CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
HejAnku🌸 wrote:Ale się wyczekałam i no wieści nie takie jakbym chciała usłyszeć😭 jest lepiej ale wiadomo, że człowiek by chciał w końcu normalności
Dzidzia okej, serduszko bije, mamy 104g Borówki ❤️ krwiak na cóż - zorganizował się, jest przy szyjce ale to wciąż miesiąc jak nie dwa w gojeniu. Mogę spacerować po domu i wychodzić na chwilę z psem ale to koniec szaleństw. Kazala mi bardzo uważać bo jestem już tak daleko, że byłoby żal a szanse żeby donosić ciąże coraz większe - wiem, że powiedziała to żeby mnie posadzić na tyłku bo widać było, że mnie nosi ale marzę żeby usłyszeć w końcu coś pozytywnego.
Chciałabym w końcu na wizycie pogapić się na dzidzię, a nie ciągle analizować tego dziada 😭 musiałam się wyżalić
Kolejna wizyta 27.12 ✊🏻
Odpoczywaj, nakupuj sobie masę ciekawych książek, przeanalizuj jakich klasyków kina nie widziałaś, jak lubisz się uczyć języków to może w te stronę, taki czas też da się wykorzystać!
Mąż niech przynosi Ci dobre jedzonko i opiekuje się dalej
Teraz to taka pogoda, że ani kilogramów śniegu, ani slonca, a na prawdziwa zimę już będziesz wykurowana 😊HejAnku🌸 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
koktajlowa wrote:@HejAnku Wspieram ❤️
Czy ktoś ma tak jak ja i problemy z zaśnięciem? Jakiś nowy poziom odblokowany 😜 Gorzej bo nie można nic wziąć na to. Chyba to z nadmiaru myśli 🤔
U mnie na odwrót. Im bliżej wizyt to dzień, dwa tak sobie, a po wizytach jakoś spi mi się lepiej :p
Idę spać 22-23 wstaje ok 7-8👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:U mnie problemu z zaśnięciem wieczorem nie ma ale z zaśnięciem po przebudzeniem w nocy czy nad ranem już tak 🫣
Dziś już się dobrze czuje, chyba te herbatki z cytryną dały radę i rosołek. Głowa też nie boli w końcu, jak nowonarodzona😃
Dziś rzucę luźnym tematem (bo każda z nas przynosi cudowne wieści więc możemy powoli planować świętowanie zakończenia tego dobrego roku😃): SYLWESTER 🍾
Jakie macie plany? Jesteście team domówka ze znajomymi/team impreza na sali/team kanapa kocyk i tv?
O i takie tematy luźne musimy tu wprowadzać, żeby nie fiksować się za bardzo nie ukrywam po to Was spytałam o staż bo to w sumie takie pozytywne xd
Co do sylwestra, nie mam pojęcia! Rok temu my organizowaliśmy i był super udany. W tym roku jakby któraś z moich 2 najbliższych przyjaciółek organizowała to wpadnę, ale nie będę długo siedzieć.
Co do wyjść to my zwykle domówka lub domek w górach w śniegu ze znajomymi. Co roku była hulaj dusza i co się chce, w tym to raczej oszczędnie xD
Na pewno Team jedzonko to będę ja bo to chyba główna atrakcja w naszym stanie.
Jak uda się na chwilę zobaczyć przyjaciół, rodzinę i zjeść coś dobrego to mi starczy 😄👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Jadę dzisiaj na piaskowanie zębów i sprawdzenie w jakim stanie są. I zamiast zapisać się gdzieś blisko domu to jadę, aż za granicę czyli do Sosnowca 🤣 nie wiem co mnie podkusilo, jakby dentystow nie było bliżej. Ostatnio jechałam do lekarza 2 h z czego w samych Katowicach w korkach spędziłam 1,5 h.
Wy też macie takie korki w swoich większych miastach?
