CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkk77 wrote:Bo zauważyłam, że Ci co go mają to go w większości uwielbiają, a Ci co go nie mają to się śmieją z garnka za 5k (teraz to już nie wiem ile, bo mam 6letniego 🤣). Ale fakt, że w użyciu jest prawie codziennie, więc nie mogę powiedzieć, że nie korzystam i się marnuję 🙈
Teraz to już chyba drożej nawet. My mamy tańszego mr cuisine siostra thermomix i rodzice thermomix. Powiem ze trochę jest cena przesadzona ale z drugiej strony jest ciut lepszy niż lidlomix. Poza tym do niedawna różnice były duże. Mr cuisine czyli lidlomix bardzo się poprawił. Myśmy nie było pewni czy będziemy używać a poza tym mieliśmy ważniejsze wydatki. Ale nie żałujemy zakupu. Nasz kosztowal bodajze coś ok 1500. Nie używam codziennie tak raz na tydzień bardziej ale czasem jest niezastąpiony np do wyrabiania ciasta na pizze czy chleb:) fakt że thermomix odjechał z cena bo jakość ciut lepsza a cena 4x taka jak u konkurencji i płatne przepisy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 22:01
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam chyba z 20 stron 😛 zamiast czytać książkę siadam do forum i przepadam.
Ale ja nie o tym. Słuchajcie przyszłam się wyżalić. Mój mąż mimo że ogłosił w pracy że spodziewamy się dziecka - brał urlop na prenatalne więc podał powód. A dzisiaj go zwolnili. Jestem załamana.
Druga sprawa: wiem że na usg w ciąży czasami jest tak że najpierw widzą lekarze dziewczynkę a potem jednak okazuje się że chłopiec. Zresztą któraś z Was dzisiaj pisała że u niej tak właśnie było. Ale ja się zastanawiam czy zdarzają się przypadki na odwrót? Że chłopiec okazuje się być dziewczynką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 22:05
-
Kindziukowa wrote:Nadrobiłam chyba z 20 stron 😛 zamiast czytać książkę siadam do forum i przepadam.
Ale ja nie o tym. Słuchajcie przyszłam się wyżalić. Mój mąż mimo że ogłosił w pracy że spodziewamy się dziecka - brał urlop na prenatalne więc podał powód. A dzisiaj go zwolnili. Jestem załamana.
Druga sprawa: wiem że na usg w ciąży czasami jest tak że najpierw widzą lekarze dziewczynkę a potem jednak okazuje się że chłopiec. Zresztą któraś z Was dzisiaj pisała że u niej tak właśnie było. Ale ja się zastanawiam czy zdarzają się przypadki na odwrót? Że chłopiec okazuje się być dziewczynką?
Z tego co kojarzę to instagramerka cammy czy jakoś tak miała taką sytuację w tym roku. Że czekała na drugiego chłopca, a przy porodzie wyskoczyła dziewczynka 😅 -
kasssia wrote:Dziewczyny a na który tydzień lekarze Wam polecali zapisać się na połówkowe?
Teraz się zastanawiam…
Na prenatalnych lekarz mówił, że jeśli wyjdzie mi cukrzyca - chciałby zrobić jeszcze echo serca.
Echo serca płodu prawda ?
Nie wiecie czy na to się jakoś trzeba osobno umawiać, czy normalnie na wizycie i powiedzieć że miało być zrobione echo serca ?
kasssia lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Kindziukowa wrote:.
Druga sprawa: wiem że na usg w ciąży czasami jest tak że najpierw widzą lekarze dziewczynkę a potem jednak okazuje się że chłopiec. Zresztą któraś z Was dzisiaj pisała że u niej tak właśnie było. Ale ja się zastanawiam czy zdarzają się przypadki na odwrót? Że chłopiec okazuje się być dziewczynką?
Moja fizjoterapeutka dzisiaj twierdziła, że u niej miał być chłopiec a w 20 tyg. jednak okazało się, że dziewczynka -
Kindziukowa wrote:Nadrobiłam chyba z 20 stron 😛 zamiast czytać książkę siadam do forum i przepadam.
