CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
HejAnku🌸 wrote:Wysłałam męża dzisiaj po DANONKI i ciasteczka listki 😂 cudownie mieć zachcianki
ALE czy żółte danonki zawsze były bananowe? Smak tych czerwonych pamiętam ale te bananowe to był taki zonk
Nie, były zdecydowanie waniliowe😆👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Ja dziś 14tc skończony i raz za jakiś czas czuję takie „puk” pod pępkiem, takie jakby rybki w brzuchu jakby mnie coś musknęło lekko i później spokój. Wy też coś takiego macie? Czy mi się zdaje?
Ja jeszcze nieskończony 14. Jeszxze nie czuje. Poprzednio gdzieś w okolicach 15 poczułam. Uczucie jak mówisz. To może być to ale niekoniecznie. Bardzo wczrsnie jeszcze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 20:18
-
Nosa wrote:AgnieszkaW ja chodzę do dr Ś., ale on jest na tyle specyficzny, że nie wyobrażam go sobie jako prowadzącego, więc znalazłam inną babeczkę prywatnie.
Sama siebie zacytowałam... o 15 dzisiaj odcięło mnie jakby mi ktoś baterie wyjął, dawno już nie miałam tego. Trzy godziny nie byłam w stanie się podnieść♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
HejAnku🌸 wrote:Wysłałam męża dzisiaj po DANONKI i ciasteczka listki 😂 cudownie mieć zachcianki
ALE czy żółte danonki zawsze były bananowe? Smak tych czerwonych pamiętam ale te bananowe to był taki zonk♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
Hejo nadganiam dzisiejsze wiadomości 🙈 my jedziemy do teściowej i robię piernik, sałatkę śledziową i kompot z suszu. I przy okazji pytanko, robicie sałatkę śledziową z burakami? 😅
Dzisiaj miałam kontrolną wizytę, bejbik rośnie chociaż miałam trochę mikro zawał, że się w ogóle nie ruszał ale na końcu zaczął machać nogą i uspokoił matkę. A i ostatnio na usg co mówili że dziewczynka tak teraz już siurek wyskoczył oficjalnie 😅 odebrałam wyniki pappa i ryzyka niskie. ❤️Zapisałam się już na 2 prenatalne. Przeraża mnie jak ten czas zasuwa 🙈
A co do cukrzycy ciążowej miałyście racje, z palca miałam 97 a z żyły 86, także na razie mam spokój i musiałam się nagrodzić czekoladką 🫣przygodami66, LaMia, Truuskaawka, Nosa, KarolaKinga, Alex_92, Cinia95, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzieci maja jakiś radar . Im gorzej ty się czujesz tym bardziej rozrabiają. Normalnie moa córka chodzi spać o 20. A dzisiaj...Co chwile coś. Najpierw głodna dawaj druga kolacje, potem po kapieli znowu picie, potem kupa ( po kąpieli już ofc) a szczyt wszystkiego weszłam do jej pokoju bo podejrzanie się tłukła: trzyma w buzi małe elementy takiej układanki. No masz ci los. Ma 4l I od dawna ma zabawki z małymi elementami. A ja tak źle się czuję: jednocześnie mi słabo, mdli mnie, brzuch pobolewa, boli mnie głowa i mam katar. Byłam u lekarza mówi że prawdopodobnie początki infekcji i wykrakał mówiąc: proszę dużo odpoczywać jeśli pani zdoła xd
Wasze też wyjątkowo są absorbujące im gorzej się czujecie? Serio jest taka zależności u nas xdWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 20:36
-
kasssia wrote:Hej, jeśli cie do genetyka zapisali to raczej są ryzyka wysokie, jak u mnie. Wydaje mi się, że przy pośrednich nie umawiają. Ja dzisiaj u genetyka już byłam, no ale za dużo nowych rzeczy się od niego nie dowiedziałam.
