SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś, jak ja na JDG? Trochę mnie przeraża, ani na zwolnienie, ani na macierzyński nawet za specjalnie nie będę mogła iść. Wynajmuję lokal usługowy, mam leasingi, masakra 🤣🤣🤣 ale co zrobić - mogłam wybrać , albo nie mieć więcej dzieci albo ryzyk fizyk. Wychodzę z założenia - firma to tylko firma. Nie chce sobie potem pluć w brodę że nie zdecydowałam się na dziecko tylko ze względu na pracę.
    Dziewczyny na umowach o pracę, zazdro! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2024, 14:21

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co? Dzisiaj w pracy myślałam że się zrzygam. Ale uratowała mnie zielona guma do żucia orbit, może to przypadek a może to jakieś remedium na mdłości?

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa ja co prawda nie działalność gospodarcza, ale wolny zawód i zlecenia/o dzieło więc też brak urlopu i zwolnienia choć lekarz też od razu pytał czy potrzebuje. No ale nie potrzebuje 😅

Odruch wymiotny się hamuje podczas ssania - polecam landrynki w takich awaryjnych sytuacjach. Tip od mojej siostry lekarki 😅 i wiecie co? W aucie mi się ostatnio sprawdziło jak już myślałam, że 🤮 więc mąż mi kupił do samochodu takie babcine landrynki typowe 🤣🤣🤣

Dziewczyny, nie martwcie się tak wiekiem. Znam kilka osób, co rodziły tuż przed 40 i mają zdrowe dzieciaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2024, 14:29

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    A jest ktoś, jak ja na JDG? Trochę mnie przeraża, ani na zwolnienie, ani na macierzyński nawet za specjalnie nie będę mogła iść. Wynajmuję lokal usługowy, mam leasingi, masakra 🤣🤣🤣 ale co zrobić - mogłam wybrać , albo nie mieć więcej dzieci albo ryzyk fizyk. Wychodzę z założenia - firma to tylko firma. Nie chce sobie potem pluć w brodę że nie zdecydowałam się na dziecko tylko ze względu na pracę.
    Ja byłam na samozatrudnieniu

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    I wiecie co? Dzisiaj w pracy myślałam że się zrzygam. Ale uratowała mnie zielona guma do żucia orbit, może to przypadek a może to jakieś remedium na mdłości?
    Mi pomaga malutki lyczek albo 2 coca- coli

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kindziukowa ja co prawda nie działalność gospodarcza, ale wolny zawód i zlecenia/o dzieło więc też brak urlopu i zwolnienia choć lekarz też od razu pytał czy potrzebuje. No ale nie potrzebuje 😅

Odruch wymiotny się hamuje podczas ssania - polecam landrynki w takich awaryjnych sytuacjach. Tip od mojej siostry lekarki 😅 i wiecie co? W aucie mi się ostatnio sprawdziło jak już myślałam, że 🤮 więc mąż mi kupił do samochodu takie babcine landrynki typowe 🤣🤣🤣

Dziewczyny, nie martwcie się tak wiekiem. Znam kilka osób, co rodziły tuż przed 40 i mają zdrowe dzieciaki :)

Ja wczoraj jak jechałam do pracy, a mam 3 km do niej :) , to na ostatnich światłach 500m od firmy już mnie mdliło i tylko modliłam się by jak najszybciej było zielone światło.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ooo to nie jestem sama, witaj na pokładzie 🙃
    Super, ja będę rodzic już jako 40 ;) rocznik '85

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt i wzrostu bet! <3

Dobra, ja dzisiaj bardziej produktywnie. Posprzątałam kuchnie i ogarnęłam łazienkę, została wanna do umycia, ale to już zostawiam mojemu, bo tego stężenia chemii bym nie zniosła już. I tak było ciężko sprzątać dziś, nie że 🤢 ale tak mnie ta chemia dusiła.. 🥴 właśnie, czy wy normalnie sprzątacie np łazienki itd? Jak to jest jeśli chodzi o taką chemię właśnie w ciąży? 🤔

Cel95 się chyba dzisiaj nie odzywała jeszcze? trzymamy kciuki! ✊

Nosa lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Dobra, ja dzisiaj bardziej produktywnie. Posprzątałam kuchnie i ogarnęłam łazienkę, została wanna do umycia, ale to już zostawiam mojemu, bo tego stężenia chemii bym nie zniosła już. I tak było ciężko sprzątać dziś, nie że 🤢 ale tak mnie ta chemia dusiła.. 🥴 właśnie, czy wy normalnie sprzątacie np łazienki itd? Jak to jest jeśli chodzi o taką chemię właśnie w ciąży? 🤔

Ja bardzo delikatnie, ale u mnie to standard, ze względu na astme.

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Ja mam swoje biuro rachunkowe... Branża o tyle specyficzna że nie mogę przesunąć sobie roboty, do 20 każdego miesiąca muszę na liczyć podatki, dlatego modlę się by urodzić po 20 😅 czerwca

Ja dziś przespałam ze 3 h... Mdli mnie okropnie i jestem flakiem :( . Gusia wypróbuje zaraz tip z landrynkami bo normalnie przez te mdłości nie mogę się spionizowac.

