsze dzieci też wprowadza po schodach, przynosi bidony, kiedyś nakarmiła sąsiadkę mała całą miseczka bigosu. 20min ja karmila:p co dla 4l uważam za wyczyn. Już od rana wymyślą jakie zabawki kupić maluchowi i informuje mnie ze: wiesz mamo ona musi mieć inne lozeczko, takie zeby nie wypadła!Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Avoacado super, że możesz znów jeść. Na mnie te tabletki też tak właśnie podziałały, że w końcu mogłam normalnie zacząć jeść. (w sumie nadal biorę, bo bez ciężko)
Luna Twoja córka przesłodka. Moje zaczynają dzień zwykle od przywitania się ze zdjęciem z usg na lodówce ostatnio ❤️
Co do typu adapterów to ja mam takie przekładane pod przednim fotelem w aucie i jestem z nich zadowolona, ale już nie pamiętam marki i gdzie mąż zamawiał, bo to było prawie 5 lat temu 🤷♀️
Slodziaki:) jeszcze była sytuacja że mąż mowi: mama ci pokaże gdzie rączki gdzie nozki na zdjęciu...a matka: hmmm...tu jest glowa:p wiesz co córeczko to zdjęcie jest bardzo niewyrazne, muszę pójść zrobić lepsze:) -
Karola3xJ:D wrote:Mnie męczy gorączka,jak debil nosiłam wczoraj drewno na dworze z krótkim rękawku....W ogóle szkoda komentować.
Czekam w kolejce do neurologa i się chyba zrzygam. Dobrze że korytarzu pusty. Co ranne godziny to ranne.
Dzisiaj przyjedzie mi babybjörn z Litwy. Mam nadzieję że babka mnie nie oszukała.
Musz epos rodze wejść na szmaty bo te ubrania co kupiłam są przyciasne w biodrach. Miesiąc temu były okej....a waga stoi w miejscu.Rozpycha mnie na boki
Już zamawiałaś? Ja póki co mam suszarkę nowa elektryczna ale nie umiem jej nawet otworzyć to taki zakup trochę na teraz a trochę z myślą o przyszłości. No i " zaklepalam" sobie lozeczko od sąsiadki co na wiosnę będzie wymieniac. Ja już też głównie w ciążowych chodzę. Mieszcze się w jeansy ale po jakimś czasie zaczyna mnie boleć brzuch w nich.
Zdrowia! -
Widzę że sny przedziwne to ma każda z nas 😆 ale ten o papieżu wygrał internety 🤣🤣🤣
Moja córka co jakiś czas włączy apke na moim tel ta Ciąża + i przegląda każdy tydzień jak wygląda bobas i czasem przychodzi i kładzie głowę na moim brzuchu licząc że cos usłyszy a ja mówię że nic nie słychać że jeszcze jest tak malutkie że nie czuć że kopie ani nic 🥹😆 -
Luna30 wrote:Nawet Mikołaj nie przyćmił inf o dzidziusiu. Powiem Wam że nie widziałam chyba nigdy zeby aż tak sie cieszyla:) moja córka uwielbia zajmować się małymi dziećmi. Np u znajomej u jej kilku msc synka chciała go ciągle przebierać i mówiła nad wózkiem: zobacz jakie on ma przesłodkie malutkie nóżki.. mniejsze dzieci też wprowadza po schodach, przynosi bidony, kiedyś nakarmiła sąsiadkę mała całą miseczka bigosu. 20min ja karmila:p co dla 4l uważam za wyczyn. Już od rana wymyślą jakie zabawki kupić maluchowi i informuje mnie ze: wiesz mamo ona musi mieć inne lozeczko, takie zeby nie wypadła!
No to Oficjalnie ma większe doświadczenie z dziećmi niż ja xDprzygodami66 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Nineq wrote:Glukoza na czczo 100🤡super po prostu. Ciekawe co mi wyjdzie potem.
O której godzinie pobierali Ci krew?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Elza1234 wrote:Myślałam że tylko ja mam problem z zaśnięciem jak się wybudzę 🙈
Dzisiaj mi się śnił papież Benedykt i gadał do mnie po polsku i powiedział że się modli o moją ciążę 😅🤣
U nas to mąż wiecznie choroby do domu przynosi, zauważyłam że po każdym nieudanym transferze opadały z niego emocje i chorował dość mocno, a potem ja. Tym razem transfer się udał a on i tak zachorował ale jakoś się uchowałam 🙈
Zaraz przyjedzie do mnie pani pielęgniarka pobrać nifty ♥️
Elza, załatwisz mi też wstawiennictwo papieża jakiegoś? 😁LaMia, Elza1234, magdalena321, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ale wiecie co Wam powiem. Jakoś tak „zdziadziałam” w tej ciąży, nic mi się nie chce, włosy spinam byle jak, jak już je mam umyć to jest dramat czekam na ostatni moment 😆 buzia w ogóle w wypryskach, na plecach i ramionach to samo, łażę w domu w rozciągniętych swetrach czy bluzach, wtf?! 🤣 najlepsze jest to że nie wiem czym mogę tą buzię smarować żeby te syfki zaczęły schodzić bo retimaxa mojego ulubionego nie można a wyglądam normalnie jakby mi się ospa zaczynała 😩
-
Nineq wrote:O 8. Poprzednim razem o 7 i wyszła 101. Także na jedno wychodzi.