Więc Nosa na spokojnie na ile to możliwekasssia, Nosa lubią tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Luna30 wrote:Dziewczyny dzieci maja jakiś radar . Im gorzej ty się czujesz tym bardziej rozrabiają. Normalnie moa córka chodzi spać o 20. A dzisiaj...Co chwile coś. Najpierw głodna dawaj druga kolacje, potem po kapieli znowu picie, potem kupa ( po kąpieli już ofc) a szczyt wszystkiego weszłam do jej pokoju bo podejrzanie się tłukła: trzyma w buzi małe elementy takiej układanki. No masz ci los. Ma 4l I od dawna ma zabawki z małymi elementami. A ja tak źle się czuję: jednocześnie mi słabo, mdli mnie, brzuch pobolewa, boli mnie głowa i mam katar. Byłam u lekarza mówi że prawdopodobnie początki infekcji i wykrakał mówiąc: proszę dużo odpoczywać jeśli pani zdoła xd
Wasze też wyjątkowo są absorbujące im gorzej się czujecie? Serio jest taka zależności u nas xd
Ciekawe co to Cie się wykluwa za infekcja -
Luna30 wrote:Dziewczyny dzieci maja jakiś radar . Im gorzej ty się czujesz tym bardziej rozrabiają. Normalnie moa córka chodzi spać o 20. A dzisiaj...Co chwile coś. Najpierw głodna dawaj druga kolacje, potem po kapieli znowu picie, potem kupa ( po kąpieli już ofc) a szczyt wszystkiego weszłam do jej pokoju bo podejrzanie się tłukła: trzyma w buzi małe elementy takiej układanki. No masz ci los. Ma 4l I od dawna ma zabawki z małymi elementami. A ja tak źle się czuję: jednocześnie mi słabo, mdli mnie, brzuch pobolewa, boli mnie głowa i mam katar. Byłam u lekarza mówi że prawdopodobnie początki infekcji i wykrakał mówiąc: proszę dużo odpoczywać jeśli pani zdoła xd
Wasze też wyjątkowo są absorbujące im gorzej się czujecie? Serio jest taka zależności u nas xd
Najgorzej nie zapomnę jak raz pilnowałam brata, to już był tysięczny raz jak byliśmy sami i moja mama akurat pierwszy raz od bardzo bardzo dawna pojechała sobie zrobić paznokcie. Ja robiłam mu kanapkę w kuchni, wracam, a ten sobie włożył draże takie korsarze do nosa 🤦🏼♀️ moi starsi bracia zostawili je na widoku 🥲. Trochę spanikowałam i pojechaliśmy po mamę, ale mama już doświadczona stwierdziła że pewnie się już rozpuszczają i wyciągnęła je tym odkurzaczem do nosa xDAlex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Dzieci mają genialne pomysły. Moje zawsze mają te najlepsze jak rozmawiam przez telefon dłużej i nie mają 100% mojej uwagi. Wtedy są „najlepszymi” wersjami siebie 🤣
HejAnku co do danonkow teraz te żółte są albo bananowe albo brzoskwiniowe. Zależy jakie trafisz. Są w zestawach z czerwonymi i fioletowymi zazwyczaj w tych sklepach, w których ja kupuje 😅 moja młodsza lubi i czasem trzeba po niej dokończyć 😅Luna30 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Mają,to prawda. Nie dadzą poumierać w spokoju.
Ciekawe co to Cie się wykluwa za infekcja
Mam nadzieję że nic takiego sie nie wykluje i do rana zwalcze...córka miała rano trochę kataru. Mąż całkiem zdrowy a ja ponownie " atrakcje". W tej ciąży źle przechodzę każde przeziębienie a to już moje 3cie w tej ciazy:/ -
ALE czy żółte danonki zawsze były bananowe? Smak tych czerwonych pamiętam ale te bananowe to był taki zonkHejAnku🌸 lubi tę wiadomość
-
Jak córka chodzila do zlobka co chwile coś przywlekła. Chyba nigdy nie zapomnie wszyscy po ponad 39c, grypa. A ona tez ponad 39c i skacze po nas a my na łóżku zdychamy. Wszyscy taka sama goraczka ta sama choroba my ledwo ledwo a ona turbo doladowanie. Taka rodzinna scenka:) u nas często lekarze nie mogli uwierzyć np kiedys miała takie zapalenie krtani że ciężko oddychała i musiala brac wziewne sterydy ( covid prawdopodobie ale nie zrobili nam testu) a i tak zamiast na sor siedziec to biegała po gabinecie charcząc o 2 nad ranem...moim zdaniem to mit że chore dzieci są zmęczone i dużo śpią
-
A to przepraszam, nie sądziłam że tak jest. W poprzedniej miałam pośrednie i tylko z ginekologami rozmawiałam. I słyszałam że tylko wysokie ryzyko uprawnia do udziału w dalszych badaniachz
Nosa wrote:No i jaki dalszy plan? Coś Ci doradził? Bo jestem ciekawa jaki jest sens tego spotkania przy takich wynikach innych badań. Jak u Ciebie było, przypomnisz? Na USG itd.