Kindziukowa lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Sprzątam, ale od lat używam do sprzątania tylko octu i sody oczyszczonej + czasem olejki eteryczne do mycia podłóg, więc to nie jest taka sklepowa silna chemia. :)

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Super, ja będę rodzic już jako 40 ;) rocznik '85

ooo, team stara matura 🤣 no ja z października, więc będe jeszcze młodą mamą 🤣 🤣🤣

age.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem rocznik 93’ 😃 za to mój mąż 80’. Stary piernik już 😅
    Wczoraj wieczorem było przytulanko, mega się bałam ale jakoś poszło, w sumie nie było jakoś inaczej 😊

Teraz uwaga zjadłam pierogi ruskie z boczkiem i cebulką 🤩 a mąż przywiezie mi po pracy śledziki mojej mamy z papryką ogórkiem i cebulką 🤤
    Nie żebym jakieś miała mega smaki że muszę i koniec, nie nie, po prostu tak mi się przypomniało wczoraj, powiedziałam mamie a mamuśka zrobiła 😝

Na wieczór piwko 0% a teraz herbatka ☺️

Revolutionary lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja przestałam myć tylko kabinę prysznicowa, bo jednak tam jestem zamknięta i ta chemia mnie dusi, ale poza tym sprzątam normalnie. Dziś też się narobiłam, odkurzyłam cały dom, podmyłam podłogi nawet kilka okien, ale potem godzinę musiałam leżeć na kanapie bez sił 🫣🤣 już kondycja nie ta… 😅

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    A ja jestem rocznik 93’ 😃 za to mój mąż 80’. Stary piernik już 😅
    Wczoraj wieczorem było przytulanko, mega się bałam ale jakoś poszło, w sumie nie było jakoś inaczej 😊

Teraz uwaga zjadłam pierogi ruskie z boczkiem i cebulką 🤩 a mąż przywiezie mi po pracy śledziki mojej mamy z papryką ogórkiem i cebulką 🤤
    Nie żebym jakieś miała mega smaki że muszę i koniec, nie nie, po prostu tak mi się przypomniało wczoraj, powiedziałam mamie a mamuśka zrobiła 😝

Na wieczór piwko 0% a teraz herbatka ☺️
    To podobnie wiekowo jesteśmy, bo moj '83. Tylko czuje się i zachowuje jak '00🤣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nutka84 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Rycząca 40 melduje się na wstępny termin 22.06.2025❤️

To nasza 4 ciąża, niestety tylko jedna była szczęśliwa.
    Głęboko wierzę, że tym razem szczęśliwie dojedziemy do końca.

Beta hcg robiłam 3 razy:
    14.10 - 217
    16.10 - 458
    18.10 - 918

Pierwsza wizyta w najbliższy poniedziałek ❤️

Pozdrawiam

awokado 🥑, Revolutionary , eeemakarena, Scandi-B, Kozina lubią tę wiadomość

10.2012 👼 (8tc)
    12.2013 Kuba
    09.2023 Misia 👼 (26 tc)
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado zapomniałam pogratulować wizyty! Bardzo się cieszę że wszystko ok 🤩

Ja też jestem rocznik 93 za to męża se znalazłam młodszego 94 i jeszcze urodzony w grudniu 😀 . Ale i tak wyglądam kilka lat młodziej od niego, jestem niska drobna jeszcze mam okulary i grzywke i nikt nie daje mi więcej niż 25 😄

awokado 🥑, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao ja jak Twój mąż rocznik i miesiąc urodzenia 🤣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To podobnie wiekowo jesteśmy, bo moj '83. Tylko czuje się i zachowuje jak '00🤣

Ahh to i tak nie ma źle, mój to mam wrażenie że czasem zachowuje się jakby był w wieku mojej córki i wtedy zdaję sobie sprawę że mam w domu dwoje dzieci a nie jedno 😝😄

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    No to może nawiążę do tego, że ciąża to żywioł i nie ma co planować…

Dzisiaj w nocy około 1 przebudziłam się na siku, wróciłam do łóżka i tak niesamowicie mnie zmuliło… 🤢 leżałam, leżałam, no ale musiałam iść sobie ulżyć, bo bym nie dała rady. No i w sumie zasnęłam… Rano uszykowałam się do pracy, wydawało mi się, że jest ok, nawet do tej pracy dojechałam i jak weszłam do biura to znowu zaczęło mnie tak mulić… wróciłam do domu 😒 zrobiłam sobie wycieczkę 70 km…

No i teraz tak rozmyślam, chciałam jeszcze jakiś czas popracować, ale no z takimi mdłościami i wymiotami to tego nie widzę. Więc no plany swoje, życie swoje. 😒

No i tak apropo. Skąd mam wiedzieć czy to dolegliwości ciążowe a nie jakaś jelitówka? 😅
    Kochana tak się cieszę, że się udało ❤️ Marcowe Dziewczyny trzymają mocno kciuki za Was i wierzymy, że wszystko będzie dobrze✊️🍀
    Niestety przerabiałam to samo z nudnościami i wymiotami od lipca.. Nie da się chyba tego rozróżnić, chociaż taka różnica, że zapach może Cię zmulić i wszystko śmierdzi bardziej niż normalnie. Ewentualnie ktoś z kim miałaś kontakt ma podobne objawy. Nawet teraz mam jeszcze wymioty, taki urok mojej ciąży. Mi pomogły przetrwać w pracy solone paluszki i zielone banany, nie możesz doprowadzać do głodu bo jest jeszcze gorzej. Teraz to po wymiotach po prostu od razu jem, ale samą bułkę z masłem lub wspomniane banany.

Weronka lubi tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙

age.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