Ciekawa jestem co wyjdzie po godzinie i po dwóch, ale jestem przygotowana na cukrzycę ciążowa 🥲
Byłam u świetnej diabetolog z Krk ostatnio I mówiła, że cukry na czczo żyją swoim życiem. Po obciążeniu możesz mieć ładne, niekoniecznie tam musi coś wyjść. Mam nadzieję, że dieta starczy u Ciebie
Nawet jak tylko na czczo ktoś ma np 5.2 miminalnie więcej to już wpisują cukrzycę ciazowaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 09:01
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Ale wiecie co Wam powiem. Jakoś tak „zdziadziałam” w tej ciąży, nic mi się nie chce, włosy spinam byle jak, jak już je mam umyć to jest dramat czekam na ostatni moment 😆 buzia w ogóle w wypryskach, na plecach i ramionach to samo, łażę w domu w rozciągniętych swetrach czy bluzach, wtf?! 🤣 najlepsze jest to że nie wiem czym mogę tą buzię smarować żeby te syfki zaczęły schodzić bo retimaxa mojego ulubionego nie można a wyglądam normalnie jakby mi się ospa zaczynała 😩
A jaka masz skórę, sucha, mieszana, tłusta?👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Ale wiecie co Wam powiem. Jakoś tak „zdziadziałam” w tej ciąży, nic mi się nie chce, włosy spinam byle jak, jak już je mam umyć to jest dramat czekam na ostatni moment 😆 buzia w ogóle w wypryskach, na plecach i ramionach to samo, łażę w domu w rozciągniętych swetrach czy bluzach, wtf?! 🤣 najlepsze jest to że nie wiem czym mogę tą buzię smarować żeby te syfki zaczęły schodzić bo retimaxa mojego ulubionego nie można a wyglądam normalnie jakby mi się ospa zaczynała 😩
A może spróbuj mydła siarkowego ? U mojego nastolatka bardzo fajnie i szybko zadziałało. -
Cel95 wrote:A jaka masz skórę, sucha, mieszana, tłusta?
Raczej normalna nigdy nie miałam jakiejś problematycznej, ani tłustej ani zbyt suchej choć bardziej lubię ją nawilżając i natłuszczać niż żeby zmatowić. -
Hej Hej dziewczyny !
Witam się w Mikołajkowy poranek z pracy ja dziś odkąd wstałam to bym zjadła konia z kopytami....
Te sny to dajcie spokój okropne są czasami haha, ale jak widać takie zabawne też się zdarzają.
Kindziukowa i Cel95 super że na Waszych wizytach wszystko oki. Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.
Dziękuje Wam za wczorajsze wsparcie dziewczyny. Ja normalnie wpadłam w panikę jak to zobaczyłam, ale podeszłam później do tego jednak ze spokojem jak puściły nerwy...
@Gusia masz dużo racji i muszę trochę nabrać Twojego zdrowego dystansu - bo ja mam tendencje do bycia pesymistą (chociaż usłyszałam że to dobrze, bo zawsze się pozytywnie rozczaruje, ale to nie prawda - bo głowa żyje w swoim świecie i za chwile mi siądzie jak tak będę się zachowywać). Więc proszę mnie ochrzanić jakbym znowu zaczęła z czyms panikować !!! Chociaż obiecuje się że nie.
Teleporade miałam z genetykiem, dużo mi dała i reasumując - nift nie będę robić. Dzidziuś jest moim małym Skarbem niezależnie od wszystkiego. Ale mam nadzieje ze będzie dobrze. Ten stres nas bardziej wykańcza niż wszystko inne.
SZKODNIK, przygodami66, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:A może spróbuj mydła siarkowego ? U mojego nastolatka bardzo fajnie i szybko zadziałało.
Kiedyś za nastolatki albo jak miałam tak 20 lat to
Uwielbiałam myć buzię szarym mydłem i to Tym co chłopy z kopalni dostawali (jestem ze Śląska 😀) i miałam na prawdę super buzię. Teraz chyba już tych mydeł nie ma i jest podobno Biały Jeleń -
magdalena321 wrote:Kiedyś za nastolatki albo jak miałam tak 20 lat to
Uwielbiałam myć buzię szarym mydłem i to Tym co chłopy z kopalni dostawali (jestem ze Śląska 😀) i miałam na prawdę super buzię. Teraz chyba już tych mydeł nie ma i jest podobno Biały Jeleń
Haha widzisz miałam to samo! i tak faktycznie jedynie został biały jeleń. Mi bardzo szorstka sucha skóra się zrobiła w ciązy. Obstawiam ze to wina progesteronu bo zawsze przed @ też tak miałam. Mimo nawilżania jest fatalnie