O matko przekichane … trzymam kciuki żeby szybko udało się znaleźć nową i LEPSZĄ pracę !😘
Kindziukowa lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Że kobiety zwalniają nagminnie to wiem, ale ze faceta z powodu ciąży zwolnili to pierwszy raz słyszę 😵💫 I jaki podali powód zwolnienia tak z dnia na dzień? -
przygodami66 wrote:U mnie prenatalne 2 będzie 19 plus 5 a wg USG 6 dni do przodu (nie wiem czy to ma znaczenie, czy oni biorą datę om czy usg).
Na pierwszych prenatalnych ustalają ostateczny termin na podstawie usg i on obowiązuje do końca ciąży, już nie przesuwają nicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 22:33
-
Tanashi wrote:Że kobiety zwalniają nagminnie to wiem, ale ze faceta z powodu ciąży zwolnili to pierwszy raz słyszę 😵💫 I jaki podali powód zwolnienia tak z dnia na dzień?
-
Tanashi wrote:Na pierwszych prenatalnych ustalają ostateczny termin na podstawie usg i on obowiązuje do końca ciąży, już nie przesuwają nic
-
kasssia wrote:A to przepraszam, nie sądziłam że tak jest. W poprzedniej miałam pośrednie i tylko z ginekologami rozmawiałam. I słyszałam że tylko wysokie ryzyko uprawnia do udziału w dalszych badaniachz
USG OK. Mam za wysoka betę i za niska pappe, tylko ta pappa mnie martwi, bo w poprzedniej ciąży była ok, a beta też wysoko (podobno na to może wpłynąć tarczyca). Dzisiaj się od genetyka dowiedziałam, że ta pappa mówi coś tam o łożysku, no ale nie wiadomo czy z samym łożyskiem jest nie tak czy źle funkcjonuje od chorego dziecka. Generalnie nie mówił tak źle o amnio jak mój ginekolog. Ale czekam na kolejne USG, bo czasami dopiero nieprawidłowości wychodzą na USG na tym późniejszym etapie. Acha no i jeszcze powiedział, że będę mogła zrobić echo serca, to jest jest jakiś wyznacznik czy dziecko nie ma żadnych wad gen.👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 wizyta⌛️
-
Kindziukowa wrote:Ale to nie dlatego go zwolnili 😛 bardziej mnie to boli że MIMO TO ale co zrobic
Mojego zwolnili bo kolega szefa miał chrapkę na jego stanowisko. Może właściciel został z kolegą ale...firma mu upadła i nie żal mi go. Na własne życzenie.
Przykro mi i witam w klubie ciężarnych pracowników xD damy rade! A chłopy coś znajdą.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ja mam dzisiaj przed usg złe myśli - nie dość że śniło mi się, że podnosiłam coś ciężkiego i mi strzeliło w brzuchu to jeszcze mój zmarły tata do tego... Zaczynamy 15 tydzień ( dzisiaj 15+2) a ja mam tak złe myśli, że nie będzie słychać serca, że masakra... Siedzę i wyje....😭😭😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 05:31
👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
jowmat wrote:Ja mam dzisiaj przed usg złe myśli - nie dość że śniło mi się, że podnosiłam coś ciężkiego i mi strzeliło w brzuchu to jeszcze mój zmarły tata do tego... Zaczynamy 15 tydzień ( dzisiaj 15+2) a ja mam tak złe myśli, że nie będzie słychać serca, że masakra... Siedzę i wyje....😭😭😭
Musi być ok trzymamy kciuki.jowmat lubi tę wiadomość
-
jowmat wrote:Ja mam dzisiaj przed usg złe myśli - nie dość że śniło mi się, że podnosiłam coś ciężkiego i mi strzeliło w brzuchu to jeszcze mój zmarły tata do tego... Zaczynamy 15 tydzień ( dzisiaj 15+2) a ja mam tak złe myśli, że nie będzie słychać serca, że masakra... Siedzę i wyje....😭😭😭
jowmat lubi tę wiadomość
-
Biedronka@ wrote:Jaka to jest niska wartość pappa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 06:51