CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Ja dzosja spałam może że 2 h łącznie. Nie wiem co ja mam z tym snem.....
Ja nie polecę adapterów bo nie używałam
U mnie też różnie ze snem odkąd weszłam w 2 trymest. Tzn wystarczy, że coś mnie wybudzi: czy o 2, czy jak dzisiaj o piątej i mam wtedy po spaniu. A najgorzej jak zasnę przed tv i się zdąże wybudzić przechodząc do sypialni to wtedy 2 h próby zaśnięcia ponownie. Może organizm się przestawia już do nocnego wstawania przy dziecku 🤣 -
Cześć dziewczyny:)
Cieszę się, że u Was do przodu. Niektóre z Was mają już za sobą prenatalne i chociaż na chwilę stres Wam odpuścił. Ja jeszcze przed.
Ostatnio dziwiłam się, że nie mam żadnych męczących objawów, więc już teraz mogę ogłosić, że tak mnie od wczoraj mdli, że masakra.
Życzę Wam spokojnego piątkuprzygodami66, SZKODNIK, Lauraa, Cinia95, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:U mnie też różnie ze snem odkąd weszłam w 2 trymest. Tzn wystarczy, że coś mnie wybudzi: czy o 2, czy jak dzisiaj o piątej i mam wtedy po spaniu. A najgorzej jak zasnę przed tv i się zdąże wybudzić przechodząc do sypialni to wtedy 2 h próby zaśnięcia ponownie. Może organizm się przestawia już do nocnego wstawania przy dziecku 🤣
U mnie też tak jest, jak wstanę w nocy na siku, to modlę się żeby zasnąć spowrotem, bo nieraz leżę i leżę. Może w tym prawda, że przygotowywyjemy się do wstawania.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Popielata87 wrote:Cześć dziewczyny:)
Cieszę się, że u Was do przodu. Niektóre z Was mają już za sobą prenatalne i chociaż na chwilę stres Wam odpuścił. Ja jeszcze przed.
Ostatnio dziwiłam się, że nie mam żadnych męczących objawów, więc już teraz mogę ogłosić, że tak mnie od wczoraj mdli, że masakra.
Życzę Wam spokojnego piątku
Ja ostatnio wieczorami często mam mdlosci. Czuję je też jak jestem zmęczona (czytaj jak nie było w ciągu dnia drzemki i nie leżałam przeszło pół dnia 🤣)przygodami66, Popielata87 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja ostatnio z wizyty wyszłam zła, że moje dziecko rośnie zgodnie z wytycznymi 1.1 mm dziennie - bo ubzdurałam sobie że musi więcej 🤡 także ja już nie porównuje po zeświruje
Też miałam wrażenie że jest za mały, ale lekarz nic nie powiedział że jest coś nie tak
A potem gdzieś czytałam, że rosną niektóre rosną skokowo, a poza tym inne sprzęty mieli lekarze.
Cel, super, że wszystko ok💪
Kindziukowa, u Ciebie również 💪przy tak małym bonasie chyba za wcześnie na płeć.
U mnie noc z tyłka, bo gluty mam okrutne. Nie powinnam iść na krzywą dziś, ale nie mam kiedy, bo we wtorek wizyta.
Widzę dziś u Malinaaa2024 mikołajkowe prenatalne 🤞Malinaaa2024, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ja rozkminiałam, jak to się stało, że w ciągu 4 dni urósł z 5 cm na 5,7 cm, a potem jak miałam wizytę w ciagu 3 dni krwiakową z 5,7 tylko na 6 cm. I że to mało. 🤡
A potem gdzieś czytałam, że rosną niektóre rosną skokowo, a poza tym inne sprzęty mieli lekarze.
Cel, super, że wszystko ok💪
Kindziukowa, u Ciebie również 💪przy tak małym bonasie chyba za wcześnie na płeć.
U mnie noc z tyłka, bo gluty mam okrutne. Nie powinnam iść na krzywą dziś, ale nie mam kiedy, bo we wtorek wizyta.
