CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
eeemakarena wrote:Mi mówił 20-22tydzien.
Nie wiecie czy na to się jakoś trzeba osobno umawiać, czy normalnie na wizycie i powiedzieć że miało być zrobione echo serca ? -
Kindzikukowa współczuję utraty pracy przez męża…
U mnie połówkowe zalecają robić między 20-22 tygodniem i się umówiłam na 20sty
Co do płci… wiecie bo tak naprawdę na wczesnym etapie łatwo o pomyłkę. Ja się dopiero przywiąże do płci z połówkowych. Teraz tobtraktuje jako takie „może dziewczynka” a nie że mam w brzuchu dziewczynkę 😅 -
Kindziukowa, dopiero teraz doczytałam, masakra
Oby szybko sobie coś znalazł ✊🏻✊🏻
Co do terminu to ja też muszę ostalic go ostatecznie z prowadzącym. Przy naszym pierwszym USG wyznaczył 11.06, potem cały czas się okazywało że dziecko jest 2 dni starsze, ale kazał nie zmieniać w karcie ciąży, bo mała różnica. Na prenatalnych wyszło że 8.06 a na drugich prenatalnych (powtarzałam sobie w innym miejscu przez te wysokie ryzyka) i wyliczył mi na 6.06, więc co usg to wcześniej 😅 i już prawie tydzień różnicy vs. pierwsza data.
-
kasssia wrote:Oficjalnie wszędzie piszą, że <0,5 Mom, ale z tego co widzę to jak się ma nawet ok 0,5 to już ryzyko rośnie. Ja mam 0,44, w poprzedniej ciąży miałam 1,3.
Najlepiej że z pierwszym dzieciem robiłam test podwójny a nie miałam wyliczeń preeklampsji czy zahamowania wzrastania płodu🤔👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 wizyta⌛️
-
Kindziukowa wrote:Nadrobiłam chyba z 20 stron 😛 zamiast czytać książkę siadam do forum i przepadam.
Ale ja nie o tym. Słuchajcie przyszłam się wyżalić. Mój mąż mimo że ogłosił w pracy że spodziewamy się dziecka - brał urlop na prenatalne więc podał powód. A dzisiaj go zwolnili. Jestem załamana.
Druga sprawa: wiem że na usg w ciąży czasami jest tak że najpierw widzą lekarze dziewczynkę a potem jednak okazuje się że chłopiec. Zresztą któraś z Was dzisiaj pisała że u niej tak właśnie było. Ale ja się zastanawiam czy zdarzają się przypadki na odwrót? Że chłopiec okazuje się być dziewczynką? -
Biedronka@ wrote:Dzięki za odpowiedź. Ja mam teraz 1.731 MoM ale martwię się tą preeklampsją przed 37 tygodniem.
Najlepiej że z pierwszym dzieciem robiłam test podwójny a nie miałam wyliczeń preeklampsji czy zahamowania wzrastania płodu🤔 -
Kindziukowa wrote:Nadrobiłam chyba z 20 stron 😛 zamiast czytać książkę siadam do forum i przepadam.
Ale ja nie o tym. Słuchajcie przyszłam się wyżalić. Mój mąż mimo że ogłosił w pracy że spodziewamy się dziecka - brał urlop na prenatalne więc podał powód. A dzisiaj go zwolnili. Jestem załamana. -
eeemakarena wrote:Mi mówił 20-22tydzien.
Teraz się zastanawiam…
Na prenatalnych lekarz mówił, że jeśli wyjdzie mi cukrzyca - chciałby zrobić jeszcze echo serca.
Echo serca płodu prawda ?
Nie wiecie czy na to się jakoś trzeba osobno umawiać, czy normalnie na wizycie i powiedzieć że miało być zrobione echo serca ?
Chyba się dostaje skierowanie od lekarza Prowadzącego
Ja będę mieć Echo serca mimo, że nic nie wyszło ze względu na przeciwciala które mam. Ale stosuje od 1,5 roku lek właśnie dla Dziecka xD więc liczę że będzie git. Jednak na prenatalnych od razu mówili, że przy tym Echo serca zrobić trzeba nawet jak jest super wszystko.
To widzę, że przy wielu różnych rzeczach zalecają to Echo:)👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Biedronka@ wrote:Dzięki za odpowiedź. Ja mam teraz 1.731 MoM ale martwię się tą preeklampsją przed 37 tygodniem.