USG OK. Mam za wysoka betę i za niska pappe, tylko ta pappa mnie martwi, bo w poprzedniej ciąży była ok, a beta też wysoko (podobno na to może wpłynąć tarczyca). Dzisiaj się od genetyka dowiedziałam, że ta pappa mówi coś tam o łożysku, no ale nie wiadomo czy z samym łożyskiem jest nie tak czy źle funkcjonuje od chorego dziecka. Generalnie nie mówił tak źle o amnio jak mój ginekolog. Ale czekam na kolejne USG, bo czasami dopiero nieprawidłowości wychodzą na USG na tym późniejszym etapie. Acha no i jeszcze powiedział, że będę mogła zrobić echo serca, to jest jest jakiś wyznacznik czy dziecko nie ma żadnych wad gen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 21:27
-
Luna30 wrote:Jak córka chodzila do zlobka co chwile coś przywlekła. Chyba nigdy nie zapomnie wszyscy po ponad 39c, grypa. A ona tez ponad 39c i skacze po nas a my na łóżku zdychamy. Wszyscy taka sama goraczka ta sama choroba my ledwo ledwo a ona turbo doladowanie. Taka rodzinna scenka:) u nas często lekarze nie mogli uwierzyć np kiedys miała takie zapalenie krtani że ciężko oddychała i musiala brac wziewne sterydy ( covid prawdopodobie ale nie zrobili nam testu) a i tak zamiast na sor siedziec to biegała po gabinecie charcząc o 2 nad ranem...moim zdaniem to mit że chore dzieci są zmęczone i dużo śpią
A jak już myślisz że " duże " dziecko to zaraz coś wywinie:) ostatnio np postanowiła polizać wozeknw action. A myślałam że ten etap za nami:) -
@amoze Mężu będzie pstrąga robił z piekarnika. I to chyba tyle bo resztę robią rodzice 😄, a w 1 dzień świąt u teściów będziemy się stołować 😊
Ale jak wrzucicie jakieś pomysły to może się zainspiruje czymś nowym 🙂
@kasssia U nas barszcz i fasolowa 🙂
Chociaż ja sobie chyba barszcz odpuszczę bo już dwa razy miałam atak ból jelit i migrenę. Kolejnego razu się nie podejmę 🫤amoze lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
19-20 i zapisali mnie idealnie na 20+0 według daty OM (z usg jest parę dni do przodu)
Zapisałam się od razu po wynikach a skierowanie mam donieść, do mojego lekarza i kliniki terminy szybko znikają a nie mam zamiaru iść do kogoś innego bo mam bardzo pozytywne wrażenia z tych pierwszych badań
Także 3 stycznia poproszę mojego Prowadzącego o skierowanie
Swoją drogą ja też mam lekko wyżej wolną betę mimo minimalnych ryzyk w okolicach 1 do 20 tys i tak mam niedoczynność tarczycy a do tego biorę duphaston, podobno jedno i drugie może lekko podwyższyć wolną betę jako ciekawostka
Stawiam że wiek też gra rolę i mam nadzieję że dla tych z Was ponad 35 to główna przyczyna gorszego wyniku i wszystko będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 21:40
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Luna30 wrote:Czemu znienawidzony? Ja uwielbiam:) odkąd mamy jest prościej. Bez dziecka lubiłam sama pichcić ale przy dzufcku theemomix lub inny robot ratuje obiady. Bo co coś gotowałam to mama kupa, mama jesc, mama pic, mama krolik uciekł na górę itp. A tak to można zawsze przerwać i biec:p
Ja też niewiele dań wigilijnych lubię. W sumie to tylko barszxz z krokietami ale bez grzybów tylko pieczarkowe i kutia i pierniczki. Koniec:) rybę też zawsze mamy druga oprócz karpia zwykle sandacz lub dorsz.
Bo zauważyłam, że Ci co go mają to go w większości uwielbiają, a Ci co go nie mają to się śmieją z garnka za 5k (teraz to już nie wiem ile, bo mam 6letniego 🤣). Ale fakt, że w użyciu jest prawie codziennie, więc nie mogę powiedzieć, że nie korzystam i się marnuję 🙈