Widzę dziś u Malinaaa2024 mikołajkowe prenatalne 🤞
Boziu ja odpukać chyba pierwsza jesień/zima bez choroby 🙏🏻 aczkolwiek jeszcze dobrze się zima nie zaczęła… No ale bałam się najbardziej że mogę się przeziębić czy rozchorować właśnie na tym początkowym czasie ciąży z moim szczęściem. Córka moja też póki co trzyma sie, wydaje mi się że powoli zaczyna ją hartować górskie zimne powietrze, bo jakoś mega na cebulę jej nie ubieram. Zobaczymy co dalej oby było dobrze 👍🏻
Znów dziś miałam jakieś z d… sny o byle czym, o chorobach, o toksoplazmozie, nie pamiętam w ogóle w jakim kontekście 🤯 głowa mnie od wczoraj boli, zaraz wjedzie kawa o ile mnie nie cofnie.Cel95 lubi tę wiadomość
-
Przygodami ja już jeżdżę w adapterach autem, bo robimy czasem i czterogodzinne trasy w dzień jak gdzieś jedziemy i już mnie pasy cisną w brzuch. Ale wiesz no ja mam z poprzednich ciąż, więc sobie po prostu zeszłam do piwnicy i przyniosłam 🫣
Współczuję przeziębień… Ja nie spałam dziś w nocy z godzinę, bo młodsza córka kaszlała…
I wesołych Mikołajek laseczki! Właśnie schodzę na dół z dziećmi otwierać prezenty, co czekają przy kominku ❤️kasssia, przygodami66, Alex_92, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Boziu ja odpukać chyba pierwsza jesień/zima bez choroby 🙏🏻 aczkolwiek jeszcze dobrze się zima nie zaczęła… No ale bałam się najbardziej że mogę się przeziębić czy rozchorować właśnie na tym początkowym czasie ciąży z moim szczęściem. Córka moja też póki co trzyma sie, wydaje mi się że powoli zaczyna ją hartować górskie zimne powietrze, bo jakoś mega na cebulę jej nie ubieram. Zobaczymy co dalej oby było dobrze 👍🏻
Znów dziś miałam jakieś z d… sny o byle czym, o chorobach, o toksoplazmozie, nie pamiętam w ogóle w jakim kontekście 🤯 głowa mnie od wczoraj boli, zaraz wjedzie kawa o ile mnie nie cofnie.
Zazdroszczę, że Was nie łapie. Od dnia II co miesiąc miałam opryszczka, a teraz gluty 😅 -
kasssia wrote:hej, 1:200 to już było skorygowane? I nie zalecili ci żadnych badań?
-
Karola3xJ:D wrote:Ja dzosja spałam może że 2 h łącznie. Nie wiem co ja mam z tym snem.....
Ja nie polecę adapterów bo nie używałam
Adaptery do pasów mam z poprzedniej ciąży i pamiętam że są dwa rodzaje mocowania do siedzenia, takie wokół siedziska i wokół oparcia. Te wokół siedziska wydawały mi się bezpieczniejsze ale z tego co pamiętam nie pasowały do naszego samochodu.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Ja muszę przyznać, że też bez chorób wyjątkowo, ale w lutym byłam z angina na antybiotyku, a w lipcu rozłożyło mnie na tydzień na urlopie 😵💫 I mam nadzieję, że już wyrobiłam normę.
Wesołych Mikołajek dla Was również ❤️ u nas już prezenty czekały w bucie, młoda pierwszy raz dostała czekoladkę. Myślałam, że będzie radość, a ona to skwitowała: mamo, ale my już mamy czekoladę w domu! 🤣 no cóż, przynajmniej nie jest pazerna 🤣 A czekolada w domu to gorzka 80% 🤣Alex_92 lubi tę wiadomość
-
U nas niestety mąż pracuje w biurze, widuje się z innymi ludźmi, no i wczoraj wrócił chory do domu… teraz tylko czekam aż mnie chwyci i już się boję 🥲
Natomiast muszę Wam powiedzieć, że już dwa razy brałam tabletki na wymioty i rzeczywiście wczoraj ani razu nie zwymiotowałam, a nawet miałam apetyt! Niesamowite uczucie 🤣Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:Ja już nie pamiętam szczerze czy to było skorygowane czy nie, to chyba wyszło z samej pappy, bo na USG bylo ok, wiec nie zlecili, amniopunkcję zleciła jedynie lekarka NFZ w przychodni u której dodatkowo prowadziłam ciążę. Ale nie zrobiłam. Bo ufałam tym lekarzom którzy robili mi to genetyczne
Nie przestaną mnie zadziwiać różnice w zaleceniach lekarzy 🫣 do mnie w pierwszej ciąży, przy ryzyku pośrednim, zadzwoniła dr osobiście że mogę zrobić nipt albo amnio jak chce… tobie przy 200 nie. Oszaleć idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 07:43
-
Nineq wrote:Ja w tym roku w ogóle nie chorowałam. Mój K. w pracy często wychodzi na dwór na oględziny samochodów i częściej łapie. I teraz od niego mnie wzięło 🥲
Zazdroszczę, że Was nie łapie. Od dnia II co miesiąc miałam opryszczka, a teraz gluty 😅
O rany biedna to kuruj się i zdrowiej! ☺️
U mnie mąż to już w ogóle jest tak zahartowany robotą na dworze zima nie zima itd on nawet zimowej kurtki na codzień w zimę nie nosi jedynie czapkę albo jak jedzie na polowanie do lasu to wiadomo tam inaczej. Ale on nigdy nie jest chory. Od 5 lat to może z 3 razy był lekko przeziębiony tylko ale tego nawet nie uznawał za chorobę i nawet tabletek nie chciał brać 🫣
A opryszczkę to ja też zawsze miałam często ale to zanim zaczęłam robić usta. Odkąd mam kwas to nie miałam ani razu odpukać 😜 -
magdalena321 wrote:Boziu ja odpukać chyba pierwsza jesień/zima bez choroby 🙏🏻 aczkolwiek jeszcze dobrze się zima nie zaczęła… No ale bałam się najbardziej że mogę się przeziębić czy rozchorować właśnie na tym początkowym czasie ciąży z moim szczęściem. Córka moja też póki co trzyma sie, wydaje mi się że powoli zaczyna ją hartować górskie zimne powietrze, bo jakoś mega na cebulę jej nie ubieram. Zobaczymy co dalej oby było dobrze 👍🏻
Znów dziś miałam jakieś z d… sny o byle czym, o chorobach, o toksoplazmozie, nie pamiętam w ogóle w jakim kontekście 🤯 głowa mnie od wczoraj boli, zaraz wjedzie kawa o ile mnie nie cofnie.