Najlepiej że z pierwszym dzieciem robiłam test podwójny a nie miałam wyliczeń preeklampsji czy zahamowania wzrastania płodu🤔
Jak się tym martwisz zrób pglf chyba bez tego to czysta statystyka plus ciśnienie krwi, a pglf już więcej powie, a tani jest👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
kasssia wrote:Oficjalnie wszędzie piszą, że <0,5 Mom, ale z tego co widzę to jak się ma nawet ok 0,5 to już ryzyko rośnie. Ja mam 0,44, w poprzedniej ciąży miałam 1,3.
-
Karola3xJ:D wrote:Jest koniec roku to robią czystki. U mojego męża też zaczęli zwalniać. On jest przed rozmową ale różnie może być. Jest nowy prezes który zwalnia starych żeby obsadzić swoimi nowymi. Tak żeby zobrazować sytuację, podam przykład (wymyslony) do firmy zajmującej się kurami przyszedł typ który nie wie jak wygląda kura. I wywala doświadczonych farmerów żeby pozatrudniać paniusie które myślą że kura to to samo co Coco Chanel bo te kokoko coś się kojarzy. Oni jeszcze prosili o podwyżki więc wzywają ich po kolei na ścięcie. Także też liczymy się z wypowiedzeniem na święta
No to właśnie jak pisałam, mojego męża zacnego hodowcę kur, zarządcę kurnika, dostawce najlepszych ziaren i weterynarza kur zmienili na kolegę królika i kurnik upadł. Także prędzej czy później szef z takim podejściem dostanie po d;) chociaz ten to mnie zszokowal, bo parę lat go znał mój Mąż i razem wszystko rozkręcali. Chyba mu się nie podobało, że formalnie jego firmę ogarnia mój Mąż i dostał jakiegoś kompleksu nagle zmieniając nastawienie. Ja będąc nim bym wolała leżeć pod palmami i brać zyski, a Mąż dobre miał pieniądze i lubił firmą zarządzać- i wszyscy happy.
Najgorzej po prostu coś znaleźć.. U Męża zawsze tak było - znaleźć coś trwa, ale jak już znajdzie to leci równo. Nie wiem co z tymi ofertami, na razie miał jakieś januszerskie za grosze. I gdyby za te grosze praca była w biurze na opisanym stanowisku.. no to by poszedl. ale nie jeszcze brak urlopu I delegacje. I najlepiej zakaz konkurencji 100 msc po odejściu 😅🤣 także masakra z tym rynkiem pracy obecnie.👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
kasssia wrote:Kindziukowa, dopiero teraz doczytałam, masakra
Oby szybko sobie coś znalazł ✊🏻✊🏻
Co do terminu to ja też muszę ostalic go ostatecznie z prowadzącym. Przy naszym pierwszym USG wyznaczył 11.06, potem cały czas się okazywało że dziecko jest 2 dni starsze, ale kazał nie zmieniać w karcie ciąży, bo mała różnica. Na prenatalnych wyszło że 8.06 a na drugich prenatalnych (powtarzałam sobie w innym miejscu przez te wysokie ryzyka) i wyliczył mi na 6.06, więc co usg to wcześniej 😅 i już prawie tydzień różnicy vs. pierwsza data.Gusia_ lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:A jak to się przelicza z IU na MoM ? Póki co mam tylko na diagnostyce suchy wynik w IU i teraz nie wiem czy to jest jakiś przelicznik czy tylko lekarz biorąc pod uwagę wszystko inne może to policzyć adekwatnie ?
asiun lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:A jak to się przelicza z IU na MoM ? Póki co mam tylko na diagnostyce suchy wynik w IU i teraz nie wiem czy to jest jakiś przelicznik czy tylko lekarz biorąc pod uwagę wszystko inne może to policzyć adekwatnie ?
Najlepiej poczekać na podsumowanie wyników. Znając siebie widząc, że beta wolna jest do 2,5 MOM a ja mam 3 wpadłabym w panikę. A tymczasem to niewiele więcej i przy tarczycy, duphastonie tak bywa, a ryzyka mam b.niskie
W podsumowaniu jest mom i interpretacjaasiun lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
przygodami66 wrote:Kasssia mi dr powiedziała, że jak nie ma różnicy ponad 7 dni między om a USG to zostawiają ten termin z om. Tak czy siak mam w karcie ciąży wpisane dwa terminy jeden z om a drugi z USG. Też pewnie zależy od lekarza co postanowi ostatecznie.
-
Hejka 👋🏼
Wiecie co ja teraz czytam bo przy prenatalnych dostałam taką karteczkę i pisze że po 2 tygodniach napisać @ do kliniki o przesłanie wyników pappa. A babka jak mi pobierała tam krew to mówi że do tygodnia powinny być wyniki na moim @. No i wyników nadal nie ma, czekam do 23.12 i napiszę tam 🫣