Właśnie oprócz dentysty mam jeszcze zalecenia iść do okulisty i na EKG. Ciekawe czy na NFZ znajdą dla mnie jakiś w miarę szybki termin do okulisty w ciąży, czy to będzie jak zawsze czyli rok oczekiwania i nie ma co się łudzić tylko zapisać prywatnie. -
Cel95 wrote:O i takie tematy luźne musimy tu wprowadzać, żeby nie fiksować się za bardzo nie ukrywam po to Was spytałam o staż bo to w sumie takie pozytywne xd
Co do sylwestra, nie mam pojęcia! Rok temu my organizowaliśmy i był super udany. W tym roku jakby któraś z moich 2 najbliższych przyjaciółek organizowała to wpadnę, ale nie będę długo siedzieć.
Co do wyjść to my zwykle domówka lub domek w górach w śniegu ze znajomymi. Co roku była hulaj dusza i co się chce, w tym to raczej oszczędnie xD
Na pewno Team jedzonko to będę ja bo to chyba główna atrakcja w naszym stanie.
Jak uda się na chwilę zobaczyć przyjaciół, rodzinę i zjeść coś dobrego to mi starczy 😄
Noo ja też właśnie staram się podrzucać co mi akurat do głowy wpadnie żeby nie myśleć ciągle i nie analizować tylko oczyścić umysł bo wszystko u każdej z nas jest dobrze i w końcu musimy trochę zluzować! 😜😜😜Cel95, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Jadę dzisiaj na piaskowanie zębów i sprawdzenie w jakim stanie są. I zamiast zapisać się gdzieś blisko domu to jadę, aż za granicę czyli do Sosnowca 🤣 nie wiem co mnie podkusilo, jakby dentystow nie było bliżej. Ostatnio jechałam do lekarza 2 h z czego w samych Katowicach w korkach spędziłam 1,5 h.
Właśnie oprócz dentysty mam jeszcze zalecenia iść do okulisty i na EKG. Ciekawe czy na NFZ znajdą dla mnie jakiś w miarę szybki termin do okulisty w ciąży, czy to będzie jak zawsze czyli rok oczekiwania i nie ma co się łudzić tylko zapisać prywatnie.
Chyba na nfz mają 7 dni jeżeli masz skierowanie poczytaj o tym i wspomnij w rejestracji bo to Twoje prawo
Korki i Kraków no cóż ciężko ukryć, że są, ale pracując z domu mam to w pompce.
A do lekarza jeżdżę do Skawiny, do autostrady nie muszę przebijać się przez miasto więc git 30 min I jesteśmy, to jakbym miała lekarza w Krakowie na 2 końcu miasta zajęło by to dłużej...
Mpk też w moich okolicach spoko jeździ.
Korki są okropne pracując stacjonarnie, to na pewno.
Albo jak ktoś lubi pchać się autem do centrum, także słaby pomysl
Najgorszy pomysł jaki mi przyszedł do głowy to jechanie w sobotę do centrum autem na jarmark.
Albo w swieto państwowe autem do zoo.
To w Krakowie rozrywki dla super fanów korków, którzy lubią siedzieć godzinami w aucieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 09:14
przygodami66 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
O Sylwester to dobry temat 😅 my od kilku lat spędzaliśmy Sylwka w dużym gronie znajomych na domówce, ale w tym roku chcemy bardziej kameralnie. Dla mnie mógłby być film i dobre jedzonko ale żeby trochę się jednak socjalizować, chcemy zorganizować coś w choćby kilka osób u nas w domu. Ja zdecydowanie nie mam siły i ochoty na wielkie imprezowanie ale tak dla zasady, zimne ognie i piccolo o północy musi być 😁
-
przygodami66 wrote:Jadę dzisiaj na piaskowanie zębów i sprawdzenie w jakim stanie są. I zamiast zapisać się gdzieś blisko domu to jadę, aż za granicę czyli do Sosnowca 🤣 nie wiem co mnie podkusilo, jakby dentystow nie było bliżej. Ostatnio jechałam do lekarza 2 h z czego w samych Katowicach w korkach spędziłam 1,5 h.
Właśnie oprócz dentysty mam jeszcze zalecenia iść do okulisty i na EKG. Ciekawe czy na NFZ znajdą dla mnie jakiś w miarę szybki termin do okulisty w ciąży, czy to będzie jak zawsze czyli rok oczekiwania i nie ma co się łudzić tylko zapisać prywatnie. -
My na święta i sylwka bedziemy w Lublinie u teściów bo tak to w DE na codzień.
Nie planuje sylwka moj cos pewnie ogarnie ja mam iść do fryzjera stąd moje poszukiwania i mieć ładna kiecke.
A ze mamy sale na 60 osób z kuchnią od biedy rodzina się zejdzie każdy cos przyniesie i będzie więc ja idę jako gość i księżniczka;-)
A jak imprezy nie będzie to sylwester z 2 czy Polsatem tez nie będę rozpaczac.
Zrobilam termin w Gyncetrum na 31.12 na usg 3d mam nadzieję ze ładna będzie niespodzianka na koniec roku.
Co do porodu moj woli bym się nie męczyła naturalnie , choć nie wiem czy zdaje sobie sprawę że cc to operacja A ja juz jestem po przejściach z cc...
No ale co będzie to będzie ( pewnie cc ze względu na cukrzyce wiek i historie ) on będzie przy mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 09:22
Alex_92 lubi tę wiadomość
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Cel95 wrote:Czyli poza krwiakami nie masz trombofilii wrodzonej lub nabytej?
Przepraszam, że tak dopytuje ale pierwszy raz spotkałam się z takim dawkowaniem i mnie to zainteresowało
HejAnku - a żal się ile chcesz, masz święte prawo ☺️ super, że jest jakiś progres z tym czortem.
U nas sylwester raczej pod kołderką, może jakiś wieczór filmowy zrobimy. Nie nastawiam się, że energia mi pozwoli dotrwać do północy. Mamy zaproszenie do znajomych jeszcze, ale co to za atrakcja siedzieć z pijokami 😅
Boże dziewczyny z tymi snami to jest jakaś masakra, naprawdę codziennie jak się budzę rano to jestem w coraz większym szoku 😅 Dzisiaj mi się śniły jakieś głupoty na zasadzie, że mój ojciec (mamy raczej sporadyczny kontakt) był u nas i robił nam kebaby 🫣😅Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Karola3xJ:D wrote:Ja w Kato tak wiecznie stoję w korkach. Dzisiaj o 15.30 będę wracać z prenatalnych więc też postoje
-
Malwinka14 wrote:My na święta i sylwka bedziemy w Lublinie u teściów bo tak to w DE na codzień.
Nie planuje sylwka moj cos pewnie ogarnie ja mam iść do fryzjera stąd moje poszukiwania i mieć ładna kiecke.
A ze mamy sale na 60 osób z kuchnią od biedy rodzina się zejdzie każdy cos przyniesie i będzie więc ja idę jako gość i księżniczka;-)
A jak imprezy nie będzie to sylwester z 2 czy Polsatem tez nie będę rozpaczac.
Zrobilam termin w Gyncetrum na 31.12 na usg 3d mam nadzieję ze ładna będzie niespodzianka na koniec roku.
Co do porodu moj woli bym się nie męczyła naturalnie , choć nie wiem czy zdaje sobie sprawę że cc to operacja A ja juz jestem po przejściach z cc...
No ale co będzie to będzie ( pewnie cc ze względu na cukrzyce wiek i historie ) on będzie przy mnie.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Nasza psina też się boi fajerwerków i albo mąż do niej wychodzi o północy, albo ją zamykamy na noc w garażu, bo szkoda, żeby się męczyła i szalała na podwórku ze stresu. Jak jest zamknięta, to znosi to już na spokojnie.
Co do korków, ja mam lekarza w centrum Szczecina, gdzie teraz dodatkowo jest jarmark świąteczny. Może tragedii nie ma i da się dojechać, ale trzeba wyjechać dużo wcześniej jednak. Na prenatalne wzięłam spory zapas a i tak byłam na styk… -
A u mnie w sylwestra tradycyjnie domówka u nas, przy czym jest to impreza na zasadzie każdy przynosi jedzenie i alko, więc nie trzeba stać na garami
Zmęczenie mi aktualnie minęło, chodzę spać normalnie po północy, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu 😁
A jak się impreza przeciągnie to uciekam do mieszkania siostry (blok obok) i tam idę spać 🙈 -
Ja do lekarza prywatnego mam 5 minut autem, a na NFZ chodzę pieszo 5 minut do szpitala 🤣 więc na porodówkę na upartego też mogę iść pieszo 😛 Za to prenatalne mamy w samym centrum starego miasta, więc tylko taksówką mogę dojechać, bo znalezienie tam parkingu to dramat. Ale że córka ma imieniny w piątek to wzięłam wolne, pójdziemy świętować na miasto z mężem i córką i oni potem mnie podrzucą na badanie 👌🏼😁
przygodami66, kasssia lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:
Okejjj. A jak brałaś leki było lepiej?
Potem leki dostałam i brałam przez chwilę, też z ciekawości i chyba za krótko było bo tylko odczuwałam skutki uboczne. Nie brnęłam w temat dalej, bo jeszcze nie pracowałam więc nie czułam aż takiej potrzeby. Miałam z tyłu głowy, że jak będzie źle to mogę to do tego wrócić i to mi też dużo dało. No ale znam ludzi, którzy mówią, że im to zmieniło życie.
To ja mam chyba najdłuższy staż. 13 lat Bez ślubu. Jesteśmy zaręczeni i nawet dwa razy mieliśmy data zarezerwoną w urzędzie, ale doszliśmy do wniosku, że nam sie nie chce tego organizować i że zrobimy to kiedyś indziej. Jedna data była w ciąży, druga zaraz po porodzie 🤣
Sylwester raczej w domu, ew. gdzieś wyjedziemy do lasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 09:57
-
Gusia_ i nie mówili wam że postrzelony pomysł i rok znajomości to za krótko na ślub? 😂 Bo ja to słyszałam z milion razy hahah
Karola - Tatry łączą ludzi - na tinderze oboje mieliśmy opis, że szukamy partnera w góry. Nasza pierwsza randka była 1.01 na Morskim oku (chłop myślał, że kłamie z tym łażeniem po górach i bał się mnie zabrać gdziekolwiek😂), a druga to zimowy wschód na Babiej i od drugiej randki już został u mnie na chacie
Cel na szczęście pracuje więc te 7h min głowa zajęta i jakoś leci. Frustracja powoli opada ale myślę, że to rozczarowanie nie minie. Na szczęście na święta teściowa zaprosiła moją mamę i nas, więc będą jako tako normalne. Niby lekarka mówiła, żeby zostać w domu ale chyba wtedy na choince nie wisiałby tylko bombki xdGusia_ lubi tę wiadomość
-
HejAnku no ludzie się dziwili, jak się zaręczyliśmy po pół roku też się dziwili, ale jak się jest pewnym, to się nie zwraca uwagi na ludzkie gadanie 😅 a może byliśmy szaleni, kto wie 🤷🏼♀️ z poprzednim chłopakiem byłam całą szkołę i studia a i tak nic z tego nie wyszło. Czas to pojęcie względne 🤣
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
My też szybko się zaręczyliśmy, bo po 9 miesiącach związku. Poznaliśmy się przez mojego byłego … gdy się rozstaliśmy, to okazało się że zarówno ja, jak i mój obecny mąż wyprowadzamy się do Gdańska i jakoś zaczęliśmy częściej rozmawiać, spotykać się, bo w obcym mieście nie znaliśmy nikogo innego. Zamieszkaliśmy razem po niecałym roku, a ślub był po dwóch latach związku i wszyscy obstawiali, że na pewno wpadliśmy, skoro tak szybko bierzemy ślub, bo to NIENORMALNE 😂 ale czasem po prostu od razu się wie, że to dobra osoba, nie da się tego wytłumaczyć ☺️
Gusia_ lubi tę wiadomość