Mi się śniło, że zostałam przeniesiona ze szkoły do której chodziłam do takiej luźniejszej z moją przyjaciółka. Wszyscy mnie tam szanowali, profesorowie byli jak z filmów i nawet udało mi się odpowiedzieć dobrze.
Ostatnio mam czasem takie sny, że ciekawi mnie kontynuacja i jak się obudzę to rozmyślam co by tam dalej się działo 🤪 kilka było takich filmowych jakieś porwania, chowanie się, konflikty światowe itpmagdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
No a dziś to pospałam sobie. Obudziłam się raz po 3 ale ogółem wyspałam się:p
Fajnie tak pospać bo wczoraj męczyłam się z bezsennoscia. We wtorek wyszły mi jakieś głupoty w moczu - Białko, leukocyty podwyższone lekko - oczywiście za mało picia, wpadł do próbki lek a ja głupio wyciągnęłam kawałek psując próbkę xD także jak wczoraj o 3 się obudziłam z pełnym pęcherzem to było czekanie do 6 ale przynajmniej wyniki na wczoraj do lekarza miałam i perfekcyjnie wszystko wyszło- 0 leukocytów, białka itp
Także jak ktoś robi mocz i wyjdzie cokolwiek nie tak polecam w 1 kolejności więcej pić i powtórzyć badanie następnego dnia👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
przygodami66 wrote:Wczoraj zasnęłam jak małe dziecko na filmie i dzisiaj jest ledwo po 5, a ja już wyspana.
Patrzę właśnie na adaptery do pasów dla kobiet w ciąży w samochodzie.
Czy któraś z Was używała i od którego miesiąca?
Na allegro są różne i się zastanawiam czy to wygodne, fajne, praktyczne? Ceny też są różne...kupowałyscie gdzieś stacjonarnie czy tylko przez internet?
Przypomniałaś mi żeby kupić. Ja poprzednio od 8 dopiero i żałowałam bardzo że nie kupiłam wcześniej. Ja miałam wypożyczone, policzyłam że spokojnie mogłam kupić używane i odsprzedać potem dalej a miałabym je dłużej. Dla mnie były super sprawa, brzuch mnie cisnął już jakoś od 6 a nawet 5msc i tak jeździłam się męcząc. Teraz myślę że kupię niedługo i najwyżej poczekają ale tak od 4-5 msc myślę że będę używać. U mnie druga ciaza więc brzuch większy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 07:58
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Przygodami, flubbershy, Malinka - mocne kciuki za dzisiejsze badania/wizyty 🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 07:57
Luna30, CelinaJan, Malinaaa2024, przygodami66, Cinia95 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Myśmy dzisiaj rano powiedzieli córce. Reakcja najcudowniejsza na swiecie. Był pisk, skakanie i wrzask BEDZIEMY mieli dzidziusiu! Będę ja nosiła ! Ponoć jest pewna że to siostra,:p a hitem było że nie mogła pójść do przedszkola bo dzidzius musi usłyszeć piosenkę o mikolaju:d i śpiewała mi do brzucha Majkę Jeżowska: Kochany Panie Miiiikolaaaajjjuuuuu! Ale zima z Mikołajem jest pachnącym ciepłym majem!
Powodzenia na wizytach i badaniach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 08:03
eeemakarena, Lauraa, LaMia, przygodami66, Kindziukowa, amoze, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Myśmy dzisiaj rano powiedzieli córce. Reakcja najcudowniejsza na swiecie. Był pisk, skakanie i wrzask BEDZIEMY mieli dzidziusiu! Będę ja nosiła ! Ponoć jest pewna że to siostra,:p a hitem było że nie mogła pójść do przedszkola bo dzidzius musi usłyszeć piosenkę o mikolaju:d i śpiewała mi do brzucha Majkę Jeżowska: Kochany Panie Miiiikolaaaajjjuuuuu! Ale zima z Mikołajem jest pachnącym ciepłym majem!
Powodzenia na wizytach i badaniach!
Urocze są te Wasze dzieci. Aż człowiek się swojego nie może doczekać wreszcie 😁😁😁Luna